Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странни съобщения от Pay Pal

Featured Replies

Добре, как да ти напиша по-ясно, че този e-mail е фалшив, и е опит да ти откраднат лични данни?... :angry:

Тъй като не се притеснявам от една преинсталация заради вирус, нямам акаунт в PayPal, или лични данни в компютъра, които да се страхувам да не ми откраднат - кликнах на линка "Confirm now" . Препрати ме на страница, която очевАдно е фалшива, няма нищо общо с PayPal, но ме подканват да си въведа e-mail адреса и паролата на акаунта.

Та, не знам как точно се нарича тази схема, но си е чист опит за кражба на лични данни.

Само да подметна, че пощата ми е в Gmail, и оттам подобни писма пристигат с едно голямо предупреждение да се пазим от тях. И директно в папката "Spam", разбира се.

ПП. Не знам колко е надежден линкът, но ме препрати тук:

large.2016-03-24_163557.jpg.2063fc9dced1

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

• Отговори 63
  • Прегледи 7,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Кико написа:

Това е резултата от горния линк:

2016-03-24_163159.jpg

Това не е гаранция , може да е наскоро създаден без сигнал за нередност от сайта или пък да е автоматично генериран.Пък и Virus Total не е от най-надежните изобщо.

не ми се карайте бе хора моля ви аз ако бях у час с тоз пейпал нямаше да искам помощ

последно от тях ли е или не това последното, не знам къде го видяхте това .ru, нали си влязох в акаунта и от там си им писах каквото ми каза фларето, после дойде това на мейла ми

благодарим ви за вашия мейл пише демек някой говори с мене, другите писма ги знам много добре какво представляват, сега пак си влязох в акаунта и не ми е активирано - това кой ще го направи нали те са го направили, те са ми спрели активирането, да не съм си го спряла сама

Questions About Verification VV44REXGE (KMM98428790V18371L0KM) :ppEU
от: дата: 24.03.2016 13:19
до:
"Albena Vankova" ([email protected])

Dear Albena Vankova,

Thanks for your email. To help you as quickly as possible, here is some information we feel will suit your needs.

преди 2 часа, haidukpikaso написа:
"Albena Vankova" ([email protected])

преди 2 часа, haidukpikaso написа:

Dear Albena Vankova,

Сега обаче остава да си кажеш ЕГН-то, адреса, телефона, името на домашния любимец, моминското име на майка ти, номера на личната карта... Според мен си доста непредпазлива / небрежна. АБВ поща и стара ОС... На твое място, бих си сканирал компютъра за гадинки от всякакъв тип.

преди 6 часа, haidukpikaso написа:

Confirm Now

Тук ти е .ru в адреса (май първото писмо).

Току що, djagi написа:

Сега обаче остава да си кажеш ЕГН-то, адреса, телефона, името на домашния любимец, моминското име на майка ти, номера на личната карта... Според мен си доста непредпазлива / небрежна. АБВ поща и стара ОС... На твое място, бих си сканирал компютъра за гадинки от всякакъв тип.

то да не съм престъпник че да се крия, ангорката ми се казва Хари Мата Хари

ти по същество кажи това отговора от тях ли е и да им правя ли там стъпките дето ги искат, да ми се отключи активиранетоооооо :(

преди 12 минути, djagi написа:

Тук ти е .ru в адреса (май първото писмо).

за първото ок, аз питам за второто, което получих, малко след като им писах от сайта

преди 5 минути, haidukpikaso написа:

то да не съм престъпник че да се крия, ангорката ми се казва Хари Мата Хари

ти по същество кажи това отговора от тях ли е и да им правя ли там стъпките дето ги искат, да ми се отключи активиранетоооооо :(

В никакъв случай не отговаряй на първото писмо, явен фишинг. Личната информация която даваш и във форума, може да послужи примерно за "Отговор на таен въпрос" и от там вход в пощата, PayPal и т.н. На твое място, пълно сканиране с Malware Bytes, сканиране за руткит и т.н. Можеш да посетиш и раздела за вирусната помощ.

