Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки част 4

Featured Replies

IMGP0523.jpg

IMGP0776.jpg

IMGP0659.jpg

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 307,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Зима в Родопите The region of Rozhen peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Snezhanka (Snow White) peak, Rhodopi Mountains by Никола Атанасов, on Flickr Rhodopi Mountains

• L'église de la Madeleine - Църквата Света Мария-Магдалена в Париж. Изключително впечатляваща сграда. Необичайната (поне за мен) за католически храм архитектура се дължи на най-очевидното обяснение -

• Кукери на фестивала Сурва в Перник

Публикувани изображения

IMGP0523.jpg

Доста време я строиха. Не знам дали в България има друга с такова синьо кубе.:D

Красива снимка. 

Доста време я строиха. Не знам дали в България има друга с такова синьо кубе.:D

Красива снимка. 

Наистина много хубав син цвят се е получил. Благодаря! Забелязва се и олющеният преден капак на Фията...

Мисълта ме загложди още снощи. Сутринта, след първото кафе с няколко цигари, поглеждам през прозореца. Билата на Родопските възвишения плътно са нахлупили пухкавите калпаци на мъглата.Небето ниско и заканително сивее. Въпреки това решавам да тръгна.  След кратко пътуване, ей къде е с.Бачково, паркирам в дясно на широкото пред входа на старите рибарници, току след третия тунел. Мятам раницата на гърба и хващам пътеката в ляво, до изхода на тунела. Целта ми е Сливодолското падало в биосферния резерват „Червената стена” Дъждът започва слабо, но упорито да ръми. Калната, покрита с миналогодишни почернели листа пътека е осеяна с дъждовници. Първите срещнати заглеждам с любопитство.  Излезли на открито, с навирени нагоре муцунки, дебнат последните, оцелели от нощните студове мушици. Щраквам пътьом няколко. Скоро губя интерес, но внимавам да не ги настъпя, че те не са бързоподвижни като гущерите. В полумрака на дълбокото дере растителността, отдавна загубила бодряшкия оптимизъм на пролетните багри,  прилича на мръсен килим. Все още е зелено, но някак си нечисто и мокро. Даже птичките не пеят. Само отделни, запалени в жълто от нощният мраз листа, подсказват  че скоро тук ще властва топлата носталгия на късната есен. Но още е рано. Дъждът постепенно се усилва. След около час вървене по стръмната и хлъзгава от мокрото пътека, спирам пред втория по-големина пад  на неособено пълноводната рекичка.  Докато камерата на статива прави няколко дълги експозиции, аз съм клекнал до нея и с протегнати ръце, като индийски шаман пред свещен огън, се опитвам да я предпазя от ледените капки. Дъждът продължава да се усилва. „Тая няма да я бъде!” отбелязвам мислено и след една цигара време, бързо събирам партакешите. До падалото е още поне час по стръмната пътека, така че решавам да се връщам.  Още час обратно под  дъжда и при колата вече съм подгизнал като сюнгер. „Капо” и то второ. Миналия уикенд  на Триград ми се случи нещо подобно, само че тогава времето беше прекрасно, но обърках пътя в търсене на прословутите „Чаирски езера” и след 15 км. драпане по камъняка, се върнах без изобщо да ги зърна. Нищо. Нали днес е световният Ден на ходенето и поне го отбелязах подобаващо с двучасов мокър преход в гората. 

21891566420_b7e4c850fa_b.jpgIMG_5334 by Никола Атанасов, on Flickr

21891864848_fe19fcb8e6_b.jpgIMG_5401 by Никола Атанасов, on Flickr

22079772705_2997439f62_b.jpgIMG_5348 by Никола Атанасов, on Flickr

21891551200_aed94e8ed0_b.jpgIMG_5418-5 by Никола Атанасов, on Flickr

22079756985_6f2003e660_b.jpgIMG_5450 by Никола Атанасов, on Flickr

Редактирано от NNNNIKKKK (преглед на промените)

Ник, ако аз бях направил такъв преход, и се бях върнал дори и само с втората снимка, която показваш - пак щях да съм доволен :) .

Цял ден пътуване с влак, ходене няколко километра в жегата и катерене по скали ми струваха, за да направя тези снимки:

15084865458_040bd67eb6_b.jpg

15271421445_69ae309749_b.jpg

15271397815_a8441aa663_b.jpg

Остана ми един хубав спомен от цялата работа.

ПП. На подобни пътувания - задължително с GPS и предварително разузнаване на маршрута ;) .

Ник, ако аз бях направил такъв преход, и се бях върнал дори и само с втората снимка, която показваш - пак щях да съм доволен :) .

Цял ден пътуване с влак, ходене няколко километра в жегата и катерене по скали ми струваха, за да направя тези снимки:

....................

Остана ми един хубав спомен от цялата работа.

ПП. На подобни пътувания - задължително с GPS и предварително разузнаване на маршрута ;) .

Къде е това? Интересно място. Не съм го виждал.

Къде е това? Интересно място. Не съм го виждал.

Мястото си заслужава, но имай  предвид ако тръгнеш с кола като нас, когато слезеш от магистралата пътя е отвратителен.

Ето и моята

8402076c.jpg

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Мястото си заслужава, но имай  предвид ако тръгнеш с кола като нас, когато слезеш от магистралата пътя е отвратителен.

Ето и моята

http://prikachi.com/images/76/8402076c.jpg     Около Враца ли е ?

Около Враца ли е?

Не! Това е след прохода през Стара планина - от Южна България от Айтос през гр.Провадия за Варна. Пътувал съм няколко пъти от там за Варна, но явно съм ги пропуснал. :) 

... така и така качваш фона (тая с огъня), дай аз да покажа и обекта.

21925899788_15e273a443_c.jpg

22123867341_9104faa2f8_c.jpg

Описанието ти е чудесно.Снимките също.Браво.Аз също много харесвам тази планина Родопа.Само не разбрах,къде е това място с мостчето.?

Благодаря. Това е пътеката за Сливодолското падало. Част от биосферния резерват "Червената стена". Началото на пътеката е веднага в ляво след третия тунел по пътя Асеновград -Смолян. От там до падалото е около два часа по това дере нагоре по течението, пътеката лъкатуши ту отляво, ту от дясно на поточето и го пресича по дървени мостчета, като това на снимката. Пътеката е маркирана добре и е трудно да се загубиш.  Ако искаш да погледнеш самия водопад, напиши в нета Сливодолско падало и ще излязат снимки. Ходил съм там преди няколко години и есента се беше развихрила яко. Растителността е предимно широколистна и преобладават букът и дъбът, а те се обагрят много красиво в топли цветове. Сега обаче явно е още рано и зеленото се държи и не се предава.:) Може би в края на октомври или началото на ноември.  Името на резервата е свързано с една отвесна скала, която е обърната на запад и залезът я обагря в червено. Ами това е.

П.П. Впрочем тази последната снимка изобщо не е добра. Съжалих още в момента, в който я качих. Камерата фокусира на недодходящо място, но нямах възможност да повторя, защото картата се напълни и снимането приключи.:D

Редактирано от NNNNIKKKK (преглед на промените)

Творение в тон с есента на алеята до художествената академия.

22235465031_549f1ccc84_c.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.