Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аз съм идиот....и нямам оправия,но другите не го знаят!

Featured Replies

Мхм, то за това активната глупост ни залива - умният винаги отстъпва. Умният се съмнява, умният размишлява, арогатният тъпак обаче няма проблем със самочувствието си и в най-скоро време ще стане еталон за поведение! Пример за подражание! Едно смислено и граматически правилно изречение не може да напише, но това дори не го притеснява!

Отново изтъркани клишета и отново крадеца вика дръжте крадеца. Един умен човек има собствено мнение градено на житейски му опит (не на каквото е научил в училище) и не се остава да го водят за носа със сладки приказки или разголени деколтета и секси д-та..

Някъде може да се направи на прост или на разсея за постигане на цели но това е стратегия а една стратегия ако е ясна на всички не е никаква стратегия.

А твоята стратегия е повече от прозрачна поне за мен. Тя не е много по различна от един друг наш белгийски емигрант,просто изиграна с други ходове и фигури но като крайна цел е една и съща.

Или както е казал героя на любимия  ти автор де все му споменаваш един друг негов герой "пази боже сляпо да прогледа".

Вече всички са ти под нивото и ги слагаш в графа селяни и измекяри че даже и се срамуваш от гражданството си !!!

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 80,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Отново изтъркани клишета и отново крадеца вика дръжте крадеца. Един умен човек има собствено мнение градено на житейски му опит (не на каквото е научил в училище) и не се остава да го водят за носа със сладки приказки или разголени деколтета и секси д-та..

Някъде може да се направи на прост или на разсея за постигане на цели но това е стратегия а една стратегия ако е ясна на всички не е никаква стратегия.

А твоята стратегия е повече от прозрачна поне за мен. Тя не е много по различна от един друг наш белгийски емигрант,просто изиграна с други ходове и фигури но като крайна цел е една и съща.

Или както е казал героя на любимия  ти автор де все му споменаваш един друг негов герой "пази боже сляпо да прогледа".

Вече всички са ти под нивото и ги слагаш в графа селяни и измекяри че даже и се срамуваш от гражданството си !!!

Писах, че ти си ми под нивото и такива като теб. Не съм лицемерна, казвам директно какво мисля.

Предлагам ти да пишеш по-кратки постинги. Така липсата ти на образование и култура не се набива толкова на очи.

Писах, че ти си ми под нивото и такива като теб. Не съм лицемерна, казвам директно какво мисля.

Предлагам ти да пишеш по-кратки постинги. Така липсата ти на образование и култура не се набива толкова на очи.

Ти няма как да си лицемерна понеже си прозрачна за повечето умни читатели.

Благодаря за съвета нямам претенции в тези дисциплини. Не съм тръгнал да ставам министър на образованието и културата. Колкото дал Господ толкова няма да правя драми от това.

Ти няма как да си лицемерна понеже си прозрачна за повечето умни читатели.

Благодаря за съвета нямам претенции в тези дисциплини. Не съм тръгнал да ставам министър на образованието и културата. Колкото дал Господ толкова няма да правя драми от това.

Мхм, те Борис и Симеон затова са развивали книжнина и писменост, за да може такива, като теб, няколко века по-късно да не могат да напишат едно изречение без грешки!

Мхм, те Борис и Симеон затова са развивали книжнина и писменост, за да може такива, като теб, няколко века по-късно да не могат да напишат едно изречение без грешки!

Пак клишета !

А нещо за Паисий да ми кажеш ?

А случайно защо сложи чуждо име на дъщеря си например ? От много любов ли се роди или и още нещо имаше заложено като стратегия ?

А мен да си ме чула да обиждам сънародници в странство на измекяри и селяни или да се срамувам да кажа от къде съм заради останалите ?

Пази боже сляпо да прогледа ...

Как да е аз  нямам право да те съдя живота си е твой и си го живей как го намериш за добре само де много те припознавам в онова за крадеца де вика дръжте крадеца.

