Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

АФЕРА.БГ: МВР МЪЛЧИ ЗА ПРАТКА С 10 000 ФАЛШИВИ СИРИЙСКИ ПАСПОРТА!

Потвърждението в Der Tagesspiegel: http://www.tagesspiegel.de/politik/fluechtlinge-der-handel-mit-syrischen-paessen-blueht/12290592.html

Обама готов на преговори с Путин за войната срещу Ислямска държава - нещо ново, до вчера не искаше и да чуе.

МВР мълчи за пратка с 10 000 фалшиви сирийски паспорти. Заловена е в Германия, а получател е боец от „ИДИЛ“

Статия в германското издание „Der Tagesspiegel“ разкри, че в Германия е била заловена пратка с 10 000 фалшиви сирийски паспорти – в кутии, пратени от България и прихванати по пътя за Германия. А българското МВР мълчи. Крайният получател на паспортите е бил 21-годишен мароканец, боец от „Ислямска държава“. Терористът, благодарение на фалшив паспорт, се регистрирал като лице, търсещо убежище, в Лудвигсбург. Той е идентифициран, след като полицията го свързва с европейска заповед за арест, издадена от испанските власти. Мароканецът е обвинен за набиране на бойци за ISIS за армиите в Ирак или Сирия.

Der Tagespiegel също така разкри, че фалшивите сирийски паспорти се продават за около $1500 всеки – и фактът, че много от „бежанците“ могат да си позволят да купуват множество паспорти, е още една индикация за фалша на исканията им да се представят за „лица, търсещи убежище“.

Според изданието не само сирийци се интересуват от фалшивите лични документи. Бежанците от Ирак, Афганистан, Пакистан се борят да се легитимират като сирийци, за да получат статут на лице, търсещо убежище в Западна Европа. Според съобщения в пресата, девет от всеки 10 бежанци, преминали от Македония в Сърбия, твърдят, че са сирийци.

Шефът на „Фронтиер“ – службата, която се занимава със сигурността на границите на ЕС, Фабрис Легери, заяви, че „хората, които използват фалшиви сирийски паспорти, може да са с произход от Северна Африка или Близкия изток, но да имат профил на икономическите мигранти“. В интервю пред телевизия Еurope 1 белгиецът заявява, че Турция е основно центърът за фалшиви паспорти от Сирия.

Очевидно турската връзка се е разклонила отдавна и в България, предвид две-трите шумни акции това лято за фалшиви документи за мигранти. Новината за десетте хиляди фалшиви паспорта така си остана скрита за България. Има няколко разумни обяснения, за да не го съобщи МВР.

1. От скромност. Абсурд – политиците нямат свян, особено преди избори. 2. От гузност. Някой/някои в МВР – и българските пощи може би – е оказал чадър над толкова голяма пратка. Интересно къде са били изработени – и заловени ли са фалшификаторите? Не сме чули за акция. После нека пак вицепремиерът Бъчварова и главният секретар на МВР да ни уверяват, че минавали през зелената граница. Ами оттам минават истинските бежанци – или правят гладни стачки край Одрин. Другите си купуват паспорти, пише Ureport.

Скандалът е потресаващ. Ангела Меркел много ще се „зарадва“ на своя „стар проятел“ Бойко Борисов. Лошо няма. Борисов си избра Бъчварова за министър на вътрешните работи. Апропо. Някой вярва ли, че тя не е уведомила шефа си? И още – някой съмнява ли се, че точно неговите пиари са спуснали „окръжно“ до „правилните медии“ за информационна завеса за мегаскандала, който гърми в Германия. Не и тук. В България предстоят поредните четири дни празници. Докато не гръмне и нещо друго след премълчания скандал.

По-горе една колежка попита кой доставя руско оръжие на ИД. Ето кой... Ние!

BuzzFeed: България е основен доставчик за оръжията пращани от САЩ в Сирия

САЩ купували ракети от Лукашенко през българска фирма. Убитият американец при инцидента в Анево е Франсис Норвило - ветеран от US Navy и експерт по оръжия.

