Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър за Игри "бюджет-1100лв"

Featured Replies

добре но можеш ли да ми кажеш кажеш какви игри мога да играя на вградената че нямам некаква информация за нея

Всички на ниска резолюция и малко детайли. Какъв е проблема не мога да разбера. Предложих ти карта от Никем в предния си пост. Леко по-слаба е като цяло от R9 280x, но е добър избор. Ама така като те гледам как се колебаеш, май това Z97  дъно не ти трябва. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Отговори 63
  • Прегледи 3,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много са ти големи мераците за тия скромни  пари. Искаш да си актуален 3-4 години  със конфигурацията а не осъзнаваш ,че  след 6 месеца   излизат  заглавия  на които няма  да извадиш и 40 FPS   със предложените конфигурации.  За игри трябва  свестен процесор и   хубаво видео а точно те ти изяждат бюджета и за друго не остава  нищо.  Извади още толкова  и може и да избуташ 18 месеца приличен гейминг  със всички екстри.

Допълнение:

Геймърски компютър за  период от 3 до 5 години не съществува  и в момента. За този период от време ще излязат поне 3 поколения чипсети,процесори и видео карти и няма да можеш и да обновиш каквото и да е . Тези филми и фантазии  които ги  пишете   със години гейминг  за 1500 лева не съществуват  на белия свят .Можеш да играеш но не най новите заглавия и със всички ефекти,като с времето  ще си все по-ограничен от към заглавията.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

:

Редактирано от www543 (преглед на промените)

За да ти е отключен процесора трябва да има K след модлела. И тоя процесор не е за това дъно пич !!!! Дъното ти е 1150 сокет а процесора 1155  ако не забелязваш.Смени го с  I3-4150 3.5GHZ/3MB/LGA1150/BOX  и  след време  си купи  някоя отключена  i7-ца  втора ръка.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

:

Тази конфигурация няма да тръгне. Процесора е за различен сокет на дъното. Отключените процесори са от 400лв нагоре.

• Автор

Тази конфигурация няма да тръгне. Процесора е за различен сокет на дъното. Отключените процесори са от 400лв нагоре.

извинявям се не го видях моя грешка

ох изморих се вече правя грешки 

http://nikem-bg.net/cart/49292p1r45925p1r48235p1r49615p1r46974p1r51099p1r52019p1rf.html така  май е по добре

Бих казал че не е много добре. Ако ще вземаш Xeon,  вземи евтино дъно и по-бърза видеокарта. Ако искаш някога да клокваш и сега нямаш пари, вземи горния вариант с Pentium  и бърза видеокарта. Тоя процесор е с отключен множител и може да се клокне. С бокса не много, ама за допълнително охлаждане ти трябват пак пари. Няма смисъл да вземаш тоя Xeon  и после да го сменяш с процесор, който може да клокнеш. Така ще се набуташ много, а и ефекта няма да е много голям, тъй като дотогава ще излязат по-добри процесори и най-вероятно ще е по-изгодно да се смени цялата платформа. Сметка имаш сега да вземеш или слабия Пентиум, който да смениш в скоро време, или някой компромисен i3 4160, който пак трябва да смениш по някое време. Ама като вземеш i3, веднага цената скача със сто лева, като ефекта няма да е много голям спрямо клокнат Пентиум. Дори в някои случаи Пентиума мачка. Например при тия игри, макар при други  да изостава:

2014-09-30_011606.jpg

Ама така като ти гледам познанията, ме съмнява да направиш нещо с клока. Затова вземай първата конфигурация с Xeon  и си играй игрите. Пък после никой няма да ти попречи да продадеш тая GTX750Ti и да вземеш някоя по-бърза, примерно GTX960/970  или нещо аналогично от другия лагер. Xeon-а ще стигне и за тях, не ти трябва клок. 

Пентиума клокнат на 4.5 и някаква мощна видео карта ще то свършат работа 1-2 години.По-натам няма да можеш да играеш с тях всичко на ултра,но за тези пари толкова,варианта с ксеона и 960 е най-добър,но ще ти излезе 1500+ лева.Аз искам 960,но като взема парите...Всички са доволни от x60 серията на нвидиа (460/560/660/760) сега чакаме най-мощния им брат.

http://nikem-bg.net/cart/2083p1r2082p1r45925p1r48235p1r46974p1r49615p1r2111p1rf.html аз мисля да бъде това а на по късен етап да взема някои и5 просесор съгласни ли сте с мен

Да, ако нямаш пари сега и искаш все пак да играеш игри, това е по-добрия вариант за ъпгрейд. Имай предвид, че тоя Пентиум така или иначе трябва да го клокнеш, защото тая карта ще бъде доста спъвана дори и при по-невзискателни към процесора игри.

• Автор

Да, ако нямаш пари сега и искаш все пак да играеш игри, това е по-добрия вариант за ъпгрейд. Имай предвид, че тоя Пентиум така или иначе трябва да го клокнеш, защото тая карта ще бъде доста спъвана дори и при по-невзискателни към процесора игри.

