Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко мога да взема за....?

Featured Replies

130-140лв и то с късмет, я ходи се гръмни

2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

Колега, никой няма да се гърми!

А подигравката с хората не е ли обида?

Не е обида, защото той не се подиграва. Като знаеш колко можеш да вземеш за тази ЩАЙГА, защо пишеш в темата? Питаш, отговарят ти и недоволен :/ 

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 252,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И какво, като го е постнал? Това е въртешен, фиктивен адрес, раздаден от маршрутизатора. Реалният му IP адрес никъде не се вижда...

• По десетина лева на компонент.   И да ти кажа последно като проверявах сайта е Български и в него се пише на Български от къде на къде ще ни учиш на английски правопис?

• Днешния компютърен пазар е много сложен и ако търсиш относително бързи пари, то трябва да си съгласен да свалиш цените на 50%. Иначе чакаш и след време пак стигаш до същата цена. Казвам ти го от личен

Публикувани изображения

За да видя и чуждо мнение. Ако ми отговорят 100 човека и един не знае за какво става въпрос - пак ли ще ме определиш като недоволен заради единия човек? Като си купуваш хляб и струва между 99ст , 1 лв. и 1,01 и някой ти каже 1,50лв. има разлика нали? А ти реално защо допълнително спамиш темата, а и как може да знаеш той дали се подиграва или не ? Да не говорим, че определението ти "ЩАЙГА" също е грешно. Как определяш, че нещо е щайга? За едно и също нещо мислиш, различно според времето? Днеска е най-новото, утре е щайга? Това е двулично. Наистина доста са хората като теб, които се обаждат, където не им е работа и лепват етикети на всичко.

Редактирано от cnfdnc (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Колко мога да взема поотделно за:

1. Intel Celeron Dual Core E1500 работещ отлично без прегрявания или overclock - http://goo.gl/5ImW8R + охлаждане поддържащо 95 W CPU и 4-пинов вентилатор.

2. MSI 945GCM7-F ( MS-7507 ) в перфектно състояние - http://goo.gl/JGa49B

3. Fortron 300 W 120mm FAN с дребни модификации  (вентилатора е му е вързан на molex на 5V за да е тих).

4. WD 20 GB IDE, без смарт и без лоши сектори.

5. Кутия с карточетец на мястото на флопи, но не знам дали работи :D. Кутията има дребни забележки .

6.Черна DVD-RW записвачка, поддържа доста видове дискове. IDE стандарт

Редактирано от Greak (преглед на промените)

От чисто любопитство питам: Колко мога да взема за моята кошница? Параметри: 4GB DDR3 Ram;1TB HardDisk;Ati Radeon 4800 HD Series;Intel Core 2 Qual CPU Q8200 2.33GHZ (4 ядрен)

Редактирано от Djani_Varna (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! За каква сума да пусна лаптопа си за продажба(машинката от подписа)? След месец си идвам и ще бъда 3 седмици в БГ. Искам да успея да го продам бързо и да имам време да тествам новия  преди да замина. Купен е преди по-малко от година за 1100лв от ардес. Има още година и малко гаранция. От фирмата от където го взех ми предложиха 700 лв и да доплащам за по-мощен модел, но като казах че дават малко ми отговориха да се оправям сам тогава. Нямам намерение пак да купувам от тях :)

Здравейте! За каква сума да пусна лаптопа си за продажба(машинката от подписа)? След месец си идвам и ще бъда 3 седмици в БГ. Искам да успея да го продам бързо и да имам време да тествам новия  преди да замина. Купен е преди по-малко от година за 1100лв от ардес. Има още година и малко гаранция. От фирмата от където го взех ми предложиха 700 лв и да доплащам за по-мощен модел, но като казах че дават малко ми отговориха да се оправям сам тогава. Нямам намерение пак да купувам от тях :)

Според мен ти предлагат много добра цена. И да го пуснеш по сайтовете на по-висока, накрая пак ще се стигне до същата или по-ниска оферта.

