Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Не съм писал, че ти си ги казал. Но линкваш и понякога цитираш източници, които го правят.  :)

Не му се връзвай. Виж че се опитва, да оспами цялата тема. След гафовете дето сътвориха с Нел. Трола Миро разбра, че направи грешка. Пиши по темата, и го остави в картофите. :)

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 531,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

След гафовете дето сътвориха с Нел

Няма нито един гаф.

Това че смяташ твоето мнение за миродавно и за най вярното и правилното , не го прави такова.

Ако пък говориш за мен, също не се сещам за нито една дума която да коригирам или която да смятам за гаф.. напротив.

Не му се връзвай. Виж че се опитва, да оспами цялата тема. След гафовете дето сътвориха с Нел. Трола Миро разбра, че направи грешка. Пиши по темата, и го остави в картофите. :)

Да ги оженим ли? Поколението, ще е "елфи", с изключителни умения .

Пиши по темата, и го остави в картофите.  :)

Това винаги ви е била най слабата черта във всяка дискусия. :) 

Да ти припомня ли аз откога призовавам за това ? :) 

Прелет над (не)зависимите медии

Много смях предизвика  откровената лъжа, че САЩ ще приеме 75 000 бежанци, като се цитира бившата независима, а сега основно пропагандно острие на Уайт хаус, CNN.

Истината е публикувана в Между редовете ком. Има предложение на конгресмени за 65 000 души, но Обама не възнамерява да каже „да”. Първата официална информация бе за 5 – 8000 души, но сега е вдигната на до 10 000 души, но до края на 2016 година. За тази не са предвидени и 10 души.

След обилната порция от внушения колко мъдро решение се взели нашият външен министър Дани Митов и неговата говорителка и бивша социалистическа Тв журналистка,  и след обилните лъжи на дамата, истината лъсна. Въпросното издание публикува статия – Обама не знаел, че Държавният департамент е поискал от България и Гърция да затворят небето си за руските военни транспортни самолети на път за Сирия.

„Държавният департамент на САЩ оказал натиск на двете държави по своя собствена преценка. Когато президентът Обама научил, бил разочарован от това, че външнополитическото ведомство е започнало да действа без достатъчно проучване и съгласуване на решението вътре в страната”.

Нямаше нужда да чакат Обама да проговори, гръцките медии отдавна го отразиха, но когато ти дават реклами да пишеш

по поръчка,

пишеш по поръчка.

Понякога се пуска и някоя стопроцентова истина, но тя е по-скоро за сведение на премиера – да знае какви калинки е назначил в МС. Наесен да не пита „Къде са ми гласовете?”

Ами там са -

в краката на „Пей земеделецо, Ненчев,

Даниелчо Митов и Тодор Танев.

Стъпкаха ги урбулешката – без нишан за включване в активен режим  на малкото функциониращи мозъчни клетки. А че имат такива, е вън от съмнение. Щом успяха да се докопат до служби, от които нищо не разбират, значи все пак нещо в главите им дава контакт.

Коментар на читател:

Танас: Проблемът въобще не е в това, че има отказ за прелитане на руски самолети. Такъв отказ имаше и през 1999г, но тогава никой не го е превръщал в трагедия. Големият въпрос, който поставя тази публикация, е за начина, по който се управлява тази държава и дали въобще можем да говорим за държава!?

Първо. Няма официално искане, а се предприемат действия след телефонно позвъняване от бункера в кв. Лозенец.

Второ. Решението се взема от Митов, който въобще няма това право, особено пък ако е имало информация, че самолетите ще превозват оръжие.

При това положение, решението задължително би следвало да се вземе от Парламента, както беше през 1999 г. На лице е тотално не спазване на действащото законодателство от министър и тотално незачитане на националния суверенитет. Ако нещата бяха минали през Парламента, както си е редно и законно, никой сега нямаше да си губи времето да се плюнчи из форумите. За какво се гласуват закони, като дори министрите не ги спазват?! От кой се страхуваха да внесат въпроса в парламента? Може би от АБВ, от ПФ или кой!? Нека да кажат, мамка му и прасе!

Оттук: http://mejdu-redovete.com/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B8/

Платеният трол нещо се е сбръчкал ли? Нищо му няма. Игнор за такива.

Просто не им се връзвай. Оня ще се опитва да оспамва, правиго винаги когато бъде зесечен в лъжи. Пиши по темата, и го игнорирай.

Дори не аз да те моля.. и твоя колега по спам и офтопици да те помоли, пак не го умееш това - да говориш по темата.

