Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на конфигурация.

Featured Replies

Здравейте колеги,първо ще разясня ситуацията:

Подаръкът ми за коледа най-вероятно ще е механична клавиатура на цена 200 лева,но напоследък не съм доволен от конфигурацията като говорим от мощ и производителност в игрите,за това в главата ми се върти идеята,да добавя към 80 лева от мен към тези 200,и да си ъпгрейдна конфигурацията.

Искам да видя опцийте за ъпгрейд и повишението на производителността в игрите,и ако си заслужават ще ги взема,ако ли не ще ви се извиня за безпокойството и ще си карам с механичната Клавиатурка.

В момента конфигурацията ми е:

ASRock 980DE3/U3S3

AMD FX-6300

RAM 4 GB A-DATA 1600

PowerColor Radeon HD 7850 1 GB.

WD Blue 500GB.

Corsair VS450

Delux-MGC460.

Краен Бюджет:280 лева.

Мерси предварително.

Здравейте колеги,първо ще разясня ситуацията:

Подаръкът ми за коледа най-вероятно ще е механична клавиатура на цена 200 лева,но напоследък не съм доволен от конфигурацията като говорим от мощ и производителност в игрите,за това в главата ми се върти идеята,да добавя към 80 лева от мен към тези 200,и да си ъпгрейдна конфигурацията.

Искам да видя опцийте за ъпгрейд и повишението на производителността в игрите,и ако си заслужават ще ги взема,ако ли не ще ви се извиня за безпокойството и ще си карам с механичната Клавиатурка.

В момента конфигурацията ми е:

ASRock 980DE3/U3S3

AMD FX-6300

RAM 4 GB A-DATA 1600

PowerColor Radeon HD 7850 1 GB.

WD Blue 500GB.

Corsair VS450

Delux-MGC460.

Краен Бюджет:280 лева.

Мерси предварително.

Ако искаш ъпгрейд взимаш този процесор...След това взимаш още рам и ново захранване...

Смятам, че ще е по-добре да подновите видеокартата си. 1GB памет е малко вече, независимо от резолюцията. Новите игри искат повече vRAM. 

Обща стойност - 279.00 лв. с ДДС

Тази видеокарта би била добро попълнение към вашата конфигурацията. Имайте в предвид, че захранването Ви не е от най-добрите. Ако имате възможност го сменете и него с по-качествено такова.

Edit: Можете също да закупите още 4GB RAM с тези 80 лева и да си купите клавиатурата, която желаете.

Редактирано от Defused (преглед на промените)

За тия пари нищо което да си заслужава не може да вземеш. Имам предвид прирастът в производителността няма да си заслужава парите. Замисли се за едно SSD.

Смятам, че ще е по-добре да подновите видеокартата си. 1GB памет е малко вече, независимо от резолюцията. Новите игри искат повече vRAM. 

Обща стойност - 279.00 лв. с ДДС

Тази видеокарта би била добро попълнение към вашата конфигурацията. Имайте в предвид, че захранването Ви не е от най-добрите. Ако имате възможност го сменете и него с по-качествено такова.

Edit: Можете също да закупите още 4GB RAM с тези 80 лева и да си купите клавиатурата, която желаете.

Напълно безсмислен ъпгрейд ! Да сложи карта със същата производителност заради повече VRAM ? По-добре да си купи процесор и след това r9 380X/GTX 960 като си събере пари и излязат,вместо да потроши едни почти 300 лева за карта,която ще предложи същата производителност в игрите...

Зависи. Картата, макар и 1GB, е относително хубава, така че ще може да я продаде и да избие част от парите.

EDIT: Има слухове, че новата COD от Treyarch при високи детайли/резолюция ще достигне 2,5 vRAM usage.

Зависи. Картата, макар и 1GB, е относително хубава, така че ще може да я продаде и да избие част от парите.

Тази неговата карта точно подкарва всяка нова игра на почти максимални настройки без АА,какъв е смисъла от такава със същата производителност ?

За тези пари не можете да ъпгрейднете чувствително конфигурацията. Може да се задоволите с клавиатурата, а с тези 80лв да си вземете някаква кутия, която да ви позволи ъпгрейд в бъдеще. Сегашната ви не е добра (ако е това), изглежда доста евтина и неспособна да осигури добро охлаждане, което ще е от основно значение за бъдещият ви ъпгрейд. По-мощните компоненти на теория имат и по-високо енергопотребление и отделят повече топлина. Освен това кутията с горен монтаж на захранването, което също не е хубаво.

Съветвам ви да помислите по този въпрос първо, преди да правите сметки за смяна на видеокарти и процесори. Компютърът ви на този етап е доста производителен, така или иначе.

• Автор

За тези пари не можете да ъпгрейднете чувствително конфигурацията. Може да се задоволите с клавиатурата, а с тези 80лв да си вземете някаква кутия, която да ви позволи ъпгрейд в бъдеще. Сегашната ви не е добра (ако е това), изглежда доста евтина и неспособна да осигури добро охлаждане, което ще е от основно значение за бъдещият ви ъпгрейд. По-мощните компоненти на теория имат и по-високо енергопотребление и отделят повече топлина. Освен това кутията с горен монтаж на захранването, което също не е хубаво.

Съветвам ви да помислите по този въпрос първо, преди да правите сметки за смяна на видеокарти и процесори. Компютърът ви на този етап е доста производителен, така или иначе.

Окей,ще взема CM Elite 431(освен ако няма друга,по-добра за тази цена) и клавиатурата,пък към Рожденният ми ден(Чак август) ще му мисля за преминаване към интел.

