Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв комютър да си зема горе доло около 900 лева геймърски

Featured Replies

Грешка! За игри най-важния компонент е графичния ускорител. Особено при наличието на резолюции от 1080p нагоре. Тогава ще е абсолютна глупост да се вземе мощен процесор и кекава видеокарта.

Графичния ускорител изобщо не го намесвам,сложи i3 и 970 да видим как ще е или i7 и r9 280...Не кекава видео карта,а видео карта,която става за момента и ще се смени...
  • Отговори 50
  • Прегледи 2,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

http://nikem-bg.net/cart/47370p1r49912p1r50101p1r1002735p1r2088p1r49615p1r50931p1rf.html

Мощен процесор с 260Х за 980лв.

Ако процесора се смени с 6300 ще може да се вкара спокойно 270, може би 270Х в тая конфигурация и ще може да се играе много повече от лига...

Графичния ускорител изобщо не го намесвам,сложи i3 и 970 да видим как ще е или i7 и r9 280...Не кекава видео карта,а видео карта,която става за момента и ще се смени...

Добре. Сравни тези варианти и ми сподели резултата.

Директно ти казвам,еднакви кадри,с огромни спадове при i3-ката и натоварване на 100 процента.

Директно ти казвам,еднакви кадри,с огромни спадове при i3-ката и натоварване на 100 процента.

Show me. Я пробвай I3 + GTX 770 и I7 + GTX 770 да речем(на 1080p), но не ми казвай директно, а ми дай конкретни резултати.

Show me. Я пробвай I3 + GTX 770 и I7 + GTX 770 да речем(на 1080p), но не ми казвай директно, а ми дай конкретни резултати.

Дай ти?

Дай ти?

Ти не си съгласен с тезата ми и е логично да я обориш, но проблема вероятно е липса на финансова инжекция от мама и тати за твоите капризи. Да спрем до тук.

Поздрави!

Ти не си съгласен с тезата ми и е логично да я обориш, но проблема вероятно е липса на финансова инжекция от мама и тати за твоите капризи. Да спрем до тук.

Поздрави!

Бози си на семпрончето,явно не разбираш,че мама и тати вземат сравнително малко участие в купуването на компютъра,а колкото до 15-те ти акаунта не мисля,че си голям човек или поне с акъл на такъв,за да ги имаш,но знаеш ли кое е най-лошото,че някой ще ти повярва и ще си купи i3 и карта от 700 лева.

Аха, ясно, Johny01. ;)

Компунтарите са твоя живот...

Колеги хайде да не падаме на нивото на децата от детската градина. Та, да се върнем към конфигурацията. Колко много предложения и до там, да изчакаме автора да се намеси все пак. Ако ще иска да играе само "LoL" със стабилни FPS, то да взима I3 + някоя от посочените от вас GPU-та. Ако ли не и иска да играе други игри в близкото бъдеще да взима I5 и да кара на вградено видео, докато събере малко пари за отделно такова. Няма да хвърчи в "Lеаgue of Legends" с вградената GPU, но ще поиграе малко така докато upgrade-не. 

Излишни спорове тук, които не касаят темата, не са желателни. Идеи по конфигурацията и до там.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

Грешка! За игри най-важния компонент е графичния ускорител. Особено при наличието на резолюции от 1080p нагоре. Тогава ще е абсолютна глупост да се вземе мощен процесор и кекава видеокарта.

да, така е за високи резолюции, но за по-ниски не е. 

Резулатът е зашеметяващ ;) Искаш ли да го пробвам? 

да, така е за високи резолюции, но за по-ниски не е.

Резулатът е зашеметяващ ;) Искаш ли да го пробвам?

Между другото ксеона и 750ti ще късат i3-ката и 970...

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Между другото ксеона и 750ti ще късат i3-ката и 970...

Не е проблем и това да се пробва, щото и двете са в кутията ми. Но не е точно така. GTX970  ще бие при половината, а може би и на 80% от игрите на 1920х1080. Чисто и просто разликата между двете карти е над 150%, а разликата между i3  и Xeon  не е повече от 100%. А като имаш предвид, че на висока резолюция процесора участва по-малко и че доста от игрите не се нуждаят от толкова бърз процесор, то резултатът тук вероятно би бил 80 на 20% в полза на GTX970

Не е проблем и това да се пробва, щото и двете са в кутията ми. Но не е точно така. GTX970 ще бие при половината, а може би и на 80% от игрите на 1920х1080. Чисто и просто разликата между двете карти е над 150%, а разликата между i3 и Xeon не е повече от 100%. А като имаш предвид, че на висока резолюция процесора участва по-малко и че доста от игрите не се нуждаят от толкова бърз процесор, то резултатът тук вероятно би бил 80 на 20% в полза на GTX970

Да,но ще има фрейм дропове и напечен на 100 процента процесор.

Да,но ще има фрейм дропове и напечен на 100 процента процесор.

Така е, но дропът е възможно да се оправи при включена ВС при някои игри, които не зависят от процесора. Все пак тая GTX970  дава ужасно много кадри и 60-те фпс   са функция единствено на процесора. Аз като казвам, че процесора спъва, то това са 2-3 нови игри. При останалите може да хване и над 100 fps. Освен това много игри имат възможност и за ВС на 50 херца.  Не знам, това ще го пробвам някой ден и може да се окажеш прав за i3 и дропа под 60  fps, но когато бях с тоя процесор преди време, имам смътни спомени, че при много игри си ги ловеше 60 fps. Не е като Пентиума, с който почти нито една игра не може да хване 60  fps,  с изключение на най-непроцесорно зависимите. 

http://nikem-bg.net/cart/47370p1r49912p1r50101p1r1002735p1r2088p1r49615p1r50931p1rf.html

Мощен процесор с 260Х за 980лв.