можеш ли да ми избереш някоя рам 8гигабайтова 1брои и да заменим и да заменим тази в конфигурацията

можеш ли да ми избереш някоя рам 8гигабайтова 1брои и да заменим и да заменим тази в конфигурацията

Кит 2х4 GB  е по-добре. А и дъното разполага с 4 слота за РАМ, не си задължен да купуваш една вместо две плочки. 

• Автор

Кит 2х4 GB  е по-добре. А и дъното разполага с 4 слота за РАМ, не си задължен да купуваш една вместо две плочки. 

май ще е това в крайна сметкаhttp://nikem-bg.net/cart/2083p1r2082p1r45925p2r48235p1r46974p1r49615p1r2111p1rf.html

Защо не си спестиш парите за картата сега и да караш на вградената.Ще добавиш още пари междувременно и ще си вземеш още по-добра карта.

• Автор

Защо не си спестиш парите за картата сега и да караш на вградената.Ще добавиш още пари междувременно и ще си вземеш още по-добра карта.

добре това е идея вижте сега и ми кажете така добре ли еhttp://nikem-bg.net/cart/48235p1r46974p1r49615p1r46717p1r49045p1r51332p1rf.htmlхем имам дъно каквото искам и5 просесор, махам пентиума  и карам на вградено видео и догодина купувам хубава карта .Моля дайте мнение сега дали става така

За този бюджет от 1200лв. може да вземеш отлична конфигурация!

Сега не мога да ти дам линкове и цена изчислена до стотинката, но по-спомен от днес сутринта за тези ориентировъчни цени се взима това:

ASUS H81M-K /1150 -75лв. емаг

Intel CPU Core i5-4460 (1150/3.2GHz/6Mb) -329лв. плесио

Crucial DDR3 8GB (2x4) Kit 1600MHz Ballistix -149лв. плесио

1T SG SATA 6G/7200/64 -95лв. емаг

ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 -380лв. емаг

И от никем

ENERMAX OSTROG.Q ECA3351B-BT-U3

PSU FD 450W INTEGRA M

173лв.

Цената за всичко това е около 1200лв. ,като частите от емаг и плесио са с безплатна доствка. Може и да спестиш 20лв. ,ако смениш процесора и рамта в емаг 4440 е около 312лв. и има 2 модели китове на кингстън за около 143-144лв.

Та незнам защо са тези безсмислени упражнения с тоя пентиум?

• Автор

За този бюджет от 1200лв. може да вземеш отлична конфигурация!

Сега не мога да ти дам линкове и цена изчислена до стотинката, но по-спомен от днес сутринта за тези ориентировъчни цени се взима това:

ASUS H81M-K /1150 -75лв. емаг

Intel CPU Core i5-4460 (1150/3.2GHz/6Mb) -329лв. плесио

Crucial DDR3 8GB (2x4) Kit 1600MHz Ballistix -149лв. плесио

1T SG SATA 6G/7200/64 -95лв. емаг

ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 -380лв. емаг

И от никем

ENERMAX OSTROG.Q ECA3351B-BT-U3

PSU FD 450W INTEGRA M

173лв.

Цената за всичко това е около 1200лв. ,като частите от емаг и плесио са с безплатна доствка. Може и да спестиш 20лв. ,ако смениш процесора и рамта в емаг 4440 е около 312лв. и има 2 модели китове на кингстън за около 143-144лв.

Та незнам защо са тези безсмислени упражнения с тоя пентиум?

Не ме разбирай погрешно просто искам z97 чипсет  а и асуса видях че е по хубав  а също има и crosfire & sli

Ако прочетете темата и двамата ще разберете, защо се стигна до подобна конфигурация. Първата предложена от мен е най-добра, защото е с достатъчно добър 8 нишков процесор, който ще подкара и доста по-мощна видеокарта. Човека иска да клоква, както и всичко да е от точно един определен сайт. И дума не може да става  дори картата да се купи отделно, по непонятни за мен причини. Предложих му една R9 280X,  с която няма да има почти никакви проблеми за 480 лева, но не. Конфигурация с i5  и GTX760  си е компромисна отвсякъде, макар че за тия пари или това или отказ от процесор или видеокарта по избор. А Пентиумчето с това дъно на Asrock,  направено точно за него, ще му е като тренировка за следващия процесор. Ето един тест на дъното с G3258  и R9 290X. 

2014-09-30_130510.jpg

Струва ли си g3258 вместо i5 4460

g3258 с онова дъно,noctua и r9 280x?

Редактирано от monicho (преглед на промените)

• Автор

http://nikem-bg.net/cart/48235p1r46974p1r49615p1r46717p1r49045p1r51332p1rf.html кажете така става ли, а като имам възможност след нова година да си взема една карта.Последно така мисля да я поръчам,А сега да карам на вградено видео.

Как се набутваш с това скъпо дъно, нямаш си и представа.

Ако ще караш с вградената,вземи i7.

И как да вземе I7, като най-евтиния отключен в никем е 620лв?

• Автор

Как се набутваш с това скъпо дъно, нямаш си и представа.

И как да вземе I7, като най-евтиния отключен в никем е 62

защо така мислиш, дъното е чудесно и актуално за новите процесори

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.