Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

Изглежда "слабостта" на ФАЩ, е нейде на обратната страна на земното кълбо, спрямо собствената им територия?!

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

о, да, империалистическите интереси на Русия и на СССР по-късно са точно за да възстановят равновесието в Галактиката. 

Като гледам какво равновесие настана в Украйна с тяхната намеса... дълбоко се съмнявам в историческото предназначение и не разбирам патоса на колегата Колев. Виж за интересите съм сигурна. Прозрачно, та чак боли от прозрачност, но нашите путинисти тук не спряха да се връткат накъдето и г-на Путин.

Значи в Украйна против законно избраното правителство, тук за законно избраното(единствено вярното е, че Асад е по-малкото зло).

:D Права линия със завой на 180 градуса.

Значи в Украйна против законно избраното правителство, тук за законно избраното (единствено вярното е, че Асад е по-малкото зло).

:D Права линия със завой на 180 градуса.

Това ще го поясниш ли, че не ти схванах мисълта?

Нищо не може да ти убегне от логиката. Отново разкри "пъкления план" на Москва.

Някакви ответни мерки ще препоръчаш ли на НАТО да предприемат ?

.............

Къде да каца тая помощ? Хората си имат база и всичко необходимо, но според този капацитет, там не трябвало да се каца.  :)

Не точно това ми бе акцента, а отговор на един почервенен от спекулиране мой цитат, за който показах че съм дефакто прав :) отново.

Акцента ми бе съвсем другаде а именно недоумението ми от това което цитирах 

https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-пентагонът-”ислямска-държава”-е-по-опасна-от/?p=3201205

И как една толкова кратичка новина и представени снимки, предизвикаха /поне в мен/ една камара въпроси.

Част от тях ги зададох, но смислени отговори , различни от "Дед Мороз си лети където иска на каквото иска"   , така и  не получих.

Ванка, ние мъжете никога няма да "схванем" какво мислят жените. Нито Нел, нито останалите троли. Поради тази причина, съм склонен да се чудя, дали и другите от troll gang не са жени? 

Значи в Украйна против законно избраното правителство, тук за законно избраното(единствено вярното е, че Асад е по-малкото зло).

:D Права линия със завой на 180 градуса.

Значи законната власт беше свалена с преврат, подпомогнат от САЩ и може би (fuck) EU. 

Не, полагам усилия... все още.

И в Сирия, и в Украйна САЩ направиха опити за сваляне на легитимно избрано правителство. В първия случай не успяха, но във втория - да. И в Сирия, и в Украйна след тяхната намеса тръгна гражданска война, нескрито финансирана от тях. Тъй като на Русия ѝ писна да си пати заради амбициите на САЩ, в Сирия САЩ ще ядат хурката. Путин да се врътка накъдето си иска... има си кой да го мисли. Аз поне си имам собствено мнение по въпроса и то не се е променило нито на йота. Та... каква беше мисълта в горното - "против законното и за законното". Не, и в двата случая действат/ха против законното. И ако аз съм никой да го казвам...:

https://www.kaldata.com/forums/topic/231202-%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D1%8A%D1%82-%E2%80%9D%D0%B8%D1%81%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%E2%80%9D-%D0%B5-%D0%BF%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82/page-3#entry3198040

Ванка, ние мъжете никога няма да "схванем" какво мислят жените. Нито Нел, нито останалите троли. Поради тази причина, съм склонен да се чудя, дали и другите от troll gang не са жени

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Заеби, то русокосите пак се мъчат да оформят смислени изречения, и както винаги, не им се получава нищо освен спуснатото отнякъде недомислие ( или по скоро храна и логика за малоумни )  ...

А ето добра новина от Англия, новия председател на лейбъристите ... като го слушам как говори, желая му спечелване и на парламентарните избори следващите  и сформиране на правителство, макар че и сега са на  втора  позиция, над 35 процента от парламента е техен... не е малко.... От такива политици има нужда света ... То затова и Камерън напоследък прави врътки из цяла северна Англия , един ден засякох кортежа му дори :D  И се дъни с речите си, в петък се издъни в Лийдс тотално ...по радиата в Йоркширска област го оплюха жестоко 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Техническа грешка, съжалявам. Сега по-доволен ли си?

Айде още едни:   Австрийската железопътна компания спира влаковете за Германия

Австрийската държавна железопътна компания обяви в неделя, че временно ще спре влаковете за Германия, за да подпомогне общоевропейското усилие да се овладее потока от пристигащи мигранти, съобщава "Франс прес", цитирана от агенция "Фокус". Услугите на превозвача се преустановяват от 17 часа местно време.

Сирия се бие с Ислямска държава!!!

Русия помага на Сирия в борбата и с Ислямска държава!!!

ФАЩ осъждат действията на Русия, че помага на Сирия в битката и с ислямистите!!!

