Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Не можем да се вредим от теб и тролската групичка, която го прави за Обама и е задръстила булевардите наоколо.

Каза най-големия трол дето и като редактор тролеше.Разбирам, че имаш желание да се вредиш.Струва ми се обаче, че гледаш прекалено много конспиративни филми с поставени лица на САЩ - посочи ми един мой пост в който пропагандирам Обама (от 2007 пиша във форума)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

...се опитваме да бъдем българи и да пазим поне достойнството си, неплюейки по онези, които в момента трябва да решават от името на България.

Дрън-дрън.

Като решават от мое име, ми се чини, че е редно да имам поне право на мнение относно решенията, които са взели. А те... не са вземали такива. Очевадно е, че им се нарежда, очевадно е и откъде им се нарежда. Като е кретен, ще го нарека кретен, по дяволите, и няма да му пазя това, дето го няма - достойнството! Ясно?

Ще продължаевам да бъда недоволен, защото не аз, а те не са българи. Чест, достойнство, морал, коректност, пазене на интересите на България... това са само думички, които са чели в някой речник. И ако някой е небългарин, то това е този, който подкрепя случващото се в момента. Дали ще си подложа задника? Не знам, мога само да предполагам, но пак ми се струва, че не съм такъв човек.

По темата - ще продължавам да бъда против тук да ми идват разни "бежанци", докато баба ми и дядо ми получават общо 350 лева пенсия (двамата!), над половината от които отиват за лекарства; докато карам по дупки, в които мога да вляза с цялата кола и отгоре да мине още една; докато като отида на лекар, вместо с "Добър ден" ме посрещат с "Потребителската такса, моля"; докато няма пари за образование и култура; докато всеки ден по телевизии и сайтове виждам молби за помощ на болни деца, защото пари за тяхното лечение няма... За всичко това пари няма, но за "бежанци" има!

За съжаление, има хора, които си ползват главите само за да носят шапки на тях.

Затова и миро е тук - за да пълни с идиотизми въздуха под тях; затова и не можем да се организираме един протест за нещо дребно да направим - защото единият протестира, а другият го дърпа назад. На последния, на който ходих, бяхме 6-7 души...

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Дрън-дрън.

Като решават от мое име, ми се чини, че е редно да имам поне право на мнение относно решенията, които са взели. А те... не са вземали такива. Очевадно е, че им се нарежда, очевадно е и откъде им се нарежда. Като е кретен, ще го нарека кретен, по дяволите, и няма да му пазя това, дето го няма - достойнството! Ясно?

Ще продължаевам да бъда недоволен, защото не аз, а те не са българи. Чест, достойнство, морал, коректност, пазене на интересите на България... това са само думички, които са чели в някой речник. И ако някой е небългарин, то това е този, който подкрепя случващото се в момента. Дали ще си подложа задника? Не знам, мога само да предполагам, но пак ми се струва, че не съм такъв човек.

По темата - ще продължавам да бъда против тук да ми идват разни "бежанци", докато баба ми и дядо ми получават общо 350 лева пенсия (двамата!), над половината от които отиват за лекарства; докато карам по дупки, в които мога да вляза с цялата кола и отгоре да мине още една; докато като отида на лекар, вместо с "Добър ден" ме посрещат с "Потребителската такса, моля"; докато няма пари за образование и култура; докато всеки ден по телевизии и сайтове виждам молби за помощ на болни деца, защото пари за тяхното лечение няма... За всичко това пари няма, но за "бежанци" има!

Затова и миро е тук - за да пълни с идиотизми въздуха под тях; затова и не можем да се организираме един протест за нещо дребно да направим - защото единият протестира, а другият го дърпа назад. На последния, на който ходих, бяхме 6-7 души...

Само един въпрос ще ти задам защото на другия ми е ясен отговора, че си за режима на Асад, макар и косвено вероятно. Според теб защо се е стигнало до там да има бежанци?

Дрън-дрън.

Не говоря за достойнството на политиците, а са собственото ти достойнство, Ванка. Те вземат решения за държавата, ти за себе си.

И ако някой е небългарин, то това е този, който подкрепя случващото се в момента.

И какво по-точно се случва в момента?

