Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на дъно,процесор и рам

Featured Replies

• Автор

То на тая кутия само АМД процесор и липсва и ще литне.

Тя е с амд :D Клокнал съм го от 1.8 на 2.49 GHz и не дига повече от 38 градуса :D

• Отговори 52
  • Прегледи 2,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ами не съм съвсем съгласен, че i3 процесор е по-добре от 6300, но нека тъй да бъде... 6-те ядра няма да поотнесат леко 2-те ядра в по-новите игри...

Ама нищо, нека е i3...

Умрялото ти Котлонче е с TDP 25W та не го сравнявай с тоя АЕЦ.

Реално е като нещо за "домашно кино" и сигурно ще работи и без перката.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ами не съм съвсем съгласен, че i3 процесор е по-добре от 6300, но нека тъй да бъде... 6-те ядра няма да поотнесат леко 2-те ядра в по-новите игри...

Ама нищо, нека е i3...

Еми и аз така си викам де 

Умрялото ти Котлонче е с TDP 25W та не го сравнявай с тоя АЕЦ.

Реално е като нещо за "домашно кино" и сигурно ще работи и без перката.

Ами ами със 7-ца и даже CS 1.6 може да цъкаш :D :D

Нищо против процесора аз също съм имал и още имам Атлонче.

Просто ти казвам кое е по-добрият вариант в момента и като по-ниска цена и като производителност.

пс. Ако ще го купуваш по-ядрата има 4 ядрени по 90 лв. с дънни платки за по 60 лв. ама само на хартия звучи добре.

То и 6300 е 6-ядрен колкото аз съм корабен магнат.

• Автор

Нищо против процесора аз също съм имал и още имам Атлонче.

Просто ти казвам кое е по-добрият вариант в момента и като по-ниска цена и като производителност.

пс. Ако ще го купуваш по-ядрата има 4 ядрени по 90 лв. с дънни платки за по 60 лв. ама само на хартия звучи добре.

То и 6300 е 6-ядрен колкото аз съм корабен магнат.

6300 e 4 ядрен.А тея 4 ядрените за 90 лева сигурно ще са по-умрели от машината на снимките :D

Всъщност предвид цената и ниското TDP са чудесни за "домашно кино".

За по-широки нужди обаче Пентиума си остава по-добрия избор.

Ама нищо, нека е i3...

Остави го Наруто да се покефи на собственото си незнание - явно сега му е паднало, а когато дойде момент да си сглоби съвременен персонален компютър има да се сеща за вица със златната рибка, дето един я хванал и тя му изпълнила 2 желания, а когато се сетил за третото било вече късно и естествено от яд човека си казал " Ей, да се еб@ в гъз@", а се оказало, че не било толкоз късно. :D

• Автор

Остави го Наруто да се покефи на собственото си незнание - явно сега му е паднало, а когато дойде момент да си сглоби съвременен персонален компютър има да се сеща за вица със златната рибка, дето един я хванал и тя му изпълнила 2 желания, а когато се сетил за третото било вече късно и естествено от яд човека си казал " Ей, да се еб@ в гъз@", а се оказало, че не било толкоз късно. :D

А ти какво предлагаш,като вариант?

Добре де тия новите APU-та kaveri с едно дъно a88x fm2+ нямат ли переспектива за известно време. До колкото съм чел вграденото видео R7 е доста по-добро от интелските 4400 4600.

След време дали ще сменяш процесор, или процесор и дъно до 300-400лева то все тая. И без това повечето хора днес сменят телефони по 1000лева през година две.

XECUTIONER сложи си още няколко охладителя и SSD-та пък може да тръгне пущината.   :yanim:

А ти какво предлагаш,като вариант?

Ми в момента ми се спи и не мога да мисля над проблема ти. Утре евентуално, ако няма гръмотевични бури.

Лека - :)

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

6300 e 4 ядрен.А тея 4 ядрените за 90 лева сигурно ще са по-умрели от машината на снимките :D

6300 е 4-ядрен, колкото аз съм парижанка. Айде моля ако не знаете, не пишете въобще.

Що се отнася до новите APU-та не си струват. Видеото им реално е малко под нивото на R7-250 с DDR3 памет. А за тая цена може да се вземе Athlon X4 860K с R7-260X видео и да помете APU-то във всяка игра.

Ей, разсмяхте ме за лека нощ XD.  А по темата...изобщо нищо не ми стана ясно, ама карай. При положение, че тоя компютър няма да се ползва почти за нищо, интересни са споровете среднощни. 

• Автор

Ей, разсмяхте ме за лека нощ XD.  А по темата...изобщо нищо не ми стана ясно, ама карай. При положение, че тоя компютър няма да се ползва почти за нищо, интересни са споровете среднощни. 

Ами аз попринцип питах за някаква по-нормална конфигурация за общо ползване + леки игри (HD филми,клпове,интернет),а то стана световен спор :D

Тоя 6300 нали трибидонен там киселите зелета на баба ти Бог не знае кво има в тоя процесор...Спомням си как тия Атлоните x3 някои бяха фабрично изгорели x4 така че правете си сметката за fx-овете,които не са хладни като i5 4460 и като поцъкаш тетрис не можеш да си чуеш мислите от бокса,който симулира излитане на boеing самолет...

Моничо, айде като спрат колегите да ти поправят всеки втори пост, тогава пиши мнения. Точно 6 ядра има, групирани в 3групи по 2 ядра. Глупостите с киселото зеле в мазата си ги носи. Тука не сравняваме 6300 с i5, а с i3. За охлаждането никой не спори. За тока никой не спори. За производителност вече е спора.

