Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да уча по География ?

Featured Replies

Моля ви, дайте ми идея как да уча по география, че като чета от учебника и се оптивам да го назубра ми идва да заспа. :ph34r:

Моля ви дайте идеи. :)

Благодаря ви предварително.

Защо искаш да го назубриш? Гледай да запомниш най-важните неща от учебника!

Ако ща изпитват утре, просто кажи на г-жата, че си бил например в Гърция да празнувате и днес си си дошъл в БГ и толкова. 

Защо искаш да го назубриш? Гледай да запомниш най-важните неща от учебника!

Дабе...чичо скруч (досети се защо го наричаме така) намалява оценката с единица за най-малкият пропуснат детайл.

За това ако не го назубра пеерфектно ще завърша срока с 2.

Ако ща изпитват утре, просто кажи на г-жата, че си бил например в Гърция да празнувате и днес си си дошъл в БГ и толкова.

При тоя не е така просто, веднага пише 2, некаф отвратителен е и просто тоя ме е отказал от географията.

При тоя не е така просто, веднага пише 2, некаф отвратителен е и просто тоя ме е отказал от географията.

Айде, айде пак оправдания!!! Следващия път, ако не си подготвен ще ти напиша 2-ра двойка! Сядай 2-ка!!!

Това ще е отговора на даскала/даскалицата.

Айде, айде пак оправдания!!! Следващия път, ако не си подготвен ще ти напиша 2-ра двойка! Сядай 2-ка!!!

Това ще е отговора на даскала/даскалицата.

За това през няколко часа си взимам бележка от сестрата и нататък знаеш...

Моля ви, дайте ми идея как да уча по география, че като чета от учебника и се оптивам да го назубра ми идва да заспа. :ph34r:

Моля ви дайте идеи. :)

Благодаря ви предварително.

Когато си пред компютъра заспиваш ли? Навярно - НЕ!. Изключи го тогава и застани пред учебника по география, но отново гледай да не заспиш. Само тогава ще научиш и географията.

Тая география не може да е чак толкова трудна.Кое те озорва най-много там?

Некви пояси, чернилките от африка, политическа карта и т.н.

Уф,трудна работа.

Издърпай лан кабела от компютъра.Протегни ръка и натисни бутона за изключване на компютъра.Седни и почни да учиш.

Друг вариант няма.

Поиграй си ! :)

http://world-geography-games.com/

Редактирано от MirchevSvilen (преглед на промените)

Незнам, но какво толкова трудно и има на тази георграфия, толкова е лесна и приятна за учене, че ми правеше кеф преди да я уча. 

Най-лесно се учи география с разтворен атлас. А и е толкова лек и приятен предмет, че не мога да си представя кое е чак толкова мъчно и неясно.

Най-лесно се учи география с разтворен атлас. А и е толкова лек и приятен предмет, че не мога да си представя кое е чак толкова мъчно и неясно.

Напълно съм съгласен, но както казва баща ми, ако не ти идва от вътре желание да научиш нещо ново, няма как да стане на сила.

Напълно съм съгласен, но както казва баща ми, ако не ти идва от вътре желание да научиш нещо ново, няма как да стане на сила.

Именно, оня като ни обижда всеки час, просто нямам никакво желание да уча география и да участвам в часовете.

Хайде малко по-сериозно че така като гледам, май не е само географията трудна...

И за да не е спам от даскалицата по география го запомних - географията се учи по КАРТА!

Гледаш картата и все едно четеш аутокю, но не в буквален смисъл да четеш какво пише, ами тя картата сама ти говори!!!

Некви пояси, чернилките от африка, политическа карта и т.н.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Хайде малко по-сериозно че така като гледам, май не е само географията трудна...

И за да не е спам от даскалицата по география го запомних - географията се учи по КАРТА!

Гледаш картата и все едно четеш аутокю, но не в буквален смисъл да четеш какво пише, ами тя картата сама ти говори!!!

Кво ще уча от картата за диаграми, политически карти, и некви тъпи населения и подобни ?

Е ти така или иначе не учиш,а си прекарваш времето във форума.Как искаш да стане? И защо изобщо правиш тема тук,като не си изпълнил никоя от препоръките?

Ти задеде конкретен въпрос, как се учи география, получи конкретен отговор!

Кво ще уча от картата за диаграми, политически карти, и некви тъпи населения и подобни ?

Ти сериозно ли?

Ти дали знаеш значението на думата география?

буквално означава пространствено описание на Земята.... което описание се намира на картата, главно. 

Тва да учиш география без атлас, е все едно да учиш българския език без гласни букви... и да налучкваш правилната гласна.

Айде стига оправдания за даскали и простотии. На вас ви трябва звероукротител не даскал, щото освен любов, компютри и дискотеки друго нямате в главата. 

Според мен след 8 клас ,учениците трябва да избират какво да учат и така да се сформира клас.Според интереси,според оценки и поведение.

Не може един ученик ,който обича да учи и и е отличник да учи с двойкаджия ,където ако посети 1 път училище  в рамките на един месец  е чудо.

Защо един не много добър ученик по предмета Математика, трябва да го задължват да учи за хорди,синусова теорема,косинусова теорема ,логаритми,функции .Или един много добър ученик по Математика ,да прави всеки ден анализи .Примерно  на Ангелинка, на Албена ,на Немили/Недраги.

Редактирано от MirchevSvilen (преглед на промените)

Според мен след 8 клас ,учениците трябва да избират какво да учат и така да се сформира клас.Според интереси,според оценки и поведение...

Това няма как да се случи - в 8-ми клас ученикът не е в състояние сам да прецени накъде да се насочи. Следователно ще му помага пак родата, а не винаги и тя е адекватна. Освен това, никога не е късно да се развият закърнели заложби.

...Защо един не много добър ученик по предмета Математика, трябва да го задължват да учи за хорди,синусова теорема,косинусова теорема ,логаритми,функции .Или един много добър ученик по Математика ,да прави всеки ден анализи .Примерно  на Ангелинка, на Албена ,на Немили/Недраги.

Защото ще е все едно да разкрием навсякъде заводи за капаци - като тия, дето ги слагат на конете, че да не се разсейват. Изучаването на математиката не е с цел да се запомнят и до живот да се прилагат аркустантенси или интеграли, а да се стимулира аналитичното мислене. Анализите върху Ангелинка не са за механично преразказване на текста, а опит за стимулиране на въображението, асоциативното мислене и т.н. Защо да учим география ли? За да не се изгубим в гората, когато идем за гъби в нея...

на.

Айде стига оправдания за даскали и простотии. На вас ви трябва звероукротител не даскал, щото освен любов, компютри и дискотеки друго нямате в главата. 

Не, не е така, единствените предмети по които не ми вървят са История и География, по другото имам 4,5,6 (не отричам четворките по дти и физика).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.