Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 3 часа, miro20 написа:

КАкво ти съмнение.... ти ама въобще не си прочел какво пише, че да има съмнение или не-съмнение :):):)

Както  да е. Ето още един анализ на поразения хуманитарен конвой :

https://citeam.org/aleppo-convoy-ru/

Накратко - военкокосмическите галактически сили отново хванати в лъжа, а  това например :

Покажи скритото съдържание

один из сторонников Асада написал в Твиттере в 21:17 (через 2 часа после начала ударов по колонне) со слов бойцов проасадовского отряда «Бригады Баас», что ВКС РФ разбомбили на западе провинции Алеппо конвой террористов «Джебхат ан-Нусра» с оружием и боеприпасами. Поскольку об уничтожении каких-либо других конвоев вечером 19 сентября неизвестно, можно предположить, что данные источника о содержимом и принадлежности колонны ошибочны, а речь идет именно о бомбардировке колонны с гуманитарным грузом.

ми напомни как сепаратиста терорист Гиркин се хвалеше и той в туитър че са свалили военен украински самолет, докато не се оказа че това е цивилен малайзийски Боинг.....

:)

По скоро накратко алабализмите поредни на някакви укробандеровци опитващи се да имитират разследване..

Ако не беше смешно щеше да е трагично :D .. То хубаво опитват да намерят времето, само дето почват с лъжливи посоки на сянката , да не говорим за координатната система спрямо местността ... А това че червената линия сочела част от ограда където нямало сянка, и това можело да бъде само до еди кое си време.. Чшш, тия поне виждат ли че там оградата е съборена, каква сянка искат да има съборения участък ( може минимална , все пак не е съборена до земята ,до  кота нула ) , или в каква сянка трябва да се намира , на останалата част от оградата ли ??? 

А уж видеата заснети по време на удара са направо театър в действие, Аллах акбар викат когато се радват, а не когато са разстроени ... Или пък тия терористи снимащи са се подготвили предварително за спектакъла, а там задължително трябва да се спомене Аллах че е велик... За оня с бялата каска, смешкото още повече... Къде я изнамерил тая смешна каска строителна и за какво му е, да се чуди човек... Явно по сорсоидни сценарий, това е облика на гражданската защита хахахахах

Смешки смешки, а с подчертано научния си уж подход и анализ, само опитват да ловят шарани :)))))))) 

П.С Аме кефи извода, че видите ли, понеже пикапа с миномета бил там доста часове преди това, нямало как той да удари конвоя ?? Молодци, направо акъл та се лее кат река.... За показаните уж поражения още повече.. Картонена кутия с продълговати дупки, и пикап надупчен на решето, и воала, това било следи от шрапнели?? Тия поне виждали ли са следи от куршуми какви дупки оставят, особено ако влизат под различни ъгли , ако беше шрапнел то тоя картон щеше да е почти неразпознаваем като такъв...а не само леко продупчен...Интересно е обаче какъв е тоя сив прах по картона, и насякъде около него.. Прилича на разсипан цимент, и то на 99% .. Какви са тия медикаменти превозвани заедно с цимент не е известно, аз поне не съм чувал червения кръст да превозва циментови торби като помощ.... Лекарства, храни, палатки, одеяла, дрехи и така нататък важни неща от първа необходимост да, ама цимента не е първа необходимост....

И накрая почва разпространяването на укроматериала, от укропобандеровските сорсоиди навсякъде , мдааам.... Видите ли, това е истината, независимо разследване правещо на пух и прах версията на Пу и москалята :D

П.П.С А за шрапнели от авиационна бомба, да не говоря, тия камиони щяха да са на парчета , а не просто изгорели и леко понадупчени, и отделно следи по земята , а такива май нито една снимка не показва ... Мдаам.. лаици , тръгнали на краставичари за краставици да обясняват... 

преди 1 час, miro20 написа:
  Покажи скритото съдържание

1) Во-первых, Минобороны утверждает, что «признаков попадания по автоколонне каких-либо боеприпасов» нет, но на самом деле отверстий от осколков средств поражения вполне достаточно, причём не только в собственно колонне, но и на коробках с медикаментами на близлежащем складе Сирийского Красного Полумесяца.

