Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 1500 лева!

Featured Replies

Не се втурвайте за новости, които всъщност не са такива! Не бъдете овце. До Коледа ще има още доста изненади, но общо взето тук си пишем за забавление. Истината е някъде другаде. ;)

Изненадите по Коледа, ако има такива, ще са във високият клас и ще струват повече от бюджета за цялата машина.

Изненадите по Коледа, ако има такива, ще са във високият клас и ще струват повече от бюджета за цялата машина.

Не прибързвайте с изводите. Това " HAT Team " на мен ми звучи като: Hardware Team. Та би трябвало да сте по-запознат от мен. Евентуално. :)

Не съм ясновидец все пак, но следя наличните факти и слуховете също. Ще има известна борба на цените на вече излезлите класове видео карти, също и през ноември излиза GTX 960 ti, обаче то времето си върви, знае ли човек дали и колко му се чака на автора на темата.

• Автор

Какъв е мониторът ви?

Philips 20" ще бъде сменян след известно време 

http://s3.amazonaws.com/save22.com-product-picture/1347608539083-monitor-led-philips-20-inch-led-monitor-206v3lsb271-noemi-2012-09-14-154219082465

Не съм ясновидец все пак, но следя наличните факти и слуховете също. Ще има известна борба на цените на вече излезлите класове видео карти, също и през ноември излиза GTX 960 ti, обаче то времето си върви, знае ли човек дали и колко му се чака на автора на темата.

Аз мога да изчакам парите са ми в джоба в момента в който реша го купувам но сега с тия видео карти съм малко объркан незнам коя да взема и да чакам ли или не....

Резолюция 1600Х900...Респективно следващият монитор имате ли идея с какъв ще бъде? Защото с игри на резолюцията на наличният монитор и GTX 750 ti се справя без никакви ядове.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Резолюция 1600Х900...Респективно следващият монитор имате ли идея с какъв ще бъде? Защото с игри на резолюцията на наличният монитор и GTX 750 ti се справя без никакви ядове.

не съм гледал а и за монитори незнам нищо може ли да ми дадеш някоя идея за монитор ? 23-24 инча

Редактирано от neverfly (преглед на промените)

Нико, това са фейк-ове. Разликата ще е по-голяма в полза на GTX 960, а с наличната вече 970 е така:

lHJv5HF.png

GWImpbK.png

този бенчмарк не е много точен r9 290x тката на ултра държи 110 фпс стабилно , а 660ti държеше около 50-60 фпс 

Определено не сте с едни и същи конфигурации и настройки за тест на играта, като тези на машината и на играта които са ползували в сайта. Ако се интересувате относно настройките на игрите, евентуално и такива които не са посочени може да се свържете с хората или да пишете под статията. От "Ултра" до "ултра", може да има няколко порядъка разлика в скалирането. :)

Вече съм писал, че  960 другия месец, а 970 ...Егаси, изчерпана е в повечето ни магазини :D Все пак модели на няколко марки има в hl-eshop, като най-евтиният модел там е Inno3D GeForce GTX 970 OC HerculeZ X2

Не знам още за човек, притежаващ GTX970,  но може и да съм назад с информацията. На 2 октомври уж се чакат доставки на MSI, но лично мен ме съмнява малко тая работа. 

Не се втурвайте за новости, които всъщност не са такива! Не бъдете овце. До Коледа ще има още доста изненади, но общо взето тук си пишем за забавление. Истината е някъде другаде. ;)

В смисъл? Аз примерно от...10 години все чакам да си купя върхова видеокарта, с която да нямам проблеми. Още 10 ли да чакам? Вземаш на момента каквото има и това е. Maxwell  за теб не е новост? Е да, не е, след като още април си купих такава карта и ще ти кажа, че всъщност е голяма новост. 

Ами трябва човек, който има връзки под моста, или другият голям доставчик, да поразпита :) То тъй или иначе ще има и доставки на АМД карти на новите по-ниски цени...

този бенчмарк не е много точен r9 290x тката на ултра държи 110 фпс стабилно , а 660ti държеше около 50-60 фпс 

Само ще кажа, че трябва да се сравняват точно нещата. Защото примерно липсата на AA  може да доведе до два пъти повече кадри спрямо случая с 4 или 8xAA. И аз в момента правя много тестове, сравнявайки точно тия неща - всякакъв род АА, както и тестове в интернет като тоя, който се коментира тук. Общо взето при едни и същи настройки и един и същи тестови отрязък нещата са такива. 

не съм гледал а и за монитори незнам нищо може ли да ми дадеш някоя идея за монитор ? 23-24 инча

Тук приготви минимум 300 лева за най-базовите варианти. Най-добре 400. 

ПП: Все пак ето и нагледно думите ми:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Само ще кажа, че трябва да се сравняват точно нещата. Защото примерно липсата на AA  може да доведе до два пъти повече кадри спрямо случая с 4 или 8xAA. И аз в момента правя много тестове, сравнявайки точно тия неща - всякакъв род АА, както и тестове в интернет като тоя, който се коментира тук. Общо взето при едни и същи настройки и един и същи тестови отрязък нещата са такива. 

Тук приготви минимум 300 лева за най-базовите варианти. Най-добре 400. 

ПП: Все пак ето и нагледно думите ми:

за монитор ще приготвя горе долу 350-400 лева но незнам какво да си взема и кой марки монитори са предпочитани в момента някви предложения ?

за монитор ще приготвя горе долу 350-400 лева но незнам какво да си взема и кой марки монитори са предпочитани в момента някви предложения ?

Определено не трябва да е с TN матрица. Зависи и какво предпочиташ. Например аз не обичам блестящите и отразяващи светлината екрани, но на някой не му пука за отраженията. Ако и ти не обичаш това, трябва да избягваш лъскавите монитори.  Има хора тук, дето ще ти дадат добри предложения за монитор, аз мога да кажа нещо по въпроса, но за да се даде препоръка е необходимо да се обходят стотиците предложения на пазара, да се сравнят цени и да се предложи точно определен продукт. А нали се сещаш, че цените се менят постоянно, постоянно излизат и нови модели, а старите вече ги няма. Има и още една шокотлива тема - ШИМ, която според мен е повече вдигане на шум отколкото необходимост. Та ако не искаш такъв монитор, ще трябва да избираш и по тоя показател. Лично аз не забелязвам тая ШИМ и не ми пречи, но има чувствителни хора, които са готови да продадат или върнат новия си монитор точно заради наличието на ШИМ.

Тъй като най-вероятно се очаква и аз да събера 1200 лева скоро време искам да предложите монитор за около 350-400,тъй като и аз ще си го взема от джар с отстъпките...

• Автор

Тъй като най-вероятно се очаква и аз да събера 1200 лева скоро време искам да предложите монитор за около 350-400,тъй като и аз ще си го взема от джар с отстъпките...

а ти защо не си отвориш твоя тема ???

защото и двамата търсим еднакъв монитор...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.