Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчадието на пропагандната машина в България по случай Освобождението

Featured Replies

Що нападате президента там дето никой не го защитава.

Нямнате ли си тема за плюене на президента. Имате си. Там даже бих ви ръкопляскал.

Значи защитавате Рассия

• Отговори 836
  • Прегледи 61,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз нямам нищо против да плюят рататуй .

Проблема спрямо темата е , че се впуснаха в плюенето, зацапвайки с мръсните си уста и лъжливи исторически "анализи" , българските велики личности, като не се посвениха да ги оплюят и неглижират тотално , само заради някакви ИЗЦЯЛО политически червени пропаганди.

Много приказки за нищо.

Срамно е президент да изговаря такива слова.Срам и позор.

Със същата сила може да се включи следният цитат:"Който ни избави от комунизма,той ще ни пороби".

Да, може да се включи, само дето го чакаме още този, дето ще ни освободи от комунизма.

преди 3 минути, miro20 написа:

Аз нямам нищо против да плюят рататуй .

Проблема спрямо темата е , че се впуснаха в плюенето, зацапвайки с мръсните си уста и лъжливи исторически "анализи" , българските велики личности, като не се посвениха да ги оплюят и неглижират тотално , само заради някакви ИЗЦЯЛО политически червени пропаганди.

Уаууу, какъв хъс само показва а :D:D 

Не сме се били посвенили да плюем  и то изцяло само по политически  червено пропагандни причини   .... хахахаха

Алоу, смешко, недоварения русенец, иди си пий хапчетата , нещо съвсем през просото удари, явно фактите свършиха и няма какво друго да кажеш май .. Истината боли, особено за псевдопатриотични продажни мижитурки, независимо на кого са се продали... Общото е комплекс някакъв който видимо не е здравословен... мдам....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

преди 1 минута, Blago72 написа:

Да, може да се включи, само дето го чакаме още този, дето ще ни освободи от комунизма.

Те ни освободиха недоосвободиха и ся не щат да ни поробят за да не ги заразим с рашизъм.

Българите сме свестни. Напразно ни плюеш, а ти се дърпаш настрани като че не си българин. Като се освободим от офчата любов към Рассия и ще видиш, че не сме с нищо по лоши от прехвалените западняци.

преди 4 минути, Sinbad_ написа:

Истината боли, особено за псевдопатриотични продажни мижитурки, независимо на кого са се продали... 

Точно така. Израза ти е абсолютно правилен. Само че не аз а вие се гърчите поради факта че аз /и други/ говорим с историята такава каквато е, а вие с пропагандни ччервени лъжи и спекулации.

:)

А, тука, гледам, пак се е заформило състезание по писане на глупости...

Русофили <-> русофоби; нееднозначно представени. Кой какъв е и защо такъв е:

http://aretov.queenmab.eu/archives/revival/180-images-of-russia.html

http://www.bulgarianhistory.org/people/politici/%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%BE%D1%82-%D1%83%D0%BD%D0%B8%D0%B0%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%87-%D0%B4%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D0%B0/

http://ikonomika12.com/document/bylgarskoto_nacionalnoosvoboditelno_dvijenie_sled_krimskata_voina/54637/p3

https://bulgariansite.wordpress.com/%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%96%D1%96%D1%96-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D1%8A%D0%B7/

http://matura.imamproblem.com/history/matura_history_bg22.html

История, писана от историци, и литературни описания, писани от литератори. Горното, както вече нееднократно посочвах, беше потвърдено от: доктор на историческите науки, професор, академик, двама директори на исторически музеи и сайтът на Министерството на културата. Всички те са червени комунисти и гадни русофили. Верно, друго си е да ти го кажат водопроводчик, пребоядисан комсомолски секретар (опа, тоя беше и президент) или инджинер, дето по цял ден виси във форумите и сайтовете, на тях може да се има къде-къде по-голямо доверие...

