Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изчадието на пропагандната машина в България по случай Освобождението

Featured Replies

преди 4 часа, Wankata написа:

"Когато искаш да заблудиш целия свят, говори истината".

Ото Едуард Леополд Шьонхаузен, станал по-известен като Ото фон Бисмарк. Роден на днешната дата преди 201 години.

Между 5 и 10 милиона жертви само от Втората световна война насам, милиони разбити съдби и разрушени държави. На горните плащат те и техните съучастници.

Както казва Валентин Вацев, "вече две години Русия отказва да се яви на война и това обърква много сметки".

800 самостоятелни военни бази по целия свят, още 100 съвместни с НАТО, 50 000 души купени по висшите етажи на властта само в България. Това го бях посочил в една друга тема, който иска, да си го намери. Фактите говорят сами за себе си и никаква пропаганда не може да ги промени.

А тези 800 бази са разположени в над 150 държави. Мирните и демократични американци...

• Отговори 836
  • Прегледи 61,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някои хора успяха да омаскарят дори и освобождението на България от турско владичество - чудя се защо досега тази тема не е затворена и заключена...

Батак не е мит. И който говори обратното значи не е посетил костницата, или ще трябва да опознава тепърва света, в който се намира.

Не им обръщайте внимание на глупостите. Не им отговаряйте, защото няма смисъл. Те си знаят едно и също. Теглете им по една наум, да знаят какво мислите за тях и ги оставете сами да си пишат.

преди 10 часа, Blago72 написа:

Водя се от нечия националност или произход единствено ако имам убедителни и достатъчни данни, че те са добре характеризиращи дадена група хора.

Изключения винаги има, много.

Тя, овчата любов, не се предава по въздушно-капков път. Изисква подходящ липса на нещо.

Може би на тридесет хиляди рчазстреляни за един месец и страхът дали няма пак да дойдат камионетките, и този път пред чия врата.

И после 45 години пропаганда от сорта, вие ръйш не ставате за нищо. Ако не бяха руснаците, нямаше да знаете и да можете нищо.

Те това е изчадието на пропагандната машина. Изкараха, че най варварските ни поробители - рашистите са едва ли не слънцето и въздуха за българите.

преди 1 час, miro20 написа:

Дали все пак осъзнаваш каква зациклена простотия  си  измисли  по горе ? :)

Ще ти синтезирам отново , щото някой може да се обърка от километричната ти  фантастика по горе.

Нито Захари Стоянов, нито президента лъжат в каквото и било.

Репликата на президента е същото което казва Захари Стоянов.

Я пак. Ти не разбра ли за какво точно спорим, че пак изместваш темата?

Другия цитат за "всички ... и проч.." не се нуждае от коментар. То си е ясно написано от Захари Стоянов, и пояснения не са нужни.

Всичко останало на тази база са абсолютни твои спекулации :)

Прав си, ясно написано е. И пояснения не са нужни. И лъжата е видна.

Написано от Захари Стоянов:

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

В прикачената по-долу снимка(предоставена ни от Миро), пак Захари Стоянов е написал:

"Всички други апостоли, които излязоха подир Левски или бяха негови съвременници, като Д. Общи, А. Кънчев, С. Младенов, Узунов, Стамболов, Волов, Бенковски, Каблешков и др., доколкото ги аз познавам, ни един от тях не е приличал на Левски в своите действия, не е работил така чистосърдечно. Всеки от тях си позволяваше да говори, че ние не сме сами, Русия и Сърбия ще да ни дадат топове, щом се разбунтуваме, ще ни се притекат на помощ, при всичко, че тия две държави нямаха известие."

С малкото акъл, който имам и при цялото ми малоумие виждам противоречие в думите на Захари Стоянов. Някой друг да го вижда или да не го вижда?

на 24.03.2016 г. at 9:55, miro20 написа:

Това по никакъв начин не опровергава писаното от Захари Стоянов :

Затвори скритото съдържание

1934045_1087959491276843_663753990999727

на 24.03.2016 г. at 19:57, miro20 написа:

Извинявайте , но каквото е казал и записал Захари Стоянов, аз предпочитам да приема за ДОКУМЕНТИРАН ФАКТ

И продължаваш да твърдиш, че Захари Стоянов не е излъгал?

преди 2 часа, miro20 написа:

Има ли в медийния ефир по субективно , самоцензурирано, пропагандно-партийно предаване  от Деконструкция и Волгин ?

