Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента ( сезон зима-пролет 2015 )

Featured Replies

Блазе ти. Аз изобщо не обичам да отработвам. Обичам да почивам, но не и да отработвам... Тайничко се надявам да ни пуснат по-рано, ама няма да е.

това не означава че няма да се трудя

имам адски много неща за вършене - и от задължителната програма и от свободната. Трябва ми денонощие с минимум 30 часа, мхм

аз също.

само в 8 часа ще отида на конференцията за да чуя един доцент от варненския МУ какво ще каже по проблема за ЧМТ, който ме интересува, и мисля към 12 да приключа с науката и да се отдам на градинарстване ; имам едно ново дръвче да садя :cheers:

навън се усмихва слънчице

та замислям първо да мина през къщата, да извадя малко божури и след огледа на селото да отида на Божичен да ги засадя. Още нищичко не съм пипвала по божиченският двор и това ме тормози със страшна сила.

Освен това, мисля да мина и през фирмения магазин на ЮТА да се снабдя с кокосова вложка и зебло за проекта ми "Стол". Както и да пообиколя още малко магазини за тапицерски платове за да си избера плат за тапицерията. Вчера харесах едни рози на светъл фон тип винтидж-романтише но не съм съвсем сигурна че искам ЧАК толкова сладникав да стане проекта.

От къщата трябва да взема и две-три дъскички които да нарежа и да досглобя скаричката която ще се явява носеща конструкция за проекта ми "Куфар-диван". След което ще мога да монтирам краката и да се захвана с тапицирането му. Вчера направих дюшечето и вече мога да ушия калъфката и да му избацам едни готини копчета.

Това ми е свободната програма.

Задължителната е две заключения трябва да бъдат съчинени, написани и предадени в понеделник. Четири торби с папки чакат да бъдат проучени и работата по оценката на имотите от онези 60 нот.акта трябва да продължи.

И всичко това докато обмислям как ще изнеса къщата след продажбата и. 

• Отговори 2k
  • Прегледи 66,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хахахаха, само аз ли работя днес ве :D

сори, че ме нямаше, ма ебати работното време 9 до 18, докат се прибера стане 8 и лягам, ахахаха :D

Как сте, почивате ли.. :D

пий ли са вино за закуска? :D 

пий ли са вино за закуска? :D

пий са

как е работата? Харесва ли ти?

На мен химията ми беше любим предмет :)

П.П. Мисли как ще работиш утре и ще ти мине :D

Хохохооооооооо! Мили мамини мушмороци. Ма вие утре ще работите ли? М?

• Автор

Та днес 591bc1eb2992c780e8ca996676c5d855.jpg се докладвам от лекционата зала .

Малко хора са толкова луди , че с събота сутринта да слушат лекция доброволно .

Мхм.

Добро утро де

И всичко това докато обмислям как ще изнеса къщата след продажбата и. 

Ти само дето си се водиш съботянка. Е га ти и свободната програма, дето ми изкара душата само да я чета. :D

Хахахаха, само аз ли работя днес ве :D

Ооо, Аморе-Мио, ти от работното място ли се включваш...

Как е работата и сутришното ставане и те така... :)

Добро утро!

Ти кво са хилиш ве?! :D Уош такъф! :D

• Автор

Вери интереси бг лекция мина току-що за еЕГ при БАР и шизофрения.

Сега слушам за еЕГ промените при депресията и реч-фазата на сня.

• Автор

Я ми кажете, вие като по работни и икономически грамотни - ако Акциза на цигарите има цел да намали пушенето, то Данък Общ Доход не убива ли желанието за работа ?!

.... то Данък Общ Доход не убива ли желанието за работа ?!

Смяташ, че едно умряло желание, може да преустанови работния процес ли ?!

Тц, в грешка си. Урелите са си умрели, живите да му мислиме  :clown:

• Автор

Аз приключих с учението :)

Сега си отивам в къщи и смятам сшедобяд да се отдам на волна - програма :)

Ти само дето си се водиш съботянка. Е га ти и свободната програма, дето ми изкара душата само да я чета. :D

първо отидох в къщата - разчиствах и трупах чували за боклука, извадих си два корена божури и един корен дамско сърце да ги засадя на Божичен

после отидох да видя какво не са се разбрали за оградата. Видях, нищо ново под слънцето - типични междусъседски дружески отношения, довечера ще напиша заключението като не забравя да увелича хонорара си двойно

след това продължих към Божичен. Там изчистих и подредих цветните градини, орязах розите и трендафилите, обрах сухите стебла на димитровчетата, орязах туфите лавандула. Работа има още но реших че за днес стига толкова.

след което се занесох в магазина на ЮТА и си закупих кокосова вложка, тапицерска подложка и още едно мекичко /това за проекта ми "Стол%/

В момента вече съм си вкъщи. Обядвам лазаня и пия от винцето на Док. Мисля лекинко да си полегна и като стана да се поразходим с Бимчо по русенските улици.