Ако си кликнала на "Confirm now" линка от първия имейл, който си постнала и си си написала там пейпалската парола, значи някой вече ти я знае. Смени я. После се притеснявай за активирането :)

haidukpikaso-ако съм те разбрала правилно: Това,което показваш на шота,раздел  Activity не се отнася до активиране на акаунт.Това е твоята активност,тоест получени и изпратени пари.Това,което виждаш с днешна дата е календар.Показани са ти транзакциите от 25.12.2015 до 24.03.2016.От този календар можеш да си чукаш на различни периоди и да си следиш транзакциите.Аз поне останах с впечатление ,че това те притеснява.На проблемните акаунти пише  my account access limited,аз имам един такъв.Пей пал се активира с карта,дебитна или кредитна.Вкарах една,поискаха ми сканирани лични карти и т.н.Не ми се ходеше по банки,да сканирам, да пращам документи и ми лимитираха акаунта до пълно потвърждение на идентификацията ми.Имах само 24 долара и го зарязах.Ако можеш да изпращаш пари,значи нищо ти няма.Лимитираните не могат да изпращат пари,да пазаруват и т.н.Могат обаче да получават...и да си стоят вътре парите до разблокирането.Ако акаунта ти е верифициран,чрез карта и ти писах излишни неща,които вече знаеш се извинявам.Аз така разбрах.А подобни писма ми идват често и на мен,трия без да чета.Влизам си директно в акаунта,да видя има ли нещо ново.по принцип няма,тези писма са скам и измами.

Сигурен съм, че ако си публикувам gmail адреса си тук или където и да е, и на мен ще почнат да ми идват подобни. Но не ми идват... Ползвам няколко пощи в gmail, както и една-две в абв, като всяка от пощите си има цел, например тези в абв използвам само за някакви регистрации по форуми или сайтове - те нека си се трупат със спам, не ми пречи... Тъй или иначе, никоя от пощите си до сега не съм публикувал, защото това значи официално да ги поканя да ме спамят и да ми пращат фишинг и тем подобни.

Относно спама спор няма,че си прав.Аз друго исках да кажа.Писма ми идват на имейла,на който ми е регистриран пей пала.Може да са сервизни,легални,нямам си идея.Не съм го давала никъде,ползвам си го само за сметката,за по-сигурно.Но и аз като haidukpikaso съм зле с английския.И за да не си изпатя от подобни писма не ги чета изобщо.Влизам си в акаунта да видя за какво става въпрос.Ако има някое нововъведение,то ще си проличи.Но в повечето случаи няма,ето това исках да и кажа.

А и от опит знам,че за най-малкото лимитират акаунт пей пал.Това им е наказанието на тях,така че не мисля,че има повод за притеснение момичето.

преди 57 минути, djagi написа:

В никакъв случай не отговаряй на първото писмо, явен фишинг. Личната информация която даваш и във форума, може да послужи примерно за "Отговор на таен въпрос" и от там вход в пощата, PayPal и т.н. На твое място, пълно сканиране с Malware Bytes, сканиране за руткит и т.н. Можеш да посетиш и раздела за вирусната помощ.

направо я омазах отсякъде е нали Люксембург е тяхното аз видях Люксембург най-отдолу и натиснах Божкее луда калинка станах

преди 58 минути, Nervous написа:

Ако си кликнала на "Confirm now" линка от първия имейл, който си постнала и си си написала там пейпалската парола, значи някой вече ти я знае. Смени я. После се притеснявай за активирането :)

мда позна на това кликнах, отивам да сменям паролата благодаря

преди 36 минути, ♫ Stefany ♫ написа:

