Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв процесор ще е е най-добре да се комбинира с GTX 970:AMD FX-8350 или i5

Featured Replies

Аз говорех за Xeon или i7 4770 без К отзад...

Ама ти колко по-студен мислиш, че ще е тоя ксеон бе човек?

Xeon-а е с по-ниско TDP. Всъщност ако Интел спре да пъха вградена графика процесорите им ще са една идея по-хладни.

Колко? Н100i ще успее ли да ги държи под 60? Какво значи не му трябва охлаждане?

Обяснете ми какво значи не му трябва охлаждане?

Щото имам чувството, че и двата процесора, и ксеона, и 8350 са в състояние да ударят 90 с боксовите си охлаждания...

• Отговори 66
  • Прегледи 3,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз рано или късно сменям заводския охладител понеже явно имам чувствителен слух. Другото обяснение е че 90% от народа е глух щом не го чува.

Това обаче не значи че не е достатъчно просто е като разликата между трабант и мерцедес. За клок обаче не твърдя че е достатъчен.

пс. Xeon-а се охлажда и само с радиатор без перка. Естествено дига по-високи температури но в границите. 

Става въпрос за тухла на Thermalright и Xeon-а на ниски честоти. I7 е по-топъл а обновения отключен си е жежък направо.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Сирини, ти с някакви сайтчета с проценти и числа ли си доказваш твърденията?

Ако трябваше навсеки такъв сайт да вярваме досега да сме се накичили с пентиуми и 290-ки...

Сирини, ти с някакви сайтчета с проценти и числа ли си доказваш твърденията?

Ако трябваше навсеки такъв сайт да вярваме досега да сме се накичили с пентиуми и 290-ки...

Аз със теб няма да споря щото си т•п като басма. Ти с кво доказваше ве? Със реални тестове ли? То както и да погледнеш амд то го бие , и за в бъдеще ще е много по-добре!

Има колкото си искаш клипчета , влизаш във тубата и почваш да мелиш домати ;)

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Да, с реални тестове, правени от реални хора го доказвам.

Сега ще ви доказвам колко назад са AMD в игрите с евтин i5.Сирини да не ми кажеш пак, че то много многонишкови игри и многонишкови приложения имало...Стоков i5 4690 се равнява на твоя 8300 само да те светна ;) В игрите го отвява, а в многонишковите приложения е равен...

Теб цената май не те интересува?

Редактирано от Сирини (преглед на промените)

Моне...бадка ти си ужас,бре,бре само и само да докажеш че интел са по добри макар и с не много спории ден и нощ.Същата работа с Нвидия.Момче гледай и цената ;)

Къде ги намираш тия,изкара амд в пещерите...да има парите ,взима най-доброто на пазара-i7

Ако този еф екс се равнява на това,аз ще се потурча.Амд не са добри колкото интел,имат разлика но малка.Силата на амд не е гейминга ;) но и там са супер ;)

И да,спазвай добрият тон,защото тук има хора които разбират много...общо взето където и да се намесиш,конфигурация за 33 лева да е,пак ще се скараш кви са велики итнел и нвидия

Никой не идва да се кара тука с 16 годишни лапета,а да помогнем и дадем съвети.

Ами те реално са си в пещерите...Интел от санди не правят 32 нанометрови процесори, вече са на 22...В игрите са на светлинни години назад.

Някой забелязва ли какви видеокарти са използвани? GTX 980 SLI...

Ако говорим за нещо по-реално:

67043.png67041.png67042.png

Забелязваме ли 8150 на 4 години къде се намира? Видеокартата е GTX 770 - 1 брой... Не SLI за 3000лв...Едно видео за 500...

О да, забравих... Ще охлаждаме пасивно без вентилатор... И ще показваме тестове с SLI 980, за да докажем нещо, което всички знаят, че процесорите на Intel са по-мощни ако имаш с какво да ги натовариш... За игри с една видеокарта, каквото ше прави автора, процесор на 4-5 години върши абсолютно същата работа, като процесорите на вездесъщите интел... Без значение, че е 32nm, а не 22...

Вижте сега, момчета. Аз съм напълно наясно с предимството на Intel в процесорите. Ама в игрите тея предимства отиват подяволите с такси...

PS:

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

... Ама в игрите тея предимства отиват подяволите с такси...

..

Разгледай Този канал в тубата 

Малко по-надолу в клиповете.

пп

Абсолютно не ми се занимава да тествам fx 8350 срещу i7 4790k (притежавам и двете платформи),само знам че когато тръгна да компилирам код  I7-цата ми спестява време.А както знаем времето е пари ;)

В игрите I7-цата има много по-добри минимални кадри и това се усеща (все пак съм със r9 280x)

Ами те реално са си в пещерите...Интел от санди не правят 32 нанометрови процесори, вече са на 22...В игрите са на светлинни години назад.

