Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за нова конфигурация

Featured Replies

ОК, понеже пак се обаждаш ще отговоря на въпросите ти...

Харчи повече ток, ама не 3 пъти повече. Ти изкара 970 че яде по-малко от 960 - 40лв сметка за ток или 42лв за ток... Голям проблем. За да съм по-ясен, 970 яде около 200 вата, 290Х яде около 300 вата... 3 пъти повече...

Да не говорим за високи резолюции, защото ще задълбаем в темата за видеорамта... Говоря за DSR и VSR... Аз със последните драйвери на AMD нямам проблеми. Ако имах проблеми щях да се върна на OMEGA драйвера...

Да поговорим какъв е смисъла от 290Х - Mantle, True Audio, Freesinc. Първото повишава фреймрейта, второто дава по-добър звук, третото е вариращ рефреш рейт, който е вкаран в новия стандарт Display Port 1,2a.

Да поговорим за 970 - PhysX, DSR, MFAA, GSync - първото сваля 20% от фреймрейта, второто го има и при АМД, колкото и на феновете да не им е приятно, третото е антиалайзинг, като има SMAA, който няма абсолютно никакъв ефект върху фреймрейта и работи на всички видеокарти, 4-тото е същото, като Freesync - вариращ рефреш на монитора, но е само за карти на Nvidia и е само със специални монитори, които искат още 300лв отгоре за нищо.

Сега, беше доказано, че 970 има по-малко видеорам, отколкото е оказано от Nvidia, бе доказано, че Gsync може да работи на не Gsync монитори... 2 лъжи, които трябва да игнорираме, защото 970 яде по-малко ток? Защото е на цената на 290Х и бърза колкото нея? Защото Nvidia? Че накрая и да им платиме за продукти, за които ни лъжат?

Nvidia в момента води няколко дела срещу 1. Клиенти на компанията, 2. Qualcom, 3. Samsung... С какво точно са ми спечелили доверието, за да не препоръчвам продукт със същата производителност на същата цена? Избора е на автора, ама да кажеш, че няма избор, и че 970 е единствената видеокарта, която си струва си е чиста лъжа, или незнание, или некомпетентност... де да знам вече... Арогантност ми писна да пиша в последно време... Фенщина може би...

За да сме наясно, 290Х и 970 са наравно. Едната карта е по-добра в едни игри, другата карта в други игри. Но в общи линии са на едно ниво...

Ето много хубава 290Х за 678лв

Ето още една много хубава 290Х за 685лв

• Отговори 54
  • Прегледи 5,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тя по-високата консумация има и други негативни последици освен по-високата сметка за ток ама нека да е 2 лв. единствената разлика.  ;)

Аз съм с 5450 8ГБ и играя на 3 монитора 4к.BF4 MP върви с 200 кадъра, а при прехвалената 970, кадрите падат драстично когато е нужна бавната 512МБ врам.

Редактирано от skidrow (преглед на промените)

GTX 970 с нейните 3.5+0.5 GB  направо мачка в новите игри на висока резолюция.....

Дано това да е сарказъм...

vqrNXbq.jpg

rOD8RHQ.jpg

EWI3jXY.jpg

WUvRSec.jpg

И това е на нормална резолюция...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Колко странно как преди 2 месеца на същите игри 970 беше по-добрата карта, ако не знаеш, заради един от АМД фенбойчетата ме провокираше, така че да ми сложат mod queue, така че ако има някакво заяждане или арогантност в постове ми няма да бъдат одобрени просто, в момента какво чакаме АМД да го сложат на нвидиа накратко, ами то сме март месец, 970 я има от септември миналата година, не спомена нещо за овърклок възможностите на 970,за прегряването на VRM-ите при 290/Х, не го знаеш или си толкова зашеметен по АМД, че не искаш да го признаеш, как изведнъж така се оказа, че 970 била по-слаба, ми питай TommyGun и билдера, о забравих заради вашето фенство и заяждане въс всяка тема и той си тръгн..Все ппак още имаш неговите тестове, после ще ми казваш 'ми то като пуснеш екстрите на 960 става по-бавна от 270Х ами като пуснеш на по-висока резолюция ще са по-ниски разбира се, това са карти среден клас и разликата в производителността е малка, като я изравниш с това...Мен енергото колко пари ще вземе не ме интересува, обаче искам да мога да си взема по-евтино захранване, кутия, да не слагам вентилатор пред видеото, за да не се подпали, да не ми се налагавсеки път да се занимавам с омазани драйвери... За тестовете по-горе ми е трудно да повярвам след над 10 с точно обратното...