Кажи сега какво става с Барселона ? Намери ли яки хотели и барове а и евтини билети ?

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Пак клишета !

А нещо за Паисий да ми кажеш ?

А случайно защо сложи чуждо име на дъщеря си например ? От много любов ли се роди или и още нещо имаше заложено като стратегия ?

А мен да си ме чула да обиждам сънародници в странство на измекяри и селяни или да се срамувам да кажа от къде съм заради останалите ?

Пази боже сляпо да прогледа ...

Как да е аз  нямам право да те съдя живота си е твой и си го живей как го намериш за добре само де много те припознавам в онова за крадеца де вика дръжте крадеца.

Кажи сега какво става с Барселона ? Намери ли яки хотели и барове а и евтини билети ?

Мда, хайде сега от криворазбран патриотизъм да се правя на сляпа и да не виждам утайката на обществото! По соц образец - в бг са живяли и живеят само супер човеци, със супер способности, почтени, възпитани найнайнай! :-) и такива, като теб, дето дори не ги е срам, че пишат неграмотно, да ги поощрявам със снизходително потупване по рамото и някое и друго измислено оправданийце? Ти, ако си чел Алеко и въобще българските класици, аз наистина съм блондинка. От най-русите! :-)

И не те съдя. Посочвам ти недостатъците, по които би било добре да работиш, за да се превърнеш в подобрена версия на себе си и да спреш да се чудиш що не можеш да запълниш зейналата празнота в душата си, която ти си кръстил "скука", но това не е точното определение.

Мда, хайде сега от криворазбран патриотизъм да се правя на сляпа и да не виждам утайката на обществото! По соц образец - в бг са живяли и живеят само супер човеци, със супер способности, почтени, възпитани найнайнай! :-) и такива, като теб, дето дори не ги е срам, че пишат неграмотно, да ги поощрявам със снизходително потупване по рамото и някое и друго измислено оправданийце? Ти, ако си чел Алеко и въобще българските класици, аз наистина съм блондинка. От най-русите! :-)

И не те съдя. Посочвам ти недостатъците, по които би било добре да работиш, за да се превърнеш в подобрена версия на себе си и да спреш да се чудиш що не можеш да запълниш зейналата празнота в душата си, която ти си кръстил "скука", но това не е точното определение.

Хубаво е човек да отсее от всичката помия с която се опитват да го заливат градивната критика, макар и почти да липсва.

Аве и на мен ми свети спелчека като те цитирам ама не те обвинявам в неграмотност. Та ако пък се хвана за това смятай какво ще те направя. Че аз "приятелката" ти (де къде къде вярно е била зубрачка и има къде къде по богат речник от теб) хванах че какво остана теб да хвана да правиш системни грешки в правописа. Само кажи ?  И почвам от цитирания ти пост.

Алеко дали по желание или по задължение съм го чел. Но едно е да четеш а друго е да вникнеш в текста. Не ме влечеше тоя род литература. Бях обаче много запален по техническата литература на инж. Баща ми.

Та в живота тя ми е донесла много повече ползи от тая на Алеко. Приоритети и гледна точка ако питаш мен. Още като малък си дадох сметка че писател класик няма да ставам и няма смисъл да хвърлям ресурс в тая посока. Не съм си и представял че ще съществуват интернет форуми къде да се правя на нереализирана селска учителка.

Хубаво е човек да отсее от всичката помия с която се опитват да го заливат градивната критика, макар и почти да липсва.

Аве и на мен ми свети спелчека като те цитирам ама не те обвинявам в неграмотност. Та ако пък се хвана за това смятай какво ще те направя. Че аз "приятелката" ти (де къде къде вярно е била зубрачка и има къде къде по богат речник от теб) хванах че какво остана теб да хвана да правиш системни грешки в правописа. Само кажи ?  И почвам от цитирания ти пост.

Алеко дали по желание или по задължение съм го чел. Но едно е да четеш а друго е да вникнеш в текста. Не ме влечеше тоя род литература. Бях обаче много запален по техническата литература на инж. Баща ми.

