Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация с бъдещ Update

Featured Replies

• Автор

То така, но предполагам има разлика в материалите на дъно за 150лв и дъно за 200лв.  Предполагам, че разликата освен в екстрите като допълнителни слотове и т.н то ще е обърнато внимание и на по-доброто охлаждане на елементите, което според мен е важно, но все пак да не забравяме какво станало с една патка от много мислене :D

Това на което съм се спрял засега е Това 1 118.23лв

Повечето части са препоръчани от вас и предполагам са оптималните цена/качество предлагани от магазина. Чудя се дали да не дам 20-30лв отгоре за захранване? Кутията сам съм си я избрал, че досега всички пц-та са ми били черни и искам нещо беличко вече, а и като я гледам има мегдан за "тунинг" с вентилатори. Като начало май ще си карам със стоовия охладител на процесора, а после ще се мисли за евота разни или водни... Та мисля това да му е и в понеделник да поръчвам чарколяка и да го събирам.

Едит: Какво ще рече читаво захранване? Оня ден измъкнах някакви на корсар 750 или нещо подобно от една ролетка на работа... Слагали ги били преди година и нещо, а едното захранване беше дало фира. Честно да си кажа и мен най-много ме е страх от лошо захранване, но вече всичко е създадено от китайски ръчички...

Лан мрежата ми е оптична и само 20-30 мера утп кабел висящ по сълбове, но въпреки това си имам едно на ум и съм сложил защита на входящия лан кабел, а сед защитата следва рутер. Новия компютър сигурно ще е закачен след още един рутер и защита за по-сигурно :lol6:

Редактирано от codee (преглед на промените)

• Отговори 92
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Има разбира се но това те вълнува при клок а конкретно тоя Асрок не може да се каже че е качествен а държи цена заради чипсета.

Fatal1ty модела например дори да е с B85 чипсет е по-качествен но пък е по-скъп. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

То така, но предполагам има разлика в материалите на дъно за 150лв и дъно за 200лв.  Предполагам, че разликата освен в екстрите като допълнителни слотове и т.н то ще е обърнато внимание и на по-доброто охлаждане на елементите, което според мен е важно, но все пак да не забравяме какво станало с една патка от много мислене :D

Това на което съм се спрял засега е Това 1 118.23лв

Повечето части са препоръчани от вас и предполагам са оптималните цена/качество предлагани от магазина. Чудя се дали да не дам 20-30лв отгоре за захранване? Кутията сам съм си я избрал, че досега всички пц-та са ми били черни и искам нещо беличко вече, а и като я гледам има мегдан за "тунинг" с вентилатори. Като начало май ще си карам със стоовия охладител на процесора, а после ще се мисли за евота разни или водни... Та мисля това да му е и в понеделник да поръчвам чарколяка и да го събирам.

Ще клокваш нали? Тогава такова ти трябва.Лично за мен,за мен за мое ползване това е по-добре,но всеки си решава.Вземи си мощния процесор и не го мъчи с клокове,а в бъдеще ако решиш можеш да го смениш просто.Ако парите са много слагаш това дъно.

• Автор

Втората конфигурация ме блазни, но захранването читаво ли е?

Втората конфигурация ме блазни, но захранването читаво ли е?

То е читаво,но нито става за ъпгрейд,нито си струват частите,фщда не говорим,че за 160 лева това е най-лошото захранване.Погледни на Just human или моята,която ти предложих по-горе.

Да де точно на конфигурацията в предпоследния ти пост http://nikem-bg.net/cart/51804p1r49046p1r46469p1r48235p1r1021p1r2138p1r2090p1rf.html

та захранването читаво ли е?

Да,добре е,зависи за какво.За видео до 250 вата под товар е добре,по-мощно видео ще го изпоти,тоест видеокартите,които можеш да слагаш са най-вероятно : R9 280,280X,R9 270X,R9 380,R9 380X,R9 285,GTX 950ti,960,960ti,970,950.