Знам че нямаш мнение, нито какво да кажеш,  /освен фобията ти към мен/  камо ли да цитираш нещо смислено дори с копи пейст... но това не те оправдава.... 

Просто не им се връзвай. Оня ще се опитва да оспамва, правиго винаги когато бъде зесечен в лъжи. Пиши по темата, и го игнорирай.

Я ми припомни в каква лъжа "пак" си ме хванал ?

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

След забраната наложена от България, същият руски самолет ИЛ-62М, който с полета си на 7 септември над нашето въздушно пространство предизвика бурни коментари, късно снощи е минал в близост до границите ни, но е избягнал влизане в страната ни, твърди ПАН.БГ. 

Самолетът достигна нашата граница около 1.00 сутринта на 11 септември. 

Полетът е бил от Сирия за Москва и както се вижда на графиките на flightradar24.com самолетът е бил пуснат в небето на натовските държави и членки на ЕС - Гърция, Унгария и Полша.

Руските пилоти обаче са минали покрай южната и западната ни граница, без да навлизат в нашето въздушно пространство. 

Руският самолет ИЛ-62М с регистрация RA-86496 се е връщал от Сирия и е учудващо защо не е минал над България при положение, че едва ли е носел оръжия за Москва, каквито бяха първоначалните съмнения на министър Ненчев, но при първия му полет - за Дамаск. 

Безпрецедентна активност :

http://www.interfax.ru/world/466156

Седем нови курса на руска авиация и масиани военни доставки 

Москва. 11 сентября. INTERFAX.RU - Министерство обороны США зафиксировало за последнее время семь рейсов российских тяжелых транспортных самолетов "Ан-124" в сирийский город Латакия, сообщил телеканал Fox News, ссылаясь на американских представителей во властных структурах.

По их словам, военное присутствие России в Сирии сейчас "беспрецедентно", "идет его реальное наращивание".

Высокопоставленные американские источники также сообщили газете The Chicago Tribune, что в Латакию завозится необходимая военная техника и системы обеспечения для обустройства создаваемой в местном аэропорту авиабазы для размещения российской боевой авиации. Речь идет о технике для вышек управления воздушного движения, запасы для техобслуживания боевых самолетов, а также модульные дома для сотен человек военного персонала.

Администрация президента США Барака Обамы и американские разведслужбы на основе полученных данных пришли к выводу, что Россия готовится направить в Сирию боевую авиацию для нанесения ударов по наземным целям с создаваемой авиабазы в Латакии, цитирует источники The Chicago Tribune.

По их сведениям, американское разведсообщество получило подтверждения того, что Россия в ближайшие недели собирается разместить в аэропорту прибрежного сирийского города Латакия штурмовики Су-25 и перехватчики Миг-31.

Источник телеканала Fox News также подтвердил данные о том, что в пункте материально-технического обеспечения кораблей ВМФ в сирийском порту Тартус в последние несколько дней были разгружены два российских танкодесантных корабля, с которых была выгружена бронетехника.

Что говорят в российском МИД

Ранее министр иностранных дел РФ Сергей Лавров заявил о продолжении поставок военной техники РФ в Сирию.

Страхотно, страхотно! Краят на тероризма е близо, за ужас на неговите създатели.

Безпрецедентна активност :

http://www.interfax.ru/world/466156

Седем нови курса на руска авиация и масиани военни доставки 

Е и? Какво от това? Тебе нещо сърби ли те? Имат си договори и си ги изпълняват.

Москва гради цялата си стратегия върху противопоставянето срещу Вашингтон. Зле прикриваното презрение на Владимир Путин към Барак Обама проличава тук с пълна сила. Обама остави на произвола на съдбата свой съюзник, бившия египетски президент Хосни Мубарак - и ето, руският лидер ще брани всеотдайно Башар Асад. Обама не дръзва да разшири военната кампания срещу "Ислямска държава" – и ето, Путин праща морски пехотинци и тежка техника да мачкат сирийската опозиция от всички бои, включително ИД.

