Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Пентагонът: ”Ислямска държава” е по-опасна от ”Ал Кайда”

Featured Replies

преди 1 минута, _Alex&Vanko_ написа:

Васко може и без такива работи!

Не може.
Разискваме война все пак...

Много е лесно да си тракаш на клавиатурата ама като видиш какво е в действителност....разбираш ме

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 10,7k
  • Прегледи 548,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• На мен друго ми е чудно. Как тия, дето привеждат подобни примери и обясняват колко лошо било положението в Русия, как там имало н'ам-си-къф-си режим, че те всъщност били русофили, ама само антипутинис

• Да ви напомня за едни други теми? Източник: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008407154266&hc_location=ufi

• САЩ не само създадоха ИДИЛ. САЩ до последно покровителстват, съдействат и финансират ИДИЛ, доколкото в техните очи ИДИЛ е единствената алтернатива на сирийския президент, съответно- на руското хуманит

Публикувани изображения

преди 9 минути, Васко ᅠᅠᅠᅠ написа:

Специално те поздравявам с това,теб и тия които подържаш...

Аз не поддържам никакви терористи . Дали ще постнеш и снимки на  жени и деца избити от сирийско-руските  войски ?

А.. то няма ли такива ? те са за мир и справедливост ?  с обсда , геноцид и касетъчните си бомби по жилищни квартали ?

Сигурен съм много по лесно ги намираш в новинаския поток нали ?

преди 10 минути, Кико написа:

А на запетайките не искаш ли да ме върнеш? Айде, Калин не ти ли отговаря?

Говори по темта, не за половите си  комплекси . Как по ясно да го кажа ? :)

преди 5 минути, miro20 написа:

Говори по темта, не за половите си  комплекси . Как по ясно да го кажа ? :)

Така като гледам две страници поговирИХМЕ по темата. Благодаря ти. Как беше...по-умният отстъпвал. Е, да си умен не е нито предимство, нито недостатък. Но да си тролче е и предимство и недостатък.  По темата...поздравче за американските ни приятелчета:

Или да перифразирам... дреме ми на пеперудката.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 1 минута, Кико написа:

дреме ми на пеперудката.

Никой не го интересуват половите ти проблеми  . Не го ли разбра ?

току-що, miro20 написа:

Никой не го интересуват половите ти проблеми  . Не го ли разбра ?

Лека, лека.

преди 1 минута, miro20 написа:

Аз не поддържам никакви терористи . Дали ще постнеш и снимки на  жени и деца избити от сирийско-руските  войски ?

А.. то няма ли такива ? те са за мир и справедливост ?  с обсда , геноцид и касетъчните си бомби по жилищни квартали ?

Сигурен съм много по лесно ги намираш в новинаския поток нали ?

Toва ли искаше да видиш.....а това:

преди 26 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Васко може и без такива работи!

Е не, без такива работи не може. Иначе си живееш в розовата приказка. 

извинявам се, че тая вечер си поприказвах с агента на  САЩ - Миро, но бе необходимо, за да разкрия тролското му същесво. Ако не бе трол, той просто би писал по темата и не би ми отговарял. Но се разкри пак и показа, че наистана е трол с цел - а именно да приватизира няколко теми в тоя фурум така, че само неговите мнения в един момент да тежат. Когато трола усети, че губи, той спря да ме цитира в няколко поста. месеци наред го прави и аз не отговарям с малки изключения. Днес обаче показа платената си тролска същност и отнчало ме цитираше, за да съзададе интрига. След това видя, че няма как да я създаде по темата и почна да отговаря, но без да ме цитира с идеята, че аз няма да разбера, че ми е отговорил и за аналите ще остане неговото крайно мнение. Разбира се, мен целта ми е не да отговарям, а да го разоблича и да покажа, че е смешен американски трол.  Да, днес наистина показах, че е трол. Тролът все пак има нерви и не издържа към края. Нещо като дебатът Хилъри-Тръмп. И в тоя ред на мисли...стискам палци на Тръмп, защото САЩ и Америка като цяло заслужават човек като него! Тръмп, в теб са ни надеждите да сиктирдисаш тия тролове в Калдата!

Цитирал съм го не съм го цитирал.... :):)  сериозно ? дето те питам да не ми говориш за полови проблеми а за цитирани точки  ?

Толкова ли е трудно да пишеш по темите , а не да тролиш , и да си измисляш "сцениарии" как си бил най великия трол, изкарал на яве /чрез цитиране и без/  някакво твое велико прозрение , а на практика... твой обикновен комплекс ?