Смисъла е в това, че като излезе догодина COD WoW II и човека реши да поиграе на 1080p ще има недостиг на vRAM, ако ще и 5000 CUDA cores и видео-процесорна мощ от 10000mhz да има.

Окей,ще взема CM Elite 431(освен ако няма друга,по-добра за тази цена) и клавиатурата,пък към Рожденният ми ден(Чак август) ще му мисля за преминаване към интел.

Добре си се насочил към интел...Обаче тази кутия е най-доброто в бюджета...(Допълнителен вентилатор съм ти сложил) 

Също можеш да вземеш и тази клавиатура и това захранване...Вместо клавиатура от 200 лева...Тоест ще купиш нова кутия,захранване и клавиатура едновременно,помисли си...

Смисъла е в това, че като излезе догодина COD WoW II и човека реши да поиграе на 1080p ще има недостиг на vRAM, ако ще и 5000 CUDA cores и видео-процесорна мощ от 10000mhz да има.

Също ако му е толкова зор ще сложи резолюцията на 720 или ще е събрал пари тогава отново и ще вземе карта като 370Х,която е конкурент на 960,а не на 750ti...

• Автор

Добре си се насочил към интел...Обаче тази кутия е най-доброто в бюджета...(Допълнителен вентилатор съм ти сложил) 

Също можеш да вземеш и тази клавиатура и това захранване...Вместо клавиатура от 200 лева...Тоест ще купиш нова кутия,захранване и клавиатура едновременно,помисли си...

Също ако му е толкова зор ще сложи резолюцията на 720 или ще е събрал пари тогава отново и ще вземе карта като 370Х,която е конкурент на 960,а не на 750ti...

Добре,но разликата каква е между двете кутий?

Добре,но разликата каква е между двете кутий?

Предложената от мен е по-качествената изработка и е с по-качествени материали,а ELITE 431 не се препоръчва много и предполагам има доста пластмаса по нея,обаче има стъкло,което си е предимство...

Аз не мога да взема отношение по модели кутии, единствено мога да споделя положителните си впечатления от CM N300, която имам от няколко дни. Първо ми направи впечатление, че почти цялата е метална. Метала от своя страна не е с остри ръбове и няма опасност да се порежеш докато я разглабяш. Идва  с 2 вентилатора и позволява нещо като cable management, за да се осигури по-добър въздушен поток. Освен това е с долен монтаж на захранването.

Може да разгледате тази тема.

Те и трите са с долен монтаж на захранването но N300 излиза най-изгодно като цена понеже хем е по-евтина хем е с два вентилатора.

На другите две трябва да им се купува още един. Специално на ENERMAX-а са му горе изводите вместо на панела което е гадно.

Според мен в тази ситуация има 2 варианта:

Можеш да си вземеш още 4GB ram, 128GB SSD и нова кутия:

4GB DDR3 1600 A-DATA

A-DATA SSD SX900 128GB SATA3

CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU

Обща стойност: 263.89 лв. с ДДС

Ако не държиш на SSD-то, може да си вземеш 1TB HDD, защото напоследък игрите стават 40+ GB.

Или да си вземеш още 4GB рам и клавиатурата.

Редактирано от TheLion17 (преглед на промените)

EDIT: Има слухове, че новата COD от Treyarch при високи детайли/резолюция ще достигне 2,5 vRAM usage.

Тя CoD GHOST  и сега заема 3.5 GB VRAM ;)

2014-11-30_210843.jpg

Тя CoD GHOST  и сега заема 3.5 GB VRAM ;)

...

Ух мислех да я вземам но ... като чета из нета.Същото е и със AC Unity - кофти PC порт.Сега на заплата мисля да вземам тази

Ух мислех да я вземам но ... като чета из нета.Същото е и със AC Unity - кофти PC порт.Сега на заплата мисля да вземам тази

То хубаво,но в бюджета до 280 лева не влизат хубави карти с поне 4 гигабайта видео рам,тоест да си остане със сегашната и ако трябва да свали резолюцията...

OFF: Мисля тази е по-добра ;)

Колеги, ако сте фенове на поредицата купувайте Advanced Warfare. Бях скептичен купувайки я, ама се оказа доста добра покупка. Много добре е портната. Единствено като забележка, че пак са използвали някакъв mouse fix за тези, които ще играят с контролери и от време на време много се увеличава бързината на мишката. Най-добрите в производството на COD си остават, гореспоменатите, Treyarch, но и тази игра е сполучлива. 

Колеги, ако сте фенове на поредицата купувайте Advanced Warfare. Бях скептичен купувайки я, ама се оказа доста добра покупка. Много добре е портната. Единствено като забележка, че пак са използвали някакъв mouse fix за тези, които ще играят с контролери и от време на време много се увеличава бързината на мишката. Най-добрите в производството на COD си остават, гореспоменатите, Treyarch, но и тази игра е сполучлива. 

Сега ще я тествам :) 

Screenshot_13.png

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Извинете,че бъмпвам темата,но трябва помощ.

Реших,че в момента ми е по-належащо охлаждането.Мислех да взема кутия(желателно с кейбъл мениджмънт и добро охлаждане)и някакъф Афтърмаркет куулър за процесора.(Мислех си за 212 Ево,процесора много грее а боксовото е и шумно на всичкото отгоре).

Давайте си предложенията за нещо до към 200 лева ако може.Мерси предварително.

ПП:Ако може всичко да е от Никем ще е екстра :).

Редактирано от lannister (преглед на промените)

FRACTAL DESIGN Core 3300 USB3.0, BLACK, w/o PSU

DEEPCOOL LUCIFER

пс. Ако държиш да е от Никем кутията я има и там а охладителя не е проблем да се замени с по-евтиния CM HYPER 212 EVO.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.