Имам приятен колхозен загар  :)

аз НЕ работя

твърдо

Малко хора са толкова луди , че с събота сутринта да слушат лекция доброволно .

и защо си тръгнал със съдраните дънки питам аз? Жена ти видя ли те?

ако Акциза на цигарите има цел да намали пушенето

Това ли е идеята на акциза? Значи акциза на горивата има за цел да намали употребата на транспорт и храна?
  • Автор

Това ли е идеята на акциза? Значи акциза на горивата има за цел да намали употребата на транспорт и храна?

Акцизите са една от най-старите форми на облагане с косвени данъци.Въведени още през 17 век, те представляват надбавка към цената на стоката, която потребителят заплаща при покупката. Това именно ги прави лесна за администриране данъчна форма.

Когато изучава прилагането на акцизите, Адам Смит пише:

"Мотив за използването на акцизите трябва да бъде само стремежът да се ограничи потреблението на вредни за здравето и морала и разточителни стоки и услуги".

Акцизите са наричани още „данъци на греха“. Впоследствие с увеличаване потребностите на държавния бюджет с акцизи се облагат все по-широк кръг от стоки. Така постепенно те се превръщат в универсален оборотен данък. След появата на оборотните данъци акцизите отново се възраждат със старото си класическо предназначение.

...

Опитвах ирония :P

• Автор

първо отидох в къщата - разчиствах и трупах чували за боклука, извадих си два корена божури и един корен дамско сърце да ги засадя на Божичен

после отидох да видя какво не са се разбрали за оградата. Видях, нищо ново под слънцето - типични междусъседски дружески отношения, довечера ще напиша заключението като не забравя да увелича хонорара си двойно

след това продължих към Божичен. Там изчистих и подредих цветните градини, орязах розите и трендафилите, обрах сухите стебла на димитровчетата, орязах туфите лавандула. Работа има още но реших че за днес стига толкова.

след което се занесох в магазина на ЮТА и си закупих кокосова вложка, тапицерска подложка и още едно мекичко /това за проекта ми "Стол%/

В момента вече съм си вкъщи. Обядвам лазаня и пия от винцето на Док. Мисля лекинко да си полегна и като стана да се поразходим с Бимчо по русенските улици.

Имам приятен колхозен загар :)

Хмм- добре си се справила със съботата , одобрявам .

Аз пък изрязах асмите, почистих и боклука след себе си , след това прекопах едната част на градината , полях салатките и лука.

Сега пия кафенце и мисля да засадя едно нискостъблено дръвче в магданоза на жена ми ( тя в момента спи ) и няма да разбере :)

А ти откъде знаеш за дънките ?!?

Опитвах ирония :P

Да, ама идеята горивата да са с акциз е именно тази - да се ограничи употребата им :lock:

Я остави иронията ами ми дай съвет за подарък на щерката - джерамето иска фотоапарат , който да не е сапунерка. Играе в разни игри с касови бележки в момента за да спечели сама , харесала си е "никон" , ама аз съм скептичен относно подобна печалба .... и чувствам предстоящо разочарование.

Бюджетът ми обаче е ограничен все пак нали се сещаш

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Бюджетът ми обаче е ограничен все пак нали се сещаш

Не и колко ограничен, обаче :)

• Автор

Не и колко ограничен, обаче :)

До 350

P.s жена ми се събуди. Дано не види лехата с магданоза . Стискайте палци , плийз.

До 350

не-сапунерка само на старо за толкова.

P.s жена ми се събуди. Дано не види лехата с магданоза . Стискайте палци , плийз.

Ммммммм'ртъв си :) (все пак стискам палци)

...

Ти кво са хилиш ве?! :D Уош такъф! :D

Ми хиля си се ас, ама съм добричко...

...

аз НЕ работя

твърдо

...

Хъхъхъ. И боклука фърляла, и розите стригала, че и оградата ходила да гледа (по съществото на служебните си обязаности). Тиии, добре не реаботиш...

...

Ти ако беше, никога нямаше да го пуснеш с кърпените дънки! Нали?

• Автор

не-сапунерка само на старо за толкова.

...

В технополис днес видях на подобни цени.

нови.

ама пусто, като не разбирам от фотоапарати .....

В технополис днес видях на подобни цени.

нови.

Е дефинициите ни за не-сапунерка явно се различават. Твоята изглежда е просто "да е по-голямо от сапун" :D Моята е "да му се сменя обектива".

Ти ако беше, никога нямаше да го пуснеш с кърпените дънки! Нали?

то и тя нямаше да го пусне ама той се е изнизал без да се докладва на началството

До 350

видя го, нали?

голяма разходка му дръпнахме с Бимчо

първо срещнахме едно куче и Бим много си го хареса и се влачихме с тях по целия кей чак до центъра. После срещнахме едни мои стари приятели и след като висяхме да се наприказваме двайсе минути тръгнахме с тях да се разхождаме обратно по кея и те ни изпратиха до вкъщи

сега е време да си седна на гъзеца и да съчиня едното заключение, не ли? Тез пари дето ги похарчих днес трябва да се възстановят, мхм

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.