Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор между няколко автомобила

Featured Replies

Здравейте,ето,че дойде време да сменя стария си автомобил с по-нов и тук започва дилемата на коя марка да заложа.До сега беше Опел,но не останах очарован от тази марка и за това тя е вън от уравнението.

Спрял съм се  основно на три марки:

1:Фолксваген пасат

2: Тойота корола версо

3:Нисан примера

Без значение бензин или дизел.Бюджет 6000лв.Моля,дайте мнения към коя марка да се насоча.

• Отговори 88
  • Прегледи 11,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Препоръчвам ти пасата. Може да заложиш на Passat, няма да съжаляваш!

Може би това ще ти хареса ?- http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11421178968465897&slink=8srfi6

Уточнете горе - долу къде се намирате.

Редактирано от VolvoPower (преглед на промените)

1. Седан/комби?

2. Ръчка/автоматик?

3. Автокъща/часно лице?

4. Предпочиташ ли да има 4х4?

5. Какви км ще навърташ на седмица/месец?

П.п. Бих погледнал това на живо; VW Passat 19tdi

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Аз също имам Опел и никога повече няма да повторя грешката си.Фолксваген са същите дървета.Японските са си по здрави коли.Като сменявам,ще се насоча към тях.Затова давам глас за Тойота или Нисан.

• Автор

Без автоматични и 4х4 другото е без значение.В събота обиколих около 10-на автокъщи в Стара Загора ,като се оглеждах най-вече за пасати.Голени дараци продават ,единствено един ми хареса,но му иска 7000 и не сваля повече от 300лв.Значи предимно градско ще се кара по около 100км на седмица.

Редактирано от koldan (преглед на промените)

Аз съм за Тойотата, но - защо три толкова различни автомобила като клас, возия, разход, цена и поддръжка ?!

Все едно сравняваме кон с кокошка и магаре

p.s. пише се дАърак

• Автор

Аз също имам Опел и никога повече няма да повторя грешката си.Фолксваген са същите дървета.Японските са си по здрави коли.Като сменявам,ще се насоча към тях.Затова давам глас за Тойота или Нисан.

Има едно нисанче тук в града което ми влиза в бюджета ,ходих да го видя доста добре изглеждаше с японски двигател 2.2 dci 6 ск.,но собственика го нямаше ,та само го огледах.

Аз съм за Тойотата, но - защо три толкова различни автомобила като клас, возия, разход, цена и поддръжка ?!

Все едно сравняваме кон с кокошка и магаре

p.s. пише се дАърак

Благодаря поправено.

Защото за мен е важно да е надежден и в същото време да ми е в бюджета.А и смятам ,че всички се водят в средния клас.

1. Седан/комби?

2. Ръчка/автоматик?

3. Автокъща/часно лице?

4. Предпочиташ ли да има 4х4?

5. Какви км ще навърташ на седмица/месец?

П.п. Бих погледнал това на живо; VW Passat 19tdi

Хубав е автомобила, но волана е от мааалко по-старичките :P

Хубав е автомобила, но волана е от мааалко по-старичките :P

Какво имаш впредвид, че е от малко по-старите?

Какво имаш впредвид, че е от малко по-старите?

Еми 4ките са с такива волани, които са 98-00 г. А това е 5-ца 2004 и е с такъв волан. Би трябвало да е с по-новичък.

Защото за мен е важно да е надежден и в същото време да ми е в бюджета.А и смятам ,че всички се водят в средния клас.

Значи определено Тойотата - от всички изброени тя в най-надежната и се вмества в бюджета ти.

Nissan Primer P11 можеш да погледнеш - много добра машина. Двулитровия бензинов с 150 коня е доста икономичен и надежден.

Еми 4ките са с такива волани, които са 98-00 г. А това е 5-ца 2004 и е с такъв волан. Би трябвало да е с по-новичък.

Passat е с волан с 4 лъча в базов вриант и във вариант Comfortline и с 3 лъча във вариант Trendline и Highline до 2008-а година.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Passat

http://prostoauto.holm.ru/sectest/passat_b5.htm

http://www.auto24.ee/used/1728985

• Автор

Преди да пусна темата се допитах и до двама познати,автомонтьори и двамата ми казаха пасат по възможност 1.9 ТДИ.Дали препоръчват това защото на тях по им разбират от колкото на японските или наистина са яки коли.

Nissan Primer P11 можеш да погледнеш - много добра машина. Двулитровия бензинов с 150 коня е доста икономичен и надежден.

Не е ли по добре Р12 ,че там са им излекувани някои от детските болести.

Преди да пусна темата се допитах и до двама познати,автомонтьори и двамата ми казаха пасат по възможност 1.9 ТДИ.Дали препоръчват това защото на тях по им разбират от колкото на японските или наистина са яки коли.

