Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно надежността на битов таймер!

Препоръчан отговор

Здравейте!

Всички познавате домашните битови таймери за включване и изключване на някакъв консуматор, та  били то аналогови или цифрови!

Та въпроса е:

- Може ли да се разчита на подобно устройство включено постоянно в електрическата мрежа за дълъг период пр.1-на година време и то без надзор?

Пожаробезопасни ли са??? Предложете евтино и надеждно устройство!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То таймери много. Дай точен модел или примерен модел, за да видим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искаш да кажеш нещо такова

Да, такъв  като на картинката от 2-рата и последната позиция от стр.1 на твоето предложение. 

Цената им 14.90лв и 9.90лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ти препоръчвам да оставяш подобно устройство без надзор.

1. Пожар едва ли ще стане ако ти е наред инсталацията. Предпазителя ще падне.

2. Като гледам имат батерия, която да работи, докато няма ток. Не издържат доста тези батерии особено ако по-често или по-дълго спре тока. Тогава ще трябва да ходиш и да го настройваш отново.

3. Цяла година без надзор няма как да стане. Поне 1 път в месеца ще трябва да ходиш и да гледаш какво се случва.

4. Какъв е замисъла на цялата процедура.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Замисъла е включването и изключването на локална аларма в точно определен период от време!

Инак да - ще се ходи от време на време, но собенно през есенно-зимният период, ходенето ще е изключение!

Страховете ми са това нещо да не вземе да прегрее и да предизвика пожар!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че има опастност от прегряване и пожар. все пак, не е някакво много мощно устройство. Най-много да прегрее и да спре да работи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Замисъла е включването и изключването на локална аларм в точно определен период от време!

Инак, да ще се ходи от време на време, но собенно през есенно-зимният период, ходенето ще е изключение!

Страховете ми са това нещо да не вземе да прегрее и да предизвика пожар!

Вземи си едно и го тествай у вас 1 месец. Къде не си дал 15 лв. Ако ти хареса и работи тогава всичко е ок. Ако ти прави проблем още в началото ще се търси друго решение. Но имай в предвид, че ако тока спре за по-дълго време батерията му няма да издържи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

аз ползвам такъв, електронен за 3600 вата, беше за електрически контакт, но изкормих щепсела и ми запоих кабели и го монтирах до ел таблото - директно през него включих бойлера да си бачка само на нощна тарифа, вече 7-8 години няма проблем, сложих му едни алкални батерии duracell и даже още не съм ги сменял - ползва батериите да пази настройките само когато спре тока (проблемът е че инструкцията за настройки я изядоха бобулечки - бях тикнал листчето между таймера и стената и ако трябва да сменям батериите ще видя зор с настройките...)...

п.с. контакта на банята също е към тоя таймер - като трябва ръчно го включвам, освен бойлера захранва и прахосмукачка 2000 W

батериите пазят само настройки и час, дори дисплея не работи и така на практика помни вечно с едни батерии

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да имаш никакъв проблем , особено пък това което ще захранва  :) аз като професора ползвам за бойлера , само че  часовника на електромера  :) На теб ако ти трябва алармата за нощно време само , можеш да ползваш едни устройства които ги поставят във трафопостовете за включване на уличното осветление - на фотоклетка са .

ПП. 4457_4835_3.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да не излезе ,че съм абдикирал от темата ще кажа на всички ви - благодаря!

Ще се радвам и на още отзиви!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Замисъла е включването и изключването на локална аларма в точно определен период от време!

Не е замисъл, а пълна тъпота. Алармите са си оборудвани с акумулатор в случай на спиране на захранването. Дали и кога е активирана (Armed) е отделен въпрос. Какво следва при сработването е съвсем друга работа. Има и модули за дистанционно оповестяване и управление (Dialer).

Като няма да ходите когато има сняг какво следва? Че е някоя виличка? Като сработи алармата какво следва? Вдигаш се с колата и пристигаш след час? Когато вече са пооткраднали някои ценни вещи? Или заварваш стадо мангусти с брадвите и почвате да се сражавате?

Ако действително има нещо ценно - има СОТ. И на място отиват обучени хора с оръжие, а и носят отговорност съгласно договора.

А ако целта е имитиране на присъствие - има начини, но ако решат да тарашат лесно ще установят има ли живеещи. А и като гледам новините за колко пребити и ограбени възрастни хора, дори и в селата - едва ли се впечатляват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е , за да пита за таймер автора , то ясно че алармата не е снабдена с такъв , явно е от автомобил и автора просто иска дам да изпищи да вдигне малко врява и да посплаши някои начинаещи айдуци  :) То ясно че за по напредналите в бранша няма устройство и институция която да ги спре  :no-no:

А това за СОТ и оръжието малко ме развесели - на тях са им изпилени мерниците - ако не знаете защо ще  допълня  :)

То полицията няма право да стреля  :(

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е , за да пита за таймер автора , то ясно че алармата не е снабдена с такъв , явно е от автомобил и автора просто иска дам да изпищи да вдигне малко врява и да посплаши някои начинаещи айдуци  :) То ясно че за по напредналите в бранша няма устройство и институция която да ги спре  :no-no:

А това за СОТ и оръжието малко ме развесели - на тях са им изпилени мерниците - ако не знаете защо ще  допълня  :)

То полицията няма право да стреля  :(

Абсолютно , вярно!