Май забрави да споменеш, че за 290Х ти трябва много по-мощно захранване, че гони 80 градуса, че й прегряват VRM, че ти трябват допълнителни вентилатори, дай някой реален тест, защото на този ми е много трудно да повярвам, тъй като допреди 2 месеца 290Х изоставаше с много от 970,а сега надминава 980,което просто няма как да се случи... 290Х не може да се клоква, а 970 достига 980 с клок.

Посочените игри не ги е имало до преди 2-3 месеца, при новите е видно, че рамта 'издиша'. Преди 2 месеца нямаше Mantle драйвер. Вероято си гледал тестове на клокнати 970 vs референтна(стокова) 290Х. Това с VRM е смешно, картите си имат гаранция.Никой не може да ти каже,че ако сега купиш 970 дали след като и изтече гаранцията няма да замине и без да са и ''прегрявари'' VRM.Не вярвам някой да си купи карта за 700+лв. и да я ''храни'' с JNC. 

Момчета,пишете за неща,които нито сте пипали-нито сте виждали.Никой от вас няма ГТХ970 или 7950/280/7970/280Х/290/290Х,а пишете,все едно сте защитили докторат по темата.Никой от Вас не знае какъв дерт имат 7950/280/7970/280Х/290/290Х с хладенето на VRMs,с омазаните БИОС със заключено високо напрежение.Никой от Вас не знае как може да попаднеш на такава карта и какъв проблем е намирането на подходящ БИОС (имаше наскоро тема за 280Х) и се чудиш как да намалиш волтажа,щоа ти прави,а само се вслуто освен да товари захранването-грее яко,и се чудиш кога ще видиш пламъче и дим,и се чудиш дали ще имаш дерт с RMA,и се чудиш защо си се прецакал така,и хич не те интересува колко кадършваш във воя на фановете и гледаш колко е загряла.Хайде не коментирайте неща,които са Ви далече от битието и не препоръчвайте карти, чиито платки и охлаждане не сте виждали,защото лъжете не само питащия,а ще излъжете и себе си като дайде време да купувате Вие.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Нека си изкажа скромното мнение

За гейминг Нвидия и Интел доминират,признавам го,въпреки,че към Ати и Амд фен.290-то е ненужно скъпа,най-вече се оскъпява поради нуждата от по-мощно захранване.Грее повече,не се клоква,дори и да се прави е минимално.С 2-те ръце съм за 970-то,дори и тестовете да са верни,пак бих взел нея,но в крайна сметка само насочваме,автора решава какво да вземе.

Вие, драги Монка, да не сте виждали всичките части, които препоръчвате? И да, 970 е по-хубава. Единствено да отбележа отново, че който разбира знае как да намали консумацията на AMD картите - ZeroCore. 

Който разбира от OpenCL и се интересува от "копаене" на виртуални валути, взима AMD.
Който иска нещо опростено и качествено, предимно за игри и видеообработка взима nVidia.

Не се научихте да му се не види. Нормално, трябва и опит. Дискутиране с хора разбиращи по-добре от Вас всичко що е хардуер лице в лице. Да се видят, да се пипнат частите. Като с колите, с интернет четива не става. 

Е той да е казвал, че ще копае, да кажем аз съм обикновен потребител, който иска геймърска машина, сглобявам си такава с 290 и какво гледам? Омазани драйвери, биос който прави проблеми, ще тръгна да ъндърволтвам, да модвам биос ли? Какво копане, казваш го все едно някой ще си взима конф.с i7 за копаене.Също виждал съм няколко 7950-ки дори...280 и Х са същите карти, но по-клокнати...Виждал съм клипове как горят 7950, как горят 290/Х и как гори GTX 590, обаче 960 или 970 на 90 градуса не съм виждал, за 290/Х не мога да кажа същото.

