Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси относно закупуване на автомобил.

Featured Replies

Да се включа и аз с няколко въпроса към знаещите. :)

Дойде време да си купувам автомобил. Бюджета е 5000 лв, като отделно има около 1000 лв. за разни документални процедури. Ако трябва смяна на...каквото се наложи дано допълнителните 1000 лв да стигнат.

Чудя се кое е по-добре - да дам тези 5000 лв. за кола или да дам около 3500-4000 лв., а останалите 1000-1500 лв. да ги използвам за подмяна на каквото трябва по автомобила.

Дайте съвет кое е за предпочитане.

Предложете и някакъв автомобил за този бюджет.

Предпочитанията ми са 4/5 врати, бензин(газ).

Комфортното возене е за предпочитане пред спортното(и 120 да е на километража не ми е проблем).

Мисля, че около 100-150 км на седмица ще ми е максималния пробег.

Съпругата ми си е харесала Opel Zafira, ама и тя разбира колкото аз та... :)

Разпитвах разни познати и познайте какво - всеки хвали неговата си кола. Всички само сипват гориво и масло и карат. Да им имам късмет. :)

Благоевград, Кюстендил, София са ми най-близки като райони от където, евентуално, да закупя автомобила.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 7,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Взимаш си един познат майстор и отиваш в Дупница из автокъщите.

Да се включа и аз с няколко въпроса към знаещите. :)

Дойде време да си купувам автомобил. Бюджета е 5000 лв, като отделно има около 1000 лв. за разни документални процедури. Ако трябва смяна на...каквото се наложи дано допълнителните 1000 лв да стигнат.

Чудя се кое е по-добре - да дам тези 5000 лв. за кола или да дам около 3500-4000 лв., а останалите 1000-1500 лв. да ги използвам за подмяна на каквото трябва по автомобила.

Комфортното возене е за предпочитане пред спортното(и 120 да е на километража не ми е проблем).

Разпитвах разни познати и познайте какво - всеки хвали неговата си кола. Всички само сипват гориво и масло и карат. Да им имам късмет. :)

Благоевград, Кюстендил, София са ми най-близки като райони от където, евентуално, да закупя автомобила.

Ела да ти продам мойта honda accord 1.8 vtec 1999 с газ...... Екстра е ..купих я преди 2г. и съм навъртял 2000км/ я има ,я нема/. Не ми се кара ....

Opel Zafira  са със Екотек мотори ,които не са никак хубави .

BMW

Honda Accord

Ако държиш на Опел ................Астра 1.6 ми 75 катъра   слага се обикновенна газова за 350-400 кинта и си свиркаш.Най-здравия ДВГ на опел евтина поддръжка на окачването .

• Автор

Ела да ти продам мойта honda accord 1.8 vtec 1999 с газ...... Екстра е ..купих я преди 2г. и съм навъртял 2000км/ я има ,я нема/. Не ми се кара ....

Дай някакви снимки и инфо.

Какъв проблем имат тези мотори?

Иначе не държа на опел.

Загледах се днес по едни Ford Focus - тук и тук, ама като не ми отбира главата. :)

Въобще...сложна работа.

На един колега му побеля главата от неговата Зафира. Наля некви луди кинти за ремонт и продължава да налива... Само споделям...

Давам + за Ford Focus. Имам такъв (комби дизел 2000 г.). Считам, че са прилични машини.

BMW

Honda Accord

Ако държиш на Опел ................Астра 1.6 ми 75 катъра   слага се обикновенна газова за 350-400 кинта и си свиркаш.Най-здравия ДВГ на опел евтина поддръжка на окачването .

Още един глас за Астра 1.6 моно 75 коня. Между другото брат ми си купи Мерива със същия мотор. Много е доволен. Двигателя е най-добрия на Опел http://www.cars.bg/c898124

Екотек са най-калпавите мотори на Опел..............харчат по 1-2 литра масло на 1000 км и това е официално признато от фирмата като недостатък.Трябва ти кола със евтина поддръжка за това ти предложих Астра със стария мотор.Вече зависи ти какво искаш и какво очакваш от един автомобил.

Добре признато под сурдинка,ся ако кажеш ,че не е вярно :) евала ти правя .

