Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Хайде и снимка на рядка и изчезваща птичка ще пусна:

http://theaviationist.com/2015/09/11/tu-160s-intercepted-by-typhoons/

Руснаците имат планове да модернизират и да произведат още бройки от птичката. Дали нещата ще се случат е друг въпрос.

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

Руснаците имат планове да модернизират и да произведат още бройки от птичката. Дали нещата ще се случат е друг въпрос.

Факт, като аз съм добавил и личното си мнение по въпроса за новото производство.

Според мен, не им трябва тази птичка и те го знаят.

Ванката и Никси, вие давате ли си сметка, че защитавате две от най-големите чудовища в историята на света?(не ми отговаряйте, а проверете колко народ е загинал по тяхна заповед и в собствените им държави и навън)

Изкарахте Хитлер и Сталин(горкичките) абсолютно невинни!

Изобщо не се учудвам на анализите ви за днешната обстановка...

Путин ще унищожи ИД защото по този начин ще заздрави позициите си в Сирия, ще покаже колко безполезна структура е НАТО и ще покаже, че САЩ е куче, което лае, но не хапе. 

Не ти ли е интересни, как някакви диваци с камионетки тероризират близкия изток, а международна коалиция от развити държави не успява да се справи с тази банда разбойници?

Интересно не бих казала, ясно е, че или бомбардировките са некачествени или онези(от ИД) се множат като гъби след дъжд. А вероятността да са и двете заедно е огромна. Разбира се има и допълнително утежняващи обстоятелства, като това, че САЩ поддържат опозицията на Асад(ни ги бъркайте с ИД), което ме навежда на мисълта, че бомбардират там, където опозицията ги насочи и (разбира се) това не винаги са цели на ИД, има и правителствени. Самият факт, че Турция едновременно бомбардира ИД и иракските кюрди(които пък доста успешно се бият срещу ИД) ми говори, че приоритетите са други и не съвпадат с личните ми(като мнение в случая)

Така, че нещата наистина са много сложни и дълбоко се надявам да не се стигне до най-гадния сценарий...

Айде пак глупости.

Не защитаваме никого, просто и двамата казваме едно и също - ВСВ реално е започната не от Хитлер или Сталин. Факт. Ама е по-лесно да се плюе по... Русия за започването на войната. Не по Англия и Франция, не по Германия, а по Русия, която в крайна сметка си изпати най-много. Айде ти да провериш цифрите.

Чуй сириеца от вчерашния линк какво казва относно бомбардировките - руските части за един ден свършиха толкова, колкото САЩ не можаха да свършат с години. Причината: очевидно не желаят да свършат това, което декларират, че уж правят.

До най-гадния сценарий вече се е стигнало. Милиони бягат. Още в пъти по толкова са вътрешно разселени, т.е. пак бягат, но от една част на собствената си страна в друга.

Това говори ли ти нещо:

e3915_stst_easo_2014_43akv.jpg

Нямам право да кажа повече - подписал съм, че няма да го правя. Официалният доклад на ЕК за Сирия от миналата година. Тази година дори не издадоха. 53 страници нередактирани и нецензурирани цифри и информация.

Ванка, официалните доклади за цялата година ще бъдат изнесени януари 2016. Такава е практиката, доколкото знам. А иначе ЕК ежемесечно изготвя рапорти, ето този от август: http://ec.europa.eu/echo/files/aid/countries/factsheets/syria_en.pdf

Забравих да спомена, че сайтът http://syrianrefugees.eu ежедневно се обновява.

Редактирано от мо_хи_ни (преглед на промените)

Докладите се изнасят в края на февруари / началото на март и включват периода февруари предходната година - февруари следващата година.. Доклад през 2015-а година, т.е. за периода февруари 2014-а - февруари 2015-а не беше издаден. Този рапорт горе няма нищо общо като структура. Докладите НЕ СА публично достъпни. Точка по темата.

Докладите се изнасят в края на февруари / началото на март и включват периода февруари предходната година - февруари следващата година.. Доклад през 2015-а година, т.е. за периода февруари 2014-а - февруари 2015-а не беше издаден. Този рапорт горе няма нищо общо като структура. Докладите НЕ СА публично достъпни. Точка по темата.