Реално за желанията на автора и Pentium и 9590 ще му свърши абсолютно еднаква работа. 6600К му е избора ако държи на апу. Даже с външно видео накрая пак 4 ядрен процесор ще има.

Ами аз попринцип питах за някаква по-нормална конфигурация за общо ползване + леки игри (HD филми,клпове,интернет),а то стана световен спор :D

То и аз така разбрах, та ми стана интересен спора. Мисля в случая е важен показателя цена/производителност, а не толкова производителност. Защото при ограничен бюджет няма как да бъде по друг начин. И на мен вече ми се спи, иначе щях да отговоря по съвсем друг начин. 

• Автор

Тоя 6300 нали трибидонен там киселите зелета на баба ти Бог не знае кво има в тоя процесор...Спомням си как тия Атлоните x3 някои бяха фабрично изгорели x4 така че правете си сметката за fx-овете,които не са хладни като i5 4460 и като поцъкаш тетрис не можеш да си чуеш мислите от бокса,който симулира излитане на boеing самолет...

И проблема с шума наподобяващ излитането на боинг съм го виждал пак на FX процесор,проблема се решава с 30 лева 

Ццц... Колко глупости се изсипаха, просто не е за вярване... Четох до втората страница и се отказах тотално.

Ако тук имаше поне 1 човек, който разбира малко от малко, щеше да ви нахейти много, ама много здраво. Същото каквото бих направил сега.

Но вече не ми се занимава и на мен. То като обясниш надълго и нашироко нещата и обсъдиш всичките тези глупости, които изписаха, ще получиш бан от жалкото подобие на хардуерен модератор и през това време, форумните малоумници ще са изтърсили някаква брутална простотия в опит да се защитят и ще се бият в гърдите. Понеже аз не мога да споря с тях, защото пак мен ще накажат. И накрая, автора ще им повярва на простотиите к ще се прецака много яко...

Болна работа...

Разликата между видеото на А8-6600к и А8-7600  http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2271&gid2=1788&compare=radeon-r7-7600-vs-radeon-hd-8570d

95w срещу 65w. 3.8-4.2ghz срещу 3,1-3,8ghz

Ето и сравнено с hd 4600  http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2271&gid2=1438&compare=radeon-r7-7600-vs-intel-hd-graphics-4600-desktop

Редактирано от hitman0013 (преглед на промените)

1 към 1 раликата в производителността между Richland и Kaveri е нищожна. А разликата в честотите ще даде предимство на 6600. Освен това 6600 е отключен, докато 7600 не е, и с едно вдигане на множителя 6600 може да мине 4,2... 7600 няма опция за вдигане на множителя. А доколкото разбирам идеята е в последствие да се вземе външно видео. За това и говоря за 6300... Днес 3258 ще му свърши работа. Утре вече не се знае дали 2-ядрен процесор въобще ще става за каквото и да било. Все пак в последните 2-3 години оптимизациите за многоядрени процесори се подобряват, и резултатите се виждат. Е не от съфорумниците, дето още мислят, че по-мощните ядра на интел правят по 2 изчисления за един такт, следователно са 2-нишкови, ама някой, дето няма афинитет към производителя вижда... 860К се предпочита пред G3258 заради 4-те ядра... 6300 се предпочита пред i3 заради 6-те ядра. 3850 се предпочита пред i5 заради 8-те ядра. Само i7 и сокет 2011 Intel нямат равни, което си е сериозно предимство. Ама тука нито бюджета позволява, нито замисъла е екстремна машина. Ако успее да се вкара 6300, защо да не се вкара, и след 2 години с оптимизациите машината пак да държи фронта...

AMD Athlon X4 5350 Quad Core, HD8400, 2.05GHz, BOX, AM1

ASUS AM1M-A, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, AM1

ADATA 4GB DDR3L 1600 Pro

ADATA 128GB 2.5" SSD XPG SX910 SATA III

Крайна цена 385,42 лв.

Кеф ти фейсчето, кеф ти тетрисче пък ако искаш и 4К видео. Студено, икономично, тихо и най-вече евтино!
А според логиката на Психопата тия ми ти ядра те хвърлят две години в бъдещето и мажеш наред секви Интели! :clown:

AMD Athlon X4 5350 Quad Core, HD8400, 2.05GHz, BOX, AM1Да,тези от Intel трева пасат...Ще изкарат с 1151 или някой по-нов сокет нещо брутално и ще мажат всеки fx със разликата от 50 вата в idle и под товар

ADATA 4GB DDR3L 1600 Pro

Крайна цена 385,42 лв.

Кеф ти фейсчето, кеф ти тетрисче пък ако искаш и 4К видео. Студено, икономично, тихо и най-вече евтино!

А според логиката на Психопата тия ми ти ядра те хвърлят две години в бъдещето и мажеш наред секви Интели! :clown:

• Автор

AMD Athlon X4 5350 Quad Core, HD8400, 2.05GHz, BOX, AM1

ADATA 4GB DDR3L 1600 Pro

Крайна цена 385,42 лв.

Става въпрос дали в последствие като му сложа външно видео процесора да не го спъва много,игрите да вървят с около 30-40 FPS.Говоря за игри като GTA IV,DIRT3,Mincraft,Need for Speed Most Wanted (2012).Нямах предвид тетрис или миничките под игри.

Редактирано от Десислав Петров (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.