Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация с бъдещ Update

Featured Replies

• Автор

Момчета гледам тука има някакъв фаил за биоса http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4793#biosКакво ще рече това, че не съм сигурен? Трябва да го инсталирам на моето дъно ли?

• Отговори 92
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам два проблема. Единия е от преди да сложа видеото... От време на време ми вади син екран. Предполагам е от някой драйвър, защото като бях с линукс го нямаше това нещо. Втория проблем е с видеото. Като оставя машината в покой видеото загрява, а щом разцъкам пц-то видеото се охлажда. При стрес тестовете не вдигаше повече от 50-55С

Последното не ми се вижда проблем.Сигурно като не се пипа компютъра и и спират вентилаторите и загрява повече и като го поразбуташ тръгват.

• Автор

Не и спират вентилаторите, а загрява. Чудя се дали не съм пропуснал някой фикс...

Момчета гледам тука има някакъв фаил за биоса http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4793#biosКакво ще рече това, че не съм сигурен? Трябва да го инсталирам на моето дъно ли?

Ами гледам от линка, който си дал, един от решените вероятно проблеми е "Modify FAN DUTY". Не знам какво тончно модифицира на вентиалторите, но виж с какъв BIOS  си. Може да го направиш чрез GPU-Z. Нищо чудно охлаждането ти да работи в пасивен режим докато си в idle.  Сега това е супер модерно и много потребители негодуват, ако картата им няма пасивен режим на работа на вентилаторите. Но стрелям напосоки, защото както всички знаят, "фен" съм на други видеокарти. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

А процесора загрява ли заедно с картата. Ако нямаш вентилатор за въздушен поток може да се получи този номер.
На един комп, на който само захранването вадеше въздух навън от кутията се получаваше нещо подобно. Когато не правиш нищо на компютъра пада пада консумацията и съответно вентилатора на захранването спира, и вътре във кутията се върти един и същ въздух който, се загрява све повече и повече, и процесора също се загряваше повече, температурата на процесора стигаше близо 60°C когато не се реаботи. А когато седнеш да работиш вентилатора на захранването се включваше изкарваше топлия въздух и температурата падаше.

Ти обаче гледам че имаш два вентилатора допълнително към кутията. Я провери наистина настойките за скоростta на вентилаторите както bildera_ ти казва и виж кое може промениш. Провери какви настройки може да задаваш на видеокартата.

• Автор

Хора, когато оставя пц-то и след 1-2-3 минути вентилаторите зафучават на 40-60% а видеото загрява. Процесора не загрява... Явно само картата започва да се товари от нещо. Интересното е че като натисна примерно някои клавирш или па мръдна мишката, то веднага вентилаторите намалят оборотите и температурата пада. Прегледах всички настройки, вентилаторите на картата не гаснат, компа не гасне, но проблема си остава. Чудя се дали нещо не започва да прави изчисления във видео паметта след като се установи, че компютъра е в покой=няма никой на него.

• Автор

Проблема е решен, вирус. Сканирах с malwarebyte, засяка 5 вируса, изтри ги, но нямаше полза. Инсталирах bitdefender и тя засече някакви гадини, но и от нея нямаше полза и най-накрая пробвах със norton. След пълен скан(няколко часа) антивирусната откри и затри 3 гадинки. От тогава аномалията изчезна и сега в покой температурите са MB:20C
CPU:23 GPU:25-26C hdd: 22C

Копае докато не правиш нищо на машината без твое разрешение.

Има такива гадинки даже понякога са като добавка в разни безплатни версии на програми...

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Момци видео картата която сложих има хдми и мини хдми. Та ако на мини хдми бодна телевизора, а на хдми си съои вързан монитора проблем ли ще е?

• 2 седмици по-късно...

Няма проблем, другата ми машина е до телевизора и той е през HDMI, а монитора през DVI.

• Автор

за да извадя звук през хдми трябва ли да са извадени слушалките?

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Момци картата на тестове заповна да вдига 65-66С. Явно топлото време и оказва голямо влияние. Има ли някакво разумно решение с което ще държа студена gigabute r9 280x? Ако може при 100% натоварване да не вдига повече от 50-55С ще е супер  :)

Момци картата на тестове заповна да вдига 65-66С. Явно топлото време и оказва голямо влияние. Има ли някакво разумно решение с което ще държа студена gigabute r9 280x? Ако може при 100% натоварване да не вдига повече от 50-55С ще е супер  :)

Да.Сложи компа в камерата и пробий една тупка да прекараш кабелите и съответно след това сложи някакъв силикон или нещо от сорта да уплатниш дупките(да не бяга студеното)....

/sarcasmoff

Няма как да го направиш тоя номер.Освен ако не ти се влагат супер много пари за охлаждания.100% товарене и 55 градуса лятото...не съм виждал този номер,но и не твърдя че го няма.

• Автор

Ясно. На кутията имам свободно място за два вентилатора отпред, та ще се възползвам и това ще е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.