"Ако искате, Русия е готова да ви помогне в борбата с радикалните ислямисти. Мълчите си, а? Значи вие, американците, всъщност не го искате!" - това е посланието на Путин до американците, а покрай тях и до арабите, иранците и израелците.

http://www.vesti.bg/analizi-i-komentari/komentari/siriia-posledniiat-otbranitelen-val-na-moskva-6042440

Военната техника се превозва през Босфора на открити палуби – Москва явно няма особено желание да крие този факт

Ей  затова ги сърби американците.

http://dnes.dir.bg/news/rusia-protivovazdushna-otbrana-jihad-siria-20011750

Москва изпраща модерни зенитни ракетни системи за Сирия. Ракетите били на път за Сирия, но още не били пристигнали. Според западни представители системата SA-22 ще се управлява от руски войници, а не от сирийци, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Тази система е усъвършенстваната версия, използвана от Русия, и в Сирия ще я управляват руснаци", казал западен дипломат, запознат с оценки на американски, израелски и други разузнавателни служби.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Е и? Какво от това? Тебе нещо сърби ли те? Имат си договори и си ги изпълняват.

Що трябва да ме сърби нещо ? 

Просто коментирам новината. Къв ти е проблема ? 

Страхотно, страхотно! Краят на тероризма е близо, за ужас на неговите създатели.

Ми така де. Те за това реват. И нашите гелосани труженици, по-католици от папата. А даже, не са питали бай Обама. Ама европейците, ще си сменят мнението.  Чудно ми е, само тук в този форум, как ще запеят новата песен. :D

Проблема е че положителни новини се опитваш да ни ги представиш като отрицателни. Както и обратното където си спец с квалификация.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Аз проблем нямам. Но явно ти имаш и то доста голям. Като гледам какви си ги плещил последните страници.

То ако нямаше с какво да впечатли Владо, отдавна да са влезнали янките да строят и там демокрация. Но дядо Иван бие много лошо през пръстите.

Той и Хитлер така мислеше като теб ама като му изкараха едни Т34 и едни катюши и назад до Берлин.

Виж ние няма с какво да впечатлим и може сам да се увериш какво става в татковината ни от гринговско присъствие и налагане на мислене.

То ако нямаше с какво да впечатли Владо, отдавна да са влезнали янките да строят и там демокрация. Но дядо Иван бие много лошо през пръстите.

Той и Хитлер така мислеше като теб ама като му изкараха едни Т34 и едни катюши и назад до Берлин.

Виж ние няма с какво да впечатлим и може сам да се увериш какво става в татковината ни от гринговско присъствие и налагане на мислене.

Нямал е шанс Хитлер, пък и нещо не е преброил - ония само три пъти повече са били и пак до Москва са ги тупкали.

А дядо ти Иван колко лошо бие не знам, ма разправят много пиел в Лондон и Монако, та притрябвало му е на някой да ходи да се разправя с човеците от тундрата.

Не знам кои сте вие, аз нямам проблеми с впечатляването на околните, а ставащото в татковината смятам, че се дължи само и единствено на скудоумието и мързела на сънародниците.

Мдам... там са да защитават хунтата на Асад. :D  Обаче в Украйна се бият срещу хунтата ... (е, то няма хунта, но на кой му пука, важното е много пъти да се изговори, че папагалите да научат думата ;) )

По този повод един руски виц:

Отива някакъв руски морски пехотинец в Сирия да защитава режима на Асад. И както става на война... е пленен от врага. Командира на "опълченците" казва на своите:

- Нека аз да поговоря с него, имам специален разговорник, от Украйна ми го пратиха.

Вади книжката, вторачва се в пленника и му вика:

- НУ ШО, МОСКАЛИКУ, ЗНОВУ КОМПАС ЗЛАМАВСЯ?...

Пак си в киреча русокоске от семейство паткови .... 

Погледни ти първо какво означава хунта.... диктатура завладяла власт с преврат, обкновенно военен но може да бъде и под образа на фащска демоХрация разбира се... 

Та и за Асад  и баща му ( цялото семейство дори ) вземи попрочети, да не споменаваме колко от населението е гласувало за него, и държи на него в Сирия.... Така че, айде бегай да си гледаш пак дупенето, извинете, работата.... С последните си постове, тотално изпадаш в положението на куха , само информативно да си знаеш....

П.С А укропските си вицове да представяш за руски е върха на наглостта и глупоста ти....явно дори елементарна разлика м/у руски и мове  не правиш ... не че се учудвам...явно и ти сега ще ревеш че си жестоко наритана някъде... дерзай... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

КАкво трябва да се обяснява не разбирам

Вие казахте /Тони/ че руско оръжие се произвежда къде ли не , на репликата че РФ подпомага мащабно Асад с военна техника и оръжие и контингент разбира се.

И аз това казах - да, МОЖЕ да се прозивежда и другаде. това е нормално. и ДА има лицензи,   но това отхвърля ли факта на мащабното военно финансиране на руснаците ? 