Напротив. Те са публично достъпни.

Докладите се издават краят на януари. Няма как да има доклад за 2015, след като годината все още не е приключила.

Душа...

screenshotpap34.jpg

Публично достъпни са... други неща, да го кажем така.

за периода февруари 2014-а - февруари 2015-а не беше издаден

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Айде пак глупости.

Не защитаваме никого, просто и двамата казваме едно и също - ВСВ реално е започната не от Хитлер или Сталин. Факт. Ама е по-лесно да се плюе по... Русия за започването на войната. Не по Англия и Франция, не по Германия, а по Русия, която в крайна сметка си изпати най-много. Айде ти да провериш цифрите.

:D  Виждам атакистката пропаганда-а-а... Казва се нещо, ама не се започва от корена... :D И вие се връзвате!  :(

Значи ми казваш, че Хитлер не е в корена на ВСВ? (да оставим в момента Сталин, който е чудовище, което унищожава собствения си народ през целия си режим и най-вече през ВСВ)

Значи не е Хитлер този, който първоначално тайно, а после директно и най-безпардонно погазва Версайския договор, въоръжавайки повече от половинмилионна армия?

Не е същият, който още в 1936 год.подписва пакта Рим-Берлин и се подсигурява (анти СССР) с Япония?

Мога да ти изброя още причини, за да се стигне до Мюнхенския сговор(който за разлика от Рибентроп-Молотов) не е пазен в тайна.

ВСВ, колега, си е грях на Хитлер и германската нация.

О, включвам. Боли ви, че и Сталин е другият най-голям виновник... мдам... виновно е чудовището! И още как?!

Обаче трябва да съдя Полша, чийто военен и интелектуален елит беше избит от НКВД... за евентуални териториални претенции към Чехословакия... Не мога!

Да съдя Франция и Англия, че са усетили чудовището(Хитлер) и са се опитали да отложат за известно време войната в собствените си държави... - Не мога

И докато след Мюнхен никой никого не напада ,то след Рибентроп-Молотов...

И не мога да приема за невиновен Сталин, който превзема почти половин Полша? - Не мога!

Хм...

Странна логика имате...

Чуй сириеца от вчерашния линк какво казва относно бомбардировките - руските части за един ден свършиха толкова, колкото САЩ не можаха да свършат с години. Причината: очевидно не желаят да свършат това, което декларират, че уж правят.

:D Извинявам се, не е смешно, но... нима забравихте, че допреди няколко дена руснаците уж ги нямаше там... :D  После се оказа, че ги има и че въоръжили до зъби правителствената армия по договор и т.н... 

САЩ и коалицията(но най-вече САЩ) повече от една година бомбардират(че не са свършили нещо, то е видно), но се пита в задачата: Аджеба, като руснаците за един ден свършили толкова много , какво правеха през предните дни(месеци, защото не са от онзи ден там)... Нагласено ми се вижда това интервю, съвсем като за атакисти. 

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Мне, на платения трол тук задачата му е да плюе Русия, на всяка цена. На тези, които му плащат, никак не им изнася, че България е основно русофилска. Още по-малко им изнася случващото се през последните дни и седмици. Идеята на постовете беше да ти/ви се покаже, че не те са първопричината, а същите тези, дето в момента са се писали големи демократи.

Руснаците са си там от 1971-ва (хиляда деветстотин седемдесет и първа) година - виж по-нагоре.

Останалите интервюта и те ли са нагласени? В интернет-медиите и даже това в БНТ? Така, по атакистки?

Боли ме, ама няма да кажа кое, че е нецензурно...

Душа...

Публично достъпни са... други неща, да го кажем така.

Дай да установим за какви доклади си говорим тогава.

Ето един за 2014 http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2014_2019/documents/com/com_com(2014)0288_/com_com(2014)0288_bg.pdf

От тук: http://ec.europa.eu/echo/who/accountability/annual-reports_en

Но ако визираш информацията от https://webgate.ec.europa.eu/emn-ies/ то да, тя не е широко достъпна. Но евростат е: http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_quarterly_report

Както и да е. Просто не обичам да се говори с недомлъвки и със "секретност", на която й се поства първата страница във форум, пък после се твърди, че ставало въпрос за конфиденциална информация.

