Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

оувърклок на intel pentium 4 cpu 3.40ghz

Featured Replies

Бихте ли ми помогнали с вашите мнения,дали има смисъл изобщо от ъпгрейд на тази машина,или плаче за нова.

Имам за цел да подкарва леки до средни игри.

Процесор:intel pentium 4 cpu 3.40ghz

RAM:1 Гб

Тип на системата:32-битова операционна система

Видео карта:Nvidia Geforce GT 630 1gb

Приемам всякакви предложения.

Благодаря предварително!

Поздравления за заглавието. :D Аз ви препоръчвам да запазите Видеокартата. Не сте споменали също какво захранване имате.. Хард диска също и кутията. Ще спестите доста пари ако ще правите ъпгрейд. 

Смени Pentium 4 с Pentium D най-малко

вземи си още 3 гб рам да станат 4 ГБ

и така ще се справиш с игрите до 2010 на средни настройки 

ако дънното ти поддържа Intel Core 2, по добре някакъв такъв процесор

все пак не знам дънното ти как е, ако я знам мога да кажа максималния ъпгрейд което можеш да правиш

Редактирано от Dark Vader (преглед на промените)

• Автор

Малко помощ!

Как да разбера с какво захранване съм и къкъв хард?

Малко помощ!

Как да разбера с какво захранване съм и къкъв хард?

Изтегли си програмата Speecy Ще можеш да разбереш какъв хард и дънна платка имаш но без захранването.

Редактирано от iittssnnoottrreeaall (преглед на промените)

Тоя компютър е умрял  още в далечната 2008 година и от тогава влагането на пари в него е било  ненужно. Ти щом не знаеш и какво ти е дъното  и захранването  така хубаво ще го клокнеш  ,че ще  иде директно в контейнера .

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Тоя компютър е умрял  още в далечната 2008 година и от тогава влагането на пари в него е било  ненужно.

Никакви пари несъм влагал в него!

Model Intel I945 DDR2!

Събери си 800 лева  и си вземи една нова машина  а тая я подари  на някой  или и бодни един Минт и директно става сървър.

Ми цената на тоя компютър е колкото един качествен охладител за процесор . И 100 лева  трудно някой ще ти даде за него ако речеш да го продаваш. Тия пентиуми греят като калорифер   и без да са клокнати.

Компютъра не струва.(ето ще един вот)

1 - обзалагам се че ако се прави и ъпгрейд кутията няма да струва.

2 - като гледам тези характеристики компютъра е доста дърт, и ако се слага нов процесор ще ти стига единствено за тетрис (става дума за възможностите на дъното).

Ами виж какви процесори поддържа дъното ти след като разбереш какво е точно, избери най-добрия или почти най-добрия и погледни на каква цена е в продавалника. Ако е изгодно, може да пробваш смяна, като продадеш твоя. Може би ще си на "загуба" 20-30 лева. Освен това ти трябва още една плочка 1 GB RAM   и 32 битов Windows 7. Така би трябвало да може да използваш пълния потенциал на видеото, ако изобщо може да говорим за "потенциал" при това видео.  Иначе другия вариант е да продаваш всичко, да купуваш ново, но пак оставаш със слабо видео и ще ти трябват поне едно 150 лева за да вземеш нещо свястно за игри на средни и високи детайли. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

хора това е пентиум 4, сокет 775,

най-силния за този сокет мисля че е Intel Core 2 Duo Q9xxx серията

човека не знае със каква дънна платка е

Приятелю отвори компютъра (по точно капака на касата) и гледай какво пише върху дънната платка

трябва да е с големи букви

Чипсета е на почти 10 години (автора го е написал по-горе). Какви процесори мислиш че поддържа. То не е само сокет. Разбира се, без пълни данни само гадаем, но едно е сигурно. Смисленият ъпгрейд си е направо цяла (почти) конфигурация.

Чипсета е на почти 10 години (автора го е написал по-горе). Какви процесори мислиш че поддържа. То не е само сокет. Разбира се, без пълни данни само гадаем, но едно е сигурно. Смисленият ъпгрейд си е направо цяла (почти) конфигурация.

да така е и аз съм с такава антика *pentium D 940*

според мен му трябва само процесор и повече рам, видео картата му е добра

да така е и аз съм с такава антика *pentium D 940*

според мен му трябва само процесор и повече рам, видео картата му е добра

В сравнение с процесора е някаква стрела.

