Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 3

Featured Replies

Е, там, де. Това стана масово явление. Почти си е вече нов официален правопис. Знам, че в Правилата има точка за правопис, ама започвам да не издържам вече...

• Отговори 4,1k
  • Прегледи 362,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Ти какво искаш като българския език се учи до 7-ми клас после само литература.В Университет също не се учи.Щом не се акцентира на него не е важен! Искаш свобода на словото ми и свобода на изразяване тогава.

Дали ще ти е комфортно, ако съдията в залата те съди за твоя грешка и не прилага законите, а каквото му хрумне в момента?
И да не вземеш да му се сърдиш!  Той ползва свободен изказ.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Чакай правилата за българския правопис не е императивна форма! Какъв съдия те гони а? Никой няма да седне да учи българска граматика виж английска да! Когато английския се учи задължително в цял свят и в училище и вкъщи. По просто е вместо да учиш три езика. Какво е това деление на етноси и традиции култури оттам и враждите? Ти ще го наречеш асимилация но Бог Творец е един!

По твоята логика не трябва да се учи английски, защото не английският е най-разпространеният език по света!

Многото езици в ЕС са пречка. Ако е една държава с един език ще е по-лесно и едно управление! В цял свят да е застъпен само един език имах предвид. Хубаво кой език?

преди 2 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Многото езици в ЕС са пречка. Ако е една държава с един език ще е по-лесно и едно управление! В цял свят да е застъпен само един език имах предвид. Хубаво кой език?

Питаш кой е най-разпространен ли? Мандарин (845 милиона души) а след него - испански (329 милиона души)

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Добре свободно придвижване на хора, стоки и капитали мотото на ЕС. Всеки обича да пътува ма с многото езици. Ако всички владеем перфектно един език нещата заспиват!

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Добре свободно придвижване на хора, стоки и капитали мотото на ЕС

И въпреки това в Брюксел са застъпени всички езици на страните-членки на ЕС! Защо ли?

Даваш ли Яна на турска вяра? Сега Яна си се жени в Турция и вярата може да приеме и не е нищо вредно ли как да го кажа.

Защото всеки дърпа към себе си и всяка държава си има собствена политика и управление.

Цитат

Имам 2 преносими батерии, т.нар. Power Bank с изходно напрежение 5V и възможност да избирам между 1A и 2A. Ако ги свържа успоредно, ще получа 10 V изходно напрежение. С 1V повече от необходимото. Дали ще е проблем? Амперите доколкото разбирам стават еднакви?

преди 2 минути, Blue Ray написа:
Цитат

Имам 2 преносими батерии, т.нар. Power Bank с изходно напрежение 5V и възможност да избирам между 1A и 2A. Ако ги свържа успоредно, ще получа 10 V изходно напрежение. С 1V повече от необходимото. Дали ще е проблем? Амперите доколкото разбирам стават еднакви?

М-даа - красота. Успоредно (паралелно) свързване и сумиране на напрежението... това е нещо ново. Но как ще се изравнят токовете???

преди 1 минута, jhoro написа:

Но как ще се изравнят токовете???

А пробва ли да пренасочиш синия жак за слушалки. Тия риалтеци са толкова различни като интерфейси.

Цитат

Сега тегля друг Realtek HD Audio Manager, може моя да е остарял.

Цитат

по- добре потребителя да си  провери миксера до часовника дали звука не е  намален на 50 %

Цитат

Когато включа слушалките директно в компютъра, Windows-а ги засича като колони. Мисля, че това влияе на звука, който чувам.

Цитат

Има ли начин да го накарам да разбере, че се включват слушалки, а не колони.

Цитат

С настолен компютър съм, вградена sound карта и нормални драйвери на Realtek

Цитат

Колонките евентуално са без допълнително захранване. Повечето са с такова - по-старите бяха с външно захранване, по-новите са с USB захранване.

Цитат

Включвам всичко правилно, със сплитера и после ръгам микрофона в розовото, слушалките в зеленото. Инсталирах и по - нов Realtek, но не от сайта им, защото нещо не зарежда. Отново същото. Това Realtek HD Audio 2nd output не се чува нищо от него, като го направя да е default, пише, че е за преден панел, а аз нямам жакове отпред на кутията.

Цитат

С колко аудио жака си отзад?

Цитат

Нормално - 3. Син, зелен и розов.

Цитат

Синият жак е Line - in. Не знам как да го пренасоча. Като включа там слушалките ми го засича като устройство за запис. По - скоро трябва да обърна предния и задния панел. Реално аз нямам жакове отпред, а ми пише, че имам.

Цитат

дъното каква марка е 

Цитат

ASROCK B75M-DGS, трябва да бръкна вътре, за да ги сменя, но дали ще има ефект, изобщо не знам.

Цитат
преди 1 час, El Shaarawy92 написа:

Реално аз нямам жакове отпред, а ми пише, че имам.

Явно не са изваден на корпуса. Може да се извадят и с планка отзад..

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:
  преди 1 час, ExaFlop написа:

А пробва ли да пренасочиш синия жак за слушалки. Тия риалтеци са толкова различни като интерфейси.

преди 5 минути, Yvan Sergeev написа:

Явно не са изваден на корпуса. Може да се извадят и с планка отзад..

Хихи, и кое е бисерче?

преди 5 минути, Blue Ray написа:

Щеше да е по-добре един линк към темата... 

Направо да копира съдържанието на форума и да го излее тук:ph34r:

а защо да не се извадят с планка отпред

не знам не тея жакове колко им е различен интерфейса :D

преди 4 минути, Yvan Sergeev написа:

много избирателно пич, много...ъ-ъ-ъ...тъй де, не виждам в темата твоите...па и моите бисери:lol6:

преди 18 минути, Yvan Sergeev написа:

Предложението беше, ако отпред на кутията няма изведени жакове за слушалки/микрофон (малко вероятно, но..) И къде ще я сложиш планката отпред? Никъде?

Цитат
  преди 18 минути, Silvering написа:

За силата на звука на слушалките е важно на какво съпротивление работят. Явно твоите са боклуци и работят на 64 или 128 ома. Моите са на 32, Ненормален звук. Ама навремето изгладувах 600 лв за тях.

Цитат

Би трябвало да стане, но колко ще искара е друг въпрос. Малко ме съмнява да искара много със една батерия.

:emoji_objects-05:

Редактирано от emil644466 (преглед на промените)

преди 38 минути, emil644466 написа:

:emoji_objects-05:

Кой пък гледа такива неща вече? Ти не знаеш, ли че то повтарянето на едно и също нещо, малко или много изменя стандарта с времето... Страхувайте се, да не се въведат нови правописни, граматически и пунктуационни правила, на база неграмотността на народа в последно време... Нали всичко се прави за негово удобство, кого го интересува колко безсмислено е то...

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Дядо Вазов и Славейков се въртят нервно.

Един кирлив роман Под Игото и е много далеч от Дюма дядко ти Вазов. Бойчо Огнянов избягал от Диарбекир и е само вметнато щот си няма и представа как би станало и ме занимава с Радини вълнения и метох?! Пълни простотии! Бягството на Дантес от замъка Иф беше описано като силен момент!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.