Били в пещерите...

Момче,усещам че вадиш тука суха статистика,вадиш глупави сравнения да докажеи че интел били велики!?!?

Ако реално в игра ми покажеш разлика видима с окото ,обещавам ти режа го.

Излез от тия статистики виж свят,виж хардуер малко.Сглоби един интел и едно амд ,цъкаю на тях и виж.Тия разлики са незабележими за окото,напълно безсмислено е да даваш пари отгоре за нещо което реално не виждаш.Иди и ги изкарай тия пари,да видим как ще ги дадеш за нещо което повтарям реално не виждаш.

Е грешно усещаш...Това дето го вадя не са сухи статистики, а тестове направени с този хардуер, тоест ревюта.

Сухите статистики сочат, че производителност за ват употребена мощност Интел бие АМД. При производителност за цена обаче АМД бие ИНТЕЛ, и то с доста. Аз лично съм сменил по няколко от двете платформи, събрал съм и на доста мои приятели машинки също от двата производителя и мога да кажа, че за обикновения потребител разлика няма. При положение, че разполагаш с ограничени финанси избираш най-доброто за случая като производителност. Живота не е бенчмаркове, а реалност. А реалността е, че за по-малко пари при АМД получаваш повече производителност и не те грее, че видиш ли след 8-10 години яко ползване на машината цената и от разликата в консумацията ще стигне Интелската. Това също е статистика между другото, някъде по специализираните сайтове го бяха сметнали хората. Ако АМД наистина бяха толкова в пещерите до сега да са фалирали отдавна, просто това е конкуренцията. И двата производителя имат добри и лоши страни. И за двата могат да се намерят бенчове в нета как отвяват конкуренцията, защо пък само тези за Интел как бие АМД да са верните :D

А бе и за цената може да се поспори! В момента FX-6300 e на цената на i3-4160, но пък Intel-a може спокойно да го сложиш на най-евтиното дъно, докато при АМ3 платформата нещата въобще не седят така. А и там имаш възможност за клок, като с евтино дъно няма да стане. Всяко B85 за 100 лв. има USB 3.0, SATA 3, достатъчен брой SATA портове, прилично аудио и поне 2 PCI слота. 

При игрите нещата стоят различно и при двата процесора. В едни игри i3 ще извади повече кадри, а в други 6300 с една и съща видеокарта. Ще дам пример - играта Wolfenstein: The New Order иска як процесор и там AMD-то може да покаже по-добри резултати заради повечето си ядра. Може и самата игра да не е доизпипана, но не я интересува особено каква е видеокартата, а процесора.

При GRID 2 пък например i3 със сигурност ще извади повече кадри, понеже играта е оптимизирана за Intel. Там дори един Pentium може се представя по-добре от FX-6300. Много хора се оплакваха от gameplay-а с АМД процесор.

Така че не е важно кой е по-добрия процесор като цяло, а кой се представя по-добре в различни игри, та затова трябва да се помисли какъв тип игри ще се играят, след което да се купува.

FX-6300 в конкретни игри може да се представя по-добре от i5 Ivy Bridge, но с Haswell не може да се мери, дори и след клок. 8320/50 мачка i3, но с i5 нещата отново стоят по различен начин.

Момчета, споровете са излишни. С карта от рода на GTX970 е все тая дали ще сложиш 8350 или i5. И с двата процесора ще се играе с над 50-60 кадъра на 1920x1080 на максимални детайли без да се види разлика от обикновен геймър. С i3 и FX-6300 нещата са подобни.

Всеки си има различния виждания за нещата и не може 10 човека да сме на едно и също мнение. Един ще предпочете Intel, друг AMD. Много от вас ми сложиха прякора ''Intel fan boy''-че, ама съм предложил толкова много AMD конфигурации откакто съм тук, че не можете да си представите. Винаги съм предлагал това, което ще се представя най-добре и ще удовлетвори нуждите на даден потребител,а не съм предлагал колкото да е Intel или AMD.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Е грешно усещаш...Това дето го вадя не са сухи статистики, а тестове направени с този хардуер, тоест ревюта.

И как само твоите са верни де показват в полза на интел. А аз къде ти давах реални тестове за теб бяха все неверни..

Наистина спри само да възхваляваш интел. Ами вместо това си изкарвай сам парите сглоби си компютър и виж как работи. Ако можеш сглоби и втори на другия производител и сравнявай.

Така мнението ти би имало някакво покритие. А сегашния ти статут си е чисто тролско-фенски.

Сирини, FX 8350 се равнява на клокнат 4690К на 4.4, клокнем ли го нагоре 8350 остава във времето.Дори в многонишкови приложения.8350 с нормално дъно и охлаждане струва 610 лева, а Xeon с нормално дъно, а охлаждане не му трябва излиза 670...

