Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за видеокарта PALIT GTX770 JETSTREAM 2G GD5.

Featured Replies

Ще тръгне ли PALIT GTX770 JETSTREAM 2G GD5 на тази конфигурация. И ще работи ли добре известно време с този процесор. Плана е скоро да се смени и дъното и процесора.

Дъно : ecs mcp61m-m3

Процесор : amd athlon x4 640 3ghz

рам : 4 гб

Захранване : Seasonic SSR-650RM 650W 80 PLUS Gold

Ще работи,няма къде да ходи :P

Тая карта е по скъпа от целия ти компютър  и няма да и видиш потенциала с тия части.

Почни ъпгрейда с дъно и процесор и на следващ етап видео карта. Без това скоро излиза новата серия на енвидиа и като дойде времето да купуваш със сигурност парите приготвени сега за тази ще вземеш по-производителна карта!

Тая карта е по скъпа от целия ти компютър и няма да и видиш потенциала с тия части.

Така е, но човека пита дали ще работи. Не пита дали ще работи с пълния си потенциал. :P

Какъв е килепира от тая карта и то да се слага на това смешно дъно със не чак толкова мощен процесор?

Вземи си една видеокарта за 300 лева (която също ще е спъвана от този процесор) а другите 300 ги сложи

под матрака и след 2-3 години ги дай за друга 300 левова карта която ще е в пъти по нова и интересна от GTX770.

Аз не мога да разбера кой ви излъга, че като дадете една торба пари за видео карта едва ли не ще остане вечна и актуална.

Какъв е килепира от тая карта и то да се слага на това смешно дъно със не чак толкова мощен процесор?

Вземи си една видеокарта за 300 лева (която също ще е спъвана от този процесор) а другите 300 ги сложи

под матрака и след 2-3 години ги дай за друга 300 левова карта която ще е в пъти по нова и интересна от GTX770.

Аз не мога да разбера кой ви излъга, че като дадете една торба пари за видео карта едва ли не ще остане вечна и актуална.

Прави си НО той и да ги даде не знам как ще я натовари на MAX тази карта по добре както викаш 300 лева за някоя R9 270 която не е никак зле 

после си вземи някое дъно със добър процесор и не му мисли 2-3 години поне 

Но можеш да направиш както казва playalistic да си вземеш процесор на добро ниво със едно добро дъно а после мисли за видео карта

Какво разбрахте от това изречение на автора ? "Плана е СКОРО да се смени и дъното и процесора"

Ще тръгне ли PALIT GTX770 JETSTREAM 2G GD5 на тази конфигурация. И ще работи ли добре известно време с този процесор. Плана е скоро да се смени и дъното и процесора.

Дъно : ecs mcp61m-m3

Процесор : amd athlon x4 640 3ghz

рам : 4 гб

Захранване : Seasonic SSR-650RM 650W 80 PLUS Gold

Ще тръгне.

Тая карта е по скъпа от целия ти компютър  и няма да и видиш потенциала с тия части.

Я си я сложи на твоя кашон да видиш как ще литне въпреки дъртия процесор(за игри говорим все пак). :D

Айде без отклонения (СПАМ)!!!!

Може ли да си държите егото зад пръстите на клавиатурата?

Почни ъпгрейда с дъно и процесор и на следващ етап видео карта. Без това скоро излиза новата серия на енвидиа и като дойде времето да купуваш със сигурност парите приготвени сега за тази ще вземеш по-производителна карта!

Ами нека изчакаме намаленията. Аз подозирам, че 500 лева ще са реална цена, стига долара да спре да се качва и да падне малко. А новите карти едва ли ще са на същата цена, след като NVIDIA  намалява цените на GTX770  до 275 долара.  Кофтито е, че тоя долар от година насам се качва и аз предупредих преди 7-8 месеца, че е добре да инвестираме в долара, макар и в друга тема по друг повод. Тя и РАМ паметта бе 35-40 лева за 4 GB, ама сега за 70 не може да се намери. Който като мен все се е надявал да падне цената до старите нива или поне под 60 лева, за да се сдобие с 8GB,  ще има да чака, както аз чакам :P Тоест, никога няма да си купи още 4 GB RAМ, без да се признае за победен. Та същата работа и с GTX770. Я камилата, я камиларя.  

Относно покупката на дъно и процесор вместо видео бих казал, че и двата варианта са възможни. А относно това, дали ще бъде спъвана или не...и още как :) Повече проблеми ще се появят, отколкото ползи. В случая ако се затворят 600 лева и се играе като с карта за 200, загубата е очевадна. Ако се смени дъно и процесор, печалбата също е нулева. какво бих направил аз? Бих взел картата и после бих и се кефил с новия процесор. Но преди това бих изчакал малко за намаленията. 