Редактирано от monicho (преглед на промените)

Е той да е казвал, че ще копае, да кажем аз съм обикновен потребител, който иска геймърска машина, сглобявам си такава с 290 и какво гледам? Омазани драйвери, биос който прави проблеми, ще тръгна да ъндърволтвам, да модвам биос ли? Какво копане, казваш го все едно някой ще си взима конф.с i7 за копаене..

Абе човек, кога запоследно си преинсталирал биос па ти на видео бе батко? Какви глупости приказваш бе момче?

Тръгнах да споря с тебе, замо заради изказванията ти, и сега няма да се спра, защото оспами темата.

Driver - AMD Catalyst 14.12 Omega... Запознай се с това нещо и стига говори глупости, как драйверите на AMD били омазани... Драйверите на Nvidia не са по-добри от тея на AMD, нито драйверите на AMD са по-добри от тея на Nvidia...

Не всеки си овъклоква видеото батко, овърклока не е единственото нещо, по което се избират компоненти...

И кога точно си барал ти, 16 годишно хлапе, 290Х, 970 и т.н. видеокарти да знаеш на коя какво и има?

Тея глупости дето ги приказваш е все едно да сравняваш 4 и 8 ядрен процесор на приложение, което използва само една нишка... Има ги и тея неща, ама айде малко по-сериозно... Хубавото при AMD е че всеки следващ драйвер подобрява производителността с кадър - два - три... Така на времето, когато излезе, 3870 беше по-слаба от еквивалентната 8800GT... След няколко версии на драйверите се оказа, че 3870 е няколко кадъра по-добра от 8800GT, беше по-евтина и всичко останало, но народа наскача на Nvidia...

Аз се чудя как по света хората говорят само как тяхната 290Х има проблеми и не работи и сменят биос на видеокартата... Еми хората са по-заети да играят игри от 2011г на видеокарти от 2015, щото Nvidia...

Видя ли картиет, които съм предложил аз? Най-добрите охладители с 3 вентилатора, които подържат картата приятно непрегряваща... REVIEW... 73 градуса... С овърклок 77... Та да попитам, 970 в кутия без вентилатори, щото нямало нужда, колко мислиш, че ще вдига?

Аз ли съм малоумен или ти даваш глупави доводи? Хубава кутия с добро охлаждане винаги е добър избор. Това, че ти не го разбираш никой не ти е виновен...

PS: Ето ти ново ревю на 960, в което има тестове на всякакви игри и са включени 290Х и 970...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Виждам името си споменато нагоре.

Не мислех да се меся в поредното омазване на проста питанка,обаче се казват много неверни неща и някой някога ще прочете и ще се заблуди.

ОК, понеже пак се обаждаш ще отговоря на въпросите ти...
Харчи повече ток, ама не 3 пъти повече. Ти изкара 970 че яде по-малко от 960 - 40лв сметка за ток или 42лв за ток... Голям проблем. За да съм по-ясен, 970 яде около 200 вата, 290Х яде около 300 вата... 3 пъти повече...
Да не говорим за високи резолюции, защото ще задълбаем в темата за видеорамта... Говоря за DSR и VSR... Аз със последните драйвери на AMD нямам проблеми. Ако имах проблеми щях да се върна на OMEGA драйвера...
Да поговорим какъв е смисъла от 290Х - Mantle, True Audio, Freesinc. Първото повишава фреймрейта, второто дава по-добър звук, третото е вариращ рефреш рейт, който е вкаран в новия стандарт Display Port 1,2a.
Да поговорим за 970 - PhysX, DSR, MFAA, GSync - първото сваля 20% от фреймрейта, второто го има и при АМД, колкото и на феновете да не им е приятно, третото е антиалайзинг, като има SMAA, който няма абсолютно никакъв ефект върху фреймрейта и работи на всички видеокарти, 4-тото е същото, като Freesync - вариращ рефреш на монитора, но е само за карти на Nvidia и е само със специални монитори, които искат още 300лв отгоре за нищо.
Сега, беше доказано, че 970 има по-малко видеорам, отколкото е оказано от Nvidia, бе доказано, че Gsync може да работи на не Gsync монитори... 2 лъжи, които трябва да игнорираме, защото 970 яде по-малко ток? Защото е на цената на 290Х и бърза колкото нея? Защото Nvidia? Че накрая и да им платиме за продукти, за които ни лъжат?
Nvidia в момента води няколко дела срещу 1. Клиенти на компанията, 2. Qualcom, 3. Samsung... С какво точно са ми спечелили доверието, за да не препоръчвам продукт със същата производителност на същата цена? Избора е на автора, ама да кажеш, че няма избор, и че 970 е единствената видеокарта, която си струва си е чиста лъжа, или незнание, или некомпетентност... де да знам вече... Арогантност ми писна да пиша в последно време... Фенщина може би...
За да сме наясно, 290Х и 970 са наравно. Едната карта е по-добра в едни игри, другата карта в други игри. Но в общи линии са на едно ниво...
Ето много хубава 290Х за 678лв
Ето още една много хубава 290Х за 685лв