Въпрос - кого поддържат ФАЩ, и защо са против?!?!

Берлин прекратява действието на Шенгенските споразумения за свободното движение в Европа!

Германия връща граничния контрол с Австрия

А какво стана с "Елате ни хиляди"?

Кепенците хлопнаха! Германия въведе граничен контрол

Германия установява временен граничен контрол, решението влиза в сила незабавно. Това е съобщил министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер, съобщи AFP.„Целта на тази мярка е да спре сегашния приток (на мигранти) към Германия и да го превърне в организиран процес“, заявил е министърът.

По данни на германските власти, за последните две седмици само в Мюнхен са се регистрирали 63 хиляди бежанци.

http://www.blitz.bg/news/article/360961

Берлин прекратява действието на Шенгенските споразумения за свободното движение в Европа!

А нашият Митов се напъва към Шенген. :D

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1495105

Кризата с бежанците е само още един допълнителен аргумент в посока на необходимостта от приемането на страната ни в Шенген, каза за БТА министърът на външните работи Даниел Митов. Той посочи, че това би улеснило преноса на информация и размяната на данни, включително свързани с бежанския поток, с другите държави-членки на шенгенското пространство.

Те си имат милиони младотурци и араби вече, тумби с роми от нашите и чуждите. За какво им са и "бежанци"(кавичките са щото е ясно реалното положение) и някои от тях дори си го признават..Че са икономически имигранти, някои от които дори не са чак бедни в собствените си страни, ма искат още повече и си плащат за трафикирането крупни суми. Не малко въобще не са и сирийци. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

А нашият Митов се напъва към Шенген. :D

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1495105

То само той да беше...: http://www.bnews.bg/article-141235

Ей го, продължава с глупостите:

Митов: Русия да е по-хладнокръвна към самолетите си над наша територия

Бих призовал Русия за малко по-хладнокръвно отношение към темата за нейните самолети над наша територия, каза външният министър на България Даниел Митов, предаде Фокус. "В Москва много добре знаят, че ние сме държава-членка на Европейския съюз и НАТО, както и че сме обвързани с определени решения, които са взети много отдавна. Това го знаят прекрасно, така че няма нужда България да бъде провокирана по този начин”, заяви Митов след като ПП ГЕРБ представи в София днес кандидатите си за местни органи на властта. Той подчерта, че този тип отношения вече са изяснени.

Това ще го поясниш ли, че не ти схванах мисълта?

Сериозно ли не разбираш?

Като казах, че си въртите задничетата, ти ми опонира, че твоята позиция била ясна. Да ясна е - накъдето се врътне Путин, натам се въртиш и ти. А той се врътка точно на 180 градуса - в Украйна защитава(праща войници, техника, снаряжение) екстремистите и се бие(не директно той, ясно е, нали?) срещу законно избраното правителство( Тони, Порошенко е избран с демократични избори по всички правила на демокрацията, Янукович беше свален след народен протест, който прерасна в кървава разправа, но не е военен преврат, ако беше още щеше да има военно положение в Украйна, а то няма въпреки екстремистите в Донбас). В Сирия обаче Путин ще защитава Асад, който е законно избран(колко законно е друг въпрос, тъй като не знам дали знаете, но тати е готвел брата на Башар за мястото, но той загива в автомобилна катастрофа, така че... тази наследствена власт в република не бих казала, че е законна, но наистина това е друг въпрос).

Стана ми смешно, Ванка.

Не твоята позиция, тя е въртелива. Стана ми смешно, че дори не се усещате(особено Синбад) как докато плюехте по законната власт и АТО в Украйна, сега се радвате на Асад и правителствените войски.

Ще ти кажа моята позиция, за да ме разбереш най-добре - тя е на страната на закона - в Украйна законът е на страната на Порошенко, в Сирия - на Асад. Колкото да не ми харесва Асад, смятам, че той е прав да защитава държавата си. В този случай Путин ще му помага. Няма лошо ако успеят да спрат и задушат ИД, но дали няма да стане още по-голям хаос и световна патаклама... затова не бързам да се радвам... за съжаление ставащото там не зависи нито от вас, нито от мен...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

И пак стигаме до началната позиция в темите за Украйна. Това там си беше чистокръвен организиран отвън метеж, признат при това. Пролет, Майдан, както искаш му викай. Както в много други страни. Бие се... друг път. И дотам с обясненията. Навремето ни учиха, че при грешно зададено условие по задачата не се работи. Задникът ми си е все отзад.

Да не се повтарям - в тази връзка: https://www.kaldata.com/forums/topic/224289-има-заплахи-за-сигурността-на-българия/?p=3201577

Да ясна е - накъдето се врътне Путин, натам се въртиш и ти. А той се врътка точно на 180 градуса

Именно .

Точно това е субективното и безпринципното в цялата работа - винаги Путя е прав. Винаги запада е виновен за всичко

Както поговорката - Всяка линия успоредна на линията на партията, е права линия ! :) 

И  бих добавил и признаците от другите теми за социализма - странно как цялата тази групичка е защитник на утопичния фалшив социализъм, всичките са по зле и от комунист с  промито червено мислене ...

Нелогично но факт.

И пак стигаме до началната позиция в темите за Украйна. Това там си беше чистокръвен организиран отвън метеж, признат при това. Пролет, Майдан, както искаш му викай. Както в много други страни. Бие се... друг път. И дотам с обясненията. Навремето ни учиха, че при грешно зададено условие по задачата не се работи. Задникът ми си е все отзад.

Условието е правилно зададено, Ванка - Законът е на страната на законно избраното правителство! Колко пъти да го кажа???

Това, че БААС идва на власт в Сирия с военен преврат, за мен не означава, че Башар Асад НЕ е законно избран управленец на Сирия. Не разбирам защо за теб метеж(както го наричаш ти), последван от регламентирани избори, проведени по всички правила и отразяващи волята на украинския народ, да означава нещо различно. Или папагалщината надделява?

И, да, задникът ти е все отзад, но завоите, които правиш са наистина на 180 градуса.

Бе вие наистина ли не се усещате?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Ето, виждаш ли - ще стигнем до консенсус. За теб сирийското правителство не е законно, а ние нападаме законното в Украйна. Айде твойто магаре да е мъжко.

Да, очевидно надделява папагалщината...

Аха, сега си промени поста...

Защото метежът е метеж, затова. Защото беше целенасочено организиран и дирижиран от САЩ, изборите след това вероятно също. И да не са били, резултатът беше предизвестен. И никой не е оспорвал легитимността на правителството на Украйна, а нелегитимността, според теб/вас, на отделянето на Крим. Просто е. Там имаше референдум... и така нататък - бягай в темите за Украйна, че ми писна да повтарям едно и също.

Всичко това се случи по същата причина, поради която и това в Сирия - намесата на САЩ.

Оспорва се незаконната намеса на тия навсякъде, в резултат на което Либия, Ирак и Афганистан вече реално не съществуват като държави, а и Сирия и Украйна са тръгнали. И това, че после все някой им е виновен - произвеждат си врагове просто.

Де Мезиер: Бежанците вече няма да могат да избират коя страна да ги приеме

Германия няма да позволява повече на бежанците да си избират коя европейска страна да ги приеме. Това е заявил германският министър на вътрешните работи Томас де Мезиер, предава AФП.
По негови думи, бежанците трябва да разберат „че не могат да избират страните, от които да искат убежище“.

Според регулациите на ЕС, мигрантите трябва да се регистрират в страната, в която влязат, и тя да се занимава с тяхната молба за убежище. С новото официално изказване на Томас де Мезиер германските власти на практика се отказват от предишното си обещание автоматично да дадат на всички сирийски мигранти статута на бежанци, което е една от причините за огромния човешки поток към страната.

Колко време ще трябва на останалите да последват Германия?...

Защо в една друга тема червените псевдопатриоти кудкудякат за чуждите посланици, как нямали право да нареждат и да изискват, в тази се възмущават, че не сме се надупили на Путин и самолетите му?

Защото псевдопатриотите правят разлика между пряка намеса във вътрешните работи на страната и превозване на хуманитарни доставки. И, ако си обърнал внимание, тук същите псевдопатриоти се възмущават, че коридорът е отказан също под давлението на САЩ, признато от самите САЩ, което по същество, де факто, де юре и каквото там ДЕ се сетиш, също представлява намеса във вътрешните ни работи. Достатъчно подробно и популярно ли ти е?

И не, не съм нито псевдопатриот, нито червен. Преди 19 години се заклех, че за БСП никога няма да гласувам и си изпълнявам казаното. Не ги понасям. "Атака" също, макар че там имат и попадения. Пламен Пасков, например.

Нел, какво е това законно избрано с преврат правителство на Украйна...а да на фейк изборите след преврата. Боже, боже!

Ето, виждаш ли - ще стигнем до консенсус. За теб сирийското правителство не е законно, а ние нападаме законното в Украйна. Айде твойто магаре да е мъжко.

Това, че БААС идва на власт в Сирия с военен преврат, за мен не означава, че Башар Асад НЕ е законно избран управленец на Сирия.

Я прочети отново изречението ми. :D

Макар и да имам известни съображения(свързани не с военния преврат на БААС, а с наследствеността) смятам, че Асад е законно избран. И законът е на негова страна. Наистина съм демократ по убеждения, Ванка и няма да плюя на сурата си, водейки се от симпатии.

Американската тъпа политика разрови гнездото на осите, завря пръст при арабите, създаде предпоставки за сегашното положение... сега и Путин се вре... ами нямам думи да опиша колко ги ненавиждам... :(

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.