Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

И какво? И аз не съм те признал, но съществуваш, нали? Или чакаш някой да те признае и тогава?

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

И какво? И аз не съм те признал, но съществуваш, нали? Или чакаш някой да те признае и тогава?

Ами, ако искам да мина през твоя двор, вероятно ще имам проблеми, освен ако не съм по-голям от теб.

Моторола е гражданин на РФ официално, но може да е приел и Донецко жителство и гражданство на ДНР .... все пак жена му е от Донбас ...А руските граждани са добре дошли винаги в Сирия..и не само....

Не се връзвай на трола, и подобните му. Виж го, че върти суче, все Украйна му в тролската уста. Все пак, за това му плащат, и гледа да извърти темата. С поредните си нагли и долни лъжи и манипулации.

Не се връзвай на трола, и подобните му. Виж го, че върти суче, все Украйна му в тролската уста. Все пак, за това му плащат, и гледа да извърти темата. С поредните си нагли и долни лъжи и манипулации.

Съжалавам, нямам нито една казана лъжа. Дори бих казал въпросите са ми повече.

Коментирай по темата ВАШИТЕ снимки де. 

Аз вече споменах това кратко изречение , което носи толкова много информация в себе си , и нови въпроси без отговор :

https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от/?p=3201205

Останалото са ваши офтопици, беззъби опити за провокации и обиди. И нищо повече. 

Не ми прилича, на стрелба от Панцир. Поне не от тези модели, дето са с двустволни 30 мм оръдия. Това е многоцевно оръдие, с наистина огромна скорост на стрелба. Или, изобщо не е оръдие. Много плътна линия, и наистина се движи като струя. На този клип, се вижда стрелба с Гатлинг /американското многоцевно/ Нищо общо няма, с това на клипа.

На твоя клип стрелят на редове, а на клипа на Ванката стрелят без прекъсване, затова и няма прекъсване и се вижда като една струя.... Отделно, Гатлинга както викаш ти, а реално са  М61 - Вулкан ( аз му викам Торнадо, не знам защо, още от филма със Шварценегер когато съм го виждал за първи път )  или хеликоптерната версия  М 134 Минигън ,стрелят със скорост според уикито от 3000 до  6000 изстрела в минута според уикито, а пушките на панцира ( различните модификации са почти с еднаква скоросрелност ) стрелят със минимум 5000 изстрела в минута....Птделно калибрите са различни , панцира е оръдие, както каза, 30 мм снаряди, а американските са картечници калибър 7.62 натовски образец патрони

Възможно е на клипа да не е точно Панцир, възможно е да е друга скорострелна система, но със сигурност е скорострелна система, и най вероятно според мен, Панцир.. далекобойноста на панцира е много голяма, а на видето се вижда как обстрелва цел от доста голяма дистанция. поне половин километър ако не и повече...и то ефективно.. А американските системи ги дават че ефективноста им е до 300 мера, въпреки че могат да стрелят до километър и половина.... Плътната линия говори за голяма скорострелност.. И последно, панцира е едноцевна система , тоест всяко оръдие има само с една цев, за разлика от американските, които са многостволни, въртящи се.... 

Мнение на Александър Йорданов  с който съм абсолютно съгласен: 

РУСКАТА ПОЛИТИКА – ГЛАС ОТ МИНАЛОТО

Москва не отрича, че изпраща в Сирия оръжие и инструктори. Според в. „Комерсант” това е стрелково оръжие, бронетранспортьори BTR-82A и военни камиони „Урал”. Според Дмитрий Песков – говорител на руския президент, руските „експерти” не взимат участие в бойни действия. Но ливански източници цитирани от Ройтерс твърдят, че в Сирия „руснаците не са само съветници”. Разбира се, ако целта на руската операция е да се създаде база от която и руснаците да атакуват Ислямска държава – едва ли някой би бил против. Но дали това е целта?