Това като гледам май е единственото смислено мнение от последните няколко.

Мони няма да се засягаш,но с тона който използваш изобщо не трябва да се учудваш че всеки ти скача на дискусия. Още повече,че ти пускаш изказвания като бомби,без да доказваш или аргументираш. Хората това ,хората онова, това било еди как си онова иначе. Няма такива работи!
Като кажеш нещо трябва да си готов и да го докажеш.
Не е коректно иначе бих цитирал крайното мнение на Билдера за нашите тестове.Фактът си е факт обаче - картите са равностойни,други неща определят коя да си купи човек.

Няма да цитирам ред по ред и да ти доказвам взички грешни изказвания,но ще обобщя:

Единственото вярно негативно нещо което може да се каже за R9-290X е ,че стоковия охладител е пълен боклук! И с него наистина картите са на 80-90 градуса,наистина VRM прегрява и са шумни и не могат да се клокват. НО! Много отдавна вече има дизайни на охладители,които решават всички тези проблеми. Един Lighting например спокойно се пуска на 1150 (15% клок) без мод на волтажа. Нали си в час с английския - чети.

Още тук ти дадох пример,че това с овърклока е меко казано пресилено.Както виждаш R9-290X с 15% клок е по-бърза от 970 с близо 40%,така че аргумента не върви с клока.

Това какво е било преди няколко месеца си е за преди няколко месеца.Без да има новите драйвъри и на тогавашните цени и аз имам едно изказване,че 970 е по-добрата карта. Но примерно с Омега драйвъра АМД повишиха в някои игри кадрите с до 22%.

20150224_163736.jpg

При 2560х1440 нещата така или иначе се накланят в полза на АМД.

TestClockWaku.jpg

Както може да видиш и от нашите тестове 970 на колегата дори и със доста сериозен клок,не е чак толкова по-бърза от моята 290Х с 3%.

А всичките тези работи с волтажи биоси и прочие просто не мога да им хвана смисъла,дай ако искаш статия (а не клипче в Youtube) на уважавана страница или от напечатано издание както в моя случай. Аз ви цитирам обикновенно едно от двете най-добри издания за хардуер в Германия и едно от най-добрите в Европа. Може пък в България нещо да е известно което по света не се чува. Волтажа се отключва с MSI Afterburner и то от доста версии насам.И с undervolting може да правиш тунинг при който картата харчи по-малко ток а държи по-висока честота.Но както съм написал в представянето си,АМД са за хора които знаят какво правят с хардуера си. Тогава получават максималното съотношение цена/качество.

В такъв случай при моментна цена от 359 евро за MSI 970 4G (по мое мнение най-добрия дизайн компромис от скорост,шум и температура на Нвидия) и 335 евро за Sapphire R9-290X Tri-X OC в Германия поне,решението би било мнооооого трудно.

Аз лично се абстрахирам от 3,5 Гб-та дилема,защото така или иначе като пуснеш настройки да ги напълниш и ще умре чипа и идеята е никаква.Този проблем просто обезмисля сериозен клок на 970,защото пък тогава подпираш в рам паметта.Но това вече е в частни случаи.

И за пореден,надявам се последен път ще го напиша. Какви драйвъри омазани ,какви 5 лева!?!?! Това са глупости отпреди 5 години сигурно. Много са си добре драйвърите на АМД,вършат си работата и това е!