Не е конфиденциална информация. Нямам секретен достъп. Но е информация, която не е публична и за която съм подписал, че няма да разпространявам. Идея си нямам къде е публикувана - вероятно на някаква вътрешна закрита подстраница. По-вероятно обаче се разпространява на хартиен носител.

От първата страница няма какво да разбереш.

Да, отличен повод да си придадеш напълно излишна важност, Ванка. 

Не е публична само за България или не е публична за цяла Европа? 

Представи си само колко хора имат достъп до този доклад и са запознати със съдържанието му, започвайки от преводачите, стигайки до теб, който публикува първата страница.

Както и да е.

Опитвах се да кажа, че не си говоря празни приказки, не да си придавам важност.

Айде чао.

Напротив, придаваш си важност или някой от твоите шефове е тъп като галош. Копието е от документ, публикуван на сайта на EASO.

Зачети се на линка, който пускам, във връзка с дотъпа: https://easo.europa.eu/asylum-documentation/access-documents/

И какво се казва? Че информацията е напълно достъпна за всеки. Ето това е прозрачност, която в България не могат все още някои глави да я разберат. Факта, че са те карали да се подписваш, е не просто смешен. Той е гротеска!

С това коментарът ми прикючи.

Мне, на платения трол тук задачата му е да плюе Русия, на всяка цена. На тези, които му плащат, никак не им изнася, че България е основно русофилска.

Не знам кой истински русофил би омаловажил що руска душа е уморило чудовището Йосиф Висарионович...

Наистина ли не се усещаш, Ванка? Това, което проповядва "Атака" не е русофилия, а култ към Путин, като за целта се използват прийоми от сорта Русия=Путин(Сталин, Ленин), което е абсолютно грешно откъдето и да го погледнеш. Те са диктатори... и са преходни.

Руснаците са си там от 1971-ва (хиляда деветстотин седемдесет и първа) година - виж по-нагоре.

Останалите интервюта и те ли са нагласени? В интернет-медиите и даже това в БНТ? Така, по атакистки?

Знам от кога са там... в соц.лагера бяхме първи дружки с БААС... е, най-вече партньорчета по производство и доставка на оръжие, или пък ратайчета(най-вече в Либия) за някой долар, иначе алтернативата беше - Коми и рубли, но хитреците все пак предпочитаха доларите, повечко бяха и по-ценени...

Но имах предвид руски войници, които са от няколко месеца в Сирия(поне това се вижда на снимките, които войничетата качват в социалните мрежи)...

Иначе от интервютата, които аз съм чела(и от няколко сириеца, които лично познавам и не са от сегашната емиграционна вълна), хората са единодушни, че Асад е голямо зло, но ако трябва да избират между него и ИД, той е по-малкото зло. А тези, които от години са в България и са избягали от неговото чудо, не биха се върнали в родината си докато той или подобен са на власт в Сирия.

Ма Нел, стига с тоя Сталин ве! Нали дискутираме поне в тази тема и политиката на днешна Русия(и на другите заинтересовани стръни) спрямо ИД, а не какво е било и какво е правено в  СССР? Изключи Фашингтон и си сподели някоя своя мисъл по темата. Стига да имаш такива в глъвътъ.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Председателят на Комитета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси смята, че НАТО може успешно да съсредоточи своето внимание и върху Русия и върху терористичната групировка „Ислямска държава“, предаде ТАСС. „НАТО има възможността едновременно да се съсредоточи и върху двата проблема, които стоят пред Алианса – Русия и „Ислямска държава“, предава думите на ген. Демпси прес-службата на Пентагона.

„Русия има военния потенциал да причини вреда на Алианса. Ние имаме достатъчно влияние и достатъчно стабилна организация, че да се справим с опасността, която тя представлява, като едновременно ще можем и да се справим и с „Ислямска държава“, добави той.

Според него НАТО трябва да следи и двете угрози в течение на продължително време. /БЛИЦ

Конфликтът в Украйна беше използван от НАТО, за да оправдае съществуването на алианса, каза постоянният представител на Русия в организацията Александър Грушко, предаде „Руски дневник“.