Добре ..........най-добрия ДВГ е :) ,те за тва със стария мотор са по-скъпи и по-търсени,щото новия е върха на инжинерната мисъл.

Не съм казал такова нещо никъде. Аз не разбирам от двигатели грам. Ако ми покажеш двигател наистина не мога да разбера дори дали е дизел или бензин, не ми е работа. Не ме интересува, не искам да се натоварвам с излишни неща. За това и ми стана интересно и питах как така ще харчи 1-2 литра масло на 1000 км. официално. 

Извинявам се на пича, че му омазахме темата с офтопици. 

Не е нужно да разбираш от коли (да си автомонтьор), за да си купиш кола. Важно е да ти харесва първо отвън, след това двигател гледаш, щом искаш бензин, търсиш бензин и т.н. На дали би си взел някоя грозна за теб колица, само защото форумните майстори ще ти кажат, че двигателя и окачването са здрави и ще ти харчи 3/100. И като се преебе нещо, на тях/нас ли ще се оплачеш?

Винаги съм си избирал колите сам, без майстори. Отивам, харесвам и купувам. Не съм имал проблеми. 

Успех. 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Такива са фактите.......калпави ДВГ са ,гледам да предпазя човека от закупуване на кола с такъв клозет под капака:)

...

...

Според мен ще е по-добре да вложиш 3 500-4 000 лв, а разликата до 5 000 лв. да си я запазиш за ремонти, каквито неминуемо ще изскочат по колата.Ако смяташ колата да я държите по-дълго време, то най-добре гледай да е по-голям автомобил.Особено, ако имате и деца!

Ако ще се кара 1-2 години, може и към нещо малко да се насочите - тип "кибритена кутийка".Така с времето ще видите какъв автомобил наистина ви трябва.

А това за маслата и филтрите е до болка познат комплекс, които имаме ние българите. Автомобилите в България - най-здравите автомобили на света :whist:

• Автор

Пишете си свободно, дори и за неща извън темата. Във всяко мнение намирам по нещо ценно.

За Зафира, преди няколко седмици, четох, че наистина харчат доста масло, но ставаше въпрос за дизеловите двигатели и то, защото двигателя се износвал след 100-150 000 км. Не знам до колко е вярно, ама един познат, който си купи Зафира преди 1 месец, ми каза, че това му е най-големия проблем за сега. Как за толкова кратко време го е разбрал не ми е ясно.

Астра ми харесва като визия. Друг познат има такава, но това, което не ми харесва е, че багажника е малък. Брат ми има Голф (3 или 4) с газова уредба, като бутилката е в багажника. Миналата година се наложи да вземем съпругата ми и една нейна колежка от летището в София и в багажника на тоя голф едвам събрахме две куфарчета, които жените си бяха взели като личен багаж(качват си ги с тях в самолета, а не в товарния отсек). Пък сме с 5 годишно дете, с планове за второ, та...както писах сложна работа. :)

Не разбрах само Меривата, която kolev_74 предложи с какъв двигател е - екотек или по-стария.

Препоръчвате ми да ходя по автокъщите из Дупница, ама нали интернет е пълен с всякакви професионалсити и като се зачете човек и...лошо да ти стане. Това, което разбрах - автокъщите купуват коли "на килограм", после ги позачистват, измиват и ги продават като "перфектни и на реални км", а реално са си най-големите боклуци, които могат да се намерят в Италия. Вярно ли е, не е ли, никой не ти казва.

Друго мнение в интернет - "Мерива или Зафира?". Отговор - "Зафира - по-голяма, по-удобна, по-комфортна", а сега де...

ostavime, пазарувам точно както си го написал - отивам, харесва, купувам. Ама да дам 4-5000 лв. просто защото нещо ми е харесало на външен вид не съм съгласен.

Колата ще е за по-дълго(може и за много дълго), та е добре багажното отделение да събира повече от едно пакетче семки.

Давайте си мненията, не се знае от къде ще изскочи нещо полезно.

Това, което разбрах - автокъщите купуват коли "на килограм", после ги позачистват, измиват и ги продават като "перфектни и на реални км", а реално са си най-големите боклуци, които могат да се намерят в Италия. Вярно ли е, не е ли, никой не ти казва.