Редактирано от Sa3ana3a (преглед на промените)

Според мен ти предлагат много добра цена. И да го пуснеш по сайтовете на по-висока, накрая пак ще се стигне до същата или по-ниска оферта.

Ще се пробвам да му взема 800-850 в продавалника или друг сайт, защото с по-кофти характеристики имаше на тези цени. Искам от друго място да си взема следващия лаптоп. Ако все още дават 700 ще съм обвързан да взема от тях Асуса, а не ми се иска...

А според мен пък автора прави сондажи ТУК някой да скочи да го вземе за тая цена , а не че магазина му бил давал  :)

Автора , че ти още щом прекрачиш прага на магазина когато си го купил , той вече е втора употреба - радвай се ако му вземеш на тоя етап 50% от цената  :D

За тоя Асер 500 лева е нормална цена за втора ръка ,няма кой да ти даде 700 даже от фирмата от която си го купил.Те за колко ще го продадат ако ти дадат 700 лева ?

А ти защо го продаваш този Асер?Не си доволен ли ?

П.П Лаптоп втора ръка само Lenovo,HP и DELL  :)

Не са ли коректна фирма?

Лично за мен не. Възползвах се тогава от опцията им да купя от тях същия продукт на по ниска цена след като им посоча друг магазин където се продава. Спечелих си още 1 4 гигабайтова плочка RAM. Взех лаптопа и трябваше да заминавам след 1 седмица в първата командировка, качих му набързо уиндос, драйвъри, игри, филми и т.н. Още от самото начало почна със сините екрани и едно щракане (мисля че идва от харда). Щракането продължава и до днес, сините екрани ги преборих, странното е че се появяваха когато гледам филм, а не когато играя игри. Плочките рам са от различни марки btw... Взет е от техен представител в града ми и не знам дали изобщо носят някаква отговорност към продукта, който съм купил. Не ми се занимава със сервизи, защото си идвам в Бг за малко. По ми е изгодно да го продам на някой или да го подаря на роднина отколкото да го мъкна по сервизи и да оставам без машина докато съм навън.

А според мен пък автора прави сондажи ТУК някой да скочи да го вземе за тая цена , а не че магазина му бил давал  :)

Автора , че ти още щом прекрачиш прага на магазина когато си го купил , той вече е втора употреба - радвай се ако му вземеш на тоя етап 50% от цената  :D

А пък според мен не си много в час, но това са лични мнения. Разрови се малко из обявите за втора употреба лаптопи които са в гаранция. Аз съм се ровил доста и има доста по-скъпи Acer-и със сходни или по-лоши характеристики от моя Пример 1 , Пример 2 , 3 , 4 и т.н. А иначе в теми за евтини лаптопи съм пускал мнение че ще го продавам. А в магазина се бях обадил още на 4тия месец и тогава ми дадоха цена 700 лв. с уговорката че от тях взема Asus Rog. Сега ако им се обадя и кажа че искам да взема Асуса от друго място едва ли изобщо ще го купят обратно или биха дали цена на която да ме откажат.

За тоя Асер 500 лева е нормална цена за втора ръка ,няма кой да ти даде 700 даже от фирмата от която си го купил.Те за колко ще го продадат ако ти дадат 700 лева ?

А ти защо го продаваш този Асер?Не си доволен ли ?

П.П Лаптоп втора ръка само Lenovo,HP и DELL  :)

Ами не смятам че 500 лв е нормална цена за този Acer.  Абе и Lenovo-то не са от най-читавите. Проблеми с температурите на тези модели при които могат да се играят игри различни от белота и фармвил. Асус не са ли добри за теб?

Освен онзи проблем с прищракването (харддиск?) по принцип не ме кефи лаптопа и затова ще гледам да се отърва от него. Но коментари от рода продай го за 1/3 от цената на която е взет и т.н. не са на мястото си. Ако не можете да измислите нещо умно по-добре не си разхождайте пръстите по клавиатурата.

