Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филми правени по книга - желания и коментари

Featured Replies

Няма филм, който да е достатъчно близко до сюжета на книгата и да показва всички основни герои - а те не са малко. Последните два "Елена от Троя" и "Троя" са пълни бози - така, че ще се наложи да почетеш..

Съветвам те да я потърсиш преразказана - тъй като оригинала е в стихове - както те посъветва Сталик, ако пък решиш да се пребориш с книгата - има я в bezmonitor.com

• Отговори 78
  • Прегледи 28,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

За училище е.Значи ще се наложи да я прочета.

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля че варианта на митовете на Кун ще те задоволи. Оригинала наистина е малко тежък. Но има моменти и мотиви за тълкуване и интерпретация, които в никакъв случай няма да срещнеш във филм. Доста трудна тема например е щита на Ахил от 18-та песен. Това определено от филм не се учи. Трябва да я прочетеш, няма как. Препоръчвам ти редовни занимания с учебника на издателство "Диоген" за 9 клас. При съвестна работа гарантира отлична годишна оценка. :hush:

Винаги съм си бил отличник [тази година минах със 6,00] и не смятам че ще ме затрудни толкова една книга.

Винаги съм си бил отличник [тази година минах със 6,00] и не смятам че ще ме затрудни толкова една книга.

<{POST_SNAPBACK}>

Еми хаиде де прочети я толкова е интересна !

• 10 месеца по-късно...

Преди време попаднах на списъка за задължителната литература за 10 клас, някой знае ли дали има филми по тях и още по - добре ще е ако някой знае и линкове. А ето го и списъка:

1. "Ад" - Данте Алигери
  2. "Декамерон" - Бокачо
  3. "Дон Кихот" - Сервантес
  4. "Хамлет" - Шекспир
  5. "Тартюф" - Молиер
  6. "Робинзон Крузо" - Даниел Дефо
  7. "Граф Монтекристо" - Александър Дюма
  8. "Дядо Горио" " - Балзак
  9. "Шинел" - Гогол
  10. "Бел Ами" - Ги дьо Мопасан
  11. "История Славянобългарска" - Паисий Хилендарски
  12. "Българи от старо време" - Любен Каравелов
  13. "Криворазбраната цивилизация" - Добри Войников
  14. "Евгений Онегин" - Пушкин

ПП: може да съм изпуснал нещо, ако трябва ще редактирам ама мисля, че това е списъка :)

Ако мислиш да гледаш филмите,вместо да прочетеш книгите - да знаеш,че само ще си загубиш времето.

Тютюн в 10 клас ли е?

Ако мислиш да гледаш филмите,вместо да прочетеш книгите - да знаеш,че само ще си загубиш времето.

Тютюн в 10 клас ли е?

12-ти ;)

Иначе си прав... ефекта се губи като се изгледа филма.

Филмите губят част от смисъла който иска да ти покаже автора, но както си решиш :)

Криворазбраната цивилизация - по Хачо Бояджиев

Граф Монте Кристо - филма се разминава с романа. Мисля че предните версии преди 2002 са по романа.

Хамлет - това е линк за филма излезнал през 96. Другия вариант който откривам е с участието на Мел Гибсън (1990) - Хамлет

Декамерон

Другите не успях да ги открия. Мисля че екранизация на Евгений Онегин не съм срещала, но може и да има.

• 4 седмици по-късно...

По повечето романи на Стивън Кинг има направени филми:

Поредицата Царевични Деца

Роузи

Мъртва Зона

То

Таен Прозорец

Гробище за домашни любимци

Куджо

Има и още, но сега само за тези се сещам

Съмнявам се, че версията (има линк и по-горе) на Декамерон на Пиер Паоло Пазолини ще се хареса учителите по литература.

Присъдинявам се към това мнение. Не винаги екранизациите следват литературния оригинал и може да доведат до заблуждение. Като пример за това ще дам вторият вариант на "Козият рог" и това, че според някои американци Орфей е бил негър ("Язон и аргонавтите").

Редактирано от Boco67 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Съгласна принципно, но "Полет над куквиче гнездо" например си струва!

Еее, как може. В десети клас е най-яката литератира.

Искам пак да уча Данте или Бокачо :wors: .

Аз лично ти препоръчвам да ги прочетеш. "Декамерон" е много готина книга и не е трудна, даже има доста "перверзни" моменти :clap:

• 1 година по-късно...

Моят списък за лятото е същия+още 18 книги....Общо 28 прочетох 10 като най-много ми допадна Дядо Горио.Няма ли филм по книгата?Или сега се сещам преди време четох Виктор Юго-Клетниците,знам че има филм,а някой случайно да има линкче?

Моят списък за лятото е същия+още 18 книги....Общо 28 прочетох 10 като най-много ми допадна Дядо Горио.Няма ли филм по книгата?Или сега се сещам преди време четох Виктор Юго-Клетниците,знам че има филм,а някой случайно да има линкче?

Ако ползваш торенти... - "Клетниците"

Но е по - добре да четеш книгите...

• 4 седмици по-късно...

The hunt for red october

това е един много добър филм гледъл съм го над 20 пъти :P никога няма да ми писне

The hunt for red october

това е един много добър филм гледъл съм го над 20 пъти :) никога няма да ми писне

За съжаление, "Ловът на Червения октомври" е крещящ пример за това как от един перфектен трилър (Том Кланси) се получава несъответстващ филм.

• 6 месеца по-късно...

Филмчето се оказа хубаво, поне на мен ми хареса много, като актьорската игра беше невероятна. Буквално се влюбих в Кристен Стюарт, че ми е и на годините xD

Четири-логията книги е невероятна, чел съм ги и четирите на Английски. Чел съм и първата на Български(от познат), знам че и втората част била преведена, но не съм я чел, понеже не ми се дават пари за превод -_-(имам ги на английски)

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Има ли филми правени по някой от романите на Сандра Браун ???

Ако е за същата Sandra Brown виж тук:

Her novel French Silk was made into a movie, released in 1994, for television. Susan Lucci, Shari Belafonte, and Lee Horsley starred in it.[2]

In 2007 she contributed to Court TV's series "Murder By The Book" in regard to the murder of Betty Gore in Wylie, Texas, on Friday, June 13, 1980.

Ако е за създателката на любовни романи по-добре попитай тук. Ако там не знаят, значи никой не знае - ха-ха.

• 7 месеца по-късно...
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.