:)

Че  и с Тръмп се сравнява завалията :)

Между другото много ще ми е интересно да премахнат клипове срещу Даеш....
Мирославе чакам коментар от твоя страна.
ПС:Ако те обърква аватара и подписа ми:

Цитат

The Dwekh Nawsha (Syriac: ܕܒܝܚ ܢܦܫܐ‎; literally "one who sacrifices") is an alleged military organization created in June 2014 in order to defend Iraq's Assyrian Christians from the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL), and possibly retake their landscurrently controlled by ISIL.

Цитат

Christian Militia Forms “Foreign Legion” to Combat ISIS

http://www.breakingisraelnews.com/30539/anti-isis-christian-militia-forms-foreign-legion-middle-east/

Редактирано от Гост (преглед на промените)

От мен ли чакаш да премахвам каквото и да е ? :)

Не знам в какви филми се вкарвате, но нещо съвсем се оакахте :)

преди 3 минути, miro20 написа:

От мен ли чакаш да премахвам каквото и да е ? :)

Не знам в какви филми се вкарвате, но нещо съвсем се оакахте :)

От теб се очакват докладите както обикновенно (:

Цитат

Не знам в какви филми се вкарвате, но нещо съвсем се оакахте

То се вижда кой се оака....
Така и не ми отговори

Аз ли или ти ?

В момента на сирийско-руската офанзива е препълнено с клипове и снимки на унищожени мирни жители, нямащи нищо общо с ИД .

а пък в хамерика бият негрите.. да, знам :)

преди 12 минути, miro20 написа:

Цитирал съм го не съм го цитирал.... :):)  сериозно ? дето те питам да не ми говориш за полови проблеми а за цитирани точки  ?

Толкова ли е трудно да пишеш по темите , а не да тролиш , и да си измисляш "сцениарии" как си бил най великия трол, изкарал на яве /чрез цитиране и без/  някакво твое велико прозрение , а на практика... твой обикновен комплекс ?

:)

Че  и с Тръмп се сравнява завалията :)

Аз писах по темата, на твоята тролска личност не и изнесе, прехвърли вината на мен и това е. Виждаш ли какво става, когато някой се върже на трол? Само показах. Знам, че си с протекция, но както казах преди няколко поста...дреме ми на пеперудката. 

току-що, Кико написа:

Аз писах по темата, на твоята тролска личност не и изнесе, прехвърли вината на мен и това е.

Изля си половите комплекси . Това е :)

Всичко се вижда по назад :)

преди 1 минута, Кико написа:

Знам, че си с протекция

От кого ?

Изля си половите комплекси . Това е :)

Всичко се вижда по назад :)

От кого ?

...човек, налягай си дебелите задни части, не ми се занимава с теб. Не се мисли за център на внимание, макар днес да бе. 

Като си се изакал, не обвинявай другите в това. :)

Ами си забърши след себе си . Не е узнизително, споко

преди 9 минути, miro20 написа:

Като си се изакал, не обвинявай другите в това. :)

Ами си забърши след себе си . Не е узнизително, споко

Харесва ли ти новия ми аватар? Тръмп, ако спечелиш, обещавам вместо бикини да сложа истинско американско знаме! Да живе Америка! Истинската Америка - оная, за която си мечтаехме, която бе пример за всичко и която не е съществувала никога!

преди 49 минути, Кико написа:

да сложа

Пожелавам ти един ден да намериш истинското си лице и израз  като мен, и да не си сменяш нито вида, нито принципите.

а до тогава... играй си с бикини , кукли и червила колкото искаш :)

Ще кълнем и псуваме ли сега ???

Та нали точно за такива бомби и касетъчни за масово изгаряне и поразяване срещу собствения си народ , обвиняват именно сирийските войски и помагащите им руснаци.