Първите 3 са стари и не ти ги препоръчвам,по-добре нещо от новите архитектури,най-вероятно тези видеокарти ще можеш да сложиш и нещо по-слабо от тях.Захранването е бронзов сертификат,модулните кабели ако те интересуват това е добре,но за мен е по-добре повечко ватове,стига да се реални.Захранването е сравнително добре,препоръчвам ти това ако търсиш по-евтино това,пък е и с модулни кабели.Тоест почти по нищо не отстъпва от интеграта за 105 лева.

Еее нямаше да ти цитирам постовете но не се сдържах,  да кажеш на най-качествените дъна че са най-зле. 

Аnniversary z97 си е бюджетно клокърско дъно, но фазите са достатъчно за лек клок на процесора, който е достатъчен и за най-мощните видео карти. Според мен мисля, че за игри няма смисъл да се взима по-мощен процесор от  i5K ако не се гонят 4к резолюции.

А аз да коригирам твоята грешка, направена може би от невнимание. За 4к резолюция е достатъчен дори i3  с най-бързата видеокарта. Отключен процесор ще трябва по-скоро, ако се играе на 1920x1080 или се ползват две бързи видеокарти от сорта на GTX970. 

И още една корекция на горните коментари. Който следи хардуера от времената на едноядрените процесори досега, няма как да не е забелязал, че максимум за 2-3 години игрите вече не могат да се играят с предишни поколения процесори, визирайки главно броя ядра. Тоест, P4  бързо отесня и отстъпи място на Core 2 Duo, който пък живя максимум 2-3 години в хармония с игрите, отстъпвайки път на четириядрените си събратя. Те пък от своя страна съвсем скоро отесняха и се наложи или ново поколение или да се ползват процесори с 8 нишки. Към днешна дата младшите i5  за по 300-330 лева ограничават най-бързите видеокарти при 1920х1080 и не е далече времето, когато идващите нови игри ще им покажат среден пръст. Затова е резонна замяната на i5  с i7. Още повече, че тая замяна вероятно ще стане на вторичния пазар. Продаваш i5, вземаш i7  на старо. Разликата в цената няма да е много голяма, но в производителността да, ако тоя процесор е и с отключен множител.  Друг вариант е продажба на всичко и минаване към нова, по-производителна платформа. Кой вариант ще се окаже по-добър, едва ли някой тук може да каже отсега. Дори подозирам, че и инженерите/програмистите които се занимават с нов хардуер и софтуер, не са наясно как точно ще се процедира след 3-4 години. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

А аз да коригирам твоята грешка, направена може би от невнимание. За 4к резолюция е достатъчен дори i3  с най-бързата видеокарта. Отключен процесор ще трябва по-скоро, ако се играе на 1920x1080 или се ползват две бързи видеокарти от сорта на GTX970. 

И още една корекция на горните коментари. Който следи хардуера от времената на едноядрените процесори досега, няма как да не е забелязал, че максимум за 2-3 години игрите вече не могат да се играят с предишни поколения процесори, визирайки главно броя ядра. Тоест, P4  бързо отесня и отстъпи място на Core 2 Duo, който пък живя максимум 2-3 години в хармония с игрите, отстъпвайки път на четириядрените си събратя. Те пък от своя страна съвсем скоро отесняха и се наложи или ново поколение или да се ползват процесори с 8 нишки. Към днешна дата младшите i5  за по 300-330 лева ограничават най-бързите видеокарти при 1920х1080 и не е далече времето, когато идващите нови игри ще им покажат среден пръст. Затова е резонна замяната на i5  с i7. Още повече, че тая замяна вероятно ще стане на вторичния пазар. Продаваш i5, вземаш i7  на старо. Разликата в цената няма да е много голяма, но в производителността да, ако тоя процесор е и с отключен множител.  Друг вариант е продажба на всичко и минаване към нова, по-производителна платформа. Кой вариант ще се окаже по-добър, едва ли някой тук може да каже отсега. Дори подозирам, че и инженерите/програмистите които се занимават с нов хардуер и софтуер, не са наясно как точно ще се процедира след 3-4 години. 