Колкото до така наречения президент - той излъга. Недвусмислено. Сложи в устата на човек думи, които той никога не е казвал. След това, вместо да си признае като мъж грешката, която стана явна, той продължи да лъже, като този път вече твърдеше, че не бил казал това, което е казал, ами преразказал нещо, което някой друг бил казал. Да, де, ама ние също можем да четем - в оригинала на това, което изпляска, се казва нещо съвсем друго. Та в тоя смисъл се остави сам без полезен ход - ако признае, че е излъгал - лошо, става за смях. Като, за да се оправдае за гафа, се позовава на нещо, което я е казано, я не, пак става за смях - излиза путьо, който няма доблест...

Ето един червен сайт, за тези, дето не са поискали да го видят. С официални червени букви...

http://mc.government.bg/newsn.php?i=1&n=2468

Цитат

„ПРЕДСМЪРТНОТО ПИСМО НА ЛЕВСКИ” И МАНИПУЛАЦИИ НА ИСТОРИЧЕСКАТА ПАМЕТ С МЕТОДИТЕ НА СЪВРЕМЕННИЯ ВИРТУАЛЕН НЕПУКИЗЪМ

Цитат от червен номенклатурен сайт - на Министерството на културата.

Редактирано от Wankata
поправка на грешка (преглед на промените)

преди 21 минути, miro20 написа:

Точно така. Израза ти е абсолютно правилен. Само че не аз а вие се гърчите поради факта че аз /и други/ говорим с историята такава каквато е, а вие с пропагандни ччервени лъжи и спекулации.

:)

И какво толкова си се вторачил в миналото таз История. Важното е какво е днес и утре!

Кой какво казал!

Току що, _Alex&Vanko_ написа:

И какво толкова си се вторачил в миналото таз История. Важното е какво е днес и утре!

Кой какво казал!

Според него дава основание за пробутване на опорните точки... ;)

преди 8 минути, Wankata написа:

Колкото до така наречения президент - той излъга. Недвусмислено. Сложи в устата на човек думи, които той никога не е казвал. След това, вместо да си признае като мъж грешката, която стана явна, той продължи да лъже, като този път вече твърдеше, че не бил казал това, което е казал, ами преразказал нещо, което някой друг бил казал. Да, де, ама ние също можем да четем - в оригинала на това, което изпляска, се казва нещо съвсем друго.

Не драги ванка, казаното от президента е едно и също със написаното от Захари Стоянов.

Както цитира  драгия А.ком:

Цитат

Президента каза това:

"Нека винаги помним и следваме Апостола на свободата, който искаше да се освободим сами, а не някой друг да идва да ни освобождава, защото »който ни освободи, той ще ни пороби«."

Захари Стоянов е написал това:

"Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство… "

Останалото са ваши лъжи и спекулации :)

С които тотално зациклихте :)

преди 7 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Кой какво казал!

не аз, някои други зациклиха с простотиите на другарката Дърева и сие.

преди 13 минути, Wankata написа:

Цитат от червен номенклатурен сайт - на Министерството на културата.

Абе драги ванка, кой говори въобще за това фейково писмо ?

де го чукаш де се пука :)

Никога не са били и няма да бъдат като Левски или Ботев нашите политици! А президента какво да каже на тази дата пред паметника? Що не каже - Ей ся ще ви натръшкам всичките за КТБ. Г-н Борисов бъдете безмилостен и ме подкрепете!

Разбира се че няма да бъдат.

Аз затова казвам кокло е грозно едни титани да се сравняват със свъременни преходни политици, които утре няма да ги помним. - и пюещите президента, и президента.

Но историята остава.

И да, това е едно обикновенно слово на президента, което слово бе подхванато от червената пропаганда  с цел плюене и политически дивиденти.

Грозна работа.

а много тук припяват ли припяват.... и плюят ли плюят...

Това цитиране на велика личност и призоваване някои да си свършат работата не е за пръв път. И така си остават думите!

Те всички бяха като Плевнелиев и Стоянов и Първанов и Желев!

Бърборковци само.

преди 3 часа, miro20 написа:

Да. И продължавам да твърдя че разлика в казаното от президента и Захари Стоянов, няма.

Я пак за цитатите да прочетеш. След това да си спомниш кой какво цитира и т.н. Че от едно твърдение отиде на друго.

