Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на цифров приемник и антена (Декодер/Set-top box)

Featured Replies

На мен ми е интересно едно. Как хора, които си нямат понятие от телевизия и радиотехника, сравняват два продукта.  Всеки начинаещ радиолюбител или просто интересуващ се от тия неща знае, че сигналът не е като луканката. Ей сега може да го има, след минута не. Едно е сутринта да ловиш картинки, друго е на обяд. И вие сте хванали два декодера и сравнявате. Как? Какви са условията? Самите си противоречите, като казвате че трябвало антена, ама можело и без антена, пък можело и да няма сигнал. Е тогава как сравнявате качеството на декодерите? Просто констатирам. Да, единия може да лови по-добре от другия, но как ще имитирате едни и същи условия и дали при други  условия по-'слабия" декодер няма да е по-добър?  Все едно да сравнявате компютърни конфигурации. Е няма как да стане, защото има хиляди програми и игри, които се представят по различен начин  при различен хардуер. да не говорим, че влияние оказват и много други странични неща, включително задклавиатурното устройство.  Или пък да сравнявате автомобили. Е как ги сравнявате, след като на пътя им а 100 вида дупки и 1000 вида завои с 1000000 типа пътна настилка?

Ами на един и същи телевизор CRT  Crown, с единия имах по качествен образ откъм контраст и цветове, през SCART ,с едни и същи кабел и антена.  Пък вие специалистите продължавайте да се кръстите, че при цифров сигнал няма разлика! Не става въпрос за HD канали, там е ясно, а за SD, каквито са повечето. Имах възможност да сравня двата декодера и затова върнах в магазина STR 8113. На всичко отгоре имах и кофти звук с него, вярно кабела ми не е позлатен и е доста евтин, но с STR 8115 и звука ми е по чист, вероятно заради по добра филтрация.

Редактирано от izen (преглед на промените)

• Автор

Моето изказване, че модел 8115 е малко по-добър от 8113 се базираше на ревюта, които прочетох в друг форум. Разбира се може аз да съм си извадила грешен извод от тях за това и пуснах темата за да прочета повече коментари и мнения. Останах леко разочарована от това, че някой хора спамят, избиват си комплексите и отправят саркастични подмятания.

Засега съм се спряла на модел 8115 и щом го намеря наличен ще го поръчам.

Искрено благодаря на ivan1975, ieenso и izen за съветите и добрият тон на общуване.

Редактирано от vesi 678 (преглед на промените)

Моето изказване, че модел 8115 е малко по-добър от 8113 се базираше на ревюта, които прочетох в друг форум.

Да , от тоя същия форум изградихте и мнение за картината :) като си нямате понятие от величини :)

Малко се обърках.

На първа страница от темата прочетох следното:

quote_icon.png Първоначално публикувано от kod viewpost-right.png
Strong SRT 8115

+ В градски условия с почти пряка видимост към предвателя на около 2,5км постигнах качество 97-98% при 74-75 сила на сигнала .

При същите условия Strong SRT8113 постигна 87-88 при 71-72 съответно. С активната антенка не помня колко беше.

От което си вадя извода, че 8115 дава по-добра картина от 8113. Предполагам това с % е качеството на картината. От вашият коментар обаче излиза, че 8113 е за предпочитане.

Може би Аз не съм разбрала правилно но кой от двата дава по-добро качество на картината?

и от тия думи на kod , който изобщо не е на ти с техниката , вие установихте че процентите за качество на сигнала , означават качество на картина  :) Това са едни показатели ориентировъчни , които нямат нищо общо с действителността .Утре ще му налеят нов фирм и ще показва 150 % . Казах ти че със 8113 не съм имал никакви проблеми в Монтана , че дори за проба го пусках и на село - от стаята с неговата си антенка се опитваше на места да захапе картина . Ако искате да използвате вградения плеар - вече съм пас  , тъй като почити не съм го ползвал . Избягвайте приемник от сорта на НЕО , на село той дори и със външна антена го няма нигде никакъв :no-no:

Купете някакъв стронг или там каквото и да е за 50 лева и това е - успех .

ПП. От оня форум за приемниците вземай думите на сериозно на denyo , правил е доста тестове , той даже мисля че и тук е регистриран

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Ония скали отдолу не показват нищо смислено. Сила на сигнала обикновено е базирана на нивото за АРУ. А за "качество" въобще пък си нямам понятие къде са го вързали. В сервиза и реални условия съм тествал поне 20 различни , както и съм ги отварял за да знам елементна база и технология. Всичко го включвам на видеомонитор и с един кабел. Та добрите рабитят с парче проводник, за голям процент е достатъчна "пишка", а за калпавите трябва да включа антена.

Такъв лицемер скоро не бях виждал ! Пращаш ми л.с. пълно с обиди, а тук във форума ми се лигавиш. Що не  покажеш истинската си същност :(

Аз същността си съм я показал отдавна във форума, хлапе. Я да видим твоята. Хората, разбиращи от техника ме познават от близката 2004. Теб от кога, а и кога стана шпец в телевизията? Ето, понадолу, Филипов ти е посочил пример в сервиза му. Той не коментира, остана ти да ни отвориш очите!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз същността си съм я показал отдавна във форума, хлапе. Я да видим твоята. Хората, разбиращи от техника ме познават от близката 2004. Теб от кога, а и кога стана шпец в телевизията? Ето, понадолу, Филипов ти е посочил пример в сервиза му. Той не коментира, остана ти да ни отвориш очите!

За мен няма значение кой колко се е доказал, щом така се чустваш по добре, окей!  Прощавам ти  обидите, всеки има емоционални изблици! Същото се отнася и за мен.

Ония скали отдолу не показват нищо смислено. Сила на сигнала обикновено е базирана на нивото за АРУ. А за "качество" въобще пък си нямам понятие къде са го вързали. В сервиза и реални условия съм тествал поне 20 различни , както и съм ги отварял за да знам елементна база и технология. Всичко го включвам на видеомонитор и с един кабел. Та добрите рабитят с парче проводник, за голям процент е достатъчна "пишка", а за калпавите трябва да включа антена.

Първият декодер който купих беше Strong 8105 eco, който работеше много добре, но имаше проблем с инфрареда и още в гаранция го оправиха в сервиза за Стронг в София, който се намира в жк Борово, майстора е много добър и го препоръчвам на всеки. По късно се видяхме и от него разбрах, че в близки  и следващи модели слагат различна елементи , като някои модели му бяха фаворити. След това  взех за мои близки  SRT8106 заради RF модулатора, но този модел се изчерпа много бързо, повече не се появи, смятам го за най-добрият от всички. След това беще злополучния 8113, който замених с 8115, а след това пак заради модулатора купих отново 8113 за мои близки заради стар телевизор в близост до Лакатник.

Понеже в избора се набляга основно върху чуствителност на приемане мога да кажа, че всичките по горе модели работят  много добре и при по слаб сигнал и с елементарни антени от типа на старите запаметяващи дискове и само един е с външна антена.

За мен марката остава най-добра в съотношение цена/качество.

За ъпдейта на фърмуерите мисля, че повечето са ориентирани за корекция на мултимедийните възможности, корекции размера на субтитри и подобни. Така или иначе това не ме е интересувало, макар че обикновено си пише какви са промените и подобренията.  За мен си остава фактът за по лошата картина на 8113, и ако вие нямате обяснение най-вероятно ще се консултирам в сервиза.

Редактирано от izen (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.