Аз съм предложил i7 4770 и H97,което е страхотна комбинация и съм сигурен,че е по-добре от Z97 Anniversary и i5 4690K.

Аз съм предложил i7 4770 и H97,което е страхотна комбинация и съм сигурен,че е по-добре от Z97 Anniversary и i5 4690K.

Недей да бъдеш много сигурен, i5 4690K @4,5GHz  ще извади повече кадри в повечето игри.

И по-горе казах, че мисля в бъдеще новите игри ще са по-малко процесоро зависими и повече зависими от видео картите - това си е лично мнение ще видим как ще се развият нещата.

Недей да бъдеш много сигурен, i5 4690K @4,5GHz  ще извади повече кадри в повечето игри.

И по-горе казах, че мисля в бъдеще новите игри ще са по-малко процесоро зависими и повече зависими от видео картите - това си е лично мнение ще видим как ще се развият нещата.

То ще е така,но според мен е по-добре да си вземе стокова i7 4770 с читаво дъно и да си няма проблеми с охлаждания,тестове,бенчове (загуба на време) просто взима по-добрия процесор и след време го сменя като е прекалено слаб.Аз бих прежалил всякакви клокове ако мога да взема хубав процесор от висок клас.

Тук съм съгласен. По-добре процесор с честота. Поне на тоя етап. Но в бъдеще едва ли ще е точно така. Вероятно ще му трябват поне още два трейда освен честотата. При положение обаче, че визираш DX12,  то е голяма вероятността точно 8 трейда да са за предпочитане пред 4. В момента правя някои тестове и ще кажа, че ограничението в много случаи идва само от едно ядро, въпреки че игрите се възползват от доста повече. А ако приемем, че DX12  няма да се нуждае от много висока честота както сега, то няма как да не се нуждае от още няколко трейда, защото чисто и просто игрите ще бъдат оптимизирани така. 

• Автор

ще се мяткам на конфигурацията с и7

ще се мяткам на конфигурацията с и7

Това е най-разумния вариант.
  • Автор

Тотална прецакня сана при мен... Възложиха ми допълнителни ангажименти на работното място и не виждам кога бих имал време за пц-то... За жалост трябва да се насоча към избора на лаптоп, но с моите изисквания работата ще е трудна.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Утре ще го снимам и ще пусна снимки.

• Автор

Ейго. Днес след нощната звънях на никем за да ги питам какво е това недоразумение с вентилаторите и дали имат налични като светещия, че така е супер нескупосано. Иначе и нов монитор му купих. Не съм някакъв запалянко, търсих делл 23-24" но в техно магазините нямаха дел с hdmi порт, а някакъв измислен делски порт и взех 23" lg което ме задоволява. Ето и оценката на операционната система. Май трябва да се мисли първо за ssd диск :)

1037huc.jpg

30rpfe1.jpg

14llmcz.jpg

2642hih.jpg

25880vr.jpg

Редактирано от codee (преглед на промените)

• Автор

Хаха много правилно. Не че ме вълнуват, но ги поглеждам от време на време. Иначе в близките 1-2 месеца ще се добавя видео и ссд, след това рам. Иначе машинката си върви перфектно и не ми създава никакви ядове с офис програмите, фулхд филми, интернет и някоя по-лека игра. Кутията е страхотна, доста надупчена и проветрива.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Момци втори ден подред компа ми прави номера. Първия път го разцъквах, оставих го и след малко приятелката ми ме вика и ми сочи пц-то. Гледам на монитора няма картина, а някакви менящи се цветове. Днеска цъкам из нета и пак същия номер, но този път изкара и "заснежена" картина. Виждал съм доста заминаващи си видеота, но досега подобно нещо не съм виждал. Ъпдейтнах биоса и дано проблема изчезне, но кажете някоя програма за тест на системата за да мога да разбера дали проблема е от софтуерно естество или нещо по хардуера.

Нали няма видеокарта? На мен ми звучи като отиващ си монитор по-скоро.

Дай един шот от AIDA64 поне температурите да видим?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.