Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Променила си си поста, докато аз съм пишел, и това съм го отбелязал в моя.

Тук не става въпрос за плюене в сурат, нито за симпатии.

-------------------------------

Обрат по случая с удавеното в Турция момченце - май ще се окаже, че бащата е трафикант и сам неволно е причинил смъртта му:

http://btvnovinite.bg/video/svetut/vazmozhno-e-bashtata-na-ajljan-da-e-trafikant-2.html

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Нел, какво е това законно избрано с преврат правителство на Украйна...а да на фейк изборите след преврата. Боже, боже!

Какви фейк избори ? есента 2014 г си бяха съвсем нормални избори, които сгромолясаха путинската пропаганда за хунтата на бандеровците фашисти, които уж хунта, уж превратаджии  , пък напук  на тази пропаганда  взеха 1.7 % :) с което именно провалиха путинските лъжи, на които някои и до ден днешен вЕрват :) 

Това да не ти е надутия изкуствено рейтинг на Путя към 90 % ?

завря пръст при арабите, създаде предпоставки за сегашното положение... сега и Путин се вре...

Така е.. мен ме отвращяват и едните и другите, просто защото и Асад е изверг, и неговата опозиция са изверги.

Кой кого подкрепя ... много добре осъзнава че подкрепя изверги.

Но играта при големите е на друго ниво.

Аз се опитах да намекна... като казах че Путиновата игра е игра за милиардите петрол.. и фючурсно погледнато , опасенията за още по големи милиардни загуби от евентуални проекти , алтернативни на руските.

Затова САЩ са в момента пасивни , както и в Украйна междувпрочем много правилна позиция и доста умно решение, тъй като предвидливо осъзнаха на какво е способна путинската пропаганда и лъжи.

Представям си ако имаше поне един рейнджър да стреля дори във въздуха, какво щеше да каже руската пропагандна машина... . :) :) 

Те си измисляха фейкове от вида - намерен сникерс - значи тук е бил американски снайпер... а какво да говорим ако наистина имаше контингент.

А за Сирия дори ако не се лъжа в момента руснаците обвиняват САЩ  заради пасивността им че знаели позициите на ИД , но не ги бомбардират.

От коя(чия) истина? :D

Миро20, твърди следното"Кой говори че РФ доставяла на ИД ? дори ИД на цялата страница не се споменава никъде !"

аз с цитати му показвам, че не е прав.Ти колко истини виждаш тук?За мен е една!

А за Сирия дори ако не се лъжа в момента руснаците обвиняват САЩ  заради пасивността им че знаели позициите на ИД , но не ги бомбардират.

Да. Лавров хем го твърди, хем казва, че може и сведенията му да не са верни. Смайва ме този човек - хвърга камък, ама с уговорката, че евентуално камъка е погрешно хвърлен. Ами не го хвърляй!

Изобщо такива глупотевини демонстрират и едните, и другите, че да им се чудиш на акълите... и от тези хора зависи света... ужас!

Миро20, твърди следното"Кой говори че РФ доставяла на ИД ? дори ИД на цялата страница не се споменава никъде !"

аз с цитати му показвам, че не е прав.Ти колко истини виждаш тук?За мен е една!

Аз бях човекът, който твърди и продължавам да твърдя, че ИДИЛ са въоръжени с руски оръжия. Ти обвини Миро безпричинно. Но мисля достатъчно говорихме по въпроса.

Както поговорката - Всяка линия успоредна на линията на партията, е права линия ! :)

Ми, до колкото си спомням от геометрията само прави линии, могат да бъдат успоредни една на друга!

Нел, пак не отговори на въпроса, колко истини виждаш в постта ми?

Нел, какво е това законно избрано с преврат правителство на Украйна...а да на фейк изборите след преврата. Боже, боже!

Ти не си ли падаше по превратите? Да пренесем мненията ти за 09.09.44-та, за Народния съд?

Или, всичко е ОК, ако се прави в името на народа, а?

Ми, до колкото си спомням от геометрията само прави линии, могат да бъдат успоредни една на друга!

Я пак помисли? :D

Впрочем Миро(сега се загледах) не е предал правилно соц.поговорката, която гласи: Всяка крива, успоредна на партийната линия, е права! :D

Публикувано Вчера, 22:41

miro20, на 12 Септ 2015 - 1:20 PM, написа:snapback.png

Нел, на 10 Септ 2015 - 6:49 PM, написа:snapback.png

Ето, пак си далеч от истината!

