Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 8 часа, miro20 написа:

"високоточните" удари на руските военокосмически галактически сили ударили бежански лагер :

http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Ruski-iztrebiteli-udarili-bezhanski-lager-na-sirijsko-jordanskata-gran_632585.html

Нескопосан опит, за измъкване от невярно и манипулирано представяне на информация.Като съвсем коректно си представил линка,що не цитира и дословно информацията от там,ами в типичен хейтърски стил я подмени със свое тълкуване!??Аз не видях точна и ясна информация,че самолетите са руски....Как да не коментирам нещо,което е непотвърдена информация,на някои,незнайно кой...Пак да цитирам информацията

Цитат

Изтребители, за които са предполага, че са руски, са нанесли удари над бежански лагер на североизточната граница на Йордания със Сирия, съобщава агенция Анадолу, позовавайки се на неназован йордански източник.

И стига с тези "западни дипломати',че са плъзнали по цялото земно кълбо и плещят каквото им е наредено....

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 28 минути, NIKISHARK написа:

Нескопосан опит, за измъкване от невярно и манипулирано представяне на информация.Като съвсем коректно си представил линка,що не цитира и дословно информацията от там,ами в типичен хейтърски стил я подмени със свое тълкуване!??Аз не видях точна и ясна информация,че самолетите са руски....Как да не коментирам нещо,което е непотвърдена информация,на някои,незнайно кой...Пак да цитирам информацията

И стига с тези "западни дипломати',че са плъзнали по цялото земно кълбо и плещят каквото им е наредено....

Спести си епитетите. Изкривяването и заяжаниците са изцяло от твоя страна, и този който демонстрира хейтърско поведение си ти .

НЯма какво да добавя към вече цитираното от мен  и зададените въпроси. Ако искаш опровергавай колкото си искаш тази информация , но си спести гаменските личностни епитети.

Благодаря ти предварително. :)

А именно аргументи за опровержение ти липсват, затова залитате в познатите крайности , обиди и заяжданици .

пп

И от "ехото на москва"  :

Цитат

Об этом сообщает агентство Рейтер со ссылкой на сирийскую оппозицию. По ее данным, в результате погибли 12 человек. Около 40 получили ранения. Среди пострадавших есть женщины и дети. .
Умеренная оппозиция обвиняет в случившемся российскую авиацию. В Минобороны эту информацию не комментировали, однако ранее в ведомстве говорили, что стратегическая авиация России нанесла удар по лагерю боевиков в Сирии.

Значи все пак  руските "асове" са вилнеели в това време... но ,  абсурд да имат нещо общо с това, дори и случайно .... мхм... :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 6 часа, NIKISHARK написа:

Хубаво бе,мама му стара,ама защо пак пускаш коментар с измишльотини.Първо се "предполага",после е "неназован източник"-много "достоверна" информация от "сигурен и надежден" източник .Виж си поста и виж какво пише в препратката ,която предоставяш

После се сърдиш, като те обвиняват в манипулации....

Ами сърди се той- кефи се че някой му обръща внимание...

Прави манипулации и пуска явни лъжи. Една баба ми каза, че приятелката на друга баба, е изяла две деца. :D Такива са му 'доказателства', на тоя манипулатор. А когато го засекат, почва със сополи и сълзи. И да реве, на модераторите. :ph34r:

Има неща,които трябва да се четат много внимателно....много...преди да се правят изводи.

Джихадистите разгромиха англо-американски „спецотряд“ край Абу-Кемал на сирийско-иракската граница

Вече станаха известни изумителни подробности за пълния провал на готвеното от американците настъпление към сирийското градче Абу-Кемал, намиращо се на сирийско-иракската граница, контролирано понастоящем от Халифата на „Ислямска държава”.

https://anonybulgaria.files.wordpress.com/2016/07/s.jpg?w=700&h=465

Цитат

В края на юни от територията на Йордания в Сирия влиза подготвена и обезпечена от ЦРУ бойна група в състав от над 100 човека /по-голямата част от тях са били обучавани в Турция от 2015 г./. След като се обединява с местни „зелени” /терористи от т.нар.”Свободна Сирийска армия”/ и с поддръжката на американски спецназовци от „Делта Форс”, въпросният отряд /наричан от американците с патос „Нова Сирийска армия”/ започва настъпление към въпросното градче Абу-Кемал – важен от логистична гледна точка населен пункт, намиращ се на сирийско-иракската граница /южно от него се намира превзетия неотдавна гр.Ар-Рутба/, пресичащ част от снабдителните канали на талибаните в провинция Анбар. Американците планирали да превземат военното летище „Хамдан”, разположено северно от градчето, с оглед да го използват за снабдяване на настъпващите техни войски, както и за последващи операции, насочени към установяване на контрол над сирийско-иракската граница.