Цитат
САЩ стоят зад кланетата на ИДИЛ, и Джебхат ан-Нусра
Сега сериозно. Даже много сериозно. В случая вече не става дума просто за фрагменти от признания на Хилъри Клинтън, на Джон Маккейн, и на други "отговорни американски другари". Не става дума и за изтекли хакнати мейлове, Уикилийкс, или за многозначителни фотографии на американски боеприпаси, или на шефове на ИДИЛ покрай американски политици, или в бойни палатки с надпис "US-AID".
Не става дума за погрешните системни изтървания на боеприпаси и продоволствия от въздуха точно там, където главорезите се нуждаят от това.
Не става дума и за стари работи, като изоставяне на над 2000 единици бойна техника от иракската армия (по заповед на САЩ) така, че няколко стотин главорези да ги "превземат", и да ги завладеят, като "военен трофей", ама без бой.
Не става дума и за фото и видео-документи от руските спътници, и от руски дронове, от които е видно, как Турция снабдява ИДИЛ и другите галворези, как прави бизнес, и краде стотици цистерни с нефт от сирийската държава, и как САЩ си стискат широко очите за това, сякаш нищо не знаят. Не става дума и за дипломатическите безумия "няма да бомбардирате умерената опозиция", която никой не казва, и не показва кои са, къде са, и кое именно ги прави "умерени"?
Не става дума за цялото това грозно и пошло надлъгване, на което сме свидетели през последните десетилетия. Надлъгване, което става очебийно буквално след броени часове и дни, чрез технологията Интернет.
Тук става дума вече за нещо пряко, незаобиколимо, и ясно: командир от фронта Джебхат ан-Нусра, се е съгласил да застане пред германски журналист, пред камерата, и да разкаже с името си, на 200 метра от линията на фронта, всичко, както си е. Едно към едно. Няма да го преразказвам.
Има го в профила на самия журналист, във фейсбук (над 800,000 вече са го гледали);
Тук ще ви дам точно превода от английски, както си е.
Изводите си ги направете сами. Съвсем сами, ако искате.
Аз моите вече ги направих. Те са в заглавието.
И да ме съди Бог.
Jürgen Todenhöfer: Интервю с командир от Ал-Нусра "Американците са на наша страна" Това интервю с Jürgen Todenhöfer / Юрген Тоденхьофер е публикувана за първи път на немски език на 26 Септември, 2016 от Kölner Stadtanzeiger, основният вестника в района на Кьолн. (Интервюто е копиран и преведена на английски от Bernhard за образователни и академични цели.) Интервю с командир Ал Нусра "Американците са на наша страна" От Юрген Тоденхьофер
Това бе седмото ми пътуването заедно със сина ми Фредерик в страната с гражданска война - Сирия. Ние бяхме там в продължение на 13 дни. Думите са слаби да опишат степента на разрушения и страдания, причинени от двете страни.
Ние проведохме интервю преди десет дни с командир на клон на Ал Каида "Джабхат Ал Нусра". Абу ал-Езз съобщава съвсем открито за своето финансиране от Саудитска Арабия, Катар и Кувейт. Ние бяхме в състояние да да установим със сигурност самоличността на мъжа, и знаем практически всичко за него.
Интервю в каменна кариера в Алепо.
Интервюто е организирано от бунтовник от Алепо. Аз съм имал контакти със сирийските бунтовници в продължение на години. То е проведено извън Алепо в кариера на разстояние пряк целеви достъп за стрелба от Джабхат Ал Нусра и може да бъде постигнатото безопасно само от член на Ал-Нусра.
Неговите бойци частично не бяла маскирани, т.е. бяха лесно разпознаваеми. Наскоро след това част от неговите изявления бяха устно потвърдена от мюфтията в Алепо. Други твърдения за липсата на интерес на бунтовниците към прекратяване на огъня и международна помощ-конвой също бяха потвърдени отвън. Точно както и неговите предсказания за планираните военни действия в няколко града на Сирия.
Абу ал-Езз, командир, разказва за Джабхат Ал Нусра (Ал Кайда): "Ние сме част от Ал Кайда Нашите принципи са:.. Борбата срещу [враговете], чистота и сигурност. Нашите дела и нашия начин се промениха. Израел,. например, сега вече ни подкрепят, защото Израел е във война със Сирия и с Хизбула. Америка също промени позицията си за нас. Първоначално "ИДИЛ" и ние бяхме в една група. Но "ИДИЛ" се използва в интерес на големите държави като Америка, по политически причини, и се отдалечи от нашите принципи. Стана ни ясно, че повечето от техните лидери работят с тайните им служби. Ние, Джабхат Ал Нусра, си има свой собствен път. В недалечното миналото те бяха с нас, те бяха нашите привърженици. Нашата цел е падането на диктаторския, тираничен режим, режима на отстъпника. Нашата цел е провеждането на завоевания, като [великият арабски генерал] Халед ибн ал-Уалид на времето. Първо в арабския свят и след това в Европа. "
Част 2 - Интервю с Юрген Тоденхьофер с бунтовнически командир Абу ал-Езз
Юрген Тоденхьофер: Как е връзката между вас и САЩ? подкрепя ли САЩ бунтовниците? Абу ал-Eзз: Да, САЩ подкрепят опозицията, но не пряко. Те подпомагат страните, които ни подкрепят. Но ние все още не сме доволни от такава подкрепа. Те трябва да ни подкрепят с високо развитите оръжия. Ние спечелихме битки, благодарение на "TOW " ракети. Постигнахме баланс с режима чрез тези ракети. Получихме резервоарите от Либия през Турция. Също така на "BMs" – системи за залпов ракетен огън. Режимът ни превъзхожда само с техните изтребители, ракети и ракетни установки. Ние заловихме част от техните ракети, но голямата част идва от чужбина. Именно благодарение на американските системи «TOW» ние държим някои региони под контрол.