Когато Путин се изцепи в Турция, че спира ЮП и ще строи ТП, вкупом взехте да правите теманета на Ердоган, колко голям държавник бил и колко продажни били нашите. После се кланяхте на Ципрас, на Виктор Орбан, на Милош Земан... сега сте се закланяли на Асад...

Ти видя ли някой от нас да си върти задницата така, както вие въртите вашите?

Няма и да видиш?

По темата - ще продължавам да бъде против тук да ми идват разни "бежанци"

И на мен не ми харесва това, Ванка, но не зависи нито от твоето, нито от моето харесване. Факт!

Те не вземат решения за себе си. А за моето достойнство не се грижи. Пазя си го по-добре от тях. Айде и тая... Абе ей... Къде съм правил теманета на Ердоган и Асад! Линк, веднага!

Това значи ли, че нямам право да ми харесва или не или че нямам право на мнение? Що за глупотевини?

Задника НИКОГА не съм си въртял. Линията ми на поведение си е била винаги една и съща. В момента ме обвиняваш в нещо, което е... ами извинявай, ама малоумно.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Тоя палячо пак стана смешен

Плевнелиев: Проявихме характер по отношение на Русия

Срам!!! Как може да имаме за президент такъв идиот?!!!

За режима на Асад? Ай бегай оттука! Марш!

Казах косвено! Защото ако подкрепяш Путин кой друг подкрепяш?

САЩ подкрепят ИД. Пряко и доказано. Не подкрепям Асад, но за съжаление там такива са реалностите. Ако някой може да се справи с ИД (САЩ) в момента на територията на Сирия, това е Асад с подкрепата на Путин. Това е положението, независимо дали ти харесва или не. Не подкрепям и шейховете в Катар, Саудитска Арабия, Оман, ОАЕ... ама кой ме пита. Това значи ли, по твоята логика, че щом не подкрепям тях, подкрепям опонентите/враговете им?

Ти можеш ли да броиш?(вреждате се и още как)

Я преброй колко сте другарите и другарките и колко се опитваме да бъдем българи и да пазим поне достойнството си, неплюейки по онези, които в момента трябва да решават от името на България. Прави или не, те са българи. 

Като лазите на колене пред аватара ми ли пазите българското достойнство?  Нека бъдем честни. Въобще не ви пука за това. 

Каза най-големия трол дето и като редактор тролеше.Разбирам, че имаш желание да се вредиш.Струва ми се обаче, че гледаш прекалено много конспиративни филми с поставени лица на САЩ - посочи ми един мой пост в който пропагандирам Обама (от 2007 пиша във форума)

Аз къде пропагандирам Путин,а?

САЩ подкрепят ИД. Пряко и доказано. Не подкрепям Асад, но за съжаление там такива са реалностите. Ако някой може да се справи с ИД (САЩ) в момента на територията на Сирия, това е Асад с подкрепата на Путин. Това е положението, независимо дали ти харесва или не. Не подкрепям и шейховете в Катар, Саудитска Арабия, Оман, ОАЕ... ама кой ме пита. Това значи ли, по твоята логика, че щом не подкрепям тях, подкрепям опонентите/враговете им?

Както и да го въртим явно е, че полезна позиция за нас няма - изборът е между едни терористи за сметка на други.Мисля, че си в грешка обаче, че ако Асад овладее положението бежанци няма да има.Сирийците не искат Асад.

Е, иди тогава ти ги управлявай... Едни терористи за сметка на други...

Ай че имам работа, нямам повече време за губене с глупости.

Дрън-дрън.

дрън дрън

За пенсиите от по 350 лв питай някой от БСП или техните сайтове които с такова усърдие копирате тук.

Защото пак ти казвам простата логика "на пръсти" като за хора с основно и по ниско образование - имаш лустрация - имаш що годе просперираща държава.

Нямаш лустрация - получаваш уродливо крадливо ЗАДКУЛИСНО управление на бившите комунисти и етническа партия ДПС, както е сегашна България.

По елементарно и разбираемо не може да се каже.

Това е извода за 25 години преход на всичките бивши държави от СИВ.