А за Иван Вазов, няма да се повтарям .Неговото обръщане през годините е именно това , което е описано и в документите от историята ни, и ФАКТА на разочарование у Вазов.

Няма нужда да се повтаряш. Иван Вазов и стихотворението му против Русия, което е писано 1916 г. показва(а отречи го де), че той си е сменил мнението за Русия няколко десетилетия, след като З. Стоянов пише думите, които си цитирал. В цитата, който си дал З. Стоянов е излъгал. Но удобно пропускаш факта и започна да изместваш темата.

които не само отричат тази история на тези СЪВРЕМЕННИЦИ , но и искат да пренапишат казаното и да изкривят настроенията на точно тези СЪВРЕМЕННИЦИ .

Ти отричаш една явна лъжа и твърдиш, че е истина. Та кой се опитва да пренапише казаното и да изкривява настроенията на точно тези съвременници(например настроенията на Вазов през втората половина на 70-те години на 19 век)?

преди 2 часа, miro20 написа:

Не драги ванка, казаното от президента е едно и също със написаното от Захари Стоянов.

Както цитира  драгия А.ком:

Президента беше цитирал Левски. После се оказа, че не е цитирал Левски, а е цитирал З. Стоянов. А от това, което съм написал се оказва, че не е цитирал нито Левски, нито З. Стоянов, а е преразказал думи на З. Стоянов. Изясни си какво точно твърдиш.

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Ко ???

Така, почвам от начало. Ти написа това:

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

"Руското правителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!"

Георги Раковски

Аз те попитах, цитирам:

С това какво до(по)казваш? Че Раковски е бил против Русия и писал е против Русия? Кой го отрича?

След, което ме питаш това:

А Левски на кого е ученик и последовател ?

В чия легия е служил в Белграда голяма ???

Какво общо има Левски. Аз кога съм писал, е Левски никога не се е изказвал против Русия?

Толкоз като искаш да ти вярваме, че Левски не е казал нещо, не е ли редно да докажеш, кога точно не го е казал, а не да ми се правиш на велик логик.

Какво общо има Левски, след като спора ни с Миро е, че З. Стоянов е излъгал в онзи цитат за това, че всичките ни народни деятели и патриоти винаги са били против Русия? Кога съм писал, че Левски не е казвал думите:

"Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство… "

Написах, че Левски не е казвал думите "който ни освободи той и ще ни пороби", защото няма никакви доказателства те да са били изричани от него.

Между другото искаш от мен:

Толкоз като искаш да ти вярваме, че Левски не е казал нещо, не е ли редно да докажеш, кога точно не го е казал, а не да ми се правиш на велик логик.

Ти сериозно ли? Би ли бил така добър да ми покажеш как се доказва нещо, което не се е случило и също така как се доказва кога не се е случило?

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

З. Стоянов Русчук, 1-й Март 1886 г.

Десет(10) години преди З. Стоянов да напише горните думи, едни други народни деятели и патриоти са написали:

П. Р. Славейков пише това през 1877 г..

И. Вазов пише това през 1876 г.

И. Вазов пише това през 1878 г.

Кой е лъгал и кой лъже мисля, че стана ясно.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 4 часа, A.com написа:

Няма нужда да се повтаряш. Иван Вазов и стихотворението му против Русия, което е писано 1916 г. показва(а отречи го де), че той си е сменил мнението за Русия няколко десетилетия, след като З. Стоянов пише думите, които си цитирал. В цитата, който си дал З. Стоянов е излъгал. Но удобно пропускаш факта и започна да изместваш темата.

Президента беше цитирал Левски. После се оказа, че не е цитирал Левски, а е цитирал З. Стоянов. А от това, което съм написал се оказва, че не е цитирал нито Левски, нито З. Стоянов, а е преразказал думи на З. Стоянов. Изясни си какво точно твърдиш.

С това какво до(по)казваш? Че Раковски е бил против Русия и писал е против Русия? Кой го отрича?

Какво общо има Левски. Аз кога съм писал, е Левски никога не се е изказвал против Русия?

