Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на цифров приемник и антена (Декодер/Set-top box)

Featured Replies

Здравейте.

Ще помоля за малко помощ при избор на декотер и антена за гледане на цифрова ефирна телевизия.

Засега заглеждам ето тези:

Opticum HD T90

Margon City 5.5

Добри ли са за парите си?

Има ли нещо по-качествено в този ценови диапазон?

Телевизорът ми е KTN 2130AX. Няма HDMI порт, но има SCART.

Преди това провери дали в района където си, има възможност да се гледа ефирната телевизия.

Общо взето всичко е еднакво и няма какво да се избира.

SD приемник около 40 лв, HD приемник около 50 лв. Приема в повече БНТ HD.

Като антена за голям град и село с предавател е достатъчна и "пишка" от няма и 5 лв. При някои модели дори е комплект. За съседни села на такива с предавател и несъседни на голям гррад - антена за 20 лв. Като дадеш подробности за населено място може и повече.

Като има SCART на телевизора всякъкъв декодер ще стане, модулатор не трябва.

На места сигнала е доста слаб, и си трябва хубава антена, а доста вероятно и усливател. Пък тези изпълнения не искам да ги коментирам.

• Автор

От Монтана съм. Би трябвало да има покритие на цифрова ефирна телевизия.

Има ли значение с кой от двата вида кабели ще свържа телевизора и декодера: SCART - SCART или SCART - RCA?

Все тая. ако е Scart-Scart няма как да ги объркаш. По принцип във всеки окръжен град има достатъчно мощен предавател че да не са необходими външни антени. Като се изключат някои частни случаи на подземия и доста железобетон.

• Автор

Някой знае ли Strong STR 8115 в комплект с антена ли идва или без?

От Монтана съм. Би трябвало да има покритие на цифрова ефирна телевизия.

Има ли значение с кой от двата вида кабели ще свържа телевизора и декодера: SCART - SCART или SCART - RCA?

Здравеи и аз съм от монтана и гледам цифровата с една антена от 2лв и даже ми е вътре в стаята,за кво да се набутваш с толко скъпа антена нчма смисъл

• Автор

Значи изборът на антена отпада.

Остава само да избера декодер. Колебая се между тези двата:

Opticum HD T90

Strong STR 8115

Оптикома е чешки. Отличен е с награда на изложение.

Стронга е китайски, но ако не се лъжа е по-нов, като година да пройзводство. Има и хубав сайт от където може да се свалят софтуерни ъпдейти. USB порта е разположен по-удобно а именно от пред на панела.

Ще се радвам ако някой помогне с изборът или сподели допълнително +/- за единият или другият декодер.

Един глас за Strong STR 8115, ако има вътрешна активна антена, тип "пръчка"

Имам наблюдение върху Strong  STR 8113, който идва със активна антена в комплекта. И мога да кажа , че съм доволен от него.

"Хваща" добре канали, ако се намирате в по-голямо населено място.

П.П. Вчера останах приятно изненадан , че чете "некомпресирано" видео .mov (1080p 30fps) от DSLR фотоапарат, от флашка.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Веси , взимай тоя стронг :) ти все едно кола ще купуваш . Миналата година бех в Монтанската болница и си купих Strong  STR 8113 - със неговата си антена в комплекта нямаше никакви проблеми .

Даа - все едно се избира яхта или частен самолет! Всеки един приемник без изключение става, стига да е HD но и SD става. Една пасивна антена в града върши чудесна работа , а нейната цена е 2-3 лв. В краен случай може да се използва парче проводник или старата пръчка на стайната антена.

• Автор

От приемник до приемник има немалко разлика в качеството на картината, което осигуряват. Примерно между Strong STR 8113 и Strong STR 8115 се наблюдава 10% подобрение на картината при вторият.

Темата за това как да пазаруваме е дълга и обширна. Аз съм перфекционист по характер и обръщам внимание на това, което купувам. Някой пък взимат първото, което им попадне. Въпрос на личен избор а не на себестойност на пазаруваната продукт!

От приемник до приемник има немалко разлика в качеството на картината, което осигуряват. Примерно между Strong STR 8113 и Strong STR 8115 се наблюдава 10% подобрение на картината при вторият.

Темата за това как да пазаруваме е дълга и обширна. Аз съм перфекционист по характер и обръщам внимание на това, което купувам. Някой пък взимат първото, което им попадне. Въпрос на личен избор а не на себестойност на пазаруваната продукт!

"Примерно между Strong STR 8113 и Strong STR 8115 се наблюдава 10% подобрение на картината при вторият."

Кога ги купи и двата, та намери и време да установиш разлика от 10 %? Хората ти казаха. Като че ли ще купуваш автомобил за 50000 лева. Две кила луканка са по скъпи от него!  5112

Примерно между Strong STR 8113 и Strong STR 8115 се наблюдава 10% подобрение на картината при вторият.

Кой ти каза тая глупост и маркетингов трик :) то пък има някаква разлика м/у двата освен дисплей :)

плюс това на тоя барутник на който ще го пускаш , каква разлика очакваш да видиш :(

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

21 век сме. Хората пишат ревюта, правят сравнения. Така всеки може свободно да се информира за даден продукт без да се налага да го купува!

