Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете заместител на R9 280X

Featured Replies

Привет, та историята накратко. Първоначално компютърът ми беше с Sapphire R9 280X Vapor-X 3GB. Установих, че картата има coil whine, а на всичкото отгоре при игране на игри беше шумна като прахосмукачка. Пратих я обратно на фирма Н...м и те най-нагло я преоцениха, въпреки че дори половината гаранционен срок не беше изтекъл. Е, какво да се прави, преглътнахме го и доплатихме 80 лв., за да вземем Asus R9 280X DCIIT 3GB. Доволен, че няма coil whine, влизам в игра, изключвам V-Sync и ето отново този гаден звук, отново coil whine. На всичкото отгоре май има и артефакти. Сега отново ще се сменя картата, няма да оставя нещата така, обаче не искам повече ATi. Ще видим какво ще стане със тази фирма от Световрачане. Не искам пак да преоценяват картата, при положение, че е в гаранция. Въпроса ми към вас е към кой модел да се насоча. Мислих си за GTX770 2GB, обаче някак си имам чувството, че тези 2GB няма да са достатъчни скоро, а цената на 4GB идва в повечко. Не искам и да доплащам сумати пари. Също така втора ръка не е вариянт. Трябва ми нещо сходно, което да издържи дълго време. Ще се радвам да чуя вашите предложения. :)

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

Какво точно пускаш, че тази видео карта не е ОК? Каква е конфигурацията като цяло?

Това е супер яко видео и не би следвало да имаш проблеми. Опита ли с най-новите драйвери, с тях казват, че някои игри имали значително подобрение?

Две различни карти с един и същи проблем? Много странно.

Никоя фирма не заменя продукти на един производител с продукти на друг производител без да доплащаш. За да ти върнат цялата сума, трябва да нямат тази карта или аналогична и да не могат да ти я доставят до 30 дни. По си на далавера да ти ремонтират или подменят старата карта, която не е никак лоша. Иначе ще доплащаш.

Виж добре откъде идва звука. Може да е от самото захранване или от захранващата система на процесора, на дънната платка.

• Автор

Ами днеска ще се опитам да видя дали шума е от захранването или от видеокартата. Конфигурацията е от подписа. Въпреки, че при Sapphire-а се съгласиха да ми я заменят, следователно си мисля, че са открили проблема. Също така със сегашната карта като съм в игра и ползвам слушалките едно жужене се чува през тях, изляза ли от игра - няма такова жужене.

Това е съвсем друг проблем, не го бъркаш с жуженето от захранването на картата, нали?

Предишния ми компютър правеше така и какво ли не сменях. Накрая се оправи със смяна на дънната платка.

Сандо,жуженето в слушалките може да е от кабел,букса,потенциметъра на усилването на слушалките,мембраните,утечки,някаква честота и тем подобни шитове...

• Автор

Току що прабвах със HD 4600, няма никакво такова жужене в игра, а и с предишната ми карта също нямаше.

Сандо,тук няма да ти помогнем,ами вземи си разглоби целия комп барабар с пънчетата на дъното,сглоби го отново и го включи в друг контакт на друг кръг.

• Автор

И да играя с окастрени фреймове...

Привет, та историята накратко. Първоначално компютърът ми беше с Sapphire R9 280X Vapor-X 3GB. Установих, че картата има coil whine, а на всичкото отгоре при игране на игри беше шумна като прахосмукачка. Пратих я обратно на фирма Н...м и те най-нагло я преоцениха, въпреки че дори половината гаранционен срок не беше изтекъл. Е, какво да се прави, преглътнахме го и доплатихме 80 лв., за да вземем Asus R9 280X DCIIT 3GB. Доволен, че няма coil whine, влизам в игра, изключвам V-Sync и ето отново този гаден звук, отново coil whine. На всичкото отгоре май има и артефакти. Сега отново ще се сменя картата, няма да оставя нещата така, обаче не искам повече ATi. Ще видим какво ще стане със тази фирма от Световрачане. Не искам пак да преоценяват картата, при положение, че е в гаранция. Въпроса ми към вас е към кой модел да се насоча. Мислих си за GTX770 2GB, обаче някак си имам чувството, че тези 2GB няма да са достатъчни скоро, а цената на 4GB идва в повечко. Не искам и да доплащам сумати пари. Също така втора ръка не е вариянт. Трябва ми нещо сходно, което да издържи дълго време. Ще се радвам да чуя вашите предложения. :)

Попаднал си буквално от "трън та на глог" - тази: Asus R9 280X DCIIT 3GB е възможно най-лошият избор за видео карта! В нета ревът като магарета от нея и почти няма читава бройка от точно този модел на Asus.

Взимай ТОВА и няма да имаш грижи! Бърза, тиха и хладна. Има и ShadowPlay - екстра, която ще ти позволи да записваш геймплея си, без никакъв спад на фреймове и то в HD - буквално ще забравиш за досадния Fraps.

Аз също играя без V Sync.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

• Автор

Не, от компютъра е. Един въпрос, защото искам да видя дали шума не е от захранването, Corsair CX500 ще издържи ли конфигурацията? 

Не, от компютъра е. Един въпрос, защото искам да видя дали шума не е от захранването, Corsair CX500 ще издържи ли конфигурацията? 

Клокваш ли ?

Ще издържи. Coil whine ефекта от работата на електрониката, толкова ли те дразни? По-принцип си е нормално да се получава при работа на мощните карти. Това не влияе на производителността или живота й.

Пробвай някоя програма за ограничаване на кадрите, като например MSI Afterburner + Riva Tuner Statistics Server. Не знам защо са ти повече от 60 фпс, след като монитора 99% работи на 60 херца.  Виж при какво ограничение ще се появи тоя ефект. Тая техника помага и при някои игри, които не вървят добре с вертикална синхронизация и примерно картината прескача. Такава игра е H.A.W.X. и проблема се решава, като се ограничат кадрите на 60-62 и се пусне вертикалната синхронизация. Не случайно много игри имат подобни ограничения. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Ще издържи. Coil whine ефекта от работата на електрониката, толкова ли те дразни? По-принцип си е нормално да се получава при работа на мощните карти. Това не влияе на производителността или живота й.

Знам, че не влияе, обаче понякога не се издържа, плюс проблема със слушалките. Отделно това PC толкова време го чаках и сега една тъпа карта ми скапва цялата система... Утре ще пробвам дали не е от захранването, ако не е от него картата се връща при фирмата, а те май като гледам не оказват особена съпротива да я заменят с GTX 770.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Привет отново, пратих картата обратно и сега чакам отговор. Въпроса ми е дали да взема Gigabyte GTX 770 2GB или R9 290. В продавалника намирам обяви за чисто нови R9 290 на много добра цена с гаранция. Някакви предложения.

Вземай АМД-то.По производителност е като 780 че в някои игри я и  минава.

Редактирано от tux (преглед на промените)

• Автор

Избора на R9 290 се свежда до XFX, Asus, Sapphire Tri-X и Gigabyte. Коя е най-добра от тези? 

Сапфирката се клоква най-добре,има може би най-доброто охлаждане от тези.Рефертното PCB.ама е голям дългуч :) 

Пробването с HD 4600 няма как да натовари захранващият блок и да накара дроселите да вият. Почти напълно убеден съм, че ако причината е в него, а seasonic са известни именно с това, че дори високият им клас захранващи блокове не са отървани от него, звукът ще го има с каквато и да е  карта от високата част на средният клас, още повече с карта от висок клас.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.