Какво общо има Левски, след като спора ни с Миро е, че З. Стоянов е излъгал в онзи цитат за това, че всичките ни народни деятели и патриоти винаги са били против Русия? Кога съм писал, че Левски не е казвал думите:

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

З. Стоянов Русчук, 1-й Март 1886 г.

За какво спорим в такъв случай ???

Значи възрожденците ни, с изключение на един двама продажници, са били против официална Рассия, с което и ти си съгласен. Един Петко Славейков пролет не прави. А не отричаш и правилно правиш, че Иван Вазов си е променил мнението и в разочарованието си е писал силни думи срещу официалната руска политика, която както тогава, така и сега, е била и е насочена срещу българското самосъзнание.

А, ако не съм те разбрал, че имаш желание да обърнеш темата за оплюване на Русия, в тема за оплюване на президента, извинявай. Кой съм аз, че да те спра. Има си разбира се специална тема за оплюване на президента,

Не мога да разбера само, защо се опитвате да обърнете темите за оплюване на Рассия в теми за оплюване на всичко друго, но не и Русия.

И на всичкото отгоре пишеш, че някой от твоите опоненти, се опитва да измести темата. Темата за президента, ако не си забелязал, се нарича "Господин президент, чувате ли се какво говорите" !!!

Разбира се ако си решил, имаш право да го критикуваш дори и тук, тъй като ние сме господарите, а политиците са нашите слуги. И в България, за разлика от Рассия, се появиха наченки на демокрация, слава богу.

Но в такъв случай изместваш темата ти, а не ние.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

преди 6 часа, A.com написа:

Десет(10) години преди З. Стоянов да напише горните думи, едни други народни деятели и патриоти са написали:

П. Р. Славейков пише това през 1877 г..

Кой е лъгал и кой лъже мисля, че стана ясно.

Първо - Чакай малко, кой е казал че трябва като коне с капаци да "филтрираме" творчеството на даден виден българин възрожденец точно в рамките на 1-2 години ???

А не на цялото му творчество ? Само защото ти изнася за пропагандата само в една година примерно ? Аз позвоялвам ли си да цитирам сао едно стихотворение /1916г/ и да кажа - ето Вазов е заклет рософоб и ВИНАГИ е бил такъв. Тъпо е нали ? Но ти не се свениш да ми го посочиш като аргумент.

Второ - Това ми е и отговора за Иван Вазов и това което АЗ цитирах, и как му се променя мнението от "надежди за руските братя които да ниосвободят" към... суровата реалност впоследствие на руския ботуш, който нагло гази български земи .

Трето - Каква е революционната дейност на Петко Славейков като български патриот преди и около руско-турската война , би ли ми припомнил ?

Четвърто ..  само това ли изрови ?

Кой лъже и спекулира НАГЛО си личи наистина. Не съм аз :)

Относно цитираното :

Ако не бе нагъл спекулант който си измисля и изсмуква от пръстите си фейкови тълкования, би казал че Захари Стоянов просто ИЗБРОЯВА една част от нашите "народни деятели и патриоти" ,  които смята за най видни и големи патриоти, а не че лъже, че трябвало или ВСИЧКИ , или поименно конкретно да уточни едва ли не.

Всъщност, то си е така - това се едни от най големите ни деятели и  патриоти.

И би се замислил над фразата ".. и проч., са биле против .."

Но пропускаш ".. и прочие....."

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Не мога да разбера само, защо се опитвате да обърнете темите за оплюване на Рассия в теми за оплюване на всичко друго, но не и Русия.

Точно това е сентенцията на целия спор тук.

Аз добавих и политическия елемент , заради който се впуснаха в изливането на тази помия, без да се свенят  да оплюят  и история, и видни български деятели  в услуга на една червена изключително тъпа пропаганда..

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Те ни освободиха недоосвободиха и ся не щат да ни поробят за да не ги заразим с рашизъм.

Българите сме свестни. Напразно ни плюеш, а ти се дърпаш настрани като че не си българин. Като се освободим от офчата любов към Рассия и ще видиш, че не сме с нищо по лоши от прехвалените западняци.