Юрген Тоденхьофер: За кого САЩ предаде тези ракети, преди те да са били доведени до вас? Дали тези ракети не бяха дадени първо на Сирийската свободна армия от САЩ, и от там за вас? Абу ал-Езз: Не, ракетите нибяха предадени, пряко. Те бяха доставени до определена група. Когато "пътя" беше затворен, и бяхме обсадени, ние имахме офицери тук от Турция, Катар, Саудитска Арабия, Израел и Съединените щати.
Юрген Тоденхьофер: Какво правят тези служители? Абу ал-Езз: Експерти! Те са експерти по използване на спътници, ракети, разузнавателна работа, термални камери за наблюдение ...
Юрген Тоденхьофер: Имаше ли също и американски експерти? Абу ал-Езз: Да, експерти от няколко страни.
Юрген Тоденхьофер: Включително и американци? Абу ал-Езз: Да. Американците са на наша страна, но не както трябва да бъде. Например те ни казаха: Ние трябва да заловим, да завладеем "батальон 47". Саудитска Арабия ни даде 500 милиона сирийски лири. За вземане преди на пехотното училище "Ал Муслимия" преди няколко години, ние получихме от Кувейт 1,5 милиона кувейтски динара и от Саудитска Арабия 5 милиона американски долара.
Юрген Тоденхьофер: От правителствата или от частни лица? Абу ал-Езз: От правителствата.
Юрген Тоденхьофер: Борбата е трудна, режимът е силен и, освен това, има подкрепа от Русия ...? Абу ал-Езз: Ние ще се борим до падането на режима. Ние ще се борим с Русия и Запада, защото Западът не стои на наша страна. Западът само ни изпраща муджахидини, улеснява пътя на тези бойци. Но защо не Западът ни подкрепят достатъчно, както трябва? Ние имаме много бойци от Германия, Франция, Великобритания, Америка, от всички западни страни.
Юрген Тоденхьофер: Вие имате много бойци от Европа в Алепо с "Джабхат ан-Нусра"? Абу ал-Езз: Много, много, много!
Юрген Тоденхьофер: Колко? Абу ал-Езз: Много.
Юрген Тоденхьофер: Какво мислите за прекратяването на огъня? Абу ал-Езз: Ние не признават прекратяването на огъня. Ние ще препозиционира нашите групи. Ние ще предприеме в следващиите няколко дни непреодолимо нападение срещу режима. Ние прегрупираме всички наши въоръжени сили във всички провинции, в Хомс, Алепо, Идлиб и Хама.
Юрген Тоденхьофер: Вие не искате тези 40 камиони с доставки за помощ, за да донесе тези, в източната част на Алепо? Абу ал-Езз: Имаме искания. Тъй като режимът е разположен по протежение на пътя Кастело, в Ал-Малах и в северните райони, ние няма да позволим тези камиони да минават. Режимът трябва да се оттегли от всички области, да се разрешим на камионите да минат. Ако един камион се опита да премине въпреки това, ние ще арестуваме шофьора.
Юрген Тоденхьофер: Защо някои от вашите групи не се отдръпнат на около километър, или поне на 500 метра от пътя Кастело? Абу ал-Езз: Режимът използва силно развита оръжие срещу нас. Получихме реакция. Ето защо ние мълчаливо се оттеглихме, за да се възстановим, и да атакуваме режима наново. Но тази атака, трябва да доведе до падането на режима.
Юрген Тоденхьофер: Така че това е трик, военна тактика? Абу ал-Езз: Да, това е военна тактика.
Юрген Тоденхьофер: Беше ли целта на тази тактика, да се получат храна, или предислоциране на бойците ви? Абу ал-Езз: Ние не сме съгласни с прекратяването на огъня.
Юрген Тоденхьофер: Това само за Джабхат-ан-Нусра ли важи или и за другите групи, за останалите ви съюзници? Абу ал-Езз: Важи за всички наши групи, които са наши съюзници.
Юрген Тоденхьофер: Ислямски фронт, Ислямска армия? Абу ал-Езз: Всички те са с нас. Ние всички сме Джабхат ан-Нусра. Създават се групи, които се наричат "Ислямска армия", или "Фатах ал-Шам". Всяка група си има свое име, но техните вярвания и цели са еднакви. Общото име е Джабхат ан-Нусра. Един човек има, например, 2000 бойци. Тогава той създава от тях нова група и я нарича "Ахрар ал-Шам". Братя, чиито вяра, мисли и цели са еднакви с тези на Джабхат ан-Нусра.
Юрген Тоденхьофер: Това ваше лично мнение ли е, или и на висшестоящото управление? Абу ал-Езз: Това е общото мнение. Но ако някой дойде при вас и ви предложи да ви направи "умерен боец" и ви даде храна вода, вие няма ли да приемете?
Юрген Тоденхьофер: 450,000 души са загинали в тази война. Аз съм бил в Алепо и Хомс. Много части са унищожени. Ако войната продължава в цялата страна ще бъдат унищожени. Милиони ще умрат. ... В Германия веднъж вече имаше "тридесетгодишна война" ... Абу ал-Езз: Сега сме само на 5 години война, това е сравнително кратък период!
Юрген Тоденхьофер: Бихте ли приели някой от Асад-режим в рамките на преходно правителство? Абу ал-Езз: Ние не приемаме нито един от Асад-режим или от Свободната сирийска армия, която се нарича «умерена». Нашата цел е свалянето на режима и създаването на ислямска държава в съответствие с ислямския шариат.
Юрген Тоденхьофер: Хората от Алуш, които пътуваха до Женева за преговори, приеха да има преходно правителство. Абу ал-Езз: Те са сирийските наемници. Алуш се бори с Джабхат ан-Нусра. Те са групи от турските къщи, от който е създадена Свободната сирийска армия, и преди бяха с Джабхат ан-Нусра. Тези хора са слаби, получиха много пари, те се продават. Те трябва да следват заповедите на своите спонсори.
Юрген Тоденхьофер: В "Ислямска армия и "Ислямски фронт " преговаряха в Женева Абу ал-Езз: Това е така, защото техните водачи са произведени на Запад. Те се съветвани, и платени от западните тайни служби и тайните служби на страните от Персийския залив, за да следват целите на тези страни. Ние сме тук, в най-предната точка на наблюдение на района на Шейх Саид. Този район е под наш контрол. Зад тези къщи и ал-Маджбал войниците на режима. Нашите въоръжени сили са на 200 метра от тук.