За "идиотизмите ми които пълня въздуха.. пак ще те разочаровам, нямам нито една лъжа за разлика от вашата крайна червена пропаганда, изразена в копиране на неедин антибългарски пропагандни  /и руски/ сайтове

Както и да го въртим явно е, че полезна позиция за нас няма - изборът е между едни терористи за сметка на други.Мисля, че си в грешка обаче, че ако Асад овладее положението бежанци няма да има.Сирийците не искат Асад.

така е. 

Асад в момента е последен пристан за Путин и последна надежда  за някаква корекция или влияние  на цените на петрола.

Очевидната истина, която този лицемерен свят пренебрегва. Или поне част от нея.

Я преброй колко сте другарите и другарките и колко се опитваме да бъдем българи и да пазим поне достойнството си, неплюейки по онези, които в момента трябва да решават от името на България. Прави или не, те са българи.

Този коментар е жалък. Какво достойнство? Прави, или не?!  :D  Тези които ни управляват и взимат решения са национални предатели, антибългари и родоотстъпници. Агенти на чужди държави, слуги, роби и всичко, което ти дойде на ум. Евентуално. 

Вие оревахте орталъка в подкрепа на Путин и цялата му смрадлива политика... Наистина ли не сте наясно, че Кремъл хем подкрепя Башар Асад, хем снабдява с оръжие ИДИЛ, да споменавам ли, че мъжете от цели села в Узбекистан и Таджикистан се бият за ИДИЛ... сега ще ми кажете, че са суверенни държавици и си взимат сами решенията ли? :D

А колко чеченци се бият за ИДИЛ? Тя пък Чечня била автономна... сигурно :D

Много пъти като ви чета се питам: Вие българи ли сте?

Нем миличка, защо пак се изказваш неподготвена? Не ти ли омръзна? ИД се снабдява с оръжие, от САЩ, Турция и нашата мила родина. То бива да си заблудена, ама твоето е....

Да споменавам ли, че няколко хиляди европейци, се бият за ИД? Нел, сериозно първо мисли преди да пишеш.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

дрън дрън

За пенсиите от по 350 лв питай някой от БСП или техните сайтове които с такова усърдие копирате тук.

Защото пак ти казвам простата логика "на пръсти" като за хора с основно и по ниско образование - имаш лустрация - имаш що годе просперираща държава.

Нямаш лустрация - получаваш уродливо крадливо ЗАДКУЛИСНО управление на бившите комунисти и етническа партия ДПС, както е сегашна България.

По елементарно и разбираемо не може да се каже.

Това е извода за 25 години преход на всичките бивши държави от СИВ.

За "идиотизмите ми които пълня въздуха.. пак ще те разочаровам, нямам нито една лъжа за разлика от вашата крайна червена пропаганда, изразена в копиране на неедин антибългарски пропагандни  /и руски/ сайтове

Да бе само тия от БСП/БКП са виновни. Ами за масовото крадене или така наречената масова приватизация кой виновен бре? То самата дума оттогава има и друго значение "приватизирам - присвоя" !

Като толкова се напъваш за лустрация ясно ли ти е защо няма такава? Защото всички които днес са на ръководни постове ще изхвърчат навън. Барабар с Борисов и Плевнелиев и един куп политици около тях. Ами я се огледай сред реформаторите. Питам КОЙ от тях не е свързан с бившата комунитическа партия? Кой? Тия дето ги цитираш и защитаваш са първи комунисти бре човеко.

Отделно се поразрови и виж кой как е натрупал капитала си. Ще ми приказваш за Путинисти...ми виж нашите комунисти Плевнелиев - Цачева - Борисов (според клюките за него е още повече от това...)

"Най-големите лъжци в този парламент се намират на първия ред на ГЕРБ. Най-големият лъжец е Бойко Борисов. Дядо му е убит от комунистите. Ако дядо ти е убит от комунистите, никога няма да влезеш в редовете на Българската комунистическа партия и да влезеш в органите на МВР. Първа лъжа. Бойко Борисов заедно с парламентарната група вкарва закона за престъпленията на комунистическия режим, а първият ред са комунисти. Бойко Борисов комунист, дете на партията. Цецка Цачева - комунист, Велчев - комунист, само че изключен, защото няма качества на комунист.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Влиятелният сенатор и кандидат за президент от Републиканската партия Линдзи Греъм в интервю за агенция Sputnik определил като „провал” програмата на Пентагона по подготовка на бойци от умерената сирийска опозиция.САЩ за почти два месеца подготвиха 60 бойци от така наречената умерена опозиция в Сирия за борба с групировката „Ислямска държава”.