На един приятел, също автомонтьори му казаха да си вземе Пасат "1.9 ТДИ 110/131 коня" , за сега е много доволен от към разход и вървеж.

1.9 TDI е най-добрия мотор на ВАГ и се ползва на много модели коли. Съответно няма майстор в страната, който да не е попипал поне 100 такива . Частите са евтини , поддържката - не особено сложна.

Колите са си коли - тон желязо върху колела.

Днес е твоя , утре- не.

Няма да те погребват с нея я .

Заради това - която и да избереш - важното р да ти падне на теб самия , а за поддържката - слушай майстора си, при когото ще ходиш след като вземеш колата

Но - лично аз предпочитам въобще да не опирам до майстори и заради това карам само японски коли ;)

1.9 TDI е много здрав двигател. Оттам нататък зависи на какво ще попаднеш. Passat-ите след B4 (това, дето тук му викат "тройка") имат проблеми с окачването и ремонтите му са доста соленички. Материалите, от които е направен интериорът и външните детайли (дръжки, чистачки, брони и т.н.) не са от най-качествените.

Писал съм по нещичко в други теми тук, тук, тук, тук, тук и тук. Разбира се, зависи на какво ще попаднеш, как ще е карано, пазено, поддържано и т.н.

Казвал съм го и на други места в подобни теми - вземи се поразходи малко по автокъщите, иди и до димитровградския пазар, щом си от Стара Загора, и виж какво ще ти грабне окото, но задължително си вземи някой с теб, който разбира от коли.

Тука в Стара Загора цените не са много приятни.

Като най близки дестинации са ти Пловдив и Сливен, и още по-добре от часно лице!

• Автор

1.9 TDI е много здрав двигател. Оттам нататък зависи на какво ще попаднеш. Passat-ите след B4 (това, дето тук му викат "тройка") имат проблеми с окачването и ремонтите му са доста соленички. Материалите, от които е направен интериорът и външните детайли (дръжки, чистачки, брони и т.н.) не са от най-качествените.

Писал съм по нещичко в други теми тук, тук, тук, тук, тук и тук. Разбира се, зависи на какво ще попаднеш, как ще е карано, пазено, поддържано и т.н.

Казвал съм го и на други места в подобни теми - вземи се поразходи малко по автокъщите, иди и до димитровградския пазар, щом си от Стара Загора, и виж какво ще ти грабне окото, но задължително си вземи някой с теб, който разбира от коли.

Щях да ходя днес до Димитровград,но ми казаха,че от 2 седмици няма пазар заради наводненията.

За алуминиевите носачи знам и имам едно на ум.

Тука в Стара Загора цените не са много приятни.

Като най близки дестинации са ти Пловдив и Сливен, и още по-добре от часно лице!

Така е градски,тук цените са доста надути,но ми е удобно защото мога да закарам колата на моя майстор да я прегледа.

Възможно е и да е вярно - не съм ходил доста отдавна, но се съмнявам - Марица е доста по-надолу в ниското. Пазарът за коли започва в събота късно вечерта и продължава до неделя на обед, така че днес щеше да намериш наистина само някоя локва... Сега ще се поровя да видя ще намеря ли нещо в тази връзка.

• Автор

1.9 TDI е най-добрия мотор на ВАГ и се ползва на много модели коли. Съответно няма майстор в страната, който да не е попипал поне 100 такива . Частите са евтини , поддържката - не особено сложна.

Колите са си коли - тон желязо върху колела.

Днес е твоя , утре- не.

Няма да те погребват с нея я .

Заради това - която и да избереш - важното р да ти падне на теб самия , а за поддържката - слушай майстора си, при когото ще ходиш след като вземеш колата

Но - лично аз предпочитам въобще да не опирам до майстори и заради това карам само японски коли ;)

Вече съм се парил от това да взимам кола без да направя проучване и диагностика ,тази грешка смятам да не я повтарям.

С тази дето съм сега не съм минал и 50000км ,а вече е за моргата.

Мазда 6 има едно неприятно свойство-да ръждясва,вече си имам такава :D

На подобието на официален сайт и във Facebook-страницата им не се казва нищо за прекъсване на работата. Не намирам нищо такова и в местните форуми и чрез Google.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Пасата е много добър автомобил. Имали сме стотици такива и досега не сме имали проблеми. 1.9 ТДИ за най-добрите мотори. Ускоряват добре и са много икономични.

Има едно нисанче тук в града което ми влиза в бюджета ,ходих да го видя доста добре изглеждаше с японски двигател 2.2 dci 6 ск.,но собственика го нямаше ,та само го огледах...

Иди пак...

...Така е градски,тук цените са доста надути,но ми е удобно защото мога да закарам колата на моя майстор да я прегледа.

Само да ти подскажа, че местните майстори обикновено не са врагове на местните джамбази.

Ето ти и една Corolla Verso , която ти е наблизо - в Първомай.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.