Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 1 минута, Джугашвили написа:

Ти освен национални предатели, кой друг да цитираш!!! Лика прилика сте си! 

Забавно е някой дето пропагандира за "матушка русия" , да ми говори за "национални предатели " :)

Какво стана с раквтите "калибър" и щаба дето унищожили ? кво прави тоя щаб там, и аз не разбрах :)

Чух че Плевнелиев и той бил там :)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

Външният министър на Великобритания Борис Джонсън, същият, който инициира излизането от ЕС и сега е категоричен:
"Руснаците са виновни за проточването на войната в Сирия и за това, че тя става все по-отвратителна". И допълни: "ако те извършват нападения със знанието, че убиват невинни граждани, това е равносилно на военно престъпление".
Прав е Джонсън. Това ние българите го знаем за руснаците отдавна. И дори във Фейсбук открито го споделяме. Но си е друго като го чуеш от британски външен министър, нали? Хубавото е, че Великобритания е винаги наясно с антицивилизационната и антихуманна руска политика.

Ние българите го знаем това за братята руснаци от Руско-Турската освободителна война!!! Ако тогава одисваха на акъла на Дизраели (пак английски министър), сега още щяхме да сме под турско!!! Така че тоя изхабен политически труп да не се обажда неподготвен!!! Той не е представител на българския народ, за да говори от негово име!!! Може да говори единствено от името на наш Мирчо Спасов! Да се цитират двамцата взаимно и да си подхранват егото!

преди 3 минути, Джугашвили написа:

Ние българите го знаем това за братята руснаци от Руско-Турската освободителна война!!! Ако тогава одисваха на акъла на Дизраели (пак английски министър), сега още щяхме да сме под турско!!! Така че тоя изхабен политически труп да не се обажда неподготвен!!!

Незнанието не е аргумент. Точно Русия е против съединението, а Англия застава зад него

Говорено в едни други теми

преди 2 минути, miro20 написа:

Незнанието не е аргумент. Точно Русия е против съединението, а Англия застава зад него

А точно без Русия, няма ше да има ни Съединение, ни Независимост. Говорено е в мноооого теми. Също така,надълго и нашироко са разисквани и мотивите на Русия,против Съединението.

Редактирано от язе (преглед на промените)

И защо Русия е толкова категорично ПРОТИВ ?

преди 8 минути, miro20 написа:

Забавно е някой дето пропагандира за "матушка русия" , да ми говори за "национални предатели " :)

Какво стана с раквтите "калибър" и щаба дето унищожили ? кво прави тоя щаб там, и аз не разбрах :)

Чух че Плевнелиев и той бил там :)

Какво правят там, чакам ти да ми кажеш вече втори ден!!! Иначе ударите и убийството на офицерите са факт, безспорен при това! Независимите медии гърмят и информират светът, а продажните еврейски, на правителствени хранилки, упорито мълчат и се излагат като кифладжии!!!

Една от причините е, назначаването на австриец за български цар...

преди 5 минути, Джугашвили написа:

Какво правят там, чакам ти да ми кажеш вече втори ден!!! Иначе ударите и убийството на офицерите са факт, безспорен при това! Независимите медии гърмят и информират светът, а продажните еврейски, на правителствени хранилки, упорито мълчат и се излагат като кифладжии!!!

Как да коментирм една лъжа ? ?

:)

Я ми кажи - Плевнелиев какво е правил там , в този щаб ?

а ? :)

преди 5 минути, miro20 написа:

А Дизраели е национален герой!!! Да му издигнем паметник, а! Та както сам каза, незнанието не е аргумент и по стар тролски обичай пак се вкара сам в капана!!! Ай лов дис гейм бе, Мирчо:D:D:D Отново ще трябва да преподавам безплатни уроци по история, ама какво да го правиш, човек не може да избяга от призванието си! Пак ти набихме канчето като стой та гледай, ама карай, ти си свикнал! Тази седмица ти я пишем дъждовна! Няма пара от грантовете! Само да не те загубим като опонент, че тогава какво ще правим! И по-далече от острите предмети!!! А за любознателните колеги, да прочетат внимателно написаното в цитата, щото това няма да го видят в учебниците, нито в някоя от водещите национални медии!!! Не е политкоректно!!!