Затова  за трети път май казвам - гледате сламката че МОЖЕ да е от другаде  , а не виждате ГРЕДАТА - че  руснаците спокойно си снабдяват Сирия , и са си с постоянно дългогодишно присъствие там.

НЯкои хора с дори ниска интелигентност им трябва 1 пътда разберат  каква е логиката , на вас - 5 пъти... 

Виж сега хитрецо, това, че си променяш поста след като ти отговорят в опит да се измъкнеш показва какъв човек си!Логиката ти няма да коментирам, не мога да коментирам нещо което го няма!

Дали?

Би било чудесно да си прав, но се съмнявам в скоро време тероризмът да отшуми... Напротив. Той става все по-показен, по-жесток и безидеен(имам предвид, че идеите зад които се крият новите терористи твърде бързо свалят маските и отзад лъсва грозното лице на меркантилността)

Дълбоко се надявам големите да вземат своите правилни решения, в противен случай... ще стане ужасно. За всички!

П.С А укропските си вицове да представяш за руски е върха на наглостта и глупоста ти....явно дори елементарна разлика м/у руски и мове  не правиш ... не че се учудвам...явно и ти сега ще ревеш че си жестоко наритана някъде... дерзай...

Вицът е руски! Прочетох го в руски сайт. Би трябвало по-добре да познаваш руснаците - те могат да се шегуват със себе си и го правят перфектно.

Елементарен си, Синбад - не се ли сети, че щом разговорника е украински, сириецът ще трябва да каже нещо на мове? Затова преведох другата част, но оставих есенцията.

Аз да рева? :D  Бъркаш ме със себе си, женчо ;)

Проблема е че положителни новини се опитваш да ни ги представиш като отрицателни. Както и обратното където си спец с квалификация.

Така ли съм искал ??

:)

Та аз само цитирах новината :) :) :) хехе 

Виж сега хитрецо, това, че си променяш поста след като ти отговорят в опит да се измъкнеш показва какъв човек си!Логиката ти няма да коментирам, не мога да коментирам нещо което го няма!

Какво съм променил че не разбрах ? говоря едно и също, повтарям го , потретвам го .. и изведнъж някой осъзнал глупостта си , почва да се извърта в стил.. крадеца вика дръжте крадеца :)

хм.. що ли си мисля че това не е мой проблем.

Просто защото нито една корекция в позицията си нямам .

Нямал е шанс Хитлер, пък и нещо не е преброил - ония само три пъти повече са били и пак до Москва са ги тупкали.

А дядо ти Иван колко лошо бие не знам, ма разправят много пиел в Лондон и Монако, та притрябвало му е на някой да ходи да се разправя с човеците от тундрата.

Не знам кои сте вие, аз нямам проблеми с впечатляването на околните, а ставащото в татковината смятам, че се дължи само и единствено на скудоумието и мързела на сънародниците.

Прав си , може би и ти си гледал документалните филми за подготовката къ ВСВ.

И как от 60-тина руски дивизии стават към 500 ли бяха...  превъзхождайки немските, а танковете дори като бройка са били .. едно към 10 май ? в полза на руснаците....

И още по странния факт че директивите на руската армия са били НИКОГА за отбранителна тактика , а за... нападателна... 

Дали?

Би било чудесно да си прав, но се съмнявам в скоро време тероризмът да отшуми... Напротив

Тони очевидно иронизира и се подиграва. така че не го коментирай насериозно.

Вицът е руски! Прочетох го в руски сайт. Би трябвало по-добре да познаваш руснаците - те могат да се шегуват със себе си и го правят перфектно.

Елементарен си, Синбад.......

Надценяваш го и тоя

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Елементарен си, Синбад - не се ли сети, че щом разговорника е украински, сириецът ще трябва да каже нещо на мове? Затова преведох другата част, но оставих есенцията.

Аз да рева? :D  Бъркаш ме със себе си, женчо ;)

Брей.. я да видим тогава, дай ни руския сайт да видим .... 

А относно руския хумор не учи краставичар как се продават краставици ...А женчо ще викаш на дружките си от уж мъжки пол тука, че да не те бъркам с тях ... че сте ми лика прилика и по акъл , и по поведение, и не само....

П.С И за да не се мъчиш да търсиш, само да ти подскажа че като поставиш фразата дори в гугъла, ти изкарва укропски сайтове, и твоя пост тука  на първите места   .. защо ли е така се пита в задачата за патки и русокоски .... не се мъчи да измисляш оправдания, тях остави за глупавите ти укропски дружки уж дето ти говорели нещо си за политиката и положението там , или за тези сорсоидки  тука.... 