“НАТО започна да губи смисъла на предназначението си в новите условия за сигурност, когато няма голям враг. Събитията в Украйна бяха използвани за това, за да изтеглят НАТО от перспективите на политическото небитие и отново да го поставят в центъра на Европейската трансатлантическа програма”, каза Грушко в интервю за телевизионния канал “Русия 24″, съобщи ТАСС.

Според руския постоянен посланик “САЩ по този начин се опитват да създадат съюзниците си в редица. Това е още един начин за обединение на Европа около САЩ”.

Постоянният представител смята, че проектирането на силите в Русия и на източните й граници води до рухване на всички представи за изграждането на съвместна система за сигурност, основана на сътрудничество, а не на конфронтация.

“В момента ние се намираме в положение (имам предвид цялата евроатлантическа общност), когато значително се увеличават рисковете от връщане към схемите на Студената война, засега няма индикация за това, че НАТО ще промени курса си”, каза Грушко.

В понеделник украинското МВнР съобщи за откриването на офис на НАТО в Киев.

На 3 септември говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че присъствието на американски военни в Украйна нарушава Минското споразумение.

В същия ден командващият Шести флот на ВМС на САЩ вицеадмирал Джеймс Фого каза, че военноморските сили на САЩ се опитват да се поддържат почти постоянно присъствие в Черно море.

На 31 август в Украйна започнаха многонационалните военни учения Sea Breeze 2015 г. с участието на страните от НАТО. Беше съобщено, че през тази година ученията Sea Breeze са най-мащабните за цялата си историята, в които ще вземат участие до 2500 военнослужещи от различни страни.

Tочно това си мисля и аз за НАТО.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Ето тук си променяш позицията:

"

КАкво трябва да се обяснява не разбирам

Вие казахте /Тони/ че руско оръжие се произвежда къде ли не , на репликата че РФ подпомага мащабно Асад с военна техника и оръжие и контингент разбира се.

И аз това казах - да, МОЖЕ да се прозивежда и другаде. това е нормално. и ДА има лицензи,   но това отхвърля ли факта на мащабното военно финансиране на руснаците ? 

Затова  за трети път май казвам - гледате сламката че МОЖЕ да е от другаде  , а не виждате ГРЕДАТА - че  руснаците спокойно си снабдяват Сирия , и са си с постоянно дългогодишно присъствие там.

НЯкои хора с дори ниска интелигентност им трябва 1 пътда разберат  каква е логиката , на вас - 5 пъти..."

репликата не беше срещу тезата, че Русия продава оръжие на Асад, а срещу тезата, че Русия продава оръжие на ИДИЛ!

А дали е така?

https://www.youtube.com/watch?v=EKY9JkjJcP0

Е това е вече поредното ти извъртане , да не кажа опашата лъжа. Говорех за :

https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от/?p=3199484

Кой говори че РФ доставяла на ИД ? дори ИД на цялата страница не се споменава никъде !

То бива бива да извърташ и лъжеш, ама поне грам чест нямаш ли .

Пак казвам - нито тогава нито сега имам някаква промяна или корекция в мнението ми.

За другото - документите , повдигнати от  Резун /Виктор Суворов/ именно на него се позовавам и аз , казвайки приблизителните бройки при подготовката за ВСВ

И че Сталин е в пъти по подготвен, и в пъти по многобройна армия.

Плюс странната стратегия не за отбрана , а за нападение.

Ти изгледа ли поредицата 

?

от която цитирам цифрите ?

Мне, на платения трол тук задачата му е да плюе Русия, на всяка цена. На тези, които му плащат, никак не им изнася, че България е основно русофилска. Още по-малко им изнася случващото се през последните дни и седмици. Идеята на постовете беше да ти/ви се покаже, че не те са първопричината, а същите тези, дето в момента са се писали големи демократи.

Боли ме, ама няма да кажа кое, че е нецензурно...

България стана русофилска след масираното промиване на история и мозъци.

Истинските българи от възрожденски времена не са били абсолютно никакви русофили.