1472906415-640-3df5bbfade22e804df2f2e814

Цитат

Британска книга громи Съединението! Великобритания заплашила Русия…

Уникална книга „Българите такива, каквито са“ съхранява в архива си Британската библиотека в Лондон. Изданието е от септември 1885 г. Съставено е за броени дни и излиза в огромен за онези времена тираж. И до момента то е непознато за голяма част от историците.

Книгата е отпечатана само седмица след Съединението на Княжество България с Източна Румелия. По-късно е включена в сборник с важни документи за британската политика от втората половина на 19. век. В томчето авторите представят доста манипулативни факти за събитията у нас след 6 септември 1885-а и опитват да подготвят англичаните за евентуална нова „Кримска война“, в която цяла Европа ще воюва срещу Русия.

Съединението на Княжество България с Източна Румелия предизвиква огромна тревога в Британската империя заради подозрението, че е дело на руския царски двор, който се стреми да постигне Санстефанска България с излаз на Егейско море.

Първата страница е с огромно заглавие „Истината за Източна Румелия“, текстът започва със съобщението, че революцията в Източна Румелия застрашително връща на дневен ред целия Източен въпрос. Внушава се, че към коренното гръцко население  между 6. до 15. век по тези земи се заселили различни варварски племена, между които и българите.

Тези натрапници взаимно се изтребвали, докато в 14. и 15. век не дошли турците, които въдворили ред и порядък в региона.  Подчертава се, че турците са добре управляваща раса, но направили голяма грешка, че не форсирали потурчването на завареното местно население. Вследствие на това, през последния 19. век руски емисари развили сепаратистко движение сред родствените им славянобългари, организирали и въстание, докато накрая след брутална война с Турция им създали и държава.

В края на войната Русия се опита да изгради една Велика България, но Англия не позволи, защото Гърция има законното основание да наследи турската власт южно от Стара планина, пише в книгата. Поместен е и призив да не се допусне Русия да стъпи в Константинопол, за да не се стигне до повторение на Кримската война, заради която Англия изразходва 100 млн. лири и губи 50 000 бойци.

„Българите такива, каквито са“ възхвалява гърци и турци и внушава, че „ако се налага някой да измести турците между Стара планина и Егейско море – това трябва да са гърците и в никакъв случай българите!“.

От книгата се внушава, че Великобритания трябва да вдига тревога на Стария континент. Тогава тя е най-мощната империя в света и предупреждава Русия, че ако одобри това Съединение и остави руските офицери в България, срещу нея ще воюва цяла Европа. 

преди 15 минути, miro20 написа:

Чети комсомолец, чети!!!

Един коментар само ще цитирам /в блиц /  за тази книга :

Цитат

Подобни неисторически неистини показват защо историята не е наука, а поръчков пасквил за силните на деня! Затова никога не е късно подобен продукт да бъде изгорен, защото могат да го прочетат прости, необразовани и неподходящи хора!

Виждам ти си го прочел :)

А официалните позиции вече съм коментирал :

преди 11 минути, miro20 написа:

Я ми кажи - Плевнелиев какво е правил там , в този щаб ?

а ? :)

Оооо, я не ми вкарвай някакви си твои извратени фантасмагории в устата!!! Я ми посочи, в кой от постовете си съм писал подобно нещо!!! Посочи ми и, в кой от източниците, които ти постнахме се споменава нещо подобно!!! Ама то от толкова бой по канчето, какво друго ти остава, освен да скачаш от тема в тема! Чак жал да му стане на човек, само като си представи гледката как се скиташ жаден, гладен, бос и скачаш от тема на тема, в търсенето на оазис и спасителните и живителни 2 лева!!!