Отново издънка. 4690 е добър само в игрите спрямо 8350. На многопоточност 4690 ако ще да е на 100 гигахерца ако приложението иска 6 или 8 нишки тия гигахерци са безполезни.

Но да предположим че клокнат 4690 можеше да се мери в реални условия с 8350 какво би станало ако клокнем 8350? Отговора е ясен.

8350 е на 3 години но като многопоточност мели i7ци наред. Освен нжвите 12 поточни сред тях.

от друга страна ще засегна и FX 9590 който без клок е равен на i7 4960x (въпреки че е 8 срещу 12 потока).

Нека проверим и твоята теза..

Обща стойност - 476.41 лв. с ДДС

529.31 Лева

И как прецени че на ксеона тая печка не му трябва охлаждане? И кой точно ксеон имаш в предвид?

Ще го купуваш ли или просто питаш ? Много зависи и за какво ще го ползваш . При АМД имаш евтини процесори и скъпи  дъна докато при Интел имаш евтини дъна и скъпи процесори.

Сериозно ли ? Ти май нещо се бъзикаш.

Монка човек които вместо да вземе I5 дава същите пари за FX-6300 само и само да е АМД няма да те разбере и картинки да му нарисуваш. 

Човек който вместо да вземе FX4350 взема пентиум само и само да е интел.

Щото имам чувството, че и двата процесора, и ксеона, и 8350 са в състояние да ударят 90 с боксовите си охлаждания...

8350 Не може никога да ги удари 

1. Много по-хладен

2. Изключва при 77

Много от вас ми сложиха прякора ''Intel fan boy''-че

Защото си точно такъв

Нико, няколко пъти съм казвал тук, че твойте конфигурации са едни от най-добрите. Винаги съм харесвал това, че не ги предлагаш на база фенство към някой отбор и имаш наистина задълбочени познания върху материята. Конкретната ми мисъл беше за конфигурация с ограничен бюджет за общо ползване. Не визирах клок и т.н. Примерно споменатия 6300 за мен е идеалния процесор за парите си. А ако не търсим клкок има и достатъчно евтини дъна за него с които за минимум финаси да си сглобим добра машинка. И повечето ядра в сравнение с i3-ката определено си казват думата и сега, а след 1-2 години определено ще е по-добре към днешна дата да си го купил него. Все повече програмите и игрите се оптимизират за ползване на повече ядра. А за съжаление сме в България и обикновения потребител разчита да ползва компютъра си възможно най-дълго време. Все още имам познати които работят на sok.А.

Определено приканвам монту да отиде и изкара тези пари,да се убие и после пак да ги даде за нещо доста по скъпо което щяло да даде бенчмарк-два в някои игри.Препоръчвам на автора да взима fx ,разлика няма да види,освен в цената ;)

След това ако има желание нека пита ще му обясним как да клокне и за парите си получава много много повече от инел за тезе пари ;)

Редактирано от lindroos1 (преглед на промените)

Нико, няколко пъти съм казвал тук, че твойте конфигурации са едни от най-добрите. Винаги съм харесвал това, че не ги предлагаш на база фенство към някой отбор и имаш наистина задълбочени познания върху материята. Конкретната ми мисъл беше за конфигурация с ограничен бюджет за общо ползване. Не визирах клок и т.н. Примерно споменатия 6300 за мен е идеалния процесор за парите си. А ако не търсим клкок има и достатъчно евтини дъна за него с които за минимум финаси да си сглобим добра машинка. И повечето ядра в сравнение с i3-ката определено си казват думата и сега, а след 1-2 години определено ще е по-добре към днешна дата да си го купил него. Все повече програмите и игрите се оптимизират за ползване на повече ядра. А за съжаление сме в България и обикновения потребител разчита да ползва компютъра си възможно най-дълго време. Все още имам познати които работят на sok.А.

Преди няколко дни и аз го казах че до 2 години стария 6300 ще е по-полезен от скъпия i5.

Пак се отплеснахме.Отговора на въпроса ти е ,и 2-та са супер процесори.Интел в игрите е малко но малко по добър.Много малко.Реши за себе си какво искаш,но аз дори и да имам парите пак бих взел fx защото задесетвам се вечя тая разлика няма да я видиш.С тая конфигурация и с 2-та процесора всичко ще ти върви на ултра на макс резолюция.