Та в живота тя ми е донесла много повече ползи от тая на Алеко. Приоритети и гледна точка ако питаш мен. Още като малък си дадох сметка че писател класик няма да ставам и няма смисъл да хвърлям ресурс в тая посока. Не съм си и представял че ще съществуват интернет форуми къде да се правя на нереализирана селска учителка.

Ти си хванал някого за системни грешки в правопис?! Е, тук вече ме разсмя! Искрено! Молодец!  :D

Ако имаше тази способност, щеше да си започнал от собствените. 

Точно така. Въпрос на приоритети. За някои приоритет са парите и еването, за други - други работи. И това, ще ти кажа под секрет, рефлектира и върху правописа.  :hush:

Ти си хванал някого за системни грешки в правопис?! Е, тук вече ме разсмя! Искрено! Молодец!  :D

Ако имаше тази способност, щеше да си започнал от собствените. 

Точно така. Въпрос на приоритети. За някои приоритет са парите и еването, за други - други работи. И това, ще ти кажа под секрет, рефлектира и върху правописа.  :hush:

Хайде да не се излагаш със системни грешки. Защото това е такава а не от бързане.

http://kaksepishe.com/jiveli/

п.п. От днес насетне ще ти покажа колко си и ти учила.

В тоя форум като свършат аргументите се обръща на правопиЗ.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Хайде да не се излагаш със системни грешки. Защото това е такава а не от бързане.

http://kaksepishe.com/jiveli/

п.п. От днес насетне ще ти покажа колко си и ти учила.

В тоя форум като свършат аргументите се обръща на правопиЗ.

И къде това? Дай линк и към мойто невежество де? Да се поуча! 

ЖивЕли си е чист сърбизъм, ку питаш мен, но нашия мил и роден език с какви ли не чудеса се напълни през последните десителетия?!

Да не те подпукам само за постингите от днес, че ще те разплача? :D

По принцип, аз най го разбирам правописа.

Дърляте се като идиоти. 

Ние не се дърляме, ма пак сме идиоти.

Ще се дърляме до последен препинателен знак!  :D

ЖивЕли си е чист сърбизъм, ку питаш мен, но нашия мил и роден език с какви ли не чудеса се напълни през последните десителетия?!

Да не те подпукам само за постингите от днес, че ще те разплача? :D

Ще се дърляме до последен препинателен знак!  :D

Затуй е средния път данса избийм !!!

Затуй е средния път данса избийм !!!

Давам шанс на Пухчо да победи себе си.  :tongue2:

Е ти ако не помниш и два поста назад какво си писала !!!  Много рано те е хванала критическата.

Мда, хайде сега от криворазбран патриотизъм да се правя на сляпа и да не виждам утайката на обществото! По соц образец - в бг са живяли и живеят само супер човеци, със супер способности, почтени, възпитани найнайнай! :-) и такива, като теб, дето дори не ги е срам, че пишат неграмотно, да ги поощрявам със снизходително потупване по рамото и някое и друго измислено оправданийце?

И криворазбрания патриотизъм не го бъркай с криворазбраната демокрация. Явно и аз съм учил нещо щом ти хванах грешката ха ха .

Споко училището за теб едва започва. В най скоро време сама ще се учудиш от себе си колко си "грамотна".

Аз ли ? Аз поне не се тупам в гърдите и не посочвам с пръст. Та първо ти казах да погледнем себе си и тогава да слагаме етикети. Или пак работата ще стане типична като за теб крадеца да вика дръжте крадеца.

Сега било сърбизъм !!! Аз аз теб ли да питам какво е или има друга институция коя решава кое е правилно и кое не ?

Правописът на думата се подчинява на правилото за променливото я (ятовия преглас). Променливо е онова я, което при определени фонетични условия преминава в е. Пише се я, когато са изпълнени едновременно три условия:

1) я се намира в сричка под ударение;

2) сричката след я съдържа една от гласните а, о, у, ъ или я е в последната сричка на думата;

3) след я не следва никоя от съгласните ж, ч, ш, й.