Нел, на 10 Септ 2015 - 7:25 PM, написа:snapback.png

miro20, на 10 Септ 2015 - 7:52 PM, написа:snapback.png

Това е твоят пост. След мой цитат, ти ме репликираш с фразата: Ето, пак си далеч от истината!

Аз питам от коя истина съм далеч, а ти намесваш Миро...

Виждаш цитатите ми, това е мнението ми, това е и истината за мен(свързана с руското оръжие на ИДИЛ). Миро участва в съвсем друг разговор, свързан с лицензите, които различни страни са закупили от СССР за производство на Калашников.

Разбрахме ли се най-накрая? :D

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Да. Лавров хем го твърди, хем казва, че може и сведенията му да не са верни. Смайва ме този човек - хвърга камък, ама с уговорката, че евентуално камъка е погрешно хвърлен. Ами не го хвърляй!

Изобщо такива глупотевини демонстрират и едните, и другите, че да им се чудиш на акълите... и от тези хора зависи света... ужас!

Друго е да пуснеш версия, че държава има химическо оръжие, да я засипеш с бомби, да избиеш десетки хиляди, но щом щатите го правят, няма проблем.

А ако знаеше руски и беше чела изявлението на Лавров, щеше да знаеш точните му думи, които нямаха нищо общо със 'сведенията ми може да са грешни'

Това е твоят пост. След мой цитат, ти ме репликираш с фразата: Ето, пак си далеч от истината!

Аз питам от коя истина съм далеч, а ти намесваш Миро...

Виждаш цитатите ми, това е мнението ми, това е и истината за мен(свързана с руското оръжие на ИДИЛ). Миро участва в съвсем друг разговор, свързан с лицензите, които различни страни са закупили от СССР за производство на Калашников.

Разбрахме ли се най-накрая? :D

Не репликирам теб, а Миро20, твоите цитати са в отговор на лъжата му, че никой не е споменавал Идил и доставки на оръжие за тях от Русия. Но, стана ми ясно ти защо се намеси, реших, че защитаваш Миро20, а ти си приела, че репликата ми е към теб.

Но, стана ми ясно ти защо се намеси, реших, че защитаваш Миро20, а ти си приела, че репликата ми е към теб.

Грешиш, те са сиамски близнаци и са свързани в главата, имам предвид, че споделят общ мозък.

Благо отново го възстановявам в трол групата.  Явно като отговаря на някой, цялата банда се чувства длъжна да ми се изреди с опорните си точки. Нормални били изборите, щото отърват на ФАЩ и на ФЕС. Ха-ха!

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Друго е да пуснеш версия, че държава има химическо оръжие, да я засипеш с бомби, да избиеш десетки хиляди, но щом щатите го правят, няма проблем.

А ако знаеше руски и беше чела изявлението на Лавров, щеше да знаеш точните му думи, които нямаха нищо общо със 'сведенията ми може да са грешни'

Има го и на български, и то преведено сравнително добре: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4980606

Още повече, че тя знае руски.

Оригиналът: http://www.vz.ru/news/2015/9/13/766615.html

"Не хочу делать какие–то выводы – мало ли какие оценки, информация и высшие соображения имеются у командующего, и, возможно, у других этого нет – но такие сигналы поступают" - "Не искам да правя някакви изводи - още по-малко пък оценки, командващият има информация и висши съображения, които другите може да нямат - но такива сигнали постъпват".

"а командующий коалицией (естественно, США) не дает согласие на нанесение удара," - "а командващият коалицията (естествено, от САЩ) не дава съгласие за нанасяне на удар".

Я пак помисли? :D

Впрочем Миро(сега се загледах) не е предал правилно соц.поговорката, която гласи: Всяка крива, успоредна на партийната линия, е права! :D

Поне за "обикновената геометрия", която се прилага в практиката съм прав, за "имагинерната геометрия“ може и да не съм, но там нещата са много "имагинерни"! :)

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2

%D0%B0_%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%8F

http://www.bezramka.bg/%D0%9D%D0%B5%D0%B5%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%8F

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Акцента ми беше малко по друг, и го бях повтарял няколко пъти - а именно твърдението на Тони ако не се лъжа , че то МОЖЕЛО и други да доставят освен руснаците .и че МОЖЕ по лиценз и т.н.