Както съобщил Греъм, в Сирия се намират твърде малко подходящи новобранци, за да стане програмата ефективна за борба с екстремистите от ИД. Проверка по американски стандарти са преминали около 7 хиляди доброволци. САЩ имаха намерение да подготвят до 5 хиляди доброволци в бази в Турция, Катар, Йордания и Саудитска Арабия.

„Програмата на Пентагона по подготовка на бойци за борба с ИД е провалена” – заявил Греъм.

По информация на телевизия CBS, Пентагонът похарчил за бойна подготовка на опозиционерите 42 млн долара.

Превод: БЛИЦ

САЩ обучват и въоражават терористи. 

Жалкото плюене на американската пропаганда достигна нови върхове в абсурда.Според нея сирийската армия подпомагала ИД.Толкова нелепо изявление не бе ми попадало скоро.Впрочем убедете се сами.

САЩ обвини Сирия, че подкрепя настъплението на "Ислямска държава" в Алепо.

САЩ обвини сирийската армия в осъществяването на въздушни удари, които подпомагали „Ислямска държава" да напредне в северната сирийска провинция Алепо. Това става ясно от съобщение в „Туитър", публикувано от американското посолство в Сирия.

"Ислямска държава" изтласка съперничещи бунтовници северно от град Алепо в неделя близо до турската граница, застрашавайки маршрутите за тяхното снабдяване към града, съобщава „Ройтерс", позовавайки се на информация от бойци и група, наблюдаваща войната в Сирия.

Бойци от „Фронта Левант", съюз на бунтовници, подкрепяни от Запада, и ислямисти, са заявили, че се притесняват, че „Ислямска държава" се е отправила към Баб ал Салам, граничен град, намиращ се между Алепо и турската провинция Килис.

„Съобщенията показват, че сирийският режим осъществява въздушни удари в подкрепа на напредването на „Ислямска държава" в Алепо, помагайки на екстремистите срещу сирийското население", се посочва в постинг на американското посолство в Сирия в техния акаунт в „Туитър".

Сирийските власти преди са отхвърляли като абсурдни твърденията на Вашингтон и на активисти на сирийската опозиция, че сирийската армия подпомага борбата на „Ислямска държава" срещу вражеските сили на сирийски опозиционни бунтовници.

изт. http://news.ibox.bg/news/id_559738586

Редактирано от badr (преглед на промените)

Жалкото плюене на американската пропаганда достигна нови върхове в абсурда.Според нея сирийската армия подпомагала ИД.Толкова нелепо изявление не бе ми попадало скоро.Впрочем убедете се сами.

Интересно ще е какво ще измислят след като официално се намеси Русия. Сега пяна им излиза от устата а после?

Аз едно не разбирам. Обвиняват Русия,че  доставяли оръжия на Сирия за борба срущу ислямистите. Имали бойни части в Сирия които водели бойни действия срещу ИДИЛ...кое тука е лошото?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Мартин Карбовски:
"Господин Президент, на кого сте точно президент?
Какво ще оставите след вашия мандат?
Детска градина, която се казва „Али“ - вместо „Калина“?
Друг учител по солфеж който е уахабит и забранява музика?
Географ в Немската гимназия, който възстановява границите на Османската империя?!
И всичко това те ще правят в името на една по демократична България?
Не виждате ли ясната подмяна на демократичните ценности с тихия шум от листата на Корана?"

Една публикация на Мартин Карбовски, продиктувана от действията на продажния безумец Плевнелиев

Интересно ще е какво ще измислят след като официално се намеси Русия. Сега пяна им излиза от устата а после?

Аз едно не разбирам. Обвиняват Русия,че  доставяли оръжия на Сирия за борба срущу ислямистите. Имали бойни части в Сирия които водели бойни действия срещу ИДИЛ...кое тука е лошото?

Е как тъй  кое е лошото? Ами преди време конгреса отпусна 100$млн.за въоражаване на сирийската опозиция, разбирай точно ИД.Толкоз пара да се похарчи за да се въоръжи някаква измет и изведнъж всичко да отиде нахалост.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Казах косвено! Защото ако подкрепяш Путин кой друг подкрепяш?