хора това е пентиум 4, сокет 775,

най-силния за този сокет мисля че е Intel Core 2 Duo Q9xxx серията

човека не знае със каква дънна платка е

Приятелю отвори компютъра (по точно капака на касата) и гледай какво пише върху дънната платка

трябва да е с големи букви

Спри да пишеш глупости.Core 2 Quad QX9XXX са най-мощните 775 процесори. Дуотата са далеч от тях.

Спри да пишеш глупости.Core 2 Quad QX9XXX са най-мощните 775 процесори. Дуотата са далеч от тях.

извинявай грешно съм писал след Core 2  :D

да съм казал нещо различно ?

+ тва Core 2 Quad QX9XXX също е грешно!!! трябва да е Core 2 Extreme QX9ххх, Но е за сокет 771 и така 

Core 2 Quad Q9xxx серията остава най-добрия за сокет 775

Стига писахте хуморески :) Тоя дръглив пентиум  и на 33.40ghz  да го клокнеш си е умрял  в кожата. Дъното ако е някоя бюджетно пак не става за клок. Боксовото на тоя процесор евдвам смогва и сега да го охлажда а комо ли след клок. Потребителя не знае какво е клок  и няма хал хабер как се прави. Набутал се е  да си купи карта  която е 2 пъти по скъпа от компютъра  и сега се чуди как от един пенсионер да направи 30 годишен  момък със малко  виагра.

Стига писахте хуморески :) Тоя дръглив пентиум  и на 33.40ghz  да го клокнеш си е умрял  в кожата. Дъното ако е някоя бюджетно пак не става за клок. Боксовото на тоя процесор евдвам смогва и сега да го охлажда а комо ли след клок. Потребителя не знае какво е клок  и няма хал хабер как се прави. Набутал се е  да си купи карта  която е 2 пъти по скъпа от компютъра  и сега се чуди как от един пенсионер да направи 30 годишен  момък със малко  виагра.

ако е с 512 КБ Л2 кеш ( така предполагам щото extreme версията е с 1 мб Л2 кеш) доста ще хаби пудрата за да изглежда млад :D

Машината може да е със сантиментала стойност. :ph34r:

Pentium 4 и overclock в едно изречение...

BTW и аз съм с бабет (вж.подписа) ама за целита, за които я ползвам си бачка супер и 24/7 не е спирана от 5-6 години. Гасне единствено за профилактика и при гафове на Енерго Про.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

печкиум 4 и овърклок, и то фабрично надупен... забрави, особено ако захранването е дърто и е било 30-40 лв като е било ново...

лично за мен най изгодния вариант е да намериш core 2 duo е5800, 2 ядра на колкото се може повече ghz е по добре от 4 за игри, ако ще мачкаш h264 е обратното...http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_2_microprocessors#.22Wolfdale-3M.22_.2845_nm.29

а най бързия е e8700 (но той въобще не е излязъл, така че остава e8600), но тен не тръгват на 945 чипсет, щото той поддържа fsb 533 и 667 (за това и никакъв клок няма как да направиш - клок само по  fsb)...  http://ark.intel.com/products/27857/Intel-82945GM-Graphics-and-Memory-Controller (4гб рам само двустранна 4 броя х 1гб с 16 чипа... в други случаи на късмет)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

..

BTW и аз съм с бабет (вж.подписа) ама за целита, за които я ползвам си бачка супер и 24/7 не е спирана от 5-6 години. Гасне единствено за профилактика и при гафове на Енерго Про.

И моя не съм го спирал от 2 години. :) (естествено гасне при гафове на енерго про)

печкиум 4 и овърклок, и то фабрично надупен... забрави, особено ако захранването е дърто и е било 30-40 лв като е било ново...

лично за мен най изгодния вариант е да намериш core 2 duo е5800, 2 ядра на колкото се може повече ghz е по добре от 4 за игри, ако ще мачкаш h264 е обратното...http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_2_microprocessors#.22Wolfdale-3M.22_.2845_nm.29

а най бързия е e8700 (но той въобще не е излязъл, така че остава e8600), но тен не тръгват на 945 чипсет, щото той поддържа fsb 533 и 667 (за това и никакъв клок няма как да направиш - клок само по  fsb)...  http://ark.intel.com/products/27857/Intel-82945GM-Graphics-and-Memory-Controller (4гб рам само двустранна 4 броя х 1гб с 16 чипа... в други случаи на късмет)

колега аз съм с intel 945 express chipset family и то поддържа 800 МХз FSB максимално

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.