В живели не е изпълнено второто условие – сричката след променливото я не съдържа никоя от гласните а, о, у или ъ.

• Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 15, т. 5, 6.2.
  • Нов правописен речник на българския език. С., БАН, Хейзъл, 2002, с. 320.

Давам шанс на Пухчо да победи себе си.  :tongue2:

Нямаш друг полезен ход просто.  Много често срещана ситуация в шахмата но от там нататък побеждава по добрия и търпелив стратег.

Речници не ползвам, щото съм просветлен и значението на думите няма значение. Още повече правописа.

Дай ми на мене ММК и ще я разнищя по майсторски от Дейвид Калупахана.

Щото имам логическо мислене

Е ти ако не помниш и два поста назад какво си писала !!!  Много рано те е хванала критическата.

И криворазбрания патриотизъм не го бъркай с криворазбраната демокрация. Явно и аз съм учил нещо щом ти хванах грешката ха ха .

Споко училището за теб едва започва. В най скоро време сама ще се учудиш от себе си колко си "грамотна".

Аз ли ? Аз поне не се тупам в гърдите и не посочвам с пръст. Та първо ти казах да погледнем себе си и тогава да слагаме етикети. Или пак работата ще стане типична като за теб крадеца да вика дръжте крадеца.

Сега било сърбизъм !!! Аз аз теб ли да питам какво е или има друга институция коя решава кое е правилно и кое не ?

• Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 15, т. 5, 6.2.
  • Нов правописен речник на българския език. С., БАН, Хейзъл, 2002, с. 320.

Нямаш друг полезен ход просто.  Много често срещана ситуация в шахмата но от там нататък побеждава по добрия и търпелив стратег.

Бравос! Една дума си намерил! И това е нещо! Поклон!

Изненада ме приятно. Има надежда за тебе.

Погледни каква "красота" си нацвъкал тук:

Хайде сега, нали си умен, открий грешките! ;)

Бравос! Една дума си намерил! И това е нещо! Поклон!

Изненада ме приятно. Има надежда за тебе.

Погледни каква "красота" си нацвъкал тук:

Хайде сега, нали си умен, открий грешките! ;)

Темата е за идиоти и трябва да сляза на такова ниво.

Но забелязвам че имаме напредък с вашата терапия по прафопиз.

Щом почна да отчиташ грешките !!!

Та сега както виждам сведе въпроса до кой от двамата е по малко неграмотен така ли ?

Ти ве кака ти си по малко неграмотната а аз повече.

Спи спокойно не си на изпит.

Темата е за идиоти и трябва да сляза на такова ниво.

Но забелязвам че имаме напредък с вашата терапия по прафопиз.

Щом почна да отчиташ грешките !!!

Та сега както виждам сведе въпроса до кой от двамата е по малко неграмотен така ли ?

Ти ве кака ти си по малко неграмотната а аз повече.

Спи спокойно не си на изпит.

Аз, за разлика от теб, /държа да подчертая дебело/ :lol6: , си признавам с радост грешките и гледам да се уча от тях.

Веднъж написах и кориандър, поправиха ме и от тогава не допускам подобна грешка.

Благодарение на теб никога повече няма да напиша "живяли"! Докато това правило е валидно в българския език. Мога само да ти бъда благодарна за поправката.

Ти обаче, уви, не можеш да си признаеш грешките, защото не можеш да ги видиш. Дори и гугъл не може да ти помогне! Спелчека също. Да се признаеш за неграмотен е първата крачка към грамотността. А осъзнаването на собствената глупост - първата към мъдростта. Дай сега 5 лева за лекцията. :D

Скалътъ пак оди да чете простотии по другите теми и ще дойде ГНЕВЕН !!!

Ти от къде знаеш кво чете Скалътъ, м? Че и как се чувства? :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.