Водя се от нечия националност или произход единствено ако имам убедителни и достатъчни данни, че те са добре характеризиращи дадена група хора.

Изключения винаги има, много.

Тя, овчата любов, не се предава по въздушно-капков път. Изисква подходящ липса на нещо.

Бих препоръчал нашият форум на някой от видните ни историци (ако ги познавах лично) е така сутрин с кафето да се ободрят с много смях първоначално, пък после и яд ще ги хване, пък най-накрая просто ще натисната червеният Х :)
И най-накрая си дойдохме на думата каква е целта на една група хора тук, независимо от темата!

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Винаги в човешката история ако е имало група хора крайно настроени срещу нещо, то винаги се появяват и защитници (опозиция) на това нещо - И ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ!
А наистина мъдрите хора стоят отстрани, наблюдават и правят изводи и съждения, но те никога не са крайни към нищо, защото във всяко нещо има и добро, и лошо. Мисля, че руският народ достатъчно е изстрадал, за да има някакви форумни незнайници, които целта в живота им е да плюят...
Тъжно и жалко за вас!
И сега предварително ще им взема "коза" - НЕ! Така написано не си имал предвид само президента Пу (както го наричате, а той човека си има име - Путин).

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

"Когато искаш да заблудиш целия свят, говори истината".

Ото Едуард Леополд Шьонхаузен, станал по-известен като Ото фон Бисмарк. Роден на днешната дата преди 201 години.

Цитат

Между 5 и 10 милиона жертви само от Втората световна война насам, милиони разбити съдби и разрушени държави. На горните плащат те и техните съучастници.

Както казва Валентин Вацев, "вече две години Русия отказва да се яви на война и това обърква много сметки".

800 самостоятелни военни бази по целия свят, още 100 съвместни с НАТО, 50 000 души купени по висшите етажи на властта само в България. Това го бях посочил в една друга тема, който иска, да си го намери. Фактите говорят сами за себе си и никаква пропаганда не може да ги промени.

преди 6 часа, icekiller написа:

А наистина мъдрите хора стоят отстрани, наблюдават и правят изводи и съждения, но те никога не са крайни към нищо, защото във всяко нещо има и добро, и лошо. Мисля, че руският народ достатъчно е изстрадал, за да има някакви форумни незнайници, които целта в живота им е да плюят...
Тъжно и жалко за вас!

Разбира се, нали това е казал и вазов в стиховете си към руския народ :

Цитат

О, колко ви, братя, жалея!

О, как би желал, братя клети,

свобода и вам и за нея

кат нас да живейте и мрете!

За "крайностите" не си прав в случая. Говорим за история и отдавна писани неща, отдавна оценени и анализирани неща, които сега новоизлюпени червени фалшификатори с изцяло партийни цели , се опитват да "откриват топлата вода" и да пренаписват кой лъжец кой такъв кой онакъв.

Това е грозно.

И ако е тъжно и жалко за някои хора, то това е именно за тях.

преди 6 часа, icekiller написа:

Така написано не си имал предвид само президента Пу (както го наричате, а той човека си има име - Путин).

Защо ?? о не.. нима не мога да го наричам на галено бога "Пу" ?? :)

преди 2 часа, Wankata написа:

Фактите говорят сами за себе си и никаква пропаганда не може да ги промени.

Тоя и в дамски форум за плетки на една кука да участва, и там ще вкара колко са зли хамериканците и още по злата "демокрация" :)

преди 11 часа, Реджеп Иведик написа:

Аз пък не мога да разбера как така темата я обръщаш в тема за оплюване на нещо или някого!? Може би заради манталитета?

Цитат

На връх 3 март Българските политици с цялата си агентурна пропагадна машина и цялото си малодушие благодарят на Англия, на Румнъя и на своите господари, но някак се гледа тихомълком да се премълчи Русия, уж че се изкашляме, докато произнасяме името й, за да не се разбере за Румъния ли говорим или Русия. Със своето малодушие българските управляващи са презирани не само от чужди, но и от свои, от своите господари и съюзници. Ако те бяха твърди и поне малко интелигентни, щяха да бъдат уважавани. За жалост пропагандната машина се е задействала така, че след време Османската империя официално ще се сведе до присъствие, а великата наглост стига до там, че има твърдения как България по-добре да беше си останала в границите на Османската империя. Малодушието е безкрайно".

