Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко мога да взема за....?

Featured Replies

Максимум 200 лева.

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 243,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И какво, като го е постнал? Това е въртешен, фиктивен адрес, раздаден от маршрутизатора. Реалният му IP адрес никъде не се вижда...

• По десетина лева на компонент.   И да ти кажа последно като проверявах сайта е Български и в него се пише на Български от къде на къде ще ни учиш на английски правопис?

• Днешния компютърен пазар е много сложен и ако търсиш относително бързи пари, то трябва да си съгласен да свалиш цените на 50%. Иначе чакаш и след време пак стигаш до същата цена. Казвам ти го от личен

Публикувани изображения

Едва ли. За максимума може да получиш 1 година гаранция.

Ако реши да го продава на части може и да успее да изкара над 150 лв.

• 1 месец по-късно...

Здравейте, продавам си целия сет. Компютър, монитор, мишка,  клавиатура, слушалки. Каква цена мога да искам за всичко заедно.

Компютърът е:

Дъно: Asrock Z97 Anniversary/1150

Процесор: Intel I5 4690k LGA 1150

Видео карта: Gigabyte N970 G1 Gaming

Рам памет: 2x8 GB DDR3 1600 Kingston Hypx Svg

Хард диск: 1TB WD Caviar Blue, SSD 250 GB Samsung

Захранване: PSU CM  G650M/ 650W/APFC/Modul

Кутия: CM HAF 912 Advanced

Монитор: Samsung SF 350 24 инча

Мишка: Razer Mamba Tournament edition.

Клавиатура: Corsais Strafe Mechanical red.

Слушалки: Steel Series V3 Prism

процесор 150 лв.

дъно 100 лв.

видеокарта ~150/180 лв.

RAM памет ~ 100 лв.

дискове - HDD:50 лв, SSD:50 лв, зависи от SMART състоянието и часовете работа

захранване около 100 лева

кутия - като захранването

монитор - около/до 150 лв.

другите неща пак е относително в какво състояние са, дали нещо има гаранция и така нататък.

• 3 месеца по-късно...

Здавейте, смятам да си ъпгрейдна процесора и рам паметта та искам да попитам колко мога да взема на Ryzen 5 1600(изстекла гаранция)  и Corsair Vengeance LPX 2X8GB DDR4 2400mhz(доживотна гаранция)

Как му иЗтече гаранцията на този процесор, при условие, че е излязъл

Цитат

February 2017 (Released March 2, 2017

като все още сме февруари месец и гаранцията му е 3 години?

https://en.wikipedia.org/wiki/Ryzen

Паметта евентуално около 130-140 лева, стига някой да се навие да я купи, понеже за тези пари има и по-добри оферти. Пробвай ако искаш за около 130, ако не се продава смъквай.

https://www.pazaruvaj.com/ram-pamet-c3577/corsair/16gb-2x8gb-ddr4-2400mhz-cmk16gx4m2a2400c14-p263689685/

Процесора вече има ново поколение, което се намира за около 190 лева, така че на около 140-150 лева може да се пробваш.

https://www.pazaruvaj.com/procesori-c3139/amd/ryzen-5-1600-hexa-core-3-2ghz-am4-p363376809/

И аз се зачудих,  как така е изтекла гаранцията ? Има минимум 1 месец още.   Иначе на цените написани по-горе от Raze,  мисля че с малко късмет ще успееш да ги продадеш. За паметта , ако ти предложат 120 , мисля че е добра оферта да я продадеш.

Каква е причината за липсата на гаранция няма значение. Ясно е, че се продава без гаранция, но при възможността да се вземе нов и с пълна гаранция AMD Ryzen 5 1600+ Pinnacle Ridge 12nm  за 190лв. , цената на стария БЕЗ гаранция е не повече от 100лв. и то с условие за тест.

Ако колегата го даде на 100лв. , аз ще съм първия който ще го купи. Дори не ми е нужен тест. Достатъчно е да няма криви/повредени пинове.  Този процесор за 1-2 седмици ще се продаде на 140 в БГ продавалника. Може да се обзаложим с някой , ако иска.

п.п. Каква е логиката да се "ъпгрейдва" с буквално същия процесор ? Какъв ъпгрейд ще усети ?

преди 9 минути, pepy86 написа:

Каква е логиката да се "ъпгрейдва" с буквално същия процесор ?

Става въпрос за предполагаемият купувач на неговия 1600. Защо да си взима за 140-150 лв. въпросния без гаранция, като за 190лв. ще вземе "невероятния - супер - дупер"  AMD Ryzen 5 1600+ Pinnacle Ridge 12nm  с пълната гаранция ?

И не само пиновете се кривят...

Продават се колега , имам познат с фирма който без проблем всяка седмица продава поне по една такава бройка /внос от чужбина без БГ гаранция/.  Необяснимо но факт. Българина винаги гледа ''да е на далавера'' . 

Здравейте,

колко да търся на bqt p7-pro-650w ?

Ако трябва условно да се доближи до някое от тези захранвания до кое се доближава ?