2) В том же заявлении Минобороны указано, что после 13:40 российские военные не вели наблюдения за колонной. Однако анализ теней в кадрах записи трансляции с беспилотника Минобороны указывает на то, что этот беспилотник наблюдал за местом стоянки колонны как минимум позже 17:00, то есть менее чем за 2 часа до авиаудара.

Пояснения Минобороны России либо не имеют отношения к инциденту (проезд пикапа мимо колонны за 6 километров от места авиаудара и за 5 часов до него),

Другото което е нй грозно в цялата работа - дори да приемем че САЩ и РФ не си разменят позиции на цели , и по погрешка са бомбардирали сирийски военни, то за хуманитарния конвой са били известени абсолютно всички, има си договорки и маршрути за преминаване и дори  спор няма .

Това пряко означава че бомбардировката на хуманитарния конвой е преднамерена , умишлена провокация.

Това показва, и само доказва че явно новите указания са спуснати, и е подадена команда троли :D:D

П.С А ето и малко кадри в това видео от уж бомбардирания конвой... Странно цели камиони,пострадали видно от пожар със сигруност  с нарочно повдигнати предни капаци ... Ужасно недокоснати от бомби бих казал... Поредната спец хамериканска операция с цел отвличане на вниманието, и посочване на друг виновен...

А в същото време ройтерс цитира анонимни източници че били забелязани 2 руски Су-24 да бомбардират над местността където бил уж конвоя, колко удобно, анонимни източници :D

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 532,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

“There are no craters, while the vehicles have their chassis intact and they have not been severely damaged, which would have been the case from an airstrike,” Konashenkov said.

"Факт е че конвоя е нямал никакво одобрения нито от ООН, нито от Сирийското правителство, какъвто и да е бил той" ... Неизвестен конвой, неизвестно опожарен.. НО, пропагандата веднага се включва на пълна пара, виновни естествено трябва да са РФ и Асад ;)

преди 1 час, Sinbad_ написа:

.. Какви са тия медикаменти превозвани заедно с цимент не е известно, аз поне не съм чувал червения кръст да превозва циментови торби като помощ.... Лекарства, храни, палатки, одеяла, дрехи и така нататък важни неща от първа необходимост да, ама цимента не е първа необходимост....

Хамза,оправи ми настроението с това :lol6:

преди 43 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Хамза,оправи ми настроението с това :lol6:

МИ така де, мирчата трола недоварен показва линкове, аз просто ги анализирам ;)  :P  :D  

Ще пуска той разни фантасмагории, дето сами се разобличчават..... тия съвсем за балами ни вземат , да ги ева и недоклатените троли смешни....Понякога направо ми писва как разни малоумници на база селски тарикати  продали си г*за за 5 цента на дума , си мислят че ние сме идиоти като тях... Е да , ама не минава.... 

П.С А м/у другото сега като се замисля, може да използват цимента вместо медицински гипс, за фиксиране на счупвания :ph34r:

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 6 минути, Sinbad_ написа:

П.С А м/у другото сега като се замисля, може да използват цимента вместо медицински гипс, за фиксиране на счупвания :ph34r:

Toва би било най- глупавото използване на нещо, в цялата история на медицината. :)

преди 2 часа, Sinbad_ написа:

МИ така де, мирчата трола недоварен показва линкове, аз просто ги анализирам ;)  :P  :D  

Ще пуска той разни фантасмагории, дето сами се разобличчават..... тия съвсем за балами ни вземат , да ги ева и недоклатените троли смешни....Понякога направо ми писва как разни малоумници на база селеки тарикати  продали си г*за за 5 цента на дума , си мислят че ние сме идиоти като тях... Е да , ама не минава.... 

На Мирко по-често трябва да му се припомнят някой неща...
9M1BLMS.png

Редактирано от Гост (преглед на промените)

какви подкрепления ви трябват :)  Чакам някой да  оспори или каже нещо смислено :)

"Факт е че конвоя е нямал никакво одобрения нито от ООН, нито от Сирийското правителство, какъвто и да е бил той"

The convoy was organized by the UN and the International Committee of the Red Cross (ICRC), and assisted by workers from the Syrian Red Crescent — it was part of a humanitarian effort that had brought aid to more than 1.2 million people in the war-torn country in 2016 alone. Its mission — before a series of airstrikes on Monday night hit 18 of its 31 trucks and killed at least 20 people, including a senior aid worker — was to deliver food and medical supplies to help an estimated 78,000 residents of Aleppo’s rebel-held western countryside.