Не знам, Дърлева и тя фали рашистките утрепки !!!

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

Може би на тридесет хиляди рчазстреляни за един месец и страхът дали няма пак да дойдат камионетките, и този път пред чия врата.

И после 45 години пропаганда от сорта, вие ръйш не ставате за нищо. Ако не бяха руснаците, нямаше да знаете и да можете нищо.

Те това е изчадието на пропагандната машина. Изкараха, че най варварските ни поробители - рашистите са едва ли не слънцето и въздуха за българите.

Че си агресивен и пълен с комплекси, се вижда и с просто око...Вижда се обаче и друго, което прекрасно кореспондира с останалите две- тотална липса на мозъчна дейност. Чак се чудя, дали можеш да ходиш изправен и да не се насираш.

преди 1 час, A.com написа:

В прикачената по-долу снимка(предоставена ни от Миро), пак Захари Стоянов е написал:

"Всички други апостоли, които излязоха подир Левски или бяха негови съвременници, като Д. Общи, А. Кънчев, С. Младенов, Узунов, Стамболов, Волов, Бенковски, Каблешков и др., доколкото ги аз познавам, ни един от тях не е приличал на Левски в своите действия, не е работил така чистосърдечно. Всеки от тях си позволяваше да говори, че ние не сме сами, Русия и Сърбия ще да ни дадат топове, щом се разбунтуваме, ще ни се притекат на помощ, при всичко, че тия две държави нямаха известие."

С малкото акъл, който имам и при цялото ми малоумие виждам противоречие в думите на Захари Стоянов. Някой друг да го вижда или да не го вижда?

Благодаря и за този цитат. Почти бях забравил тази насока.

Дали осъзнаваш че точно това е още по категорично доказателство че Левски не се е надявал на никаква външна помощ включително не и от Русия и сърбите , и не е вярвал на  Русия, така както  гледа наивно тъпо тоя в моя подпис отдолу ?

:)

Благодаря ти .

Сега добави продължението на Левски :

Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”

Така по ясна ли става картинката ?

Не разбираш ли че колкото и да сучите и фантазирате, те цитатите са от ясни по ясни и от категорични по категорични.

Ще напомня отново че този израз и казаното от президента, няма грам разлика.

Другия цитат и той е от ясен по ясен

... Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Колкото и да спекулираш с фантасмагории и измислени противоречия спрямо граматика и прецизна пунктоация , колкото и да го въртиш на шиш, цитата е от ясен по ясен.

Позицията на Вазов също е абсолютно показателна.

Както цитирах по назад, след минали надежди, и след години , когато  вижда реалния руски ботуш , той с тъга и съчувствие към руския народ , му пожелава да бъде като нас - свободолюбиви и отхвърлящи всяко иго .Айде няма да цитирам за пореден път стиховете му.

Това дали го осъзнавате не знам... едва ли .. робската психика ви  изкоренила всякакви наченки на елементарно мислене .

Благодаря и за този цитат. Почти бях забравил тази насока.

Дали осъзнаваш че точно това е още по категорично доказателство че Левски не се е надявал на никаква външна помощ включително не и от Русия и сърбите , и не е вярвал на  Русия, така както  гледа наивно тъпо тоя в моя подпис отдолу ?

Пак ли сменяш темата? А? Защо? Аз, с малкото си акъл и цялото си малоумие помня за какво спорим, ти помниш ли?

Сега добави продължението на Левски :

Никому не се надѣвайте, — говорѣше той. — Ако ние не сме способни сами да се освободимъ, то значи, че не сме достойни да имаме и свобода; а който ни освободи, той ще направи това, за да ни подчини отново въ робство…”

Така по ясна ли става картинката ?

Не разбираш ли че колкото и да сучите и фантазирате, те цитатите са от ясни по ясни и от категорични по категорични.

Ние с теб за думите на Левски ли спорим? Или за думите на Захари Стоянов за едни други народни деятели и патриоти? Иначе, цитатите са от ясни по-ясни, ама странно защо ми показваш грешните цитати.

Позицията на Вазов, през 1886 г. е абсолютно показателна. Но не съвпада с това, което твърдиш.

Чети много внимателно и прави това, което според теб ние(които и да сме ние) не можем - мисли. 

Написано от Захари Стоянов:

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”

Пак Захари Стоянов е написал:

Я сега обясни как така Каравелов, Кънчев, Волов, Бенковски и др. винаги са били против Русия. Никога не са апелирали към нея и в същото време са си позволявали да говорят, че Русия ще ни даде топове, ще ни се притече на помощ? В кой от цитатите си Захари Стоянов лъже? Или според теб в двата пише едно и също нещо?

