Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бисери от форума версия 3

Featured Replies

ъъ - фърмуерът на спийч интерфейса. :) 

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 4,1k
  • Прегледи 372,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

Публикувани изображения

Цитат

Здравейте хора,първо се извинявам ако не съм в правилния раздел!
та от извесно време беше ми дадена задачата, да прменя фиремено-то лого на фирмата със ново но немога да се справя със дизайна му,като текст трябва да-

да остане същото, но немога да му измисля дизайна та мисля за 3D дизайн някакъв.Мой колега беше писал във форума такава темичка като беше задал и логото,

всички изработени изображения ми хареса ха но тъй като шефа даржи на някаква промяна във него,а и ще бъде във сайта качен трябва да е нещо като 3D дизайн със

добра графика,затова се обръщам към вас ако има такива начинаещи със Photo-Shop  пограмката разбиращи ако може малко помощ във изработката му.Благодаря за вниманието!

Цитат

"Някъде четой,че самите мастилници не могат да се презареждат вечно,могло само 2 или 3 пъти,после нещо главите изгаряли или подобно,има ли го тоз момент?"       Абсолютно вярно, но презарежданията могат да бъдат N брой пъти.

Цитат

Добър драги потребители . От години не съм писал в този форум . По Простата причина , че не съм имал проблеми до сега.
Не ето го и новия проблем проблем на старата ми машинка . 

на 2.02.2017 г. в 16:25, Blue Ray написа:

Правописната грешка ли е проблема?

Май не е само правописната грешка: "Правописната грешка ли е проблемЪТ?"

на ‎2‎.‎2‎.‎2017‎ г. в 14:19, peppone1 написа:

Лаптопите са с вградено UPS

на 2/3/2017 в 21:18, ExaFlop написа:
на 2/2/2017 в 14:19, peppone1 написа:

Лаптопите са с вградено UPS

Предполага се, че е имал предвид батерията или е разместил малко буквите. UPS май беше абревиатурата на токов изправител с такова предназначение?

Редактирано от Blue Ray (преглед на промените)

PSU имах предвид де... По инерция написах същото, което и той в поста си... :D

преди 30 минути, Божинката написа:

Май не е само правописната грешка: "Правописната грешка ли е проблемЪТ?"

Оу, благодаря за корекцията. Наистина, не бях забелязал. Наясно съм с това правило, очевидно ми се е изплъзнало... Ще го имам предвид в бъдеще! 

на 3.02.2017 г. в 21:27, ExaFlop написа:

UPS= непрекъсващо захранване

Че лаптотите с прекъсващо захранване ли са?

Маалко по-различна е функционалността на UPS от тази на лаптопа.

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Маалко по-различна е функционалността на UPS от тази на лаптопа.

Съвсем малко.

Цитат

оборотите са константни  и зависят  от замърсяването дали ще са повече или по-малко

Разликата е че външните UPS захранвания превключват посредством мощни електромеханични релета, а лаптопите с полупроводникови такива. Но да не се бърка с таблетите и телефоните, те не могат да работят с външно захранване, а само със собствената си батерия и там UPS не е нужно.

Иначе, да, оборотите зависят от триенето и от твърдата смазка, като грес например и запушването на въздушните отвори . За малки моторчета се използва фино масло. От прахоляка в ребрата на радиатора, въздушният поток се затруднява и се връща обратно към перката, налягането в нея се увеличава и оттам и оборотите се увеличават. Също както когато запушим прахосмукачката, в турбината настава вакуум, движението се олекотява и мотора достига максималните си обороти. Така че задръстената прахосмукачка и прашлясалият охладител, облекчават от една страна режима на мотора, но от друга пък нарушават собственото му охлаждане и разбиват лагерите, колкото и да ни се струва че моторът се мъчи, а е точно обратното.