.

The pre-trip planning process was standard for such deliveries, Swanson said. Since the convoy traveled first through government territory before crossing rebel lines, it also requires explicit permission of the Syrian government. “The route is approved,” Swanson said. “This is negotiated with all parties to the conflict in advance.”

In addition to the fact that updates on the convoy’s movements were provided to the parties of the conflict, it was clearly marked as a humanitarian convoy. It was also attacked as it approached an established warehouse — its location was well known — used by the Syrian Red Crescent to store humanitarian supplies, raising further questions over whether the attack could have been unintentional.

“If this convoy was deliberately targeted, then you have what can easily be classified as a war crime,” Swanson said.

Неизвестен конвой, неизвестно опожарен..

1) Во-первых, Минобороны утверждает, что «признаков попадания по автоколонне каких-либо боеприпасов» нет, но на самом деле отверстий от осколков средств поражения вполне достаточно, причём не только в собственно колонне, но и на коробках с медикаментами на близлежащем складе Сирийского Красного Полумесяца.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, miro20 написа:

какви подкрепления ви трябват :)  Чакам някой да  оспори или каже нещо смислено :)

Ако имаше смислени въпроси щеше да има и смислени отговори 

Имаме ситуация на която нямате смислени отговори.

А както добавих по горе - аз само повтарям това което ВЕЧЕ съм цитирал, и опровергал като лъжи, но вашата субективна елементарна пропаганда не чете :)

Ми нямам какво да до бавя повече към момента. Повтарям се - чакам смислени коментари . няма такива .

Кво да говориме аз ти обясних реалната ситуация ти ми въртиш некви линкове и празнотии на теб не ти се вярва шото или неразбираш реалноста или си трол и двете положения кофти 

преди 25 минути, sony.1970 написа:

Кво да говориме аз ти обясних реалната ситуация ти ми въртиш некви линкове и празнотии на теб не ти се вярва шото или неразбираш реалноста или си трол и двете положения кофти 

Всичко крсноречиво се вижда по горе  :) И най вече "смислените" ти "високоинтелигентни " коментари :)

И най вече това "дубрие" :):) 

току-що, miro20 написа:

Всичко крсноречиво се вижда по горе  :) И най вече "смислените" ти "високоинтелигентни " коментари :)

И най вече това "дубрие" :):) 

Разбира се след ваште умозаключения това ми е отговора Дубрие:D

Живуркай си :) и се надявай :) съмишленици на твоето ниво - много .

а по темата - РФ изпраща единствения си авионосец адмирал Кузнецов към Сирия.http://www.bbc.com/russian/news-37431003?ocid=socialflow_facebook

След полу-успешните тренировки с ракетите Калибър, учебно-тренировъчните опити върху реални хора , продължават....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Тролове на туй ниво много 

преди 2 минути, miro20 написа:

Живуркай си :) и се надявай :) съмишленици на твоето ниво - много .

а по темата - РФ изпраща единствения си авионосец адмирал Кузнецов към Сирия.

След полу-упсешните тренировки с ракетите Калибър, учебно-тренировъчните опити върху реални хора , продължават....

:lol6:

току-що, sony.1970 написа:

Тролове на туй ниво много 

:lol6:

Така е... точно такава емотика предизвикаха тези ракети , чието изстрелване струва около 1.5 милиона $ всяка...  и чийто резултат по взривяването на няколко склада, можеше да се постигне  и с т.нар. конвенциионални средства и бомбардировки.. :) 30 пъти по евтино. Неслучайно никой от западните страни не би хабил такива ресурси за една две чалми...

Докато продажбите към трети страни , не са никак маловажни след таквиа демонстрации.

Че и сега... след като имат база в Сирия , даже две за гнездо на птичките им , за какво им е авионосец ?

Аз споменах  причината де.

Нали разбираш че се изчерпа още от момента на онова "Дубрие" ? :):):)

Те това е "нивото"

преди 2 минути, miro20 написа:

Докладвай отново:

9M1BLMS.png

преди 9 минути, sony.1970 написа:

Миро сформирам тролска бригада ти си един от избраните:D

Щом почна да ме докладва...явно сипах сол някъде

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.