Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DSR/VSR Тестове на графични карти и значението на процесора в игри

Featured Replies

Така. Сега хубавото. Две нови игри си вървят отлично, дори бих казал по-добре, макар че едната  - Dying Light  напоследък и със 7 вървеше добре, но не съм засичал колко добре спрямо 10. Обаче се изненадах приятно при Assetto Corsa  -игра с много готина графика, може би най-добрата, но и с голяма зависимост от процесора в началото. След това съвсем леко оправиха нещата, но има една опция за обновяване на отраженията, която отговаря за честотата на обновяване, както личи от името и и на практика представлява по-гладки отражения върху лъскави повърхности при движения на автомобила. При Super Low  настройка тия отражения са доста накъсани и дразнят, все едно картината насича, но тя на практика си е гладка. При Low  пак се вижда леко като анимация, но може да се прежали по време на игра. От там нагоре до ultra нещата бяха много зле с кадрите и подпиращия процесор. Сега със десятката няма проблеми видеокартата да се товари максимално, дори тия отражения да са на ултра. И което е хубаво, кадрите са малко над 60. Та за тая игра явно десятката е по-добрия вариант. Обаче го има и момента, че не съм засичал как ще е с тия драйвери при  7, защото не бях пускал играта отдавна, още по-малко пък бях променял настройките, щото знам какви ла**а бяха.  И една лоша новина за Project Cars  и по-точно за нейния предшественик - NFS Shift 2. Да, това е предшественика на играта, макар и с DX9  поддръжка. Общото е, че CPU  също участва активно при изчисленията на PhisX. Това естествено води до ограничение от страна на процесора и недобра работа на драйверите. Десятката нищо не помага. Напротив, дори получих кадри под 40 и натоварване на видеокартата 30% (!), каквото чудо не съм имал със 7 дори, макар че и там кадрите падаха доста под 60. Не се и учудвам, че при тестовете ми с project Cars, получих 2-3 fps  по-малко при еднакви условия с предходен тест на Хокенхайм при дъжд с 10 автомобила, каквито клипчета бяхме пуснали тук.  Та явно нещата с PhisX  са зле при 10 и тук вече не знам кой отговаря. Все пак PhisX  се изчислява от CPU  само и при двете игри, а видеокартата няма никакво участие. Обаче с малки настройки тоя Shift 2  го подкарах на максимални деталйли  ( почти, без MLAA) при 4К резолюция и малко адреналин от драйверите на видеото в лицето на по-добра АФ и FXAA. Естествено, поради ограничението на процесора, успях да стигна само до 50  fps  с вертикална синхронизация, което е по-гадно от 60 херца,  но преди години играех игрите точно така. При Shift 1  също участие има процесора при изчисляване на PhisX,  но там въпреки ограничението на кадрите, те са доста над 60 и гонят 100. Така, че играта се играе спокойно при 4К с всякакви настройки. Тия три игри показват едно - трябват по-бързи процесори дори с Windows 10. може би тук влияние ще окажат и драйверите, но да не гадая. Ако Project cars  оправят нещата като италианците с Assetto Corsa,  светът ще им благодари. Но така като гледам, няма да стане, защото вече готвят PC2,  а копирането на енджина на NFS Shift  говори, че може би си и нямат понятие как да оправят нещата. 

Та макар темата да не е за вин 10, то така или иначе го намесихме.  Бих казал, че има наистина игри, които явно са се възползвали, но повечето просто са зле или на едно и също ниво като преди. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• Автор

Ще взема днес да се натисна и да го излъжа да ми даде десятката по-рано,че да потествам с АМД малко. Не ми се занимаваше,но какво пък толкова.

Това което ме дразни е ,че с този уиндоус прецакват хората като мен,на които им предстои ъпгрейд на хардуера. Ужким безплатен пък не съвсем. А вече съм си купил 2 уиндоуса,нещо не съм фен обаче да им дам и 250€ за този......(ползвам pro версиите)

А защо не си го изтеглиш сам? Има инструменти за това. 

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Аз ползвах това за изтегляне и инсталиране. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.