Проблемът е, че Москва заедно с Иран е най-големият съюзник на сирийския диктатор Башар Асад. Това е фамилия, която управлява със своята националистическо-социалистическа партия БААС, вече близо 50 години. У нас едва ли не всяка година искаме смяна на власта. Затова и няма разумни българи, които да подкрепят фамилния властови бизнес на Асад. Още повече, че не става дума за монархия, а за....република. При монархията е обяснимо една кралска/царска фамилия да бъде дълго на власт. Но при републиката? Интервенцията на Русия води до оставане на власт на фамилията Асад и партията БААС, въпреки народните протести. Като постоянен член на СС на ООН Русия блокира всяка резолюции, която осъжда режима в Дамаск виновен за 250 000 жертви до момента и за милионите бежанци.

Разбира се, кошмарът Асад е по-малкото зло от кошмара Ислямска държава. Но оставането на единия кошмар и ликвидирането само на другия, не е решение на проблема. Бежанската вълна ще продължи да залива Европа. И точно това е и целта на руската политика – Европа да бъде поставена под бежански натиск. И да стане по-отстъпчива по въпроса за руската агресия в Украйна. Затова и Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че подкрепата за режима на Асад заплашва със задълбочаване на конфликта и не е път за неговото решение.

На базата на трагедията в Сирия Путин си прави своя сметка. Желае да възкреси представата за Русия от времето на съветската империя, когато Москва защищаваше всички антидемократични режими по света. Но да искаш народите да страдат, Европа да е нестабилна, хората нещастни, за да демонстрираш собствената си сила, е цинично и недостойно. Това е отречена от историята политика. И само национални предатели у нас могат да я подкрепят.

Добре, че бяхте ти и Александър Йорданов, за да разбера, че Русия е виновна за бежанската вълна. Като цяло статия, която не си заслужава вниманието. Особено краят е покъртителен.  :D

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Айдееее.. само стигаме до изречението " Затова и няма разумни българи, които да подкрепят фамилния властови бизнес на Асад. Още повече, че не става дума за монархия, а за....република. При монархията е обяснимо една кралска/царска фамилия да бъде дълго на власт. Но при републиката? "   ...иии дотам великия анализатор олеква тотално...

Защото първо прави сравнение на двете форми на управление на база дългогодишност на главата на тези две форми, хахахаха.. Че защо бе оланколу републиканска система да няма дългоуправляващ начело?? Първо, нито е забранено, нито нищо... Това че начело на република дълго бил някой си, не било вече републиканско... да бе да :D :D ....Това че в републиканскаа система на ФАЩ са заложени ограничения за мандати, това значи ли че навсякъде републиките трябва да са по Хамериканско каубойски образец??? Да не говорим че ФАЩ е федерация, а Сирия не е ... А сега де, веднага всички републики по света да станат федерации, иначе не е републиканско а монархическо :D

Ох, псомях се на такъв велик анализатор, с който русенското варено бил аПЦолютно съгласен разбиАш ли ....  за разумните българи също  избива рибата  :shock11:  :no-no:  :D 

Ами, ако искам да мина през твоя двор, вероятно ще имам проблеми, освен ако не съм по-голям от теб.

И по голям да си, пак ще имаш проблеми.. ако аз съм този през чийто двор искаш да минеш....не всички сме свикнали и научени че еди кой си понеже бил "по-голям" има всички права... има ако аз сметна че заслужава... а не ако  той си е сметнал само че заслужава и аз трябва да се примиря безгласно с това понеже той видите ли бил по-голям и можел да ме заплашва... Айде отучете се от този начин на мислене ... бил по-голям... пффф.... 

Съжалавам, нямам нито една казана лъжа. Дори бих казал въпросите са ми повече.

Коментирай по темата ВАШИТЕ снимки де. 

Аз вече споменах това кратко изречение , което носи толкова много информация в себе си , и нови въпроси без отговор :

https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от/?p=3201205

Останалото са ваши офтопици, беззъби опити за провокации и обиди. И нищо повече. 