Ами щом смяташ ,че струва 700 лева го пусни за толкова.Въпроса не е ти колко ще поискаш,а колко ще са склонни да ти платят.Трите марки които съм изброил се продават втора ръка защото са издържливи и доказали се във времето си машини.Моя го взех втора ръка и е на 7 години ,добре поддържана машина явно използвана в офис .Асус,Асер,Тошиба и Сони рядко ще видиш втора ръка .Успех с твоя ,личното ми мнение е ,че ако вземеш  500-550 трябва да чеерпиш

HP ProBook 4540 s- лаптоп на цена 999 лева и със сходни параметри като твоя но е HP  и има гаранция .

Ами щом смяташ ,че струва 700 лева го пусни за толкова.Въпроса не е ти колко ще поискаш,а колко ще са склонни да ти платят.Трите марки които съм изброил се продават втора ръка защото са издържливи и доказали се във времето си машини.Моя го взех втора ръка и е на 7 години ,добре поддържана машина явно използвана в офис .Асус,Асер,Тошиба и Сони рядко ще видиш втора ръка .Успех с твоя ,личното ми мнение е ,че ако вземеш  500-550 трябва да чеерпиш

Имам една тошиба от 2008, работеща. Но друг е въпроса колко е вече лаптоп това. Сещаш се за обема на дисковете тогава, рам, процесор и т.н. и колко са остарели вече. Не смятам че ако играеш игри ще караш с лаптоп който е работил повече от 2-3 години. Пък и знаеш предполагам че трудно подлежат на ъпгрейд. Ако успея да му "взема" повече от 550 лв. задължително ще се похваля. В краен случай ще го тормозя още година - две и ще го захвърля като предишния. В наааай-лошия случай ще направя подарък на някой от семейството ).

Не очаквах просто такъв спам, а някакви адекватни и точни коментари за да знам на каква цена да пусна обявата за да се продаде бързо, а не да стои по 1 месец там, като посоча какви проблеми има според мен. Но явно или са от грешните хора или не съм питал там където е трябвало.

Няма спам ,питаш и аз ти отговарям безпристрастно.За домашен лаптоп за нет и филми и 60 гб хард са достатъчни ,за процесор Core 2 Duo генерацията върши идеална работа.Няма смисъл да се наливат 500 плюс лева за лаптоп който ще се ползва за скайп,фейсбук и прочие,сиреч ако не изкарваш с него пари е излишен лукс и гъзария.Пак казвам аз изказвам мнение ,винаги може да излъжеш някой не запознат с тази материя и да му вземеш 700 ,хората се лъжат по лъскави неща.

50-60 лв max.

Това са пълни глупости. За 20 лв се взима дъно s.478 или s.462 и DDR(1)...

За 60 съм купувал ново от сервиз  :D не давай на автора напразни надежди  :) да се радва ако го продаде за 35 .

За 60 съм купувал ново от сервиз  :D не давай на автора напразни надежди  :) да се радва ако го продаде за 35 .

Ето 2 примерни обяви на 775 дъна, но със слабия 945 чипсет:

1. http://olx.bg/dno-gigabyte-ga-945gcm-s2l-soket-775-i51001773

2. http://olx.bg/prodavam-dna-platka-s-775-msi-intel-945gc-ms-7507-i50992657

И ето дъно за 20 лв както се изрази baikolio95:

1. http://olx.bg/dno-elitgrup-p4s5a-dx-v5-1a-protsesor-ohladitel-i50936927

Това са 3 примерни обяви, които ги намерих и ги давам за пример. Не споря с теб, а ти доказвам какво може да се вземе за 30 лв и за 50.

Има разлика нали ? Да не говорим, че P31 е доста по-добър чипсет от 945.

То обяви много , но дали се продава , нека автора го пусне в продажба за 40+ лева и да намаля след време , ако иска после да сподели за колко го е продал . 

50-60 лв max.

Това са пълни глупости. За 20 лв се взима дъно s.478 или s.462 и DDR(1)...

Аз за вехтории без гаранция повече не давам. Ако иска и 100лв. цена да му сложи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.