Оръжията за сирийските бунтовници плащани от САЩ идват основно от България. Българска фирма е прикрила покупката на 700 ракети „Конкурс“ от Беларус,  за да се заобиколят ограниченията за търговия с оръжие, които трябва да спазват американските фирми. Убитият при изпитанията на полигона в Анево американски гражданин е Франсис Норвило, 41 годишен ветеран от американския флот, експерт по оръжия, нает от подизпълнителска фирма. Това разкрива разследване на Арам Ростон публикувано в сайта BuzzFeed, което се позовава на конфиденциални източници и публикува документи.

След инцидента в Анево американското посолство в София съобщи в кратко комюнике името на фирмата, наета от американското правителство за покупката и доставката на оръжията: Purple Shovel. Преди да получи държавната оръжейна поръчка това е малка фирма с шестима наети и 2 млн. долара оборот, разкрива BuzzFeed.

През декември 2014 фирмата печели договор за 50 млн. долара за доставка на оръжие на сирийските бунтовници. Този договор е в сърцевината на програмата за борба с ИД – подчертава изданието. Доставките включват стотици РПГ и 12,640 гранати PG-7VM,  противотанкови далекобойни РПГ SPG-9s с 6,240 гранати и 700 антитанкови ракети „Конкурс“ с 36 изстрелващи установки.

Purple Shovel на свой ред сключва договори с посредника Regulus Global, а краен доставчик на оръжията е българската фирма „Алгънс“.

Освен това Purple Shovel сключва и друг договор за обучение на стойност 23,5 млн. долара. Тя наема като подизпълнител фирмата SkyBridge Tactical, която наема Франсис Норвило. Американският експерт е трябвало да бъде обучен за работа с българските РПГ-а. За целта „Алгънс“ наема полигона в Анево. След това Норвило е трябвало да обучи американски войници, които на свой ред да обучават сирийските бунтовници. Трагичният инцидент се случва когато тестват гранати произведени през 1984 г.

Според BuzzFeed България е основния доставчик на оръжие за бунтовниците, но някои оръжия не са били налични и е трябвало да бъдат закупени от Беларус, където управлява близкия до Путин диктатор Лукашенко. Страната е в черен списък на САЩ за търговията с оръжия. За да се заобиколи ембаргото българска фирма, чието име не е споменато в публикацията, е закупила от Беларус 700 ракети „Конкурс“, които са били платени по програмата на САЩ за въоръжаване и обучение на сирийските бунтовници. Държавният департамент е отказал коментар по темата за медията.

BuzzFeed припомня, че програмата за обучение на бунтовниците е похарчила 500 млн. долара до момента и е пълно фиаско, което се твърди и от американски официални лица. Смъртта на американския експерт е част от този провал и е причинена от опита на Purple Shovel да продаде на американското правителство хиляди стари РПГ-та съветско производство отпреди 30 години, които са считани за ненадеждни – обобщава публикацията.

Сайтът е "Биволъ" - достатъчно надежден: https://bivol.bg/buzzfeed-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D1%8A.html

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

1 - АМи ще мълчи ами , как да не мълчи нашето МВР, просто защото не знае за тези и други пратки.

То не знам дали е работа на МВР де.. мисля с това се занимават високоплатените костюмари с черни очила от ДАНС :) 

2 - Не е никаква изненада че ние сме в бизнеса с оръжие.  Ипреди съм споменавал че няма абсолютно нищо чудно в това. Традициите от соца останаха, просто се смениха играчите.

Естествено и "държавната тайна" обаче си остана. Добре че гръмва отвреме на време нещо че да разберем.... 

1 - АМи ще мълчи ами , как да не мълчи нашето МВР, просто защото не знае за тези и други пратки.

То не знам дали е работа на МВР де.. мисля с това се занимават високоплатените костюмари с черни очила от ДАНС :)

2 - Не е никаква изненада че ние сме в бизнеса с оръжие.  Ипреди съм споменавал че няма абсолютно нищо чудно в това. Традициите от соца останаха, просто се смениха играчите.