Имаш казани стотици лъжи... а коментирането на снимките ние няма какво да правим, снимките ги постнах точно в отговор на твой тролски пореден коментар манипулативен, че видите ли, тези самолети щели да кацнат някъде другаде за да бъдта тайно разтоварени ... И то ехидно подхвърлено ...

https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от/?p=3201004

То ясно че руската "хуманитарна помощ " ще кацне близко , да не кажа досами базата си ...  щото е "хуманитарна помощ"  :)  :)

Нали ? "

И стествено ти не почна да коментираш това, а захапа че един опълченец от Донбас, който бил скоро в Сирия бил донесъл кадрите и новината.. нал тъй русенско варено ;)  А иначе сега нас призоваваш да сме коментирали снимките хахахахахах...

Драги, прегледай се сериозно на психолог, комплексите ти от хилавоста ти нещо избиват сериозно, ти затова ли се дупиш толкова на някои... както каза Блажко, понеже са по-големи ??? :))))))))))))))

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

На твоя клип стрелят на редове, а на клипа на Ванката стрелят без прекъсване, затова и няма прекъсване и се вижда като една струя.... Отделно, Гатлинга както викаш ти, а реално са  М61 - Вулкан ( аз му викам Торнадо, не знам защо, още от филма със Шварценегер когато съм го виждал за първи път )  или хеликоптерната версия  М 134 Минигън ,стрелят със скорост според уикито от 3000 до  6000 изстрела в минута според уикито, а пушките на панцира ( различните модификации са почти с еднаква скоросрелност ) стрелят със минимум 5000 изстрела в минута....Птделно калибрите са различни , панцира е оръдие, както каза, 30 мм снаряди, а американските са картечници калибър 7.62 натовски образец патрони

Възможно е на клипа да не е точно Панцир, възможно е да е друга скорострелна система, но със сигурност е скорострелна система, и най вероятно според мен, Панцир.. далекобойноста на панцира е много голяма, а на видето се вижда как обстрелва цел от доста голяма дистанция. поне половин километър ако не и повече...и то ефективно.. А американските системи ги дават че ефективноста им е до 300 мера, въпреки че могат да стрелят до километър и половина.... Плътната линия говори за голяма скорострелност.. И последно, панцира е едноцевна система , тоест всяко оръдие има само с една цев, за разлика от американските, които са многостволни, въртящи се.... 

Дам, може само да гадаем. Някъде гледах и стрелби на Панцир, с двойните му 30 мм оръдия. Не се получаваше, такава струя. Каквото и да е, е доста добро. И предизвикващо смяна на памперси, у някои хора. :D

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

То ясно че руската "хуманитарна помощ " ще кацне близко , да не кажа досами базата си ...  щото е "хуманитарна помощ"   :)   :)

Нали ? "

И се оказах прав - точно те таме си кацна.. всеизвестната от времената на СССР съветска /руска/ база Латакия  

:)

И стествено ти не почна да коментираш това, а захапа че един опълченец от Донбас, който бил скоро в Сирия бил донесъл кадрите и новината.. нал тъй русенско варено  ;)  А иначе сега нас призоваваш да сме коментирали снимките хахахахахах...

Драги, прегледай се сериозно на психолог, комплексите ти от хилавоста ти нещо избиват сериозно, ти затова ли се дупиш толкова на някои... както каза Блажко, понеже са по-големи ???  :))))))))))))))

Първо - Ма то вие си го цитирахте тоя странно гастролиращ "опълченец"  бре :) :) 
Сайт "русвесна" ?  вспомнил ? 

И второ - да, мухамуха мухахахааа ябадабадууу ще се прегледам.. мухаха мухаха  :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добре, че бяхте ти и Александър Йорданов, за да разбера, че Русия е виновна за бежанската вълна. Като цяло статия, която не си заслужава вниманието. Особено краят е покъртителен.  :D

Какво се изненадваш? Тоя в лъжите си ще изкара, че и за смъртта на динозаврите, са виновни руснаците. :D  Я виж, дружката му по работа, какви ги плещи за въоръжаване на ИД, от Русия. Типични тролски лъжи, за да отличат вниманието. За това, не им се поддавайте колеги.

Сащо Йорданов да говори за ценности, честност и т.н. е оксиморон. Беше част от управлението на Костов, което разграби и разпродаде България, а сега е изпълзял от дупката си, за да изкара някой долар...