Това цитирам по спомени от днешното предаване "Деконструкция" по БНР.

Интересно какво ще кажат защитниците на запада, когато се оказва че западняците им мили любими са снабдявали с оръжие Турция против русите, но и против нас. Куршуми от Англия и САЩ са ползвани за да убиват българи и руси. А със заплаха от още една война след приключване на тази Русия е била принудена да прави отстъпки. Никоя държава не е готова да води вечно войни. И ако не беше Русия направила отстъпки, дали при евентуално нейно отстъпване и невъзможност да защити интересите си, нашата ново извоювана свобода и място на картата нямаше да изчезне?

Не са ли малко особено нагли и безочливи българските политици, не се ли премълчава и претупва истината с висша степен на наглост, не действа ли агентурата чужда, български предатели, за заличаване на историческото минало?

ЧИИ интереси се защитават днес? ЗАЩО се правят опити да се промени историята? Защо е тази пропаганда на запада тук?

Викаш всяка тема е за оплюване на Русия.

пп. Да те подсетя , че не е зле да прочетеш първия пост на темата преди да отговориш в типичния си стил.

Има ли в медийния ефир по субективно , самоцензурирано, пропагандно-партийно предаване  от Деконструкция и Волгин ?

За какво спорим в такъв случай ???

Аз споря с Миро, че в един точно определен цитат от Захари Стоянов има нагла лъжа. Миро твърди, че такава лъжа няма. Ей това ни е спора. По-надолу ще му обясня, защото все се прави на не разбрал.

Значи възрожденците ни, с изключение на един двама продажници, са били против официална Рассия, с което и ти си съгласен. Един Петко Славейков пролет не прави.

Така, така. Значи Вазов и Славейков са продажници защото това, което са писали не отговаря на собствените ти настроения. Един Славейков и един Вазов са направили много повече от една пролет. Ако искаш да знаеш кои други възрожденци не са били против Русия си направи труда да ги намериш сам. На готово дават само мама и тате. Съгласен съм с това, че част от възрожденците ни са били против официална Русия, а част не са били.

Миро, я ни обясни пак, кой оплюва възрожденците.

А не отричаш и правилно правиш, че Иван Вазов си е променил мнението и в разочарованието си е писал силни думи срещу официалната руска политика, която както тогава, така и сега, е била и е насочена срещу българското самосъзнание.

Там е работата, че не отричам. Нито писаното от Вазов, нито писаното от Каравелов, нито писаното от Раковски. Вазов е писал силни думи в подкрепа на Русия, 40 години по-късно пише силни думи против Русия. Това не променя факта, че през 1886 г. Захари Стоянов е излъгал. Сигурен съм, че и двамата правите разлика кога са се случили събитията.

А, ако не съм те разбрал, че имаш желание да обърнеш темата за оплюване на Русия, в тема за оплюване на президента, извинявай. Кой съм аз, че да те спра. Има си разбира се специална тема за оплюване на президента,

Нямам желание да обръщам нищо. Казах ти, че спора ми с Миро е за лъжата в цитата на Захари Стоянов.

И на всичкото отгоре пишеш, че някой от твоите опоненти, се опитва да измести темата. Темата за президента, ако не си забелязал, се нарича "Господин президент, чувате ли се какво говорите" !!!

Но в такъв случай изместваш темата ти, а не ние.

Спора ми с Миро е за лъжата в цитата на Захари Стоянов. Което е отклонение от темата, за което си прав. Само, че аз не твърдя, че Миро трябва да спре да пише против Русия(и който друг си иска). Направих  му забележка да не използва цитати, съдържащи явни лъжи, в защита на тезите си. Относно изместване на темата - той започна да измества темата на спора ни. Затова съм написал, че измества темата. Започна да ми казва колко акъл имам, колко съм малоумен, да тълкува цитати от Левски, опитвайки се да си представи аз как бих разтълкувал въпросните цитати и т.н.