Не смятам да обяснявам допълнително защото ще излезе, че все едно съм копирал поста на колегата!

Това е идеята, техническото изпълнение и съображенията!

Що се отнася за СОД, то във вилната зона е почти безсмислен, а като знам и колко апартамента разбиха в града посред бял ден и под носа на патрулните коли на СОД - маани!

Иначе ми хареса и друга една идея за управление на ел. бойлер, която бе описна от колегите и ,която естествено ще се изпробва /приложи!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Да се включа и аз с електромеханичен таймер на бойлер - от много години бойлерът е "закачен" през таймер. Ползата:

- форма на допълнителна защита

- страхотен счетоводител :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да се включа и аз с електромеханичен таймер на бойлер - от много години бойлерът е "закачен" през таймер. Ползата:

- форма на допълнителна защита

- страхотен счетоводител :)

Аз също се възползвах от идеята за бойлера! Удобно е и за сега съм доволен!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма да имаш никакъв проблем , особено пък това което ще захранва  :) аз като професора ползвам за бойлера , само че  часовника на електромера  :) На теб ако ти трябва алармата за нощно време само , можеш да ползваш едни устройства които ги поставят във трафопостовете за включване на уличното осветление - на фотоклетка са .

Според мен, както каза колегата - най-надеждно (и проверено)  е часовник за електромер (захранва си се от мрежата, без захранване изкарва известно време) и управлява каквото искате. Освен това сега с тези, новите електромери - с вградени часовници - стари, самостоятелни часовници под път и над път.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, както каза колегата - най-надеждно (и проверено)  е часовник за електромер (захранва си се от мрежата, без захранване изкарва известно време) и управлява каквото искате. Освен това сега с тези, новите електромери - с вградени часовници - стари, самостоятелни часовници под път и над път.

Вярно е, но тези устройства дори и втора ръка са по - скъпи, по големи и грозни, и има възможност за създаване на само 1 чесови интервал. Това не е удобно, и да не говорим че с електронните битови програматори могат да бъдат създавани цели седмични програми / заявки! Закупих 2, като единия бе монтиран на вилата, а другият на бойлера.

Всички мои страхове и опасения отпаднаха!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Вярно е, но тези устройства дори и втора ръка са по - скъпи, по големи и грозни, и има възможност за създаване на само 1 чесови интервал. Това не е удобно, и да не говорим че с електронните битови програматори могат да бъдат създавани цели седмични програми / заявки! Закупих 2, като единия бе монтиран на вилата, а другият на бойлера.

Всички мои страхове и опасения отпаднаха!

Какво купуване - те някъде ги изхвърлят (въпросът е къде), ти пари ще даваш.

Защо само един - слагаш си допълнителни .... щифтове ли се казваха, и си ОК.

Варианти има много - не е зле каквото и да е  - да е управляващо, а после да има допълнителна комутация.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз или съм карък, или е било съвпадение, но още преди години ми умряха 2 електронни и от тогава съм на механичен и съм безгрижен. Е, като спре токът, трябва да се сверява.

А, и да споделя таймерът включва в края на нощ.тарифа за 1,5 часа. Просто е неоправдано да тръгва с началото й и терморегулаторът да гобпуска и спира няколко пъти за целия работен интервал. Е, времената на работа на тайвера зависят от динамиката на всяко жилище.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А, и да споделя таймерът включва в края на нощ.тарифа за 1,5 часа. Просто е неоправдано да тръгва с началото й и терморегулаторът да гобпуска и спира няколко пъти за целия работен интервал. Е, времената на работа на тайвера зависят от динамиката на всяко жилище.

Моите настройки се още по - драстични т.е 3:45ч. - 5:15ч (в периода на нощната тарифа). Време напълно достатъчно за пълно загряване! Така се осигурява още една защита и сигурно изключване преди прегряване при несработване на други стандартни защити!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, нали си е 1,5 часа пак :) Наремето мислех да тегля една жица от часовника на таблото на блока до апартамента и да има тотално управление, но зарязах идеята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Не дочетох темата и не прегледах снимките, но има в Конрад едни таймери за монтаж на шина. Ползвам такъв може би трета или четвърта година, и до момента не е направил издънка, като отбелязвам, че е с оригиналния си акумулатор.

По отношение на спирания на тока не мога да кажа имало ли е или е нямало, защото имаше един период от три месеца, и още един от два месеца, когато отоплението на къщата завишеше изцяло от въпросния таймер, и издънка не е имало. Това беше през студената зима на 2011-2012-та година. Не бяхме в България тогава. По описание му дават до 100 часа без захранване, но не вярвам да е имало толкова дълъг период без захранване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

• Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...