Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложения за конфигурация

Featured Replies

Искам компютър за гейминг.Бюджета ми е до 1500. Компютърът ще се ползва за гейминг, филми и интернет.Имам си периферия.

Обща стойност - 1 522.45 лв. с ДДС

А монитора, ако имаш такъв, какъв е? Ако сложиш по-слаб процесор като i5-4440/60 или 8320/50 може да сложиш по-добра видеокарта от рода на R9 280X/290, като видеокартата е много по-важна от процесора в игрите! 

Мерси харесва ми Интела.

MSI GTX 960 GAMING 2G (Цена: 469.00 лв. с ДДС): Обща стойност: 1 492.87 лв. с ДДС

GB N960G1 GAMING-2GD /GTX960 (Цена: 488.00 лв. с ДДС): Обща стойност: 1 511.87 лв. с ДДС

Редактирано от Laptop_ (преглед на промените)

Обща стойност - 1 522.45 лв. с ДДС

А монитора, ако имаш такъв, какъв е? Ако сложиш по-слаб процесор като i5-4440/60 или 8320/50 може да сложиш по-добра видеокарта от рода на R9 280X/290, като видеокартата е много по-важна от процесора в игрите!

Зависи от играта и от гледната точка. Напоследък се оказва, че процесора е доста по-важен. да вземем за пример Dying Light. И за да не съм голословен, ето директно линк към сайта на NVIDIA. Това не е някакъв страничен, независим тест, а е тест, публикуван на сайта на NVIDIA. Обърнете внимание на частта, където се разнищва опцията "view distance". там видеокартата няма никаква дума, но кадрите....оле мале. Всъщност, ето една от табличките:

2015-03-03_114415.jpg

Вижда се, че поради ограничението на процесора, кадрите дори могат да паднат до около 30 при максимално качество. Всъщност, подобна е зависимостта и при GTA 4,  само че там View  distance  рефлектира върху наличието на детайли, а не върху тяхното качество, както е при Dying Light.  Гарантирам ви, че с по-слаб процесoр ( примерно като с моя неклокнат Xeon), нещата са по-зле. Много игри вече си искат честота на процесора и младшите процесори на Intel  не са най-подходящи за карти от висок клас. Най-малкото при много игри е възможно да има ограничение от страна на процесора, изразяващо се в дроп на кадрите. Мога да дам пример и за други игри, където процесора е голямо ограничаващо звено. Например Race Room Racing Experience  на някои писти дропа е голям при single player   с няколко автомобила. Същото важи  и за състезанията в Assetto Corsa. А това са нови игри, които определят пътя занапред. Хващаме са като удавници за сламка с разни хитринки като DX12, mantle, shader cashe  и така нататък, но изстината е, че не е точно така. За DX12  и mantle  се искат и игрите да поддържат тия неща. На практика ползата от mantle  към тоя етап е минимална, защото mantle се ползва при игри, които не са толкова взискателни към процесор, а от там се и губи смисъла. За по-слаби процесори като APU-тата е много полезен, но не и за процесори среден клас с по-бърза видеокарта. DX12  му се вижда началото, ама докато се наложи, ще сменим още бая хардуер. Shader Cache  е отбиване на номера. Всички се надяват вече само на разработчиците - да оптимизират добре игрите си за наличния хардуер. Само дето разнообразието в хардуера е голямо  и няма как всички да бъдат огрени. 

И между другото, аз имам GTX970. Установих, че вече няма смисъл от ъпгрейд на видеокарта, защото чисто и просто процесора при по-новите игри се оказва ограничаващото звено за минималните кадри, а GTX970  с един по-добър процесор има още доста хляб в себе си. Затова следващия мой ъпгрейд няма да е супер бърза видеокарта или дори две, а нова платформа :)

Off Topic:

Bildera, интересно ми е какво общо има твоя пост за мощни видеокарти от калибъра на 980, която бива спъвана от повечето процесори с темата, която дори не побира в бюджета си 980...

Хубаво е, че даваш линк, както ти се изрази не от независими тестове, които както аз ще се изразя има шанс да са реално обективни...

Нямам нищо против, да са верни. Доказваме че какво? Видео за 1200лв иска силен процесор? Това си го знаехме и преди това, но в тая тема се опитваме да вкараме процесор за 400 и видео за 500... Та въпроса ми се връща отново: какво общо има твоя пост с темата?

On Topic:

Лаптопа:

Gigabyte G1 Gaming 960 - 490лв,

XFX R9 280X - 465лв.

Sapphire TriX R9 280X - 480лв.

По-производителна карта за по-малко пари. Ако предложената 960-тка бе Windforce или Jetstream за 440лв можеше и да се съглася... Но по-скъпа карта, която е по-бавна... Не мога да се съглася. Има и други магазини, освен никем, където в повечето случаи видеокартите са и сериозно по-евтини...

Off Topic:

Bildera, интересно ми е какво общо има твоя пост за мощни видеокарти от калибъра на 980, която бива спъвана от повечето процесори с темата, която дори не побира в бюджета си 980...

Хубаво е, че даваш линк, както ти се изрази не от независими тестове, които както аз ще се изразя има шанс да са реално обективни...

Нямам нищо против, да са верни. Доказваме че какво? Видео за 1200лв иска силен процесор? Това си го знаехме и преди това, но в тая тема се опитваме да вкараме процесор за 400 и видео за 500... Та въпроса ми се връща отново: какво общо има твоя пост с темата?

On Topic:

Лаптопа:

Gigabyte G1 Gaming 960 - 490лв,

XFX R9 280X - 465лв.

Sapphire TriX R9 280X - 480лв.

По-производителна карта за по-малко пари. Ако предложената 960-тка бе Windforce или Jetstream за 440лв можеше и да се съглася... Но по-скъпа карта, която е по-бавна... Не мога да се съглася. Има и други магазини, освен никем, където в повечето случаи видеокартите са и сериозно по-евтини...

Защото се коментира R9 290. I5 на ниска честота са слаби процесори. Това го казвам в отговор на онова, което съм отбелязал с червеничкото. Ще повторя:

като видеокартата е много по-важна от процесора в игрите!

Съгласен съм, че е по-важна, но не и "много по-важна". Ей сега час се опитвам да си настроя Race Room racing Experience  да не ми дропва толкова на Хокенхайм, но спасение няма. Видеото се товари на 50-60% и това е. Това води до много накъсана картина, защото кадрите падат под 60 доста често. Заради ограничената видеокарта игрането в кадрите е огромно. Това е с адаптивна ВС, но и без нея същата работа. Казвам ти само един частен случай, но това е доста често срещано явление и при други игри, които се играят със по-слаб процесор и бърза видеокарта. Тоя дроп може единствено да се избегне или с видеокарта, за която процесора да е предостатъчен  или с процесор, който би позволил безпроблемни 60 фпс, за да бъде включена вертикална синхронизация.  Има и трети вариант - намира се опцията, която предизвиква товаренето на процесора и се изключва или намалява. Само че тогава 700 лева отиват леко на вятъра. 

bildera_ какви бацили имаш че непрекъснато ме блоква защитата на всеки твой пост !?

...

Американците ме следят, ама аз им показвам среден пръст :P Я махни средния пръст от аватара си и ще видиш, че няма да имаш проблеми. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.