В другите теми съм цитирал З.Стоянов, Вазов, и т.н. и т.н.. Никой от тях не е бил русофил, колкото и да ви е чудно сега.

Така че .. нормално е сега да се връщаме и "събуждаме" от измислената съветска пропаганда, и всичко да си дойде на мястото.

Нел каза, че ИДИЛ се бият с руски оръжия и заподозря Русия в доставки и на двете страни в конфликта. Като не знаеш къде се намираш, по-добре си спести излишни постове. Хем не знаеш, хем се напъваш.

Сирийската армия снощи (петък) отново предотврати опитите отряд от 300 екстремисти да се промъкне с бой в град Забадани, предградие на Дамаск, в подкрепа на свои съмишленици, които са там обкръжени, съобщи РИА Новости с позоваване на сирийски източник.

„Няколко групи терористи от „Джебаат на Нусра” с обща численост от 300 души се опитаха да нападнат блокпостове на сирийската армия в околностите на Забадани, Мадая и Блюдан. Военните задействали заложената преди това верига от взривни устройства, на които се натъкнали десетки екстремисти” – съобщил източникът.

Благодарение на „капана” преждевременно са разкрити позициите на терористите. Останалите живи от тях са отстъпили, но са настигнати на височините над Блюдан, където са ликвидирани още няколко десетки. Другите се спасили с безредно бягство.

В планинския курортен град почти месец са обкръжени от сирийската армия и от ливанското движение „Хизбула” около 200 екстремисти. Те се барикадирали в самия център на града и контролират територия от два квадратни километра.

Много добре. За тези Ал Нусра бях чел още преди да се активизира ИДИЛ така. Пишеше, че са терористи от Чечня, Афганистан, Пакистан, Мароко, Тунис, Саудитска Арабия. 

:D  А за "Хизбула" не си ли чувал?

В планинския курортен град почти месец са обкръжени от сирийската армия и от ливанското движение „Хизбула” около 200 екстремисти. Те се барикадирали в самия център на града и контролират територия от два квадратни километра.

Нел каза, че ИДИЛ се бият с руски оръжия и заподозря Русия в доставки и на двете страни в конфликта. Като не знаеш къде се намираш, по-добре си спести излишни постове. Хем не знаеш, хем се напъваш.

Казах го и държа на думата си! По снимките им можеш да видиш. Никой не знае откъде се снабдяват с оръжие(нямам предвид плененото), така че заподозрени са всички, които тъгуват, включително и Русия. Няма как да го докажа, но и ти няма как да докажеш обратното.

Виждам, че се радваш на "Хизбула"... ами какво да коментирам повече?!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Чувал съм, да. Но гледай отвъд официалната информация. 

Ето един интересен филм. Сигурен съм, че и друг път са го поствали тук.

https://www.youtube.com/watch?v=1wC2dnj344E

"Ал Нусра" е сирийският клон на "Ал-Кайда", също финансирана и създадена от САЩ.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B0%D0%B1%D1%85%D0%B0%D1%82_%D0%B0%D0%BD-%D0%9D%D1%83%D1%81%D1%80%D0%B0

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B0- Хизбула.

Това е положението там. На едните така или иначе трябва да се помогне, за да спрат най-после войната и терорът. Изборът е между легитимната официална власт, която също не е китка за мирисане по нашите стандарти, но те си я харесват, съюзила се с една групировка, и ИД и Ал-Кайда накуп. Манталитетът им е такъв. Избор между две злини. Добро няма. Първите финансирани от Иран, а Ал-Кайда и ИД - от САЩ и СА.

Вторите в момента продължават да завладяват територии с терор и оръжие, въпреки "войната" на САЩ срещу тях, другите се защитават.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Казах го и държа на думата си! По снимките им можеш да видиш. Никой не знае откъде се снабдяват с оръжие(нямам предвид плененото), така че заподозрени са всички, които тъгуват, включително и Русия. Няма как да го докажа, но и ти няма как да докажеш обратното.

Именно.

В крайна сметка Хизбула се бият с ИД и Ал Нусра. А това, че са обявени за терористи от САЩ и някои техни сподвижници е без коментар. С 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.