haidukpikaso-ако съм те разбрала правилно: Това,което показваш на шота,раздел  Activity не се отнася до активиране на акаунт.Това е твоята активност,тоест получени и изпратени пари.Това,което виждаш с днешна дата е календар.Показани са ти транзакциите от 25.12.2015 до 24.03.2016.От този календар можеш да си чукаш на различни периоди и да си следиш транзакциите.Аз поне останах с впечатление ,че това те притеснява.На проблемните акаунти пише  my account access limited,аз имам един такъв.Пей пал се активира с карта,дебитна или кредитна.Вкарах една,поискаха ми сканирани лични карти и т.н.Не ми се ходеше по банки,да сканирам, да пращам документи и ми лимитираха акаунта до пълно потвърждение на идентификацията ми.Имах само 24 долара и го зарязах.Ако можеш да изпращаш пари,значи нищо ти няма.Лимитираните не могат да изпращат пари,да пазаруват и т.н.Могат обаче да получават...и да си стоят вътре парите до разблокирането.Ако акаунта ти е верифициран,чрез карта и ти писах излишни неща,които вече знаеш се извинявам.Аз така разбрах.А подобни писма ми идват често и на мен,трия без да чета.Влизам си директно в акаунта,да видя има ли нещо ново.по принцип няма,тези писма са скам и измами.

да - това че пише енд на днешна дата, не мога нищо да променя не се пипа нищо там, пробвах

Да,права си.Променили са облика на сайта и тук са датите от 25.12.2015(предполагам от тогава е новата визия) до днес.Ако искаш да си видиш старите плащания,при мен долу има  Old account view .Старата версия на сайта,там можеш да си върнеш календара към по-стари дати.

преди 27 минути, djagi написа:

Сигурен съм, че ако си публикувам gmail адреса си тук или където и да е, и на мен ще почнат да ми идват подобни. Но не ми идват... Ползвам няколко пощи в gmail, както и една-две в абв, като всяка от пощите си има цел, например тези в абв използвам само за някакви регистрации по форуми или сайтове - те нека си се трупат със спам, не ми пречи... Тъй или иначе, никоя от пощите си до сега не съм публикувал, защото това значи официално да ги поканя да ме спамят и да ми пращат фишинг и тем подобни.

Хм. Това не е гаранция, че спам няма да получиш. Преди 7-8 години си създадох някакъв акаунт тук и специално за него си създадох поща. Скоро получих спам, а тая поща както казах, бе направена специално за Калдата. оправданието бе, че тия, дето са праивли сайта ( тогава имаше някаква промяна на форума), са използвали неправомерно имейл адресите. забелязах това, защото както казах, тая поща не я бях ползвал на друго място. Същия спам имаха и други по-стари потребители, включително Албена. Тогава разпитвах кой има спам и кой не, та хванах как стоят нещата. Така, че гаранция никаква. според мен е важно не да се пяазят имената на пощите, а де се ползват различни пароли, че иначе става мазало. 

^ Е нали точно това казах :)  Регистрации за форуми и сайтове в абв, за там не ми пука получавам ли спам или не... Регистрацията ми тук е с абв поща от време оно. Регистрацията ми в телефона е с основната ми поща, с която си водя кореспонденция, а за финансите имам друга. Парола - една с вариации ;)  + двойна аутентикация. Понеже ползвам Opera, там има хубав начин да се пуснат два или повече профила, независимо един от друг. От единия профил си влизам в поща и т.н., другия, от който браузвам и в момента, не го ползвам за това.

от къде им се сменя паролата на тия :sobbing:няма опция в акаунта за смяна на парола

другия вариант да натисна на бутона Забравена и да пратят нова, че направо ме уплашихте

преди 25 минути, haidukpikaso написа:

мда позна на това кликнах, отивам да сменям паролата благодаря

Значи, ако паролата ти за АБВ пощтата ти е същата като за Пейпала, смени и нея!

Друг път да знаеш: преди да си вкараш парола за Пейпал, имейл или друг важен сайт, поглеждай адреса на сайта. Ако нещо не се връзва - бягай :)

преди 19 минути, ♫ Stefany ♫ написа:

Да,права си.Променили са облика на сайта и тук са датите от 25.12.2015(предполагам от тогава е новата визия) до днес.Ако искаш да си видиш старите плащания,при мен долу има  Old account view .Старата версия на сайта,там можеш да си върнеш календара към по-стари дати.

това вчера не беше така аз и вчера влизах защото чакам превеждания при други не знам как е но при мен е от днес това новото

преди 6 минути, Nervous написа:

Значи, ако паролата ти за АБВ пощтата ти е същата като за Пейпала, смени и нея!