А ти кой предлагаш да подкрепяме?ИДИЛ?

Не мисля, че са в положение, в което да предявяват подобни претенции. Само в един случай това е допустимо - ако имат роднини в тези държави, които да поемат отговорност за тях при настаняването им и да ги издържат, докато трае процедурата. Иначе с подобни претенции тук съвсем недвусмислено им се обяснява, че или приемат условията и правилата в Белгия, или да хващат пътя за Сирия. Отделно, че след като получат статут, са задължени да изучават френски или холандски. Ако не го правят, губят статута си. След като изучат достатъчно добре езика, са длъжни да си търсят работа или да се преквалифицират с цел работа. Ако не го правят - губят статута. Т.е. към статута са навързани и задължения за интеграция и принос към обществото. Дори в момента се разисква дали, докато се обучават, да не им направят и задължителни часове работа като доброволци.

Точно, Европа трябва да приеме бежанци от войната в Сирия, но трябва да има много строг контрол и определени правила, които те трябва да спазват, ако желаят да останат в Европа.За всички други имигранти трябва да се прилагат законите в страната, тоест изисквания за визи, наличие на средства за издръжка и т.н. и които не отговаря на изискванията да бъде връщан в родината си.Имаш ли информация колко бежанци е приела Белгия да останат на нейна територия?

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Рекорден брой арести за тероризъм във Великобритания
Прибрани са 299 души

Полицията предупреждава, че групировката "Ислямска държава" печели успешно млади последователи във Великобритания с помощта на социалните медии. Тя се опитва да влияе на млади жени и тийнейджърки, насърчавайки ги да пътуват до Сирия и да се омъжват за джихадисти.

http://www.blitz.bg/news/article/360326

С притока на бежанци положението ще стане още по-тежко, нищо чудно Великобритания да напусне първа ЕС.

Е как тъй  кое е лошото? Ами преди време конгреса отпусна 100$млн.за въоражаване на сирийската опозиция, разбирай точно ИД.Толкоз пара да се похарчи за да се въоръжи някаква измет и изведнъж всичко да отиде нахалост.

Всъщност не са точно ИДИЛ и съм убедена, че знаеш това. На територията на Сирия воюват различни групировки. САЩ не подкрепят ИДИЛ, те създадоха бунтовниците(много от които наистина се присъединиха към ИД), които бяха против режима на Асад. Знаеш и, че кюрдските сили също се бият срещу ИД, а Турция вместо да бомбардира ИД, унищожава кюрдите. Защо? Предполагам знаеш.

Така, че нещата са доста сложни. И нееднозначни.

Нем миличка, защо пак се изказваш неподготвена? Не ти ли омръзна? ИД се снабдява с оръжие, от САЩ, Турция и нашата мила родина. То бива да си заблудена, ама твоето е....

Да споменавам ли, че няколко хиляди европейци, се бият за ИД? Нел, сериозно първо мисли преди да пишеш.

ИД, скъпи колега, се бият предимно с руско оръжие. Няма как да знаеш откъде точно го купуват, нито пък аз. Но аз поне не се заблуждавам, че Русия с нейната огромна оръжейна индустрия, би пропуснала да продаде колкото може на когото и да било... хайде, не се правете на първи наивници.

Русия продава на всички желаещи, Духче. Също като и САЩ. Също като всяка държава, притежаваща оръжейно производство.

Така, че не се опитвай пак(за кой ли път) да ми размахваш пръстче като мърмореща баба.

Не знам колко европейци се бият за ИДИЛ. Знам, че има. Знам и, че никой не им знае бройката. Само ти. Брей! :D

Днес.бг: Лавров: Руски военни има в Сирия от години

Руски военни се намират в Сирия от много години, те помагат за усвояването на техниката за борба с терористите. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

По думите на Лавров присъствието на руски военни е свързано с „доставките на въоръжение за сирийската армия, която носи основното бреме при противодействието на тероризма“. „Те се намират там, за да помагат на сирийците да усвояват тази техника“, подчерта Лавров.

„Със самолетите, летящи за Сирия, Русия изпраща и продукция с военно предназначение в съответствие със съществуващите договори, както и хуманитарна помощ“, заяви руският министър.