Като ще говорим за драйвъри , HQ-AF проблема на нвидиа е доста по-скорошен от последния проблем на АМД с драйвъри.

Наистина ще взема да направя една тема за принципни дискусии и Flame,че така във всяка тема едно и също и всяка тема се затваря накрая.Чак се чудя къде е Росен да се намеси с неговата фенщина на другия полюс обаче.

Бъдете обективни бе хора,някой ако чете ще каже че сме акционери на едната или другата компания!!!

Е т'ва трябваше да се чуе , евала! Най сетне тоя моничо да спре със глупостите и да се помири със това , че по-опитните и знаещите си знаят работата , и да не спори толкова много.

Много полезна ще бъде тая тема за напред!

Тя по-високата консумация има и други негативни последици освен по-високата сметка за ток ама нека да е 2 лв. единствената разлика.  ;)

Това с ниската консумация е мит, който се повтаря във всяка една тема в тоя форум.Из нета има ревюта в който 970 минава 300W(за цялата система).Ето и реален резултат от ватметър, далеч е от 170-180W, който повтаряте във всяка тема, и едва ли не захранване от 20лв. ще е достатъчно.

Е т'ва трябваше да се чуе , евала! Най сетне тоя моничо да спре със глупостите и да се помири със това , че по-опитните и знаещите си знаят работата , и да не спори толкова много.

Много полезна ще бъде тая тема за напред!

Тоя моничо не е фен на никого за разлика от повечето тук, не гледа да прецака хората, защото му харесва повече да носят неговата марка. От теб видях само непродуктивни коментари. За психо не каза нищо,след като изръси много глупости през последната седмица, ама все аз съм ви в устата.

Да речем си сглобявам днес компютър, отварям ник*м и какво гледам едни части, проучвам ги с максимална производителност, издържливост, температури, стабилност...Да кажем, че по някаква причина си взема референтна 290Х и какво получавам? Прегряващи VRM, температури на ядрото от порядъка на над 90 градуса...Ако не си намеря Winforce или Tri-X или някой свестен охладител какво? Да се подпаля ли ? Кога нормален потребител ще тръгне да модва биоси, да ъндърволтва или да следи температурите случайно да не излезе от някъде пламъче,искра...Ако просто искам да разцъкам някоя игра на хубави настройки какво? Трябва да си прегледам температурите на АМД-то, волтажа и оборотите на вентилаторите, за да съм сигурен, че няма нещо да се прецака в случай, че просто искам да поиграя малко? 

Защо да си усложнявам живота толкова? На 970 дори референтния охладител и M-ITX охладителите държат нормални температури.

@skidrow захранванията не се мерят само по ватове, а схемотехника, кондензатори, ефективност, сертификати...Ако можеше да минем със захранване от 20 лева в конфигурация от 2000 защо щяха да произвеждат 400 ватови захранвания за по 200 лева ? Отговор веднага, за да си ползваш конфигурацията благополучно и да не се занимаваш с гаранции заради токови удари.Най-разумното е UPS, но почти никой не ползва за геймърска машина...Ако имаш такова можеш да минеш и с нормално захранване на Seasonic от най-ниския клас и да го ползваш дълго време.

Не разбирам защо се хабя аз след като ще се появи някое фенче и съм му крив, защото съм бил много арогантен ще започне да се драка с мен навсякъде. Можете да видите, че съм в Mod Queue и ако бях толкова "лош" постовете ми нямаше да ги има.

• Автор

Мили момчета,съжелявам че се стигна до тези дебати породени от моята молба.Просто исках мнение за конфигурация за подарък.Много съм объркана а нямам време за избор!Последно очаквам мнение!

Това в първия ти пост беше добре като ти обърнах внимание как може да се подобри.

1. Едисън реално е същото захранване за същите пари но модулно. Тук няма какво да се чудиш.

2. Препоръчително е нископрофилна рам (да не е с твърде високи "гребени" радиатори). 

3. Наблегни на SSD тъй като 128ГБ е малко в днешно време а HDD-то е склад и не те вълнува толкова.