Естествено и "държавната тайна" обаче си остана. Добре че гръмва отвреме на време нещо че да разберем.... 

Майко мила, пак соца и Живков са ти виновни, че любимите ти САЩ продават оръжие на терористи. Не са те виновни, а такива като теб дето за жълти стотинки продават себе си и всичко каквото може да се продаде (разбирай- оръжие, родина, народност и всичко каквото се сетиш). Наистина твоята наглост няма граници.

Майко мила, пак соца и Живков са ти виновни, че любимите ти САЩ продават оръжие на терористи. Не са те виновни, а такива като теб дето за жълти стотинки продават себе си и всичко каквото може да се продаде (разбирай- оръжие, родина, народност и всичко каквото се сетиш). Наистина твоята наглост няма граници.

Че на такива платени като тоя, винаги соца и Русия му е виновна. На платения лъжец и трол, не обръщай внимание. Жалък е.

Лошото е това, че част от оръжието, което продават САЩ става чрез България.

Много печеливш бизнес за някои ХОРА!

п.п. Сигурно подхвърлят по нещичко от печалбите си на хора, които да подкрепят политиката, която им носи тези печалби.

п.п. Сигурно подхвърлят по нещичко от печалбите си на хора, които да подкрепят политиката, която им носи тези печалби.

Ами всички ние, или поне повечето от нас помним как тези някои като се кандидатираха за висок пост, от Америка вдигнаха вой до небето, че срещу тях има доклади и разработки за проституция, търговия с наркотици и други такива. Но след това последваха години на пълно затишие по случая. И като въпросните някои не са на власт, Америка и техните подлоги в Европа правят всичко възможно пак да ги върнат. Защо ли ?

За жълти стотинки ? такива като мен ? Наглост ??? 

хм.. в едно съм сигурен.. най малкото ти или подобни на теб могат да ми купят мнението.

Такива търси в копипейстърите без лично мнение, за които "права е всяка крива, успорена на линията на партията" ... такива са много .. 

Явно все пак не е за жълти стотинки. Но намека е повече от ясен. Че има някой, който разполага с достатъчно, за да ти купи "мнението". :)

Именно.

Хайде сега тея дето ми говорят за наглост, да се запитат кои хора въртят от години , от любимите ни соц години, бизнеса с оръжие.

Поне приблизително де.. то висчко не може да знаем.. но грубо поне е ясно ... 

Така че.. айде по полека с "наглостите"...  най е лесно да плюеш преди да мислиш

Явно все пак не е за жълти стотинки. Но намека е повече от ясен. Че има някой, който разполага с достатъчно, за да ти купи "мнението". :)

Ей го пак .. похлупака и мерудията на всяка тема... 

Няма да питам какво смислено каза, освен да слагаш пеперче в офтипик спама.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Ей го пак .. похлупака и мерудията на всяка тема... 

Няма да питам какво смислено каза, освен да слагаш пеперче в офтипик спама.

Не см писал че спамиш, а че тролиш :)

Именно.

да се запитат кои хора въртят от години , от любимите ни соц години, бизнеса с оръжие.

Не знам по соца кой е въртял този бизнес, но след 10 ноември го взеха едни хора, които отдавна наричаме мутри.

Не  мога да намеря клипа в момента - Магдалена Ташева беше влизала вътре и беше показвала какво е положението вътре в лагера.

Ето тук обаче също се вижда нещичко - след 24-тата секунда:

Едната врата я няма, по земята се въргалят джапанки, дрехи и боклуци, седят и готвят на земята... В лагера няма свободен достъп.

Това за яденето и готвенето на земята е традиция...  и в моя край все още си ползват и ползваме   софричките , въпреки че има и маси , и седим на земята ... и не виждам в това нищо лошо.. както и готвенето или месенето на същите,  върху специално постлан плат  който се ползва за целта,и при хранене какъвто виждаш  на клипа и снимките ( ние му викаме bez ) ...и се яде с ръка основно , освен супите или течните ястия и десерти....