Русия отхвърля обвиненията по повод нейните действия в Сирия и призовава да се координират действията в борбата с Ислямска държава, заяви Лавров.

„Когато по наш адрес летят голословни обвинения, че ние правим нещо противоправно, подсилваме Ислямска държава, препоръчвам да се погледнат по отблизо действията на коалицията – каза Лавров. - Уверени сме, че координираните действия са напълно по силите ни, ако се откажем от двойните стандарти“.

Русия се старае да не допусне „либийски сценарий“ в Сирия, заяви също така Лавров.

Той подчерта, че Русия помага не само на Сирия, но доставя въоръжение на Ирак и други страни от региона.

Изявленията на САЩ, че подкрепа за Башар Асад ще укрепи Ислямска държава, е преобърната логика и грешка, заяви още руският външен министър.

http://www.dnes.bg/world/2015/09/10/lavrov-ruski-voenni-ima-v-siriia-ot-godini.276133

Митов: Лавров призна, че Русия доставя въоръжение за Сирия

Ние сме обвързани със Съвета за Сигурност от 2011 г. по отношение на Сирия. Затова когато се съмняваме с определени доставки в посока Сирия, сме длъжни да направим проверка. Имахме информация, която отиваше в друга посока, заяви в „Лице в лице” външният министър Даниел Митов по повод отказа на въздушно пространство на руския самолет с хуманитарна помощ.

Той не отговори дали българските служби са дали информацията за товара на самолета. Аз формално отказах въздушно пространство, като това е съгласувано с министъра на отбраната. Аз съм компетентният орган, който взема решение, не някой друг, заяви министърът. 

Лавров призна, че Русия доставя въоръжение за Сирия. Така че ние сме имали изпреварваща информация.

Самолетът от 7 септември е свързан с дипломатическа мисия, затова сме го пуснали, обясни Митов.

Русия трябва да стане част от общите усилия срещу ИД. Сепаративни подходи няма да дадат резултат, смята външният министър.

http://frognews.bg/news_97502/Mitov-Lavrov-prizna-che-Rusiia-dostavia-vaorajenie-za-Siriia/

Руските текстове:

Россия поставляет Сирии стрелковое оружие, гранатометы, бронетранспортеры и другое вооружение, сообщает газета "Коммерсант" в четверг со ссылкой на источники в сфере военно-технического сотрудничества с иностранными государствами.

"На данный момент ведется или близка к завершению поставка в Сирию нескольких партий стрелкового оружия, гранатометов, бронетранспортеров БТР-82А, военных грузовиков "Урал" и иного вооружения, необходимого для ведения локальных боевых действий и переброски личного состава сирийской армии", — сказал изданию источник.

Как сообщается, собеседники газеты утверждают, что поставки ведутся "в соответствии с международным правом, с соблюдением всех формальностей и в рамках существующих контрактов" между правительствами России и Сирии.

Источники издания также уверяют, что часть из этих соглашений реализуется на деньги, выделенные Дамаском в качестве аванса на закупку систем ПВО С-300ПМУ-2, которые "Москва после консультаций с властями Израиля решила не поставлять".

По информации издания, его собеседники убеждены, что достигнутое с помощью России усиление сирийской армии должно существенно помочь в борьбе с террористической группировкой "Исламское государство" (ИГ).

В среду пресс-секретарь посольства США в Москве Уильям Стивенс заявил, что Соединенные Штаты приветствуют конструктивное участие российской стороны в урегулировании сирийского кризиса, а не нынешние действия Москвы по поддержке режима Асада. По его словам, не стоит ожидать, что режим Асада сможет когда-либо стать партнером в борьбе против ИГ.

США добиваются отставки президента Сирии Башара Асада и в связи с этим выступают против оказания ему любой помощи. Кроме того, в Вашингтоне считают, что Москва усиливает свое присутствие в этой арабской республике.

Официальный представитель МИД России Мария Захарова заявляла, что в Сирии находятся российские военные специалисты, которые помогают сирийцам осваивать поступающую военную технику РФ. В Москве при этом подчеркивали, что Россия давно поставляет в Сирию вооружение и военную технику в соответствии с имеющимися контрактами и международным правом. Российская сторона также отмечала, что передаваемые Москвой сирийской армии вооружения предназначены для противодействия террористической угрозе.