Росенчо, пиле златно, как ти никога не си бил фен на нещо...Как умрелите ти FX никога не са по-назад от интел.Ето ти в никем най-мощния процесор :

http://nikem-bg.net/computer-components/XEON-E5-2650V3-2.3G-25M-BOX

Имаше един с 18 ядра и 36 нишки...Къде седят скромните AMD-нца в този случай? Ако имаш пари пак ли с FX ще си направиш конфигурация? Игри е казано, има пари за i7, човека си е избрал вече конфигурацията, какъв е проблема? Нищо аз на вас за себе си няма да доказвам, доказал съм на когото трябва. Росенчо като си толкова примерен, разбирач и всичко ти е перфектно защо живееш в кочина и защо егото ти винаги надделява разума? От истината боли само като я приемеш нали знаеш. Колко ще клокнеш този FX 9590? Защото не ми се иска още един бойлер в нас...Да взема една тенджерка да си закача яйчица да си варя на него? И във всяка тема, в която се е казало игри и човека има пари за i7 ти пак ще пробуташ процесор на платформа от 5 години...За твоята конфигурация колко пари даде? 1600?1800? Ами ще те разочаровам много като ти кажа, че можеше да си пестиш времето в работата с многонишковите приложения с един ксеон, да си спестиш главоболията със следене на волтажи,градуси,клокване и биоси. Томи ти доказа, че клокнат 4690К е равен с 8350, ама пак си знаем наш'то. Колко ще го клокнеш 8350? И още един от бисерите, че 4690К не можел да се клоква...Ако му сложиш хубаво термопастата и охлаждането с една ноктуа 4.7 не му мърдат...Отвява всякакви FX, дори на 10 гигахерца. Сам си го каза, за да стане 6300 добър колкото и5 трябва още 2 години да чакаш, да ама след 2 години ще има къде къде по-добри процесори от интел, та може и да не са Core i вече, а нещо друго...

И Росене, Пентиум струва 130-140 лева, а 4350 е 220.

Дай да подновим темата като се хванеш някъде за 400-500 лв. на работа и от тях си плащаш всички сметки- ток, вода, издържаш семейство и сина ти те натисне за 2500 лв. за процесор. Тогава вече ще може да се говори разумно с теб. Думата клок е непозната на болшинството потребители. На теб ти е позната само от бегло четене по форумите. Що има смисъл да се ядем един друг кой е най-велик. Такъв няма. Компютрите отдавна са 10 пъти по-мощни от колкото му трябва на обикновения потребител. И много от тези потребители даже не знаят какво има в кутията, вие си мерите.... клока. За обикновено браузване, скайпчето, фейсбука и т.н. никой няма да забележи дали е с Атлон х4 5150, J1900 или i7.

Е, като е решил да ги дава ще ги дава. Какво ми разправяте на мен да си търся работа, моите родители не изкарват по 400 лева, но не получавам компютър ей така и от мен зависи, защото аз давам 60% от парите.

Росенчо, пиле златно, как ти никога не си бил фен на нещо...Как умрелите ти FX никога не са по-назад от интел.Ето ти в никем най-мощния процесор :

http://nikem-bg.net/computer-components/XEON-E5-2650V3-2.3G-25M-BOX

Имаше един с 18 ядра и 36 нишки...Къде седят скромните AMD-нца в този случай? Ако имаш пари пак ли с FX ще си направиш конфигурация? Игри е казано, има пари за i7, човека си е избрал вече конфигурацията, какъв е проблема? Нищо аз на вас за себе си няма да доказвам, доказал съм на когото трябва. Росенчо като си толкова примерен, разбирач и всичко ти е перфектно защо живееш в кочина и защо егото ти винаги надделява разума? От истината боли само като я приемеш нали знаеш. Колко ще клокнеш този FX 9590? Защото не ми се иска още един бойлер в нас...Да взема една тенджерка да си закача яйчица да си варя на него? И във всяка тема, в която се е казало игри и човека има пари за i7 ти пак ще пробуташ процесор на платформа от 5 години...За твоята конфигурация колко пари даде? 1600?1800? Ами ще те разочаровам много като ти кажа, че можеше да си пестиш времето в работата с многонишковите приложения с един ксеон, да си спестиш главоболията със следене на волтажи,градуси,клокване и биоси. Томи ти доказа, че клокнат 4690К е равен с 8350, ама пак си знаем наш'то. Колко ще го клокнеш 8350? И още един от бисерите, че 4690К не можел да се клоква...Ако му сложиш хубаво термопастата и охлаждането с една ноктуа 4.7 не му мърдат...Отвява всякакви FX, дори на 10 гигахерца. Сам си го каза, за да стане 6300 добър колкото и5 трябва още 2 години да чакаш, да ама след 2 години ще има къде къде по-добри процесори от интел, та може и да не са Core i вече, а нещо друго...

И Росене, Пентиум струва 130-140 лева, а 4350 е 220.

Ще те изненадам като ти кажа че температури не следя, всичко работи перфектно. За машината съм дал към 2300 лева. Но е ставало поетапно защото аз сам съм си изкарвал парите.

С теб няма смисъл да се говори ти си заблуден фанатик. Никога няма да успееш в живота.

И не ми изопачавай думите в типично твой стил Johny01.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.