Ако процесора се смени с 6300 ще може да се вкара спокойно 270, може би 270Х в тая конфигурация и ще може да се играе много повече от лига...

Най-доброто предложение до момента. Моята конфигурация е  6300 + 270x и всичко върви перфектно. Другия вариант е една и5-ца със видео карта R9 280 ili 280x на старо с голяма оставаща гаранция.

Най-доброто предложение до момента. Моята конфигурация е 6300 + 270x и всичко върви перфектно. Другия вариант е една и5-ца със видео карта R9 280 ili 280x на старо с голяма оставаща гаранция.

В грешка си,че предложението ти е добро,може да се вземе i5 4460+gtx 750 за същите пари и ще е добре също.. една 280-ка ще е добре

270х срещу 750? Че то това даже не е съревнование... http://anandtech.com/bench/product/1043?vs=1130

Като го нахакаш с тая 750-ца ще спестиш от захранване, което пък значи че ако реши да ъпгрейдва картата ще трябва да сменя захранване И карта. 750-цата е най-добрия вариант когато се ъпгрейдва компютър защото няма нужда да се сменя старото захранване.

За бюджети над 1000лв където спокойно може да се купи и5+хубава карта разбирам да се сложи i5, но да се реже картата за сметка на процесора е несериозно. АМД-тата са напълно достатъчни за всичко което не е китайско безплатно ММО писано в гараж. Да не говорим, че новите конзоли са всичките многонишкови и всяка игра излизаща за конзола и за ПЦ едновременно ще е многонишкова, което елеминира най-големия недостатък на АМД процесорите.

Редактирано от Azmodael (преглед на промените)

270х срещу 750? Че то това даже не е съревнование... http://anandtech.com/bench/product/1043?vs=1130

Като го нахакаш с тая 750-ца ще спестиш от захранване, което пък значи че ако реши да ъпгрейдва картата ще трябва да сменя захранване И карта. 750-цата е най-добрия вариант когато се ъпгрейдва компютър защото няма нужда да се сменя старото захранване.

За бюджети над 1000лв където спокойно може да се купи и5+хубава карта разбирам да се сложи i5, но да се реже картата за сметка на процесора е несериозно. АМД-тата са напълно достатъчни за всичко което не е китайско безплатно ММО писано в гараж.

А като го нахакаш с процесор на нивото на пентиум в игрите??? Не сравнявам картите,но като сложи r9 270x на този слаб процесор ще се прецака конфигурацията ще е небалансирана...

Хайде малко по-сериозно моля, на ниво пентиум е в игри използващи 1 или 2 нишки:

1. Стари игри, на които процесора така или иначе е предостатъчен

2. Инди игри със скапана графика, на които така или иначе процесора пак е предостатъчен

Гарантирам ти, че FX 6300 + 270x ще даде по-добра производителност в неща като BF4 отколкото и5+750ti

Редактирано от Azmodael (преглед на промените)

Хайде малко по-сериозно моля, на ниво пентиум е в игри използващи 1 или 2 нишки:

1. Стари игри, на които процесора така или иначе е предостатъчен

2. Инди игри със скапана графика, на които така или иначе процесора пак е предостатъчен

Гарантирам ти, че FX 6300 + 270x ще даде по-добра производителност в неща като BF4 отколкото и5+750ti

Ясно е,че ще даде,но i5 си е i5,а не fx,който може да го стигне с огромен клок.По-добре да вземе i5 и r9 карта втора ръка...

Айде пак глупости...

Тоя форум защо още съществува? Модератор поглеждал ли е темите? Толкова глупости се изписаха тука, че няма до къде... 8320 било на нивото на пентиум. За това нета е пълен с тестове,при ккоито FX бие i7 в игрите...

Абе защо ли се занимавам...

Няма нужда да ме плюете... Няма да влизам вече... Ясно е че много глупости се говорят тука...

Айде пак глупости...

Тоя форум защо още съществува? Модератор поглеждал ли е темите? Толкова глупости се изписаха тука, че няма до къде... 8320 било на нивото на пентиум. За това нета е пълен с тестове,при ккоито FX бие i7 в игрите...

Абе защо ли се занимавам...

Няма нужда да ме плюете... Няма да влизам вече... Ясно е че много глупости се говорят тука...

Ти май изобщо не четеш ? fx 6300 е на нивото на i3 в някои случаи само,а пък в някои игри е на нивото на пентиум.Дай ми тест,в който fx 6300 бие 4-та генерация i7 ако може да се посмея ?

Еми аз не говорех за 6300 а за 83хх, ама щом ще си мерим пишките порови малко и ще ги намериш и сам...

8350 в новите и оптимизирани игри си е на нивото на i7 4xxx и бие i5...

Ама на кой да говоря... Днес ми се каза "аз на ревюта не вярвам"... И мнението сте го изградили от достъп до всички модели за да правите сравнения...

Защо ли се занимавам... Вие в тоя форум на ревюта не вярвате... Вие знаете най-добре...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.