Което аз не отричам разбира се, и казах че това е от ясно по ясно , но това ПО НИКАКЪВ начин не ИЗКЛЮЧВА че РФ доставя оръжие.

И бих добавил и още нещо , което хем се знае .. че ние също сме доста голям търговец на оръжие, може би посредник на големите, но вече покакви канали, и къде отива... това май никой не знае.

То нали това е далаверата при  нелегалните милиардни доставки на оръжие - производителя да замаже как стига до получателя.

За поговорката за кривата и линията мисля всички знаем за какво иде реч :) Просто цитирах в бързината

И бих добавил и още нещо , което хем се знае .. че ние също сме доста голям търговец на оръжие, може би посредник на големите, но вече покакви канали, и къде отива... това май никой не знае.

То нали това е далаверата при  нелегалните милиардни доставки на оръжие - производителя да замаже как стига до получателя.

Май само ти не знаеш Миро или така ти изнася.

С две думи Путин вкара стари гранатомети (умишлено повредени или без инструкции за малоумници) и ние като посредник през нашите атлантически партньори ...

Ама Тома Неверни нали е бил американец и искал да пробва стоката на полигона и целия канал отиде по дяволите.

Ние разследвания и подобни за къде е това не правим защото така ни е наредено!!! Вземайте си ранените веднага и да потулим случая че много се разсмърдя.

Благо отново го възстановявам в трол групата. Явно като отговаря на някой, цялата банда се чувства длъжна да ми се изреди с опорните си точки. Нормални били изборите, щото отърват на ФАЩ и на ФЕС. Ха-ха!

Съвсем друго питах - какво лошо в Украйна има да дойде на власт някой с преврат, подкрепен отвън, според твоята ценностна система?

Нали за теб 09.09.44 е светла дата? Ами същото е станало там бре - дошли са освободители и са помогнали на преврата - никаква разлика не виждам?

Съвсем друго питах - какво лошо в Украйна има да дойде на власт някой с преврат, подкрепен отвън, според твоята ценностна система?

Нали за теб 09.09.44 е светла дата? Ами същото е станало там бре - дошли са освободители и са помогнали на преврата - никаква разлика не виждам?

Какво лошо има да умират хора, за да стане една страна колониална територия на ФАЩ ли? Ти верно не си уред.  Ама всички капиталисти сте такива. Раково образование, което смята за правилно да заразява и убива здравата тъкан в тялото, за да се разпространява.

Поне за "обикновената геометрия", която се прилага в практиката съм прав, за "имагинерната геометрия“ може и да не съм, но там нещата са много "имагинерни"! :)

Изискването за успоредност на две линии е да са равноотдалечени във всяка своя точка и еднопосочни, паралелни(това е според "обикновената геометрия", както я наричаш ти). Така, че напълно възможно е в една равнина две или повече линии да са криви и успоредни една на друга.

Има го и на български, и то преведено сравнително добре: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4980606

Още повече, че тя знае руски.

Оригиналът: http://www.vz.ru/news/2015/9/13/766615.html

"Не хочу делать какие–то выводы – мало ли какие оценки, информация и высшие соображения имеются у командующего, и, возможно, у других этого нет – но такие сигналы поступают" - "Не искам да правя някакви изводи - още по-малко пък оценки, командващият има информация и висши съображения, които другите може да нямат - но такива сигнали постъпват".

"а командующий коалицией (естественно, США) не дает согласие на нанесение удара," - "а командващият коалицията (естествено, от САЩ) не дава съгласие за нанасяне на удар".

Много добре разбрах какво казва Лавров, но си мисля, че си имат други канали, да се разбират помежду си(не чрез медиите). Пък и доколкото излезе в пресата в американския департамент все още има разнобой по отношението към руските войски(вече факт) в Сирия... така, че не виждам оповестявайки наличието на хипотетичните сведения и/или съображения за непредоставяне на командващия коалицията, какво печели?

Естествено е да имат някои сведения(американците), та те са повече от година там, пускат разузнавателни дронове почти всеки ден.

Доколкото разбирам всички чакат явяването на Путин на генералната асамблея на ООН, където (аз лично) се надявам да се разберат и да ударят този "башибозук"(доколкото знам в превод от турски означава "повредена глава") ИД.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Не понеже написа:

Лавров хем го твърди, хем казва, че може и сведенията му да не са верни.