Също има объркване относно новият широкоекранен формат на телевизията, гледан на старите квадратни телевизори или пък старият квадартен формат гледан на новите широки телевизори. Масово ни объркват в инструкциите, че черните ленти, които виждаме от двете страни на екрана са пагубни и прогаряли луминофора, след продължително стоене, те се отпечатват за постоянно върху на екрана. Така е, но не лентите се отпечатват, а ярката бяла картина, концентрирана в средата на екрана. Вчера видях такъв белязан телевизор, очевидно работил дълго време на свита картина, но на мястото на лентите, картината беше по-ярка и цветовете по-наситени. Т.е. единствено там кинескопът е останал здрав, неосветен от ярките образи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

E, информацията от първото изречение, ясно, че е така. Има няколко възможни вида токоизправители, в зависимост от метода на работа и използваните за тях елементи. Но като цяло, хората, които не се занимават пряко с този тип електроника, наричат всички такива "UPS"... Поне в моето обкръжение, когато някой нарече погрешно вид токоизправител така, го разбират...

Цитат

От картинката по долу вземате исход за ляв и десен канал от зеленият женски жак на задната страна на компютъра. Използвате кабел с нужната дължина, на който от едната страна е монтиран стерео мъжки жак 3,5 мм а от другата  RCA(или както ги наричате"канбанки"). Кабелът се присъединява към суббуфера  с тяхна помощ. Отделно има изходи от съббуфера за сателитните лява и дясна колонки. Закачате всичко и пуската музика от софтуерния плеар на компютъра. Не е необходимо поради слабата система ползване на  УСБ аудиокартата заради слабите параметри на звуковата система.

преди 2 часа, Ken написа:

Сега, ако ти е удобно с няколко думи да обясниш кое от поста ми технически е неправилно или може би не си разбрал. То ти едва ли ги разбираш тези техники, но ще съм ти благодарен за обяснението. Съгласен ли си? Иначе, не се обиждам. Даже е правилно да има този раздел във форума.

преди 2 часа, * СТЕФАН * написа:

Сега, ако ти е удобно с няколко думи да обясниш кое от поста ми технически е неправилно или може би не си разбрал. То ти едва ли ги разбираш тези техники, но ще съм ти благодарен за обяснението. Съгласен ли си? Иначе, не се обиждам. Даже е правилно да има този раздел във форума.

@Ken както винаги се е хванал за две правописни  грешки които не променят смисъла на поста..

преди 7 минути, BMW Маниак написа:

@Ken както винаги се е хванал за две правописни  грешки които не променят смисъла на поста..

и шъ требе целътъ идиотскъ темъ дъ йъ постне тука е
:wink12:

преди 3 часа, * СТЕФАН * написа:

исход
канбанки
суббуфера  
съббуфера
Не е необходимо поради слабата система ползване на  УСБ аудиокартата заради слабите параметри на звуковата система.

Доволен ?

преди 10 минути, Ken написа:

исход
канбанки
суббуфера  
съббуфера
Не е необходимо поради слабата система ползване на  УСБ аудиокартата заради слабите параметри на звуковата система.

Доволен ?

Благодаря за отговора. Това за мен е дребна работа. По добре е да правиш на други забележки за писането . Има ги колкото щеш. А дали е разбрал питащият отговора ми, сам ще каже. Но това да ти е кусура. А ти въртиш, сучеш все към мен се насочваш.  Но не ти се обиждам, ако си останал с това впечатление. Аз имам 9000 поста в техническите подфоруми а ти имаш 15000 като че ли само в този.Още веднаж, благодаря, че ми отговори. Почваш да порастваш!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 минута, * СТЕФАН * написа:

Благодаря за отговора. това за мен е дребна работа. По добре е да правиш на други забележки за писането . има ги колкото щеш. А дали е разбрал питащият отговора ми, сам ще каже. Но това да ти е кусура. А ти въртиш, сучеш все към мен се насочваш.  Но не ти се обиждам, ако си останал с това впечатление. Аз имам 9000 поста в техническите подфоруми а ти имаш 15000 като че ли само в този.Още веднаж, благодаря, че ми отговори. Почваш да порастваш!

Дай поне някакво обяснения за суббуфера.
Защото аз не ги разбирам тези техники.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.