Както казах и преди, смешна си не, чак куха .. аудиоспециалистке ..... усещам напъните за мисъл  дори оттука , на хиляди километра...измислен от укропите виц да представяш за руски е както казах тъпотия и то каква....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Нека не преминаваме границата на  добрия тон, че ще ни заключат темата. 

Дали?

Би било чудесно да си прав, но се съмнявам в скоро време тероризмът да отшуми... Напротив. Той става все по-показен, по-жесток и безидеен(имам предвид, че идеите зад които се крият новите терористи твърде бързо свалят маските и отзад лъсва грозното лице на меркантилността)

Дълбоко се надявам големите да вземат своите правилни решения, в противен случай... ще стане ужасно. За всички!

Путин ще унищожи ИД защото по този начин ще заздрави позициите си в Сирия, ще покаже колко безполезна структура е НАТО и ще покаже, че САЩ е куче, което лае, но не хапе. 

Не ти ли е интересни, как някакви диваци с камионетки тероризират близкия изток, а международна коалиция от развити държави не успява да се справи с тази банда разбойници?

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Какво съм променил че не разбрах ? говоря едно и също, повтарям го , потретвам го .. и изведнъж някой осъзнал глупостта си , почва да се извърта в стил.. крадеца вика дръжте крадеца :)

хм.. що ли си мисля че това не е мой проблем.

Просто защото нито една корекция в позицията си нямам .

Ето тук си променяш позицията:

"

КАкво трябва да се обяснява не разбирам

Вие казахте /Тони/ че руско оръжие се произвежда къде ли не , на репликата че РФ подпомага мащабно Асад с военна техника и оръжие и контингент разбира се.

И аз това казах - да, МОЖЕ да се прозивежда и другаде. това е нормално. и ДА има лицензи,   но това отхвърля ли факта на мащабното военно финансиране на руснаците ? 

Затова  за трети път май казвам - гледате сламката че МОЖЕ да е от другаде  , а не виждате ГРЕДАТА - че  руснаците спокойно си снабдяват Сирия , и са си с постоянно дългогодишно присъствие там.

НЯкои хора с дори ниска интелигентност им трябва 1 пътда разберат  каква е логиката , на вас - 5 пъти..."

репликата не беше срещу тезата, че Русия продава оръжие на Асад, а срещу тезата, че Русия продава оръжие на ИДИЛ!

Прав си , може би и ти си гледал документалните филми за подготовката къ ВСВ.

И как от 60-тина руски дивизии стават към 500 ли бяха...  превъзхождайки немските, а танковете дори като бройка са били .. едно към 10 май ? в полза на руснаците....

И още по странния факт че директивите на руската армия са били НИКОГА за отбранителна тактика , а за... нападателна... 

А дали е така?

https://www.youtube.com/watch?v=EKY9JkjJcP0

Когато европейските парламенти говорят за договора за ненападение, сключен на 23 август 1939 г. между СССР и Германия (известен още като „пакт Молотов-Рибентроп“), те нарочно забравят един крайно важен факт. СССР беше последната голяма европейска държава, която подписа този документ. В деня на Мюнхенския договор – 30 септември 1938 г. точно такъв договор подписва Англия (почти година преди съветско-германския договор). На 6 декември 1938 г. такъв договор подписва Франция. Разбира се, същите тези „секретни протоколи“ към съветско-германския договор за ненападение, по които СССР уж се бил договорил с Германия да разделят Европа на сфери на влияние, всъщност никога никой не е виждал с очите си.Затова пък историческти факт е следното: в резултат на Мюнхенския сговор от 1938 г. Англия, Франция и САЩ нахраниха хитлеристка Германия  с Чехословакия, плюейки на по-рано сключените с нея договорености. Това и стана сигнал за началото на Втората световна война. И доколкото вината за това престъпление лежи в пълна степен върху плещите на Западна Европа, то точно тази Европа днес всячески се опитва да прехвърли отговорността върху СССР. Ето затова Западът откровено фалшифицира световната история.

Но нека си спомним какво се случило в онези дни.

И така, през 1938 г. в Чехословакия живеят около 14 милиона души. Част от тях, 3.5 милиона, по произход са етнически немци. Те живеят в Судетска област.