• Автор

Мерси за коментарите нз защо, но поне 80% от коментиращите не си направиха труда да прочетат целият пост. След като взема видео картата плана е скоро след това да се вземе и дъно + процесор: MSI B85 G43 GAMING LGA1150 и XEON E3-1230V3/QUAD/3.3/8M/B0X няма да се вкарват малко пари за комп затова искам и нещо мощно, защото този комп ще се ползва само за гейминг. Относно новата карта на Nvidia или някоя по-добра от тази за близо същите пари, моля да дадете някакво инфо, за да видя за какво си заслужава да чакам.

Мерси за коментарите нз защо, но поне 80% от коментиращите не си направиха труда да прочетат целият пост. След като взема видео картата плана е скоро след това да се вземе и дъно + процесор: MSI B85 G43 GAMING LGA1150 и XEON E3-1230V3/QUAD/3.3/8M/B0X няма да се вкарват малко пари за комп затова искам и нещо мощно, защото този комп ще се ползва само за гейминг. Относно новата карта на Nvidia или някоя по-добра от тази за близо същите пари, моля да дадете някакво инфо, за да видя за какво си заслужава да чакам.

За Ксеон-а не вземай MSI, напоследък се носи лоша слава на тази марка...Някое относително евтино дъно с Н97 или В85, Н81, от тези които го поддържат, но от Ейсъс, Асрок, или в краен случай Гигабайт, щото на последната марка са доста дървени биосите.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

За Ксеон-а не вземай MSI, напоследък се носи лоша слава на тази марка...Някое относително евтино дъно с Н97 или В85, Н81, от тези които го поддържат, но от Ейсъс, Асрок, или в краен случай Гигабайт, щото на последната марка са доста дървени биосите.

Може ли линк с добро предложение за дъно, защото се колебая.

Може ли линк с добро предложение за дъно, защото се колебая.

Бюджет за дъното?

П.П. Също и евентуални изисквания, относно наличието и броя на различни портове, за подключване на допълнителни вътрешни или външни устройства.

Едно добро дъно ASROCK Fatal1ty B85 Killer

Чак бе човек. Чак бе Кока!  Хубаво за какво? Бързаш да пляскаш постове ли? Нека колегата се уточни за изискванията и бюджета за дъно...Пък като си подреди нещата в главата, може да се порови из магазините и сам да си намери подходящ модел :)

Чак бе човек. Чак бе Кока! Хубаво за какво? Бързаш да пляскаш постове ли? Нека колегата се уточни за изискванията и бюджета за дъно...Пък като си подреди нещата в главата, може да се порови из магазините и сам да си намери подходящ модел :)

Гледах да е със подобни х-ки на дъното което той си беше избрал :P То е много трудно да се сети човек какво дъно трябва да му се предложи. Ти се бързаш да ми се скараш. Писна ми от такива като теб да седят във форума само и само да се заяждат и за най-малкото със някой.

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Избрах това http:/.... мерси.

Много добра дънна платка.. Можеше да се мине и  по-евтино, но вероятно имате собствени причини да изберете този модел.

• Автор

Тази конфигурация която избирам е за приятел който наистина има възможността да вкара пари за хубав гейминг билд. Не го прави често, но когато го прави иска да е най-доброто за парите които може да даде. Не случайно видео картата е за такива пари. Не знам дали е най-добрият вариант, защото не разбирам чак толкова от карти за такива пари и качество затова разчитам на вас да кажете вашето мнение.

Тази конфигурация която избирам е за приятел който наистина има възможността да вкара пари за хубав гейминг билд. Не го прави често, но когато го прави иска да е най-доброто за парите които може да даде. Не случайно видео картата е за такива пари. Не знам дали е най-добрият вариант, защото не разбирам чак толкова от карти за такива пари и качество затова разчитам на вас да кажете вашето мнение.

Дъното е добро. Има пълен набор окомплектовка и предвид че процесорът е ксеон това е смисленият максимум като цена, който да се похарчи. Има не лоши модели и на по-достъпни цени, но при положението което описахте, няма смисъл човека да се лишава от луксове.

• Автор

Дъното е добро. Има пълен набор окомплектовка и предвид че процесорът е ксеон това е смисленият максимум като цена, който да се похарчи. Има не лоши модели и на по-достъпни цени, но при положението което описахте, няма смисъл човека да се лишава от луксове.

Благодаря за мнението какво ще кажете за видео картата. 

PALIT GTX770 JETSTREAM 2G GD5

Аз мисля ,че  в момента я няма никъде тая карта .

Спокойно се замества с някоя от по-потентните фабрично клокнати модели на базата на r9 280X, а може би и новата r9 285X...Които са по-евтини, а са на кантар в игрите, с лек превес на GTX 770, но според мен разликата не е достатъчна да оправдае цената. Докато дойде време r9 280X да не е вече актуална, разбирайте го приятелят Ви да си закупи и да поиска да играе на 4К монитор, просто ще подмени сега избраната си видеокарта с доста по-съвременен и производителен модел.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.