P.S  В случая явно нямат плат, и позлват както ми се струва найлонка .... мдам, немотията прави хората изобретателни .. И ако някой смята това за нецивилизованост, аз бих му казал да си гледа работата.... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Това добре, ама изкъртената врата, вдигнатият паркет... Познавам хора, които са снимали там - разказите бяха ужасяващи. Не във всички стаи, не във всички коридори, но в някои от стаите не е останало нищо здраво. Това казват и другите линкове, които съм дал. Знам, че не е редно да се слагат всички под един знаменател, но в случая е очевидно, че и в останалите лагери е така - не само в Харманли.

Това добре, ама изкъртената врата, вдигнатият паркет... Познавам хора, които са снимали там - разказите бяха ужасяващи. Не във всички стаи, не във всички коридори, но в някои от стаите не е останало нищо здраво. Това казват и другите линкове, които съм дал. Знам, че не е редно да се слагат всички под един знаменател, но в случая е очевидно, че и в останалите лагери е така - не само в Харманли.

Е това вече е цигания лично за мен и не само за мен... А като спомена рушене, има новини и за рушене на хотел в хърватско където били настанени, изхвърляли легла, шафчета и техника през прозорците идиотите... не стига че даром им дават, а те нагли та пренагли... за такива един хубав, ама як бой да им дойде акъла де се намират, и какво мислят че имат право като са на гости някъде.... Да имат права, но имат и големи задължения... Слободия никой не им е давал като право.... 

П.С Да не говоря че в исляма чистотата и пазенето на такова са издигнати като канон... бедноста не е порок, но да рушиш и мърсуваш е порицаемо и от етична, и от религиозна гледна точка, да не говоря за въпитание и манталитет...мен винаги са ме учили, може да си беден, но се старай да си чист, може дрехите ти да са на дупки, стари , вехти, но да са чисти и опрятни.... и така наатък...

Безкрайно учудване предизвика пребазирането на първите 6 руски МиГ 31 в Сирия,защото те не са подходящи за фронтова поддръжка и унищожаване на цели в пустинята. МиГ 31 може да засича цели до 600 км, да следи до 10 обекта и да атакува 4 от тях едновременно. Общо взето,това е далечен прехващач на крилати ракети и убиец на самолетоносачи.

Затова сред военните коментатори цареше известен смут,за какво са далечни прехващачи срещу Ислямска държава?

26429234.jpg

Истината излезе наяве след небивалата истерия от страна на САЩ.

Психопатичните реакции на САЩ за появата на нови модели самолети в Сирия, появата на руски бойци в Сирия, заедно с професионални пилоти попречи на американците възможността да реализират стария си план за свалянето на Башар Асад.

В началото на август, президентът на САЩ Барак Обама разреши използването на военновъздушните сили в Сирия, за да се защитят "бунтовниците" от терористите и правителствените войски, с легализиране използването на военна сила срещу силите на режима.

Планът бил да се установи забранена за полети зона в южната и в централна части на Сирия - от йорданската-израелската граница и Дамаск, включително, която да осигурят Военновъздушните сили на САЩ, Великобритания, Саудитска Арабия и ОАЕ под прикритието на Израел.

166838317.jpg

Планирана била в дълбочина буферна зона от 40 километра от центъра в Дераа.Защитата на територията е поверено на три хиляди "сирийски бунтовници", подготвени от Пентагона в Йордания, под контрола на командването на йорданските специални сили и САЩ. За управление в Йордания е създаден специален военнен логистичен център, ръководен от генерал Джон Райт, който има опит от войната в Афганистан, Ирак и Либия.

US Air Force Base в Турция, Израел и Персийския залив им осигурява 36-часова готовност за блокада на небето над Сирия.