преди 8 часа, miro20 написа:

Първо - Чакай малко, кой е казал че трябва като коне с капаци да "филтрираме" творчеството на даден виден българин възрожденец точно в рамките на 1-2 години ???

А не на цялото му творчество ? Само защото ти изнася за пропагандата само в една година примерно ? Аз позвоялвам ли си да цитирам сао едно стихотворение /1916г/ и да кажа - ето Вазов е заклет рософоб и ВИНАГИ е бил такъв. Тъпо е нали ? Но ти не се свениш да ми го посочиш като аргумент.

Няма нужда да филтрираш нищо. Чети кое кога е написано и какво е написано. Припомням ти:

Захари Стоянов, 1886 г.

П. Р. Славейков пише това през 1877 г.

Чети, гледай датите и след това хубаво си помисли лъже ли Захари Стоянов през 1886 година или не.

Второ - Това ми е и отговора за Иван Вазов и това което АЗ цитирах, и как му се променя мнението от "надежди за руските братя които да ниосвободят" към... суровата реалност впоследствие на руския ботуш, който нагло гази български земи .

Какво е написал Вазов през 1916 година няма отношение към казаното от Захари Стоянов през 1886 г. Към 1886 г. гледаш какво е казал Иван Вазов в предходните години. След което си правиш извода дали Захари Стоянов е излъгал или не. 

Трето - Каква е революционната дейност на Петко Славейков като български патриот преди и около руско-турската война , би ли ми припомнил ?

Значи, патриоти са само революционерите преди и около руско-турската война? Така ли? Я кажи пак кой оплюва народните деятели и патриоти?

Четвърто ..  само това ли изрови ?

Да се повторя - на готово дават само мама и тате. Това не съм го изровил, защото и ти би трябвало да го знаеш - стихотворения, които се учат в училище и, които всеки интересувал се от пред и следосвобожденска литература би трябвало да знае. Остава само да си припомниш кое кога е писано и нещата се подреждат. Ако искаш да изровиш още - направи го.

Относно цитираното :

Ако не бе нагъл спекулант който си измисля и изсмуква от пръстите си фейкови тълкования, би казал че Захари Стоянов просто ИЗБРОЯВА една част от нашите "народни деятели и патриоти" ,  които смята за най видни и големи патриоти, а не че лъже, че трябвало или ВСИЧКИ , или поименно конкретно да уточни едва ли не.

Чети какво пише. Пише  всичките ни народни деятели и патриоти. Това, че ти четеш "всичките", ама го тълкуваш като "част от тях" е фейково тълкуване. След това изброява(защо ли?) и завършва с и проч.

И би се замислил над фразата ".. и проч., са биле против .."

Но пропускаш ".. и прочие....."

Точно това е сентенцията на целия спор тук.

Хайде припомни си какво значи думате "прочее" :

1. Съюз. За заключение със значение тъй че, следователно.
2. Нареч. Впрочем, всъщност, наистина

С, което потвърждава всичките ни народни деятели и патриоти. За да не ги изброява всичките на два пъти споменава, че са били всичките.

Дали все пак осъзнаваш каква зациклена простотия  си  измисли  по горе ? :)

Ще ти синтезирам отново , щото някой може да се обърка от километричната ти  фантастика по горе.

Нито Захари Стоянов, нито президента лъжат в каквото и било.

Репликата на президента е същото което казва Захари Стоянов.

Другия цитат за "всички ... и проч.." не се нуждае от коментар. То си е ясно написано от Захари Стоянов, и пояснения не са нужни.

Всичко останало на тази база са абсолютни твои спекулации :)

И последно - репликата за робството и че който ни освободи той ще ни пороби е сама по себе си много добра мъдра сентенция и достоен девиз в живота.

Улисани в плюенето и "доказването" че е лъжа, забравяте смисъла на този цитат-девиз

Точно тази мъдрост и девиз и както искате го разбирайте , е именно казаното от Левски.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.