Spiegel: Без Путин сирийският конфликт няма да бъде решен

Без участието на Русия и на Владимир Путин няма да се сложи край на Сирийския конфликт, е заявил пред Spiegel председателят на германския Християн-социален съюз (ХСС) Хорст Зеехофер. „Без взаимодействие с Путин ситуацията в Сирия няма да взета под контрол” – счита немският политик.

Според Spiegel, в понеделник ръководството на ХСС възнамерява да обсъди възможните пътища за взаимодействие с Москва по този въпрос. Зеехофер вече е гарантирал подкрепата си от колегата по партия министъра на икономическото развитие Герд Мюлер.

„Ние се нуждаем от съвместна дипломатическа инициатива на ООН с участието на Русия, САЩ, ЕС и регионалните държави” – заявил той, давайки за пример преговорите по ядрената програма на Иран.

-----------------

Поредният в хора. "Демократична" и налагаща санкции Европа изведнъж се усети за какво става дума, като ѝ запари по задните части, и почна да върви против собствените си "ценности" и правила - връщане на граници, граничен контрол, спиране на влакове, за да не може група хора да се придвижва свободно... ама интересът вече е съвсем друг. И изведнъж обърна палачинката на 180 градуса. Този май е четвърти или пети, дето взе да се моли на лошата Русия. Европа, която досега защитаваше интересите на САЩ и се правеше на сляпа за ставащото, защото беше далеч от нейните граници, сега, когато той вече е вътре, запя друга песен и се обърна срещу същите тия САЩ. Което е лицемерно. Когато други обедняваха и разрушаваха страните им, нямаше проблем. Когато обаче Европа се напълни с чужденци в резултат на същите тия действия, писъците са кански.

И се оказах прав - точно те таме си кацна.. всеизвестната от времената на СССР съветска /руска/ база Латакия  

:)

Тц, не позна, кацнал е на международното летище в Латакия, а не в предполагаемата израждана засега от руснаците база там :D :D .... Погледни по добре снимките и клипа, вместо да се мъчиш да си избиеш комплексите че пак си хванат до шия в лъжите и манипулациите ....

П.С И да викаме ли доктора, той тъкмо преглеждаше по едно време темата, май вече съвсем сдаде багажа.. този нервен смях звучи патологично  като на селски тарикат хванат в ъгъла че е лъгал кат последния бат сали циганина  и чудещ се как да се измъкне от ла**ата дето е натворил сам, че да не го бият , е поне не много     :D  :ph34r:  :D

П.С И от времената на СССР е базата в Тартус, пак не уцели тц тц тц ... 

https://www.google.bg/search?q=latakia+airport&biw=1536&bih=754&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CDUQsARqFQoTCMTEvP-F9McCFYJo2wodrm4JSA

https://en.wikipedia.org/wiki/Bassel_Al-Assad_International_Airport

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Каквато и да е въпросната оръжейна система. Как ли би изглеждало, ако е употребена по Белия дом?  Сигурно и минутка няма да издържат талашитените стени американски образец.

Тц, не позна, кацнал е на международното летище в Латакия, а не в предполагаемата израждана засега от руснаците база там  :D  :D .... Погледни по добре снимките и клипа, вместо да се мъчиш да си избиеш комплексите че пак си хванат до шия в лъжите и манипулациите ....

"хуманитарна помощ" каза точно /хайде да не е ТОЧНО, а БЛИЗО /   до базата на руснаците .Да го кажем още по конкретно - на възможно най близкото до руските войски , летище.

Това е най ама най подходящо място за кацане... щото други летища Сирия няма , нали :) :) :) 

"хуманитарна помощ" каза точно /хайде да не е ТОЧНО, а БЛИЗО /   до базата на руснаците .Да го кажем още по конкретно - на възможно най близкото до руските войски , летище.

Това е най ама най подходящо място за кацане... щото други летища Сирия няма , нали :) :) :)

Нищо не може да ти убегне от логиката. Отново разкри "пъкления план" на Москва.

Някакви ответни мерки ще препоръчаш ли на НАТО да предприемат ?