Един коментар само ще цитирам /в блиц /  за тази книга :

Виждам ти си го прочел :)

Ех Миро... Както се пееше в една песен- All my bridges are burning...

Иначе пък любимецът ти Сашко тъпото се прекланя пред този и ни го дава за пример! Само дето свирка не му прави, пък ти на двамцата:wink12:

Прадядото на Борис Джонсън агитирал за война с България  

преди 19 минути, Джугашвили написа:

Оооо, я не ми вкарвай някакви си твои извратени фантасмагории в устата!!! Я ми посочи, в кой от постовете си съм писал подобно нещо!!! Посочи ми и, в кой от източниците, които ти постнахме се споменава нещо подобно!!! Ама то от толкова бой по канчето, какво друго ти остава, освен да скачаш от тема в тема! Чак жал да му стане на човек, само като си представи гледката как се скиташ жаден, гладен, бос и скачаш от тема на тема, в търсенето на оазис и спасителните и живителни 2 лева!!!

Именно . Много обичам такава реакция. Именно това са моите думи към теб, но казани пак от самия теб - посочи ми що годе достоверен източник къде кой кога е изстрелял някакви ракети по някакъв щаб. :)

преди 18 минути, Джугашвили написа:

Само дето свирка не му прави, пък ти на двамцата:wink12:

Не знам какви свирки ти се привиждат, аз например говоря за официални позиции, и казано от Божидар Димитров.

Твоите гърчове не ме интересуват. Или ако имаш нещо да кажеш - заповядай в съответната тема. :)

преди 19 минути, Джугашвили написа:

дето свирка не му прави,

пп

дълбоко интелектуално аргументирано мнение... после що са го баннали тук там.... :)

За "дълбокофилософското му интелигентно културно мнение " :)

преди 1 минута, miro20 написа:

Именно . Много обичам такава реакция. Именно това са моите думи към теб, но казани пак от самия теб - посочи ми що годе достоверен източник къде кой кога е изстрелял някакви ракети по някакъв щаб. :)

Поименно ли искаш да ти изброя екипажа на кораба!!!

Не.

Искам източник , различен от компрометирания фарснюз.

И се чудя, защо руските военокосмически сили , дето се хвалят при всеки изстрел как са поразили 1001 цели :) то сега няма абсолютно ниакви хвалби ? Дори да не говорят за поразени цели , то все някоя агенция или министерство щеше да има изявление, както имаше за предишни удари - че е изстреляно нещо от някъде. Уви , няма такова.

Що така бре миме ? :)

пардон , пате ?

преди 25 минути, miro20 написа:

Не.

Искам източник , различен от компрометирания фарснюз.

И се чудя, защо руските военокосмически сили , дето се хвалят при всеки изстрел как са поразили 1001 цели :) то сега няма абсолютно ниакви хвалби ? Дори да не говорят за поразени цели , то все някоя агенция или министерство щеше да има изявление, както имаше за предишни удари - че е изстреляно нещо от някъде. Уви , няма такова.

Що така бре миме ? :)

пардон , пате ?

Ами има!!! Свикват спешно заседание!!! Линкът са ти го дали в по-горния пост!!! Редно е да благодарим на колегата за предоставената възможност на живо да видим лицемерното отношение и двойните стандарти борците за демокрация и защитници на човешките права! Очаквам да проявиш същата вежливост като мен.

Бреййй, голям рев за това Алепо пада. Що така бе Миро!!!

Редактирано от Джугашвили (преглед на промените)

Направо се просълзих, такива великохуманни призиви от ФАЩ, лакеите им Франция и УК ( той говори в момента )... Направо да ги оплачеш колко са загрижени за бедните сирийци, кака им съчустват, как обвиняват лошия режим на Асад и военните действия на РФ , убиващ невинни жители, и то от 5 години ....