а сега:

Много добре разбрах какво казва Лавров

, та затова. Не е за сефте...

Имат си други канали, естествено. И двете страни. И си ги ползват. А аз за втори път ти казвам, че политик от такъв ранг няма да излезе и да се излага като кифладжия с непроверена информация.

Ето това е обръщане на 180 градуса:   Меркел призна: Без Русия Сирия няма да излезе от кризата

Столтенберг: Русия не представлява заплаха за НАТО

Двуличници! Маса пари изхарчени за учения и пропаганда, маса съсипани човешки съдби... докато ни запари под задните части.

само не разбирам, защо толкова се вторачвате в проблемите на Сирия в настоящата тема за ИД ?

Да, конфликтът там е свързан, да, ИД напада Сирия, но тази тема беше създадена по презумция да се обсъждат действията на Ислямска държава, която води дижихад срещу всички, не само срещу Сирия.

Кой какво е пратил на Сирия, кой бил виновен, кой невинен за кризата в самата Сирия - има си тема за целта.

Иначе трябва да обединя всички теми за Близкоизточните конфликти в една тема и всеки да си пише каквото иска там без да можем да разберем кой за какво се бори ?

Ако искате -така да направим.

Но последните две страници от тук нямат нищо общо с ИД , а са изключително на сирийска тематика.

Едното е пряко свързано с другото. Случващото се в Сирия е пряк резултат от дейността на ИД. Ти решаваш - ако решиш, обединявай, дели... Лично аз нямам нищо против.

Генерал Уесли Кларк: Нашите съюзници създадоха „Ислямска Държава“

В интервю за американския телевизионен канал CNN бившия главнокомандващ силите на НАТО може би отговори на въпроса защо „Ислямска Държава“ никога не е атакувала Израел. В интервюто си генерал Кларк открито заяви, че терористичната организация, която детронира от върха дори „Ал Кайда“ се е зародила с подкрепата на някои разузнавателни агенции от държави, които американския генерал нарече „наши съюзници“.

Според  ген. Уесли Кларк „Ислямска Държава“ е създадена с основната цел да се бие срещу базирана в Ливан и подкрепяна от Иран организация Хизбула. Както знаем Израел води битка с Хизбула и е в изключително напрегнати отношения с Иран.

Генералът обясни, че не може просто да се създаде коалиция, която да се бие срещу Хизбула. Затова някои съюзници на Съединените щати са се обърнали към услугите на джихадистите.

„Наши съюзници започнаха да финансират ИД, защото както ще ви кажат хората в региона, ако искаш някой, който ще се бие до смърт срещу Хизбула това са фанатиците, ислямските фундаменталисти. Като Франкенщайн е…“,
заяви Уесли Кларк.

От 2001 година насам генерал Уесли Кларк е говорител на групата висши офицери, които открито се противопоставиха срещу влиянието на Израел над американската външна политика. Бившия главнокомандващ силите на НАТО открито критикува агресивната и както самия той я описва – „империалистическа“ политика на Израел и плановете им за т.нар. „Широк Близък Изток“. Американския генерал открито се обяви и срещу интервенцията на Запада в Либия, както и срещу течащата кървава война в Сирия.

Чудим се кого да обвиним?

Едуард Сноудън: Ислямска държава е проект на САЩ и Саудитска Арабия!

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Още две държави от Шенген с контрол по границите:

Австрия и Словакия също налагат контрол по границите си

Австрия и Словакия ще последват примера на Германия и временно ще наложат контрол по границите си, за да се справят с наплива от бежанци.

„Ще въведем временен контрол над границите в рамките, разрешени от Шенгенското споразумение“, съобщи министърът на вътрешните работи на Австрия Йохана Микл-Лайтнер пред репортери в Брюксел.

Междувременно австрийският канцлер Вернер Файман съобщи на пресконференция във Виена, че в изпълнение на молбата на министър Микъл-Лайтнер 2200 войници застават на граничните пунктове, за да оказват помощ на полицейските служители в овладяване на бежанските потоци.

Войниците ще контролират влизащите и ще оказват помощ на нуждаещите се. Контролите на австро-германската граница са ясен сигнал от страна на Германия, отбеляза канцлерът.