Сега, появата в арсенала на сирийската армия МиГ-31, основно променя баланса на силите и проваля възможностите за установяване и поддържане на забранена за полети зона в Сирия.Особенно aкo добавим и хипотетичните С-300... Израелски военни източници съобщават, че Москва ще изпрати в Сирия зенитни ракетни системи S-300 със седалище в Dzhablahe, която е била построена специално за приемане на руските войски. S-300 системи също ще защитават иранския обект в Gorin.

МиГ-31 е проектиран за унищожаване на въздушни, надводни и наземни цели на далечно разстояние.Самолетът изключва възможността за въздушна блокада на всяка територия,защото е с далечина на поражение от 120 км,което прави възможно да се ограничи врага на големи далечини.

Модернизация на летището на юг от Латакия за въздухоплавателни средства от този клас и тежки транспортни самолети предполага, че САЩ са изправени пред различни военно-тактически проблеми.

Deutsche Welle, позовавайки се на сирийската опозиция, заяви, че руската армия, в допълнение към изграждането на военновъздушна база в сирийския град Латакия, започва реконструкцията на летището в Тартус. В този град е логистичната база на кораби на руския флот в Средиземно море.

Иран тази седмица изпрати първата част от своите сухопътни сили в Сирия - около хиляда морски пехотинци и елитни части на иранската революционна гвардия. Те пристигнаха в малка въздушна база Gorin южно от пристанищния град Латакия.

Дишай, Тони. Миг-31 в посочените бройки е заплаха за шести флот, колкото суха клечка на пътя на товарен влак.

С-300, приблизително толкова, без съответна инфраструктура и съпътстващи системи за въоръжение.

С тях - повече, но далеч от сериозно.

Е това вече е цигания лично за мен и не само за мен... А като спомена рушене, има новини и за рушене на хотел в хърватско където били настанени, изхвърляли легла, шкафчета и техника през прозорците идиотите... не стига че даром им дават, а те нагли та пренагли... за такива един хубав, ама як бой да им дойде акъла де се намират, и какво мислят че имат право като са на гости някъде.... Да имат права, но имат и големи задължения... Слободия никой не им е давал като право.... 

Ми точно за това говорим. Имаше го и това за хотела някъде из темата/ите, и превърнатият в бункер за боклук влак, и Свиленград, и Ковачевица - навсякъде. Достатъчно е някои от тях да не са слезли още от дърветата, и резултатът е налице. Като казвам налице, е буквално - видим е. По-нагоре имаше много хубава статия - човек, който бяга от война, е доволен и на малко, стига да е на мирна територия А тезидват и крещят, и блъскат, и събрана от населението там помощ изхвърлиха... Не са бежанци от война това.

АФЕРА.БГ: МВР МЪЛЧИ ЗА ПРАТКА С 10 000 ФАЛШИВИ СИРИЙСКИ ПАСПОРТА!

Потвърждението в Der Tagesspiegel: http://www.tagesspiegel.de/politik/fluechtlinge-der-handel-mit-syrischen-paessen-blueht/12290592.html

Обама готов на преговори с Путин за войната срещу Ислямска държава - нещо ново, до вчера не искаше и да чуе.

По-горе една колежка попита кой доставя руско оръжие на ИД. Ето кой... Ние!

BuzzFeed: България е основен доставчик за оръжията пращани от САЩ в Сирия

Сайтът е "Биволъ" - достатъчно надежден: https://bivol.bg/buzzfeed-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%87%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D1%8A.html

Е това ли е Американската помощ - 50 млн. долара?! На мен ми се виждат малко да покрият само счетоводни, организационни разходи и такси за юридическо обслужване.

Май има още доставчици?

Ми точно за това говорим. Имаше го и това за хотела някъде из темата/ите, и превърнатият в бункер за боклук влак, и Свиленград, и Ковачевица - навсякъде. Достатъчно е някои от тях да не са слезли още от дърветата, и резултатът е налице. Като казвам налице, е буквално - видим е. По-нагоре имаше много хубава статия - човек, който бяга от война, е доволен и на малко, стига да е на мирна територия А тезидват и крещят, и блъскат, и събрана от населението там помощ изхвърлиха... Не са бежанци от война това.