Бесен съм , такива лъжци, с такава наглост, с такова лицемерие може да се види рядко.... А аз ги гледам наживо в момента....:mad:   

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

току-що, Sinbad_ написа:

Направо се просълзих, такива великохуманни призиви от ФАЩ, лакеите им Франция и УК ( той говори в момента )... Направо да ги оплачеш колко са загрижени за бедните сирийци, кака им съчустват, как обвиняват лошия режим на Асад и военните действия на РФ , убиващ невинни жители, и то от 5 години ....

Бесен съм , такива лъжци, с такава наглост, с такова лицемерие може да се види рядко.... А аз ги гледам наживо в момента....:mad:   

Всяка втора дума им е за Алепо и за горящите домове на мирното му население:D:D:D

Пак ли измукаха, два милиона цивилни? :D Както казах и преди, платените боклуци и шефевете им, дума не казаха когато главорезите превзеха Алепо. Тогава нямаше сълзи и загриженост, защото виждаха как скоро, завземат цяла Сирия. А сега, когато сирииците и съюзниците им, с подкрепата на ВКС избиват главорези, пророниха сълзи. Краварска лицемерност. Ако си човек подобен на трола, без да следиш какво е положението, ще си помислиш че сирииците воюват на чужда земя.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

преди 48 минути, Джугашвили написа:

Ами има!!! Свикват спешно заседание!!!

Има чушки :) Заседанието е заради прекратяването на примирието, заради  руските бмбардировки по хуманитарния конвой ,  и заради вече 5-дневните  офанзиви на сирийската армия.

Поне изслушай какво говорят. :)

Чакам да ми кажеш кога и къде някой е изстрелял ракета "калибър".

Пак ли ще ми даваш оная пресконференция на 14-ти където някои се "оплаквали " заради "уж" удара на 22 септември ? :) 

а ?

преди 35 минути, AntiAlGor написа:

Пак ли измукаха, два милиона цивилни? :D Както казах и преди, платените боклуци и шефевете им, дума не казаха когато главорезите превзеха Алепо. Тогава нямаше сълзи и загриженост, защото виждаха как скоро, завземат цяла Сирия. А сега, когато сирииците и съюзниците им, с подкрепата на ВКС избиват главорези, пророниха сълзи. Краварска лицемерност. Ако си човек подобен на трола, без да следиш какво е положението, ще си помислиш че сирииците воюват на чужда земя.

Руснака им разказа играта като им каза с какви оръжия, от кои модели и разработки  разполагат терорягите и ги пита откъде ги имат тези оръжия и кой и ги доставя:D

преди 3 минути, miro20 написа:

Има чушки :) Заседанието е заради прекратяването на примирието, заради  руските бмбардировки по хуманитарния конвой ,  и заради вече 5-дневните  офанзиви на сирийската армия.

Пак ли ще ми даваш оная пресконференция на 14-ти където някои се "оплаквали " заради "уж" удара на 22 септември ? :) 

а ?

Ти като слушаш внимателно, какво чу??? Стана ли ясно кой, с какво и къде е бомбардирал прословутия хуманитарен конвой и що не са дали информация на партньорите си от Русия, че там ще има хуманитарен конвой!!! А стана ли ясно дали това действително е хуманитарен конвой??? Какво казаха твоите господари по тези въпроси??? Или мълчат като п..ки!!!

преди 27 минути, miro20 написа:

Има чушки :)Заседанието е заради прекратяването на примирието, заради  руските бмбардировки по хуманитарния конвой ,  и заради вече 5-дневните  офанзиви на сирийската армия.

а ?

Заседанието е заради план на САЩ и Великобритания. Не е заради нападението над конвой, защото такива нападения САЩ извърши безброй през годините и заседания нямаше. 

Сириеца им сипва да хапнат :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.