На SSD-то ще се инсталира Windows, програми и игри които заемат много място а на HDD-то ще се

свалят БлуРейте та не те вълнува черно, розово или бембено е.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

проучвам ги с максимална производителност, издържливост, температури, стабилност...Да кажем, че по някаква причина си взема референтна 290Х 

Ако си си купил референтна 290X, значи нищо не си проучил.

Имам чувството, че и сам не си вярваш на глупостите, които пишеш.

Редактирано от TheLion17 (преглед на промените)

• Автор

Това в първия ти пост беше добре като ти обърнах внимание как може да се подобри.

1. Едисън реално е същото захранване за същите пари но модулно. Тук няма какво да се чудиш.

2. Препоръчително е нископрофилна рам (да не е с твърде високи "гребени" радиатори). 

3. Наблегни на SSD тъй като 128ГБ е малко в днешно време а HDD-то е склад и не те вълнува толкова.

На SSD-то ще се инсталира Windows, програми и игри които заемат много място а на HDD-то ще се

свалят БлуРейте та не те вълнува черно, розово или бембено е.

БЛАГОДАРЯ!

Мили момчета,съжелявам че се стигна до тези дебати породени от моята молба.Просто исках мнение за конфигурация за подарък.Много съм объркана а нямам време за избор!Последно очаквам мнение!

Първата конфигурация, която си показала е много добре. Има място за подобрение и Naruto ги е дал в общи линии...

Съжалявам, че се стига до тука, но някои хора говорят глупости и се оказва, че дори с доводи не може да им дойде акъла...

Монка, сега за референтни охлаждания ли спорим? Даже не си погледнал какво съм предложил като видеокарта... Не те ли е срам малко да пишеш?

Ако си си купил референтна 290X, значи нищо не си проучил.

Имам чувството, че и сам не си вярваш на глупостите, които пишеш.

Кажи ми как трябва да се отговори на поста ти??? Кажи ми кой нормален ще седи и ще те гледа как си правиш гавра с него. Нищо не си прочел от поста ми, 290X с референтен охладител гони 95 градуса. 970-ките са с далеч по-нормални температури.

Да ме е срам??!!?! Я се огледай, бе разбирач изонихте всички, които се опитваха да помогнат във форума, не беше Джони,билдера това в рамките на по-малко от половин година, що не си сложиш и азотец на процесора и не му сложиш една 290Х, сигурно много добре. Ако не се изсерете във всяка тема вие фенбойчетата няма да сте вие... Референтните карти нв са ли за ползване също или ще трябва и на тях да им модваме биосите или да почакаме малко току виж чудо станало, направихме теми с тестове, бенчове и всичко, но дойдоха фенбойчетата и пак се изсраха и хоп темите заключени, психо от тебе видях максимално най-много глупости, дали ще ми одобрят поста или ще ме баннат вече не ми пука, защото с такивакато вас споренето е ссупер не продуктивно, знаете само едно АМД СА БОГОВЕ това е за вас. Като направят игрите за много ядрени процесори ще си купя FX обещавам. Сега като i7 4790k нна стокови честоти бие всякакви клокнати AMD-та няма какво да го мисля, дори и AMD да ми позлатят кенефа.

Не знам защо си си набил, че на света съществуват само референтни 290-ки и продължаваш да си повтаряш едно и също. Психо на предната страница е линкнал две много добри 290-ки на прилична цена, ама на тебе това не ти изнася и продължаваш със същата песен на нов глас. 

Казваш, че аз не съм ти прочел поста, но седни ти, прочети моя няколко пъти и се опитай добре да го осмислиш. Къде казвам, че референтния дизайн е добър и че няма високи температури? Опитай се да разбереш какво съм казал. 

И понеже много обичаш да твърдиш неща, но не и да ги доказваш, ето ти ревю на tri-x r9 290x от an*ndtech. Можеш и сам да видиш, че на idle държи 30, на crysis 3 - 70 и при бенчмарка - 74. Да не говорим, че в crysis шумът е с 16 децибела надолу в сравнение с референтния.

Така че можеш да спреш да пишеш глупости. Това е все едно да почна да хуля intel щото боксовия им охладител е много зле и 4790k държи 90 градуса под товар с него.

Редактирано от TheLion17 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.