В подготовката на „настъплението” участвали САЩ, Великобритания и Йордания.

..........................................................................

Днес /вчера 06.07.2016 г., б.пр./ във в.”Вашингтон Поуст” се появи една частично разясняваща случая статия, акцентираща върху това, че операцията е била провалена от самите американци. Виждайки излизащата от Фалуджа в Ирак колона от талибани на Халифата, американските военни не се сдържали и хвърлили срещу нея покрай другите им сили, но и всичките им самолети, прикриващи от въздуха настъплението към Абу-Кемал /освен иракските ВВС, за унищожението на колоната талибани били хвърлени даже стратегически бомбардировачи Б-52 и една авиобатарея АС-130 „Спектър”, отделно обикновени изтребители, щурмови хеликоптери и дронове/. Тези действия донесли и съответните незабавни последици. От една страна – американците разгромили талибанската колона край Фалуджа (colonelcassad.livejournal.com) /по-късно става ясно, че част от машините в колоната са били граждански, превозващи цивилни, опитващи се да избягат от Фалуджа/, от друга страна „черните” т.е. талибаните, възползвайки се от това, че настъпващия към Абу-Кемал отряд е оставен вече без въздушно прикритие, нанесли внезапен удар по фланга и в тила на групировката „зелени”.

..........................................................................

Крайният резултат – според изявленията на Халифата са били убити 40 човека, други 15 са попаднали в плен на талибаните вкл. неустановен брой англичани, американци и йорданци /според други данни – само убитите сред „зелените” са надхвърлили 80 човека, отделно са мътните слухове за човешките загуби сред обезпечаващите настъплението англо-американци/, някои от пленниците вече са били екзекутирани чрез обезглавяване. „Черните” получават и различни трофеи: тежки и леки картечници, стрелково оръжие, радиостанции, комуникационни средства за спътникова връзка, разнообразни амуниции и т.н. Групата, готвена месеци наред от фамозните спецове от ЦРУ, фактически прекратява съществуването си. Оцелелите от нея „отстъпили” ок.200 – 250 км. назад, а американците избягали в Йордания.

Да и аз го четох това, вчера. :D Много се смях, за краварския успех. То такива са им 'успехите', от както уж се борят с ИД.

Руски свръхзвукови бомбардировачи Ту-22 унищожиха голям тренировъчен лагер на "Ислямска държава"

Цитат

Российские дальние бомбардировщики Ту-22М3, вылетевшие утром 12 июля из России, нанесли сосредоточенный удар осколочно-фугасными боеприпасами по позициям и инфраструктуре запрещенной в России террористической организации «Исламское государство» в Сирии, сообщает «Интерфакс» со ссылкой на заявление Минобороны России.

Шесть бомбардировщиков нанесли удары в районе восточнее Пальмиры, Эс-Сухне и Арак: «В результате удара уничтожен крупный полевой лагерь боевиков, три склада боеприпасов и вооружения, три танка, четыре боевые машины пехоты, восемь автомобилей, оборудованных крупнокалиберными пулеметами, а также большое количество живой силы противника».

В Минобороны подчеркивают, что удары наносились по целям, выявленным в течение последних дней и подтвержденным несколькими каналами разведки.

Кроме того, о действиях российских Ту-22М3 в Сирии заблаговременно проинформировали...

Spoiler

„Сутринта на 12 юли шест свръхзвукови бомбардировача Ту-22М3 излетяха от летища на територията на Русия и нанесоха съсредоточен удар с осколочно-фугасни боеприпаси по обекти на терористичната групировка ИД в района, източно от Палмира, Ас-Сухна и Арак“, се казва в съобщението.След изпълнение на заданието всичките Ту-22М3 благополучно са се върнали на изходните летища.

Руското военно ведомство подчерта, че целите, по които е нанесен въздушният удар, са били набелязани в последните няколко дни и потвърдени по няколко разузнавателни канала.

„В резултат на удара е унищожен голям тренировъчен лагер на терористите, три склада с боеприпаси, три танка, четири пехотни военни машини, осем
автомобила, оборудвани с тежки картечници, както и голямо количество жива сила на противника“, уточняват от ведомството.