Струва си да отбележим, че в онзи момент Чехословакия е една от най-развитите в промишлено отношение държави в цяла Европа. Тя е една от водещите достивчици на оръжие за експорт, армията на страната е сериозно въоръжена, а в същата Судетска област били създадени изключително мощни отбранителни съоръжения.

На 29-30 септември 1938 г. в Мюнхен при активната подкрепа от страна на САЩ е осъществена срещата на министър-председателите на Англия и Франция, Германия и Италия. Целта на срещите е решаване съдбата на Чехословакия, без участието на представители на самата Чехословакия. Удивително цинично, нали? Ето това предателстве се опитват да скрият днес страните от ЕС и САЩ, нарочно опитвайки се да прехвърлят отговорността от болната на здравата глава.

Обърнете внимание, че управляващите на тогавашна Чехославакия са били поканени само при огласяване на резултатите от преговорите. СССР, който бил съюзник на Чехословакия (точно както и Франция), въобще не бил поканен.

Фактически Англия и Франция решили задочно съдбата на суверенна държава, чийто народ е славянски.

Затова може да се каже, че западните държави подготвили Хитлер за главаната му задача – нападението над СССР.

По този въпрос говори и Уилсън, довереният съветник на британския премир Чембърлейн:

„Печелившата карта бе изтеглена от болшевиките. Затова трябваше да им се попречи. Трябва да признаем правото на немците да осъществят експанзия на Юго-Изток“.

Когато на Нюрнбергския процес задават въпрос на генерал-фелдмаршал Кейтел: „Би ли нападнала Германия Чехословакия през 1938 г., ако западните държави подкрепяха Прага?“, той отговаря:

„Разбира се, че не. Ние не бяхме достатъчно силни от военна гледна точка. Целта на Мюнхен (Мюнхенския договор, бел. ред.) беше да се изтласка СССР от Европа, да се спечели време и да завърши въоръжаването на Германия“.

Струва си да отбележим, че армията на Хитлер тогава е недостатъчно силна – тя влиза в Чехославакия с 37 дивизии. Против 36 прекрасно въоръжени чехословашки дивизии и най-мощните в света отбранителни укрепления в Судетска област.

Между другото, паралелно и Полша предявява претенциите си над чехословашките земи и атакува територията на суверенната държава. Това го пиша, защото и днес има хора, които се опитват да изкарат Полша невинна жертва.

В резултат хитлеристката армия получава повече от 1 милион самозарядни винтовки, десетки хиляди картечници и хиляди танкове, които после били използвани във войната против СССР. Нима не точно в името на разрушаването на СССР така се стараха да предадат на Хитлер разпънатата на кръст Чехословакия британският и франският премиери Чембърлейн и Деладие? Нещо повече, след окончателното анексиране на Чехословакия Банката на Англия връща на Хитлер златния запас на страната!!! Което за пореден път доказва смисъла на Мюнхенския заговор.

В резултат на лъжата и предателството към Чехославакия от страна на Англия и Франция Хитлер в пъти засилва армията си, което съществено повлиява на решимостта му да започне световна война.

Затова е напълно очевидно следното: защо днес държавите от западния свят така активно се позовават на фалшивите „секретни съглашения“ към съветско-германския договор за ненападение, който СССР сключи последен в редицата от държави, далеч след аналогичните договори между Германия и Англия, Франция, Полша, Естония и Латвия.

http://worldtodaybg.com/2013/10/06/%D0%BC%D1%8E%D0%BD%D1%85%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%82-1938-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8/

http://worldtodaybg.com/2015/05/08/%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%B2/

Лъжа 1: Сталин е щял първи да нападне Германия. Хитлер е бил принуден да го изпревари.

Факт: Няма никакви документи, доказващи този мит. В разсекретените документи от Генералния щаб на СССР от пролетта на 1941 г. е казано изрично, че въоръжените сили като цяло не са готови за война.

Лъжа 2: Сталин и Хитлер заедно разпалили Втората световна война, сключвайки пакта “Молотов-Рибентроп”.

Факт: Пактът от 1939 г. е отговор на Мюнхенския сговор през 1938 г., сключено между Франция, Англия и Хитлер. „Договор за ненападение“ по онова време е обичайна практика в дипломацията с цел отсрочване на евентуални военни действия и печелене на време. СССР умело се е възползвал от тази дипломатическа практика.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Всичко това им е показвано отдавна - двата последни линка в поста ми: https://www.kaldata.com/forums/topic/240340-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-2/page-59#entry3100921

Някой нещо да е вдянал?

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.