Друг път да знаеш: преди да си вкараш парола за Пейпал, имейл или друг важен сайт, поглеждай адреса на сайта. Ако нещо не се връзва - бягай :)

различни са им паролите, не са едни и същи

активирането разбрахме че било нов облик, това добре, само дето трябва да сменя паролата пък не знам как, ако може от акаунта ама не виждам изобщо

че ако им пратя още едно писмо на тия днеска дайте ми нова парола ще ям бой вече

Няма смяна на парола доколкото знам.Само чрез опцията "забравена парола". Забравена парола,чакаш потвърдителен имейл,измисляш си нова. Мисля,че няма друг вариант.А от кога е новия облик на сайта не знам,не бях влизала скоро.Явно имаме избор на визия,старата или новата,поне за сега де.

ми да направят език български руски да се оправя кво то това гугъла преводача сутринта у беля ме вкара с тоя превод на писмото аааа

преди 2 минути, ♫ Stefany ♫ написа:

Няма смяна на парола доколкото знам.Само чрез опцията "забравена парола". Забравена парола,чакаш потвърдителен имейл,измисляш си нова. Мисля,че няма друг вариант.А от кога е новия облик на сайта не знам,не бях влизала скоро.Явно имаме избор на визия,старата или новата,поне за сега де.

няма ами, добре гледах аз знам как се сменя парола какво пише ама нямат

е ще ям бой то се видяло сега ще натискам бутона че съм я забравила - то аз не съм я забравила ама щом казват че вече ми я знаят като съм кликнала на онова намсикосибешитам на първото писмо - ще я сменям

Има смяна на парола, как да няма... От там, където ти е зъбното колелце :) - Security - Password - Edit

Смени я, но ти препоръчвам след като сканираш компютъра за зарази, да я смениш още веднъж. Използвай някакви защити за тоя браузър... От сорта на Ghostery, uBlock, Disconnect, History Eraser...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Доста си пописах със съпорта им,чрез гугъл преводач,за да ми отблокират акаунта.Къде разбрали,къде неразбрали..Както и да е прежалих ги тях пари.За това ти казвам,не се притеснявай.Усъмнят ли се,че се получават пари от измамнически сайтове.Или пък някакво друго недоразумение заключват акаунтите на мига.При теб няма такова нещо,така че свиркай си.Но направи врътката с паролата,за твое спокойствие.

преди 7 минути, djagi написа:

Има смяна на парола, как да няма... От там, където ти е зъбното колелце :) - Security - Password - Edit

няма, и от колелцето влизах сега пак влизах, няма това което ти казваш

изобщо нищо за парола няма никъде където и да ходиш колелца не колелца

преди 5 минути, djagi написа:

Честно не го намирам това нещо.Убих се да ровя.:D В настройки на акаунта ми опции за парола няма.Има един линк Security ,но ме препраща на някакъв Buyer Protection.Да не би да има подобна екстра за верифицираните акунти,защото моя не е.

преди 9 минути, ♫ Stefany ♫ написа:

Доста си пописах със съпорта им,чрез гугъл преводач,за да ми отблокират акаунта.Къде разбрали,къде неразбрали..Както и да е прежалих ги тях пари.За това ти казвам,не се притеснявай.Усъмнят ли се,че се получават пари от измамнически сайтове.Или пък някакво друго недоразумение заключват акаунтите на мига.При теб няма такова нещо,така че свиркай си.Но направи врътката с паролата,за твое спокойствие.

колелцето пак отварях е не и не няма парола никъде, затворих си акаунта, пак влязох в сайта и им натиснах че съм я забравила като не са ми сложили вътре опция да си я сменя да пращат нова

аз натиснах точно затова защото чакам пари от такива подобни сайтове, с които май Пейпала вече не иска да работи с тях а те си плащат хората

Wqp9OMH.png

преди 4 минути, ♫ Stefany ♫ написа:

Честно не го намирам това нещо.Убих се да ровя.:D В настройки на акаунта ми опции за парола няма.Има един линк Security ,но ме препраща на някакъв Buyer Protection.Да не би да има подобна екстра за верифицираните акунти,защото моя не е.

Възможно е, но не би трябвало да е само за верифицирани, въпреки че моя е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.