Захранване Be Quiet Power Zone, 650W, Active PFC, 80+ Bronze, 135mm вентилатор

Захранване Be Quiet Dark Power PRO 11, PSU 650W, Active PFC, 80 Plus Platinum, 120mm вентилатор

мерси :)

• 7 месеца по-късно...

Здравейте, искам да си продам компютъра, но не знам колко мога да му взема.

Дъно: Gigabyte GA 990FXA-D3
Процесор: AMD FX 8300 Eight-Core 3322 MHz
Видео: Asus GeForce GTX 760 ( 2 броя, работят в SLI )
Рам: 8 GB
Захранване: CoolerMaster MWE 750 Full Modular ( на 1 година )
HDD: 128 GB SSD и WD 500GB
Кутия: CoolerMaster

Идеята ми да си купя вече нов и не знам заслужава ли си да си ползвам само захранването ( тъй като е ново ) и хардовете например, защото все още ми стига мястото и да продам само останалото или да го продам целия и да купувам всичко заедно.
Благодаря!

На старо не можеш да вземеш добри пари а захранването си е ново и няма никакъв смисъл да се набутваш за друго.

Замислям един ъпгрейд на машината си, която ми служи вярно вече 6 години ... В тази връзка, колко бих могъл да взема за старите части - Intel I5-4460 със стоковия охладител, Gigabyte H81M-D3H, и Adata 8GB DDR3 1600MHz CL11? Не са клоквани, прегрявани, тормозени с игри, и т.н.

преди 5 часа, RudeBoy написа:

Замислям един ъпгрейд на машината си, която ми служи вярно вече 6 години ... В тази връзка, колко бих могъл да взема за старите части - Intel I5-4460 със стоковия охладител, Gigabyte H81M-D3H, и Adata 8GB DDR3 1600MHz CL11? Не са клоквани, прегрявани, тормозени с игри, и т.н.

Процесор - 70-80лв

Дъно- 30-40лв

Рам 30-40лв

Или ако ги продадеш заедно ~ 150лв

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, бях питал преди години, но така се получи, че и до сега си изкарах с щайгата. Но вече мисля да сменям напълно всичко. Затова искам да попитам как ще са цените сега за цялата конфигурация.

Дъно: AsRock: N68C-GS4 FX

Процесор: AMD FX X6 6300, 3.5 GHz, 14MB, socket AM3+ - oт няколко дни с изтекла гаранция

Охлаждане на процесора: Be quiet pure rock bk009 1500RPM

РАМ: 8гб Kingstоn DDR3 1600 - Оставаща гаранция половин година

Видео: Palit GeForge GTX 660 2GB GDDR5

Захранване: Deepcool DE580 580W

HD: Seagate 1TB

Кутия: Segotep sprint black

DVD записвачка

преди 5 часа, trifonivanov написа:

Здравейте, бях питал преди години, но така се получи, че и до сега си изкарах с щайгата. Но вече мисля да сменям напълно всичко. Затова искам да попитам как ще са цените сега за цялата конфигурация.

Дъно: AsRock: N68C-GS4 FX

Процесор: AMD FX X6 6300, 3.5 GHz, 14MB, socket AM3+ - oт няколко дни с изтекла гаранция

Охлаждане на процесора: Be quiet pure rock bk009 1500RPM

РАМ: 8гб Kingstоn DDR3 1600 - Оставаща гаранция половин година

Видео: Palit GeForge GTX 660 2GB GDDR5

Захранване: Deepcool DE580 580W

HD: Seagate 1TB

Кутия: Segotep sprint black

DVD записвачка

350лв и то заради охладителя на процесора.

• 1 месец по-късно...
преди 2 минути, arseni1 написа:

Здравейте, колко мога да взема за 3770к, дъно asus z77 v-xl и 4 плочки рам по 4гб?

200-250лв ако се продават заедно, иначе може ако ги продадеш отделно може и повече да вземеш

преди 1 час, arseni1 написа:

Здравейте, колко мога да взема за 3770к, дъно asus z77 v-xl и 4 плочки рам по 4гб?

160лв за процесора, 60лв. дъното и 60 за паметта... , НО... за 450лв. се вземат нови и с пълна гаранция 6-ядрен процесор+дъно+16GB DDR4

преди 2 часа, arseni1 написа:

колко мога да взема

Колкото ти дадат :)

В продавалник (не че е критерии) има оферти за този процесор за към/над 200 лева:

https://www.olx.bg/elektronika/kompyutrni-aksesoari-chasti/q-i7-3770/

Дъното е висок клас, но ме съмнява някой да даде повече от 100 лева. Паметите вървят по 30-40 лв. за плочка 4 GB.

преди 1 час, Raze написа:

Колкото ти дадат :)

В продавалник (не че е критерии) има оферти за този процесор за към/над 200 лева:

https://www.olx.bg/elektronika/kompyutrni-aksesoari-chasti/q-i7-3770/

Дъното е висок клас, но ме съмнява някой да даде повече от 100 лева. Паметите вървят по 30-40 лв. за плочка 4 GB.

200+100+160=460лв.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

НО... за 450лв. се вземат нови и с пълна гаранция 6-ядрен процесор+дъно+16GB DDR4

Викаш, може и да се намери някой малоумен фен на 3770К и стари платформи, който да даде 460лв.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.