Тези за мен лично са наглеци някакви, а не бягащи от зло хора .. Бягащите от зло и немотия, ще целуват ръка за добрината и къшея хляб, а няма да реват и рушат при условие че са ги настанили в хотел, осигурили са им прехрана и сигурност... 

Искали били в германия например, ехоо, чакай малко, ти може да искаш много неща, но то не става така, аз искам, и айде, рушене, инат, бунтове, ревове, нападение ... амсалаци с една дума.... нагли при това....  Това можеше да го правят в своята страна, и с пълно право, но в чужда къща и двор, айде по полека....

Русия може да разгледа молбата на Сирия за изпращане в страната на руски войски, ако такова обръщение постъпи, но хипотетично да се говори за това е трудно.

Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос на журналисти, може ли Русия да се съгласи на участие на войските й във военните операции съвместно със сирийската армия.

„Ако такава молба постъпи, то в рамките на двустранните контакти, на двустранния диалог, естествено, тя ще бъде обсъдена и разгледана. Засега за всичко това е трудно да се говори хипотетично“, заяви представителят на Кремъл.

По-рано в интервю за държавната телевизия вицепремиерът и министър на външните работи на Сирия Уалид Муалем заяви, че Дамаск „ще помоли Русия да изпрати свои войски да се сражават на страната на сирийската армия в случай, че това бъде необходимо“.

„Ако бъде необходимо Сирия без колебание ще се обърне с такава молба към Русия“, заяви Муалем, като подчерта, че „в момента в Сирия няма руски войски“.

Той призна, че твърдата позиция на Русия все повече влияе върху промяната на подходите към сирийската криза на Запад. „Ние ще приветстваме всяко политическо разрешаване, което постъпи през руската или иранската врата“, заяви Муалем.

Blago72, като цяло самата Сирия се оказва сериозна клечка за влака САЩ. 

Е това ли е Американската помощ - 50 млн. долара?! На мен ми се виждат малко да покрият само счетоводни, организационни разходи и такси за юридическо обслужване.

Май има още доставчици?

Не казват, че няма още доставчици - напротив, пише, че сме основен такъв, т.е. има и още. Пише, че България доставя оръжия чрез заобикаляне на международно ембарго. В случая не сумата е от значение.Петдесетте милиона са само са конкретните оръжия, доказателства за които са събрали тези от Биволъ. Партидата от Анево. Не знам дали са много или малко - отиваш на сайта, долу има посочени източници.

По-нататък пише:

За да се заобиколи ембаргото, българска фирма, чието име не е споменато в публикацията, е закупила от Беларус 700 ракети „Конкурс“, които са били платени по програмата на САЩ за въоръжаване и обучение на сирийските бунтовници. Държавният департамент е отказал коментар по темата за медията.

Няма суми, няма имена.

И вероятно има и още. И фирми, и суми.

Уклончивата истина за войната срещу "Ислямска държава"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1501633

Интересен е коментар №1.

от Острова - 18.09.2015 г. 15:50:10

Съвременният американски фашизъм. Вижте защо искат Украйна и демонизират Путин!

Как съсипаха всичко - от Афганистан, през Ирак, Гърция, Сърбия и Либия...

Уклончивата истина за войната срещу "Ислямска държава"

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1501633

Интересен е коментар №1.

от Острова - 18.09.2015 г. 15:50:10

Съвременният американски фашизъм. Вижте защо искат Украйна и демонизират Путин!

Как съсипаха всичко - от Афганистан, през Ирак, Гърция, Сърбия и Либия...

Да, коментарът е доста съдържателен и си заслужаваше четенето.

Ако си спомняте, когато настана "първата" криза в Гърция и се разбра за високия държавен дълг, се заговори, че Гърция е троянския кон, който САЩ използват за да разрушат ЕС(и тогава гърците се бяха засили да излзиат от ЕС). С Гърция не успяха. С Украйна не знам как точно са си мислили да катурнат ЕС, ама с тия еминранти може и им се получат нещата.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.