Файман допълни, че Австрия не затваря границата си.

Германия също продължава да пуска на територията си мигранти, въпреки че вчера обяви незабавно въвеждане на граничен контрол по границата си с Австрия, за да спре притока на мигранти.

"Не съм чул и за един случай, в който Германия е отпратила някого", каза Файман.

Файман даде пресконференцията съвместно с вицеканцлера Райнхолд Митерленер от Австрийската народна партия, който подчерта линията на своята партия по този въпрос.

"След като Германия въвежда контрол на границите, трябва да го направи и Австрия. Това ще е ясен сигнал за засегнатите, че вече не е възможно границите да се пресичат без ред", посочи канцлерът.

Тази задача трябва да се изпълни много внимателно, продължи той, не с телени мрежи и водни оръдия.

Шенгенските правила за свободно движение в рамките на ЕС няма да бъдат премахнати. "Това е засилване на контрола в рамките на Шенген", заяви вицеканцлерът.

Словашкото вътрешно министерство също съобщи, че възнамерява да въведе пограничен контрол на границите си с Унгария и Австрия заради бежанския наплив.

Властите на страната внимателно следят ситуацията в чужбина и координират своите усилия със съседни Австрия, Унгария и Чехия.

Държавите от Шенген имат две възможности да затворят границите си временно, заяви днес на пресконференция говорителят на Европейската комисия Наташа Берто

При извънредни събития държавите могат да въведат гранични проверки за първоначален срок от десет дни. Ако е необходимо, на всеки две седмици те могат да удължават срока на граничния контрол, но не по-дълго от общо два месеца.

При предвидими събития държавите от Шенген могат да възстановят граничния контрол първоначално за 30 дни. Ако е необходимо, този срок може да бъде удължен до най-много половин година, поясни говорителят.

Съществуването на условия за възобновяването на граничните проверки се оценява от ЕК и комисията е институцията, към която държавите следва да се обръщат, ако възнамеряват да предприемат промени в граничния режим, добави Берто.

...и още една:

Холандия започва проверки по границите си

...и ново завъртане на 180 градуса: http://europe.actualno.com/ES-prodylji-sankciite-sreshtu-Rusija-news_495626.html

Шизофренно. Хем ги молят за помощ, хем им налагат санкции.

И пак на 180 градуса: политици са предприемали совалки до Москва заради кризата с "бежанците": http://u-f.ru/News/u350/2015/09/12/724034

Флагът на ИД развят по време на сблъсъци с германската полиция: http://news360.com/article/311820821 <- кадри, които медиите отказват да излъчват.

11249549_1017272791637667_15405777604871

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Изискването за успоредност на две линии е да са равноотдалечени във всяка своя точка и еднопосочни, паралелни(това е според "обикновената геометрия", както я наричаш ти). Така, че напълно възможно е в една равнина две или повече линии да са криви и успоредни една на друга.

...

В "обикновената геометрия" понятието успоредност е дефинирано само за прави, равнини и сечения. Уподобяващите успоредност криви, могат да бъдат фамилия криви (описват се с частно диференциално уравнение по две променливи) или така наречените равноотдалечени криви (неподлежащи на описание чрез функция криви, при които всяка описваща точка от една крива, отстои на еднакво разстояние от съответстващата и точка от друга крива).

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Мдам.. това е лазер колкото магарето е в космоса 

Това е по скоро скорострелно оръдие подобно на американското торнадо, или пушките на система панцир... скоростта на срелба е толкова голяма че изглежда като струя ... и звука който се чува е същия.... А панцири руснаците доставят на Сирия отдавна... а сега се говори за увеличени доставки... това е зенитна система по принцип, но оръдейния му комплекс може да се ползва и по наземни цели ....

А като казвам оръдие, понеже калибъра е над 20 мм.... ако сте били в казармата, дори ЗУ -23 се води оръдие , а патроните му са калибър 20 мм точно....

Тук пък пишат друго - система за изхвърляне на втечнен триплазмен огън.

Европа отзова златните си резерви от САЩ

Плъховете напускат потъващия кораб?

Русия и Китай ще поискат САЩ да покаже публично запасите си от злато: http://kolevm38.blog.bg/politika/2015/09/12/rusiia-i-kitai-shte-spretnat-linch-nad-sasht.1391234

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.