90% истина, тук-там се намира по някоя читава бройка, но и цената й ще е по-висока.

Като ходиш да гледаш по автокъщите е добре да вземеш с теб някой, който разбира малко повече, ако имаш такава възможност де.

Според мен гледай нещо около 4700-4800 и като идеш на място и свалиш още някой лев, да добавиш едни 300-400 към онези 1000, който са за обслужването и последващите разходи, че не се знае какво може да излезе в последствие.

До колкото разбрах искаш семеен автомобил, с бензинов двигател, голям багажник и комфортна возия?

Може да погледнеш Астра комби, Ситроен Ц5, Мондео/Фокус, Лагуна, Ауди А4, Вектра и т.н. ... абе изобщо избора е голям, само дано да имаш късмет да попаднеш на читава бройка.

Редактирано от downtown1 (преглед на промените)

Няма пълно щастие пич,на едната кола багажника и ще е малък,на друга други ще и са кусурите.Купи си нещо което ще можеш да поддържаш .Колко често пътуваш с багаж,2-3 пъти в годината вероятно.

Toyota  продавача твърди ,че е първи собственик

A.com няма пълно щастие. Нормално е, купуват ги почти за без пари от Италия/Белгия и т.н. автоморгите, тук малко ще ги пооправят и айде пускат ги за продажба. Миналата седмица си взех една А6-ца 2008 година, продавача ме увери,че няма никакви проблеми по колата, а днес забелязах, че боята на задния капак почнала да се люспи, утре трябва да я карам да я оправят, но иначе преди да я купя всичко й беше наред. Не се доверявай на такива хора, най-добре вземи някой твой приятел който разбира от коли, поне сърцето на колата да е в добро състояние.

Дай някакви снимки и инфо.

Какъв проблем имат тези мотори?

Иначе не държа на опел.

Загледах се днес по едни Ford Focus - тук и тук, ама като не ми отбира главата. :)

Въобще...сложна работа.

Аз карам като втория Фокус, само че е дизел, 2001 година. Почти две години, да чукна на дърво, не е имало проблеми, освен смяна на задните амортисьори и една биалетка. Това защото го карах по път, който не е за него, но нямам друга кола и така. Има тук-там някоя ръжда или драскотина по боята, но това се оправя. При дизела проблем е турбото, но ти искаш бензин, така, че няма да мислиш за това. Добра идея е за сложиш газова уредба или инжекцион, зависи каква точно е колата. 

Мои роднини наскоро си взеха Рено Сценик, ван, за към 2500 нов внос, след това монтираха газова. Погледни ги и тях, вътре е доста широко и са екстра за семейна кола.

• Автор

Рових се, четох, пак се рових, пак четох. Някой може ли да погледне следните модели и да каже мнение:

Ford Focus

VW Passat, VW Passat02, VW Passat03

Opel Vectra ComfortOpel Vectra02, Opel Vectra03

Opel Astra, Opel Astra02, Opel Astra03,

Citroen Xsara

Audo A4Combi

Ясни ми е, че с гледане на снимки по интернет няма да стане работата, ама колкото повече мнения толкова по-добре.

А тази количка вижте колко километра е изминала. :)

Мои роднини наскоро си взеха Рено Сценик, ван, за към 2500 нов внос, след това монтираха газова. Погледни ги и тях, вътре е доста широко и са екстра за семейна кола.

кой Сценик имаш пердвид:

снимка1

снимка2

Този на снимка2 веднъж го пишат като ван, друг път като хечбек.

Като този на първата снимка. 2000 или 2001 година е, не съм много сигурен. Иначе колата си е ван, но някои може и хечбек да я пишат.

Рових се, четох, пак се рових, пак четох. Някой може ли да погледне следните модели и да каже мнение:

Ford Focus

Все още имам дизеловия вариант и ми е трудно да кажа лошо за него - седанът е много удобен.

Видиш ли да пише "Възможност за бартер " бягай.Автоджамбазите имат един лаф"При бартер винаги има един в партер".Второ повечето от колите са доста мощни

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.