Това да се надяваш на външна помощ не означава да си русофил, сърбоман,  и т.н.

Аз така разбирам нещата. Особенно че повечето са минали през Русия. В това спор НЯМА.

Това че са били в Русия, означава  и още нещо - това което споменах за Иван Вазов - те прекрасно са разбирали и осъзнавали положението на руската империя.

И са се отнасяли бих казал, съчуствено и с тъга към руския обикновен народ .

И Вазов/ повтарям се/  именно това казва в стиховете си , обръщайки се трогателно и съчувствено към руснаците.

Левски е бил по краен от тях , и това е очевидно , щом не е споделял това виждане, и е казвал че народ който не може да се освободи сам , не заслужава свободата си.

И второ - руската имперска политика доказа че е против България след освобождението от османско робство.

На които щеш документи се позовавай, има ги по назад в тази тема.

Захари Стоянов е просто литературната сентенция  и олицетворение на тези исторически документи .

Задавам ти конкретни въпроси ти пак сменяш темата. Обвиняваш ме в спекулации и манипулации, в плюене на възрожденците ни. Твърдиш, че Захари Стоянов не лъже и когато ти давам пример как лъже сменяш темата.

Това си го писал ти, нали?

на 24.03.2016 г. at 19:57, miro20 написа:

Извинявайте , но каквото е казал и записал Захари Стоянов, аз предпочитам да приема за ДОКУМЕНТИРАН ФАКТ.

----

---

Я сега обясни как така Каравелов, Кънчев, Волов, Бенковски и др. винаги са били против Русия? Никога не са апелирали към нея и в същото време са си позволявали да говорят, че Русия ще ни даде топове, ще ни се притече на помощ? В кой от цитатите си Захари Стоянов лъже?

Ако може точно и конкретно. "Аз така разбирам нещата" си е лично твое мнение, а не спря да ми обясняваш как Захари Стоянов никога не е лъгал, как изброените от него патриоти винаги са били против Русия и никога не са искали нищо от нея. Сега започна да ми обясняваш как са се надявали на помощ от този, когото най-много не са искали да им помага!!!

КАраш ме едно към едно да повторя горния си пост.

Ами вземи го прочети де :)

Няколко пъти ми казваш "сменям темата" . Кое  е е"смяна на темата " като само и конкретно за това говоря ??? като отговарям точно и конкретно на твоите спекулации и измишльотини.

Противоречие няма. И го обясних по гогре.

И в допълнение бих споменал че едно е обсъждане за "топове от Русия и Сърбия" , друго е реални действия на официална Русия и т.н..

такива постъпки и от революционерите  няма. Както и сами казват - те не   са в "известност" /за подготовката на възстанията/

Левски винаги е настоявал "работата" да се върши вътре и е осъзнавал именно важността на подготовката в България, а не да се бърза с приказки и подкани "отвън" .

Цитат

През септември 1871 г. Левски пише в отговор до Панайот Хитов, който настоява по-бързо да се вдигне въстанието: „На това ви отговаряме, че не трябва бързане, защото от 8 месеца време е от как сме се заловили да работим по чисто български в Българско и да не се облягаме на вънкашни думи... па и още опитът ни показва, че бързата работа излиза ялова... Ний сто пъти по-много бързаме от вас, защото пътят ни е из Българско, изпод байонетите неприятелеви... Съгласни сме с вас, че не можем се приготвим, както другите сили... но и твърде сме убедени, че трябва поне толкова да се приготвим, колкото е нужно да се предвиди една добра сетнина на предприятието ни, защото в нищо не приготвени ще има сетнина нищо и никаква.”

преди 9 часа, miro20 написа:

КАраш ме едно към едно да повторя горния си пост.

Ами вземи го прочети де :)

Няколко пъти ми казваш "сменям темата" . Кое  е е"смяна на темата " като само и конкретно за това говоря ??? като отговарям точно и конкретно на твоите спекулации и измишльотини.

В по-предишния си коментар съм ти обяснил как точно сменяш темата, а ти пак ме питаш кое е смяна на темата.!!!

преди 9 часа, miro20 написа:

Противоречие няма. И го обясних по гогре.

И в допълнение бих споменал че едно е обсъждане за "топове от Русия и