Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за нескъпа видеокарта

Featured Replies

• Автор

Имах предвид дали трябва да проверявам със специална програма отключеното ядро(което няма пряка връзка с видеокартата)? А това за температурата го написах, защото с боксовия охладител(със 70 мм вентилатор) температурата беше над 40 градуса без товар.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 53
  • Прегледи 3,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

И така - днес най-после взех и инсталирах(на втория компютър от подписа) видеокартата - Sapphire 6770 1 GB DDR5. Струва ми се обаче, че вместо от това да се разтовари процесора - той се натовари повече. Пробвах го с една(бих казал лека)игра - Scorched3D. Преди с вграденото видео на 1280х960, АА1 и средни настройки вървеше нормално, температурата на процесора не превишаваше 43 градуса и охлаждането му почти не се чуваше - под 1900 оборота. Като сложих видеокартата увеличих АА на 2 и вдигнах с една стъпка още две настройки на играта. Вярно е, че сега мога да въртя и местя картата по-бързо, но сега процесора вдигна над 50 градуса, а охлаждането - над 2100 оборота, температурата на картата също беше около 50 градуса. Знам, че самата температура не е проблем, но шума е. Нормално ли е да се получава такава промяна спрямо преди - с вградената карта. Това означава ли, че картата е твърде мощна за моя процесор, или има някакъв проблем с драйвърите? Не съм сложил нарочно последната версия, а по-стара - 13.3 струва ми се.

Ако говориш за вградената карта в дъното, да, нормално е. Тя е толкова слаба, че изобщо може да се елиминира процесора така да се каже. С нея не се товари. Слагайки обаче бърза карта, процесора почва да се товари повече. Причината е проста. Видеокартата работи заедно с процесора и колкото е по-бърза видеокартата, толкова процесора почва да се товари повече.  Ако искаш безшумна работа на процесора, просто смени охладителя.  На видеото има възможност да намалиш оборотите на вентилатора с някаква програма, но това ще е за сметка на по-високите температури.  Така е при геймърските машини - шумни, докато не хвърлиш хилядарка отгоре. 

• Автор

Ще пробвам да върна АА от 2 пак на 1. Охладителя скоро го смених, защото на оригиналния се разбръмча вентилатора, а и с тази плитка кутия трудно ще намеря по-добър, че и да не е по-скъп от видеокартата. :) Ще видя как ще се държи при мултимедията.

В Каталиста има едни опции - Овърдрайв - по подразбиране вентилатора е зададен на 40%. Това минималните обороти ли трябва да са? И при по-сериозно натоварване ще тръгнат нагоре? Идеята ми е, че картата повечето време ще работи на ниско натоварване и искам поне тогава да намаля шума колкото може. Препоръчаха ми да не взимам карта с пасивно охлаждане - заради особената ми кутия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.