Линкове и източници има в статията.

преди 43 минути, Wankata написа:

Абу ал-Езз: Ние ще се борим до падането на режима. Ние ще се борим с Русия и Запада, защото Западът не стои на наша страна

И ?

пп

Нали знаеш кой е Пламен Пасков ? дето български говори с руски акцент :)

И  някой от вашата клика, дали не беше ти точно , дето цитирахте клип дето Пламен Пасков се възхищава на чеченския "модел"  главорези ... и колко хубаво им е устроена сега Чечнята....  с красивите минарета, чалми и т.н.....

Айде мерси ....

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

И ?

пп

Нали знаеш кой е Пламен Пасков ? дето български говори с руски акцент :)

И  някой от вашата клика, дали не беше ти точно , дето цитирахте клип дето Пламен Пасков се възхищава на чеченския "модел"  главорези ... и колко хубаво им е устроена сега Чечнята....  с красивите минарета, чалми и т.н.....

Айде мерси ....

Това си е щизофрения. Нали знаеш, че няма да ти отговори.

преди 2 минути, язе написа:

Това си е щизофрения. Нали знаеш, че няма да ти отговори.

Това че някой се е самокастрирал от света, не означава че не съществува полов живот :)

Това че някой се е самокастрирал от света, не означава че не съществува полов живот :)

Правилният израз е Игнорирал. Игнорирал е теб и още няколко клоуна... не Света.;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.