Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв процесор ще е е най-добре да се комбинира с GTX 970:AMD FX-8350 или i5

Featured Replies

Какъв процесор ще е е най-добре да се комбинира с GTX 970?

• Отговори 66
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Xeon e3 1231V3 като бюджетен вариант, иначе i7 4790K... Можеше в другата тема да ни попиташ просто...Пиши там, защото забравих изискванията ти и бюджета...

• Автор

По-добър от двата споменати в заглавието.

дай ми насока

http://nikem-bg.net/cart/51390p1r51391p1r51947p1rf.html

Тия трите се гледат. Останалите излизат неизгодно понеже са по-скъпи а на същите или по-ниски честоти.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

дай ми насока

Дадоха ти насока...

http://nikem-bg.net/cart/51390p1r51391p1r51947p1rf.html

Тия трите се гледат. Останалите излизат неизгодно понеже са по-скъпи а на същите или по-ниски честоти.

Тея трите наистина са най-добрия вариант. Особено ако успеят да ти влязат в бюджета.

Ако не успееш да ги побереш - моето мнение е, че 8350 е по-добър избор от i5, но не и от i7. i7 просто си е i7...

• Автор

Дадоха ти насока...

Тея трите наистина са най-добрия вариант. Особено ако успеят да ти влязат в бюджета.

Ако не успееш да ги побереш - моето мнение е, че 8350 е по-добър избор от i5, но не и от i7. i7 просто си е i7...

аз за сега съм се спрял на ксеона

Според мен i5 e достатъчен. Предпологам i7 може да изкара малко повече кадри при някои тежки игри, но едва ли разликата е много голяма. Ако ще използваш тежки приложения 8350 е може би по-добрe, ако не искаш да даваш пари за i7 или Xeon с HyperThreading. 8350 e може би по-слаб в някои игри.

Според мен i5 сам по себе си е добър, но на фона на отключен i7 само за около 100 лева повече или Xeon за почти същите пари наистина сякаш не е най-добрият избор. Просто преди време разликата да кажем между 4670K и 4770K клонеше към 200 лева и двата бяха по-разграничени.

Ако ще се клоква - може и i5 - виждал съм хубави бройки 4690K да ходят до към 4.6 - 4.8 с хубаво охлаждане. Ако няма да се клоква - Xeon с 8 нишки (като отпишем вграденото видео поради липсата на такова). Ако ще се клоква и паричките са малко повече - i7.

Ще го купуваш ли или просто питаш ? Много зависи и за какво ще го ползваш . При АМД имаш евтини процесори и скъпи  дъна докато при Интел имаш евтини дъна и скъпи процесори.

Не е точно така. Реално има дъна за по 100лв, на които 8350 ще върви. Аз със моя фанатизъм не си позволявам да препоръчам орязано или както някой се беше изразил, скопено дъно. И много колеги, които не са съвсем наясно с тоя факт решават, че най-евтиното дъно е 150лв... При интел е същото нещо. Скопено дъно може и за 100лв да се вземе, докато качествените дъна вече са по-скъпи. И ще кажа това, което казвам всеки път - процесор за 300+ на дъно за 80-90лв е кощунство според мен. Ако можеш да си позволиш 500лв за i7 дай още някой лев за хубаво дъно.

Густо да му е!

Сирини, FX 8350 се равнява на клокнат 4690К на 4.4, клокнем ли го нагоре 8350 остава във времето.Дори в многонишкови приложения.8350 с нормално дъно и охлаждане струва 610 лева, а Xeon с нормално дъно, а охлаждане не му трябва излиза 670...

Монка човек които вместо да вземе I5 дава същите пари за FX-6300 само и само да е АМД няма да те разбере и картинки да му нарисуваш. 

Не знам защо но винаги съм бил против ксеоните за хоум пста.Особено за игри.Не че са слаби напротив но това за мен е сървърен процесор.

А за мен съвременна машина за клок е равнозначно на тинейджър с промит мозък които през живота си не е изкарал и два лева с честен труд.

Сега след като изказахме личните си мнения който не трябва да се взимат под-внимание може да приключваме темата.  

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Като искате високи честоти взимайте един i7 4790K с охлаждане да видите на стокови как къса и AMD ще изкарат ли в близките 3 години конкурентноспособен процесор.

Сирини, FX 8350 се равнява на клокнат 4690К на 4.4, клокнем ли го нагоре 8350 остава във времето.Дори в многонишкови приложения.8350 с нормално дъно и охлаждане струва 610 лева, а Xeon с нормално дъно, а охлаждане не му трябва излиза 670...

Ей като кажете няма нужда от охлаждане и ме убивате от смях направо...

tempperf.gif

ТУКА може да видите, че това са температури с Н100i...

Със стоковия охладител колко градуса ще е бе хора? Айде събудете се малко, стига сме говорили едни и същи глупости във всяка тема... над 70 градуса с едно от най-добрите водни охлаждания... Това ли е за вас няма нужда от охлаждане? Последния пост няма да го коментирам, щото е достатъчен сам да говори за себе си...

Монка човек които вместо да вземе I5 дава същите пари за FX-6300 само и само да е АМД няма да те разбере и картинки да му нарисуваш.

Ае покажи ми , че цените са еднакви ?

Аз поръчах фх 8300 който се сравнява на цената на 6350 и е бърз почти колкото и5 4440, който е със двойна цена от към 8300.. и за сметка на това какво получаваме?

3,1ghz with turbo boost 3,3ghz - intel

3,3Ghz with turbo boost 3,9ghz - amd

Overclock - intel(no) / amd(yes)

Core- intel(4 logic and 4 threads)

Core- amd(8 logic 8 threads)

Cache - intel 6mb / amd 8mb

TDP - intel 84w / amd 95w

Integrated graphics - intel(yes-intel hd 4600) / amd (no)

http://www.game-debate.com/cpu/index.php?pid=1873&pid2=1145&compare=core-i5-4440-3-1ghz-vs-fx-8300- intel-a води със 3% ...

И сега пак ще стане въпрос за дъната! Ами ето психо каза:

Не е точно така. Реално има дъна за по 100лв, на които 8350 ще върви. Аз със моя фанатизъм не си позволявам да препоръчам орязано или както някой се беше изразил, скопено дъно. И много колеги, които не са съвсем наясно с тоя факт решават, че най-евтиното дъно е 150лв... При интел е същото нещо. Скопено дъно може и за 100лв да се вземе, докато качествените дъна вече са по-скъпи. И ще кажа това, което казвам всеки път - процесор за 300+ на дъно за 80-90лв е кощунство според мен. Ако можеш да си позволиш 500лв за i7 дай още някой лев за хубаво дъно.

-Ами и аз съм на тва мнение!

Xeon-а е с по-ниско TDP. Всъщност ако Интел спре да пъха вградена графика процесорите им ще са една идея по-хладни.

Аз говорех за Xeon или i7 4770 без К отзад...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.