Обаче забелязвам, че някой хора по начина си на мислене си седят в каменната ера. Ако не ви харесва темата ми, моля не пишете в нея.

п.с. За някой хора явно е по-лесно е да си седят на масата, да хапват луканка и да обсъждат скъпи неща, защото евтините са недостойни за коментиране.

Весели празници.

Редактирано от vesi 678 (преглед на промените)

Става ми смешно! Сетих се за еин бум при мобилните телефони, когато се пръкнаха трибандовите телефони! Всички се юрнаха да купуват такива. По скъпи но и на мода. Дума не можеше да се каже на разбирачите - следели техническите данни и новостите! Никой не можа обаче да ми обясни за чиф му е трибандов телефон в България и с какво е по добър от двубандовия!

Това само заради аналогията, въпреки ,че излиза от темата!

Та и за декодерите - какво се очаква, като така или иначе ще гледате на стар барутник. И марсианска технология няма да ви докара HD картина на телевизор с тръба! 

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

21 век сме. Хората пишат ревюта, правят сравнения. Така всеки може свободно да се информира за даден продукт без да се налага да го купува!

Обаче забелязвам, че някой хора по начина си на мислене си седят в каменната ера. Ако не ви харесва темата ми, моля не пишете в нея.

п.с. За някой хора явно е по-лесно е да си седят на масата, да хапват луканка и да обсъждат скъпи неща, защото евтините са недостойни за коментиране.

Весели празници.

Плюсчето ти е за луканката, а не за дрънкулката, която както каза и колегата от горния пост - няма да ти свърши нищо полезно на тази остаряла техника.Вярно е, че всеки може свободно да се информира, но да не стигнеш до там, да питаш какви слипове на цвят да си купиш, за да ти стоят удобно! 5114

"Примерно между Strong STR 8113 и Strong STR 8115 се наблюдава 10% подобрение на картината при вторият."

Кога ги купи и двата, та намери и време да установиш разлика от 10 %? Хората ти казаха. Като че ли ще купуваш автомобил за 50000 лева. Две кила луканка са по скъпи от него!  5112

Излишен сарказъм, придружен с незнание! Това което казва vesi 678 е самата истина. Пробвал съм ги и двата  и Strong STR 8113 е с по лоша картина от STR 8115. Даже затова го смених с STR 8115 в Техномаркет! По късно се наложи да  купя 8113 за тъста ми, който го ползва във врачанско село, а той има модулатор и може да се ползва за старите телевизори през антенния вход. И да има малка антена в комплекта!

Излишен сарказъм, придружен с незнание! Това което казва vesi 678 е самата истина. Пробвал съм ги и двата  и Strong STR 8113 е с по лоша картина от STR 8115. Даже затова го смених с STR 8115 в Техномаркет! По късно се наложи да  купя 8113 за тъста ми, който го ползва във врачанско село, а той има модулатор и може да се ползва за старите телевизори през антенния вход. И да има малка антена в комплекта!

Ти сериозно ли говориш? "Излишен сарказъм, придружен с незнание! " Май си приличате с питащия!

Здравейте.

Ще помоля за малко помощ при избор на декотер и антена за гледане на цифрова ефирна телевизия.

Засега заглеждам ето тези:

Opticum HD T90

Margon City 5.5

Добри ли са за парите си?

Има ли нещо по-качествено в този ценови диапазон?

Телевизорът ми е KTN 2130AX. Няма HDMI порт, но има SCART.

Доста добра работа вършат старите магнитни дискове от социалистическо време, които се ползваха за стайни антени. Ако ти изпадне пробвай с такава.

Ти сериозно ли говориш? "Излишен сарказъм, придружен с незнание! " Май си приличате с питащия!

Хубаво е човек да има самочуствие, но аз съм ги изпробвал а ти не, и продължаваш да си прав разбира се!

Изглежда не можеш да приемаш истина различна от твоята. Бих използвал стар циничен виц за случай като твоя, но ще се въздържа.

Доста добра работа вършат старите магнитни дискове от социалистическо време, които се ползваха за стайни антени. Ако ти изпадне пробвай с такава.

Хубаво е човек да има самочуствие, но аз съм ги изпробвал а ти не, и продължаваш да си прав разбира се!

Изглежда не можеш да приемаш истина различна от твоята. Бих използвал стар циничен виц за случай като твоя, но ще се въздържа.

Няма страшно. Можеш да си кажеш вица. Но по голям виц от теб няма. Не е необходимо, когато нещо не ти е ясно, да вземаш отношение. По-добре си мълчи, за да не изглеждаш глупак в очите на тези, които разбират от техника. Приятна Нова година ти желая! Не съм човек, който обича да се дърли с хората.

Ако беше попитал за избор на бутилка пиене - изборът и щеше да е значително по-голям. И различията между сортовете - повече. А цената е в същия порядък.

И не знам на база на какво се твърди че едната кутийка давала 10% по-добра картина. Може да има разлика в чувствителността, но картината е еднаква.

Ако измисли как да стане предаването - мога да подаря един такъв диск. Ползван е за антена - срязан, с отвори.

Приятна Нова година ти желая! Не съм човек, който обича да се дърли с хората.

Такъв лицемер скоро не бях виждал ! Пращаш ми л.с. пълно с обиди, а тук във форума ми се лигавиш. Що не  покажеш истинската си същност :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.