Москва также неоднократно призывала "международную коалицию" сотрудничать с сирийскими властями под эгидой СБ ООН для борьбы с ИГ. В МИД РФ заявляли, что Москва исходит из того, что координация действий с сирийскими вооруженными силами должна быть важным элементом консолидации усилий в борьбе с терроризмом в рамках широкой коалиции.

http://ria.ru/world/20150910/1240987425.html

и

Россия продолжает оказывать военно-техническую помощь Сирии, и ее военные специалисты присутствуют в этой ближневосточной стране. Это «Коммерсанту» подтвердили источники в сфере военно-технического сотрудничества с иностранными государствами.

По их словам, ведется или близка к завершению поставка нескольких партий стрелкового оружия, гранатометов, бронетранспортеров БТР-82А, военных грузовиков «Урал» и «иного вооружения, необходимого для ведения локальных боевых действий и переброски личного состава сирийской армии».

Собеседники издания утверждают, что поставки ведутся «в соответствии с международным правом, с соблюдением всех формальностей и в рамках существующих контрактов» между правительствами двух стран.

Они уточнили, что часть из этих соглашений реализуется на деньги, выделенные Сирией в качестве аванса на закупку систем ПВО С-300ПМУ-2, которые «Москва после консультаций с властями Израиля решила не поставлять». Речь идет о сумме около 400 миллионов долларов.

По словам источников, достигнутое с помощью России усиление сирийской армии должно существенно помочь в борьбе с террористической группировкой «Исламским государством».

В последние дни между США и Россией разгорелся дипломатический конфликт из-за того, что Вашингтон высказался резко против помощи сирийскому президенту Башару Асаду со стороны Москвы.

31 августа израильские СМИ со ссылкой на дипломатические источники сообщили, что Россия якобы направляет на аэродром в районе сирийской столицы боевую авиацию, вертолеты, части ПВО и обеспечения с целью участия в операциях против боевиков ИГ.

8 сентября Болгария по просьбе США закрыла свое небо для российских воздушных судов с грузами для Сирии. В связи с этим Москва потребовала от Софии официальных разъяснений.

На звучащие на Западе заявления о том, что Россия якобы направляет в Сирию военные подразделения, в Совете Федерации отметили, что использование Вооруженных сил за рубежом возможно только после постановления верхней палаты парламента в ответ на соответствующее обращение президента. Такого решения не принималось. 2 сентября сообщения о переброске российских войск под Дамаск опроверг пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков.

Россия с самого начала гражданской войны в Сирии оказывала гуманитарную и военно-техническую помощь официальному Дамаску — 7 сентября эту информацию подтвердил МИД РФ. В частности, Москва поставляла оружие, снаряжение, боеприпасы, расходные материалы, а также отправляла в страну военных советников и инструкторов, обучающих и консультирующих сирийских силовиков. Перевозки, помимо воздушного моста, в основном осуществляются по морю из Новороссийска, для этого используются десантные корабли Черноморского флота. Об участии российских сил в боевых действиях речи не идет, подчеркивают в Москве.

Гражданская война продолжается в Сирии с 2011 года. За это время в стране погибли более 230 тысяч человек. Около 11,5 миллиона сирийцев — более половины населения страны — были вынуждены покинуть свои дома. Повстанцы выступают за свержение Асада. Значительную часть территории страны захватило «Исламское государство» — экстремистская организация, запрещенная в России. Возглавляемая США коалиция атакует боевиков ИГ с воздуха, однако в Вашингтоне выступают против участия Асада в войне с ними, утверждая, что именно он несет ответственность за активизацию терроризма в регионе.

http://lenta.ru/news/2015/09/10/syria/

Митов ги разкри! Карат "Урал"-и със самолетите! И БТР-и!

Аз съм компетентният орган, който взема решение, не някой друг, заяви министърът.

Мхм... Кой както го разбира...

Същата информация са имали и всички останали. Някои затвориха коридора, после обаче го отвориха. Сигурно защото са управлявани от Москва... Въпросът е защо само нашите го оставиха затворен. На базата на същата информация.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.