Москва има информация, че САЩ знаят конкретни места, където се намират позиции на Ислямска държава, но не дават заповед за нанасяне на удари. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров по Първи канал на руската телевизия.

"Надявам се, няма да подведа никого като кажа, че някои наши колеги от включилите се в коалицията страни говорят, че имат информация къде конкретно, на какви позиции се намират тези или онези подразделения на ИГ", а командващият коалицията (САЩ) не дава съгласие за нанасяне на удар - цитира ТАСС думите на Лавров.

Не искам да правя никакви изводи - а още по-малко оценки - за висшите съображения у командването, възможно е другите да нямат подобни, но такива сигнали постъпват, добави Лавров.

хуманитарна помощ" каза точно /хайде да не е ТОЧНО, а БЛИЗО /   до базата на руснаците .Да го кажем още по конкретно - на възможно най близкото до руските войски , летище.

Това е най ама най подходящо място за кацане... щото други летища Сирия няма , нали  :)  :)  :)

Къде да каца тая помощ? Хората си имат база и всичко необходимо, но според този капацитет, там не трябвало да се каца.  :)

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

....

И по голям да си, пак ще имаш проблеми.. ако аз съм този през чийто двор искаш да минеш....не всички сме свикнали и научени че еди кой си понеже бил "по-голям" има всички права... има ако аз сметна че заслужава... а не ако той си е сметнал само че заслужава и аз трябва да се примиря безгласно с това понеже той видите ли бил по-голям и можел да ме заплашва... Айде отучете се от този начин на мислене ... бил по-голям... пффф....

... както каза Блажко, понеже са по-големи ??? :))))))))))))))

Колега, говорим за съвсем друго с Ванката, давам елементарен пример в тази връзка, ти ни в клин ни в ръкав ме цитираш?

Ако искаш, прегледай за какво говорим и опитай пак.

Каквато и да е въпросната оръжейна система. Как ли би изглеждало, ако е употребена по Белия дом? Сигурно и минутка няма да издържат талашитените стени американски образец.

Размечтахме се :)

Тъй де, самите американци явно не си харесват кой знае колко президентите. Толкова вътрешни атентати имат, някои успешни, някои не...

Демокрация ;)

В комунизЪма има други методи, безгрешни, след които започват да търкат снимките на съвместните събития :D

Военният анализатор и бивш заместник-началник на щаба на Армията на САЩ генерал-полковник в оставка Джек Кин заявил по радио Fox News, че растящото присъствие на Русия в Близкия Изток говори за слабостта на САЩ.Според експерта, Сирия е главен партньор на Русия в Близкия Изток и е закономерно Москва да иска да укрепи своето влияние в региона.

„Те знаят, че имат работа с европейци, чиито лидери са безпомощни, и с нашия Бял дом, който през последните 7 години само прави публични изявления, предпочитайки да не предприема никакви действия. Те разбират, че могат да си вървят по пътя в Сирия... Те могат да защитят своя съюзник в Близкия Изток, а също така да укрепят своето влияние в Сирия и извън пределите й” – пише Кин.

Бившият висш американски военен обръща внимание, че РФ не се нуждае от разрешението на САЩ за укрепване на своето влияние в някой район на планетата, като дава пример с Арктика.

„Те не искат от нас разрешение за увеличаване на присъствието си в Арктика, където са съсредоточени 30-40% от запасите на нефт и газ. Те изобщо не са искали нашето разрешение, те просто защитават своите интереси” – признава Кин.

Историческата роля на Русия винаги е била да възстановява нарушеното равновесие в света а не да владее света.

Хитлер и Наполеон са само последните най-ярки примери, но далеч не единствени. Времето на еднополюсния свят на сащ изтича.

Русия праща ракетна система в Сирия

Инструмента на фащ - ислямска държава, го чака разгром и унищожение

https://www.youtube.com/watch?v=6mvleVUU3L0

Историческата роля на Русия винаги е била да възстановява нарушеното равновесие в света а не да владее света.

о, да, империалистическите интереси на Русия и на СССР по-късно са точно за да възстановят равновесието в Галактиката. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.