От МО подчертават, че международната коалиция е била предварително уведомена за операцията

http://www.blitz.bg/news/article/427986

преди 1 час, NIKISHARK написа:

Има неща,които трябва да се четат много внимателно....много...преди да се правят изводи.

Джихадистите разгромиха англо-американски „спецотряд“ край Абу-Кемал на сирийско-иракската граница

Като кои неща ?

Например :

Цитат

5: Сред причините за поражението, покрай лишаването от въздушна поддръжка, са: общата недостатъчност на силите на т.нар. „Нова Сирийска армия” за изпълнение на подобни задачи, грамотната тактика на Халифата, който за контранастъплението си съсредоточава значителни сили – ок. 400 д. /вкл.голямо количество ракетни системи/ и ги използва в точния момент, както и въздушните удари на руските военновъздушни сили в района на йорданската граница

оппааа...? Чии бомби са поразили бежанския лагер се питам ?

Кой казваш бил манипулатор лъжец, блаблабла ? :)

Благодаря ти за инфото .

Какъв е извода ? - че освен че провалят операции на международната коалиция, руските сили защитават ПРЯКО силите на ИД, чрез бомбардиране на техни противници от местната опозиция.

Защо се радвате на провалите на операции срещу ИД , наистина не разбирам.

Обяснете ми , по възможност, логично .

не че "anonybulgariq.wordpress...."  е надеждан източник... но кой съм аз че да споря с теб :):)

Тоя манипулатор, хептем се оля бе. Като пуска цитат, нека цитира цялото изречение. И да не прави, свой интерпретации. Ама нали е манипулатор и то платен. :ph34r:

Цитат

5: Сред причините за поражението, покрай лишаването от въздушна поддръжка, са: общата недостатъчност на силите на т.нар. „Нова Сирийска армия” за изпълнение на подобни задачи, грамотната тактика на Халифата, който за контранастъплението си съсредоточава значителни сили – ок. 400 д. /вкл.голямо количество ракетни системи/ и ги използва в точния момент, както и въздушните удари на руските военновъздушни сили в района на йорданската граница (dambiev.livejournal.com/където по някои данни руските летци са прикривали в действителност „зелените” от въздуха, а според други данни – прикритието им е осигурявано от американски наемници, след което Държавният департамент, независимо от протестите на Пентагона, рязко се заинтересувал от необходимостта от плътна комуникация с руските военни по темата за целите на руската и американската авиация в Сирия/, а също така и ефективните атаки на мобилни камикадзета и шахидки, причинили изключително тежки загуби на настъпващите „зелени”.

Виждате ли, разликата в това което е написано и това което наглия лъжец цитира? ;)

Какви лагери го гонят тоя, какви лъжи пише. То бива наглост, ама моля шефчето му, да го укроти. Пак ще има стотинки, драги ми аптекарчо.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

току що, AntiAlGor написа:

Виждате ли, разликата в това което е написано и това което наглия лъжец цитира? ;)

Няма разлика. русктие въздушни удари са част от причините за провала.

Пак питам - Защо се радвате на това ?

Дата пич,пак бъркаш  дата-та.....:smash: ...и не манипулирам-предоставям информация,включително и за тези с изкривено възприятие.......

p.s. Що не ми благодариш и за видеото в другата тема...

преди 7 минути, NIKISHARK написа:

Дата пич,пак бъркаш  дата-та.....:smash: ...и не манипулирам-предоставям информация,включително и за тези с изкривено възприятие.......

p.s. Що не ми благодариш и за видеото в другата тема...

Коя тема ? :)

За информацията си личите отдалече какви сте.

И този случай с бомбардиран бежански лагер се доказахте какви сте - първо неистово ревете спрямо директивите , чак после после ровите за инфо и евентуално за аргументи  :)

Цитат

и не манипулирам-предоставям информация,включително и за тези с изкривено възприятие.......

Да, и пак ти благодаря за инфото.

Че сам цитираш че провала е заради руските удари покрай йорданската граница.

Нали затова зпочнахме лекия спор ? чия авиация е покрай йорданската граница ?  и ме обяви за лъжец манипулатор и т.н. ?

След като доказваш МОИТЕ думи  с тези цитати , очаквам да ми се извиниш.

Пак лъжи от тоя. Айде специално за тия, дето не могат да мислят. Подчертал съм, едно важно изречение. Което казва много и напълно разбива, наглите лъжи на тукашния.

преди 3 минути, miro20 написа:

И този случай с бомбардиран бежански лагер се доказахте какви сте - първо неистово ревете спрямо директивите , чак после после ровите за инфо и евентуално за аргументи  :)

Кой пусна информацията с интерпретирано и изопачено заглавно коментарче!?Кой рева ,че не иска да се занимават с него!?Не обръщам внимание на теб,а на лъжите ....които показват кой,кой е...

Драги , ти доказа моите думи. Както казах по горе, очаквам да ми се извиниш.

:)

преди 7 минути, NIKISHARK написа:

Кой пусна информацията с интерпретирано и изопачено заглавно коментарче!?Кой рева ,че не иска да се занимават с него!?Не обръщам внимание на теб,а на лъжите ....които показват кой,кой е...

Не му се връзвай. В момента тоя яко се изложи, в лъжите си. И се мъчи да извърти нещата, та да се забрави какво е направил. За пореден път е хванат, в манипулации и лъци.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

преди 4 минути, NIKISHARK написа:

На драго сърце,но при доказана информация...не на свободни съчинения,щото на някой така му се иска....

Не бе... цитирам ТВОЯ информация бе драги :) ТВОЯ .

Виж по горе кое съм удебелил и подчертал от "анонибулгария.. уордпрес...." точка 5.

Виж, ако наричаш своите простотии "свободни съчинения " .. е няма да споря  с теб сега я.... :)

преди 4 минути, AntiAlGor написа:

Не му се връзвай. В момента тоя яко се изложи, в лъжите си. И се мъчи да извърти нещата, та да се забрави какво е направил. За пореден път е хванат, в манипулации и лъци.

За пореден път се изложихте. И както винаги без грам аргументи.А това което цитирате, потвърждава казаното от мен.

Сори .

Така,да приключим с увъртанията

първо:информацията е от сайта и на сайта ,а не моя

второ:става дума за съвсем друг период от време(поне седмица)

и трето:пропуснал си една част, от точно тази точка 5 ,с която манипулираш съвсем съзнателно, и в която много точно се казва :

Цитат

...където по някои данни руските летци са прикривали в действителност „зелените” от въздуха, а според други данни – прикритието им е осигурявано от американски наемници, след което Държавният департамент, независимо от протестите на Пентагона, рязко се заинтересувал от необходимостта от плътна комуникация с руските военни по темата за целите на руската и американската авиация в Сирия...

Не коментирам статията а лъжите и манипулациите в твоите коментари....Не написах ли,че някои неща трябва да се четат много внимателно?Стига толкова,че  изтърва коня...

Аз го направих в червено. Та белким някой платен трол, си осъзнае лъжите. Ама не, той пак знае своето. То бива наглост... :ph34r:

преди 16 минути, NIKISHARK написа:

първо:информацията е от сайта и на сайта ,а не моя

второ:става дума за съвсем друг период от време(поне седмица)

Както сам каза

преди 16 минути, NIKISHARK написа:

Така,да приключим с увъртанията

Благодаря ти отново.

Едно не разбирам.. сам се закопаваш.. но иначе ревеш...

преди 10 минути, Soviet Soldier написа:

Miro20 Статия са ти посветили: http://www.lentata.com/page_8461.html Xa Xa Xa 

Клишета :)

Аз съм русофил, но не и путинист.

Теб не те знам какъв си, не искам да спекулирам с ника ти, че току виж някой трол отново може пак да ме обвини в манипулиране :)

Само малко уточнение.. това което толквоа ярко удебелявате е

преди 23 минути, NIKISHARK написа:

където по някои данни руските летци са прикривали в действителност „зелените” от въздуха, а според други данни

А аз цитирам нещо за което няма "едни говорели ама други друго говорели..."  а именно :

преди 1 час, miro20 написа:

както и въздушните удари на руските военновъздушни сили в района на йорданската граница

Някой спори ли или има ли съмнение в изреченето ?  "според нкои данни" ?? - НЕ.

преди 11 минути, miro20 написа:

Аз съм русофил, но не и путинист.

Опазил бог Русия ,от русофили като теб. Сещам се за няколко подобни ,Горбачов и Елцин. ;dd

Даже не се и надявах да си помислиш за сравнение със Солженицин или поне за Немцов от нашето съвремие...  :)

Откъде накъде... ти не си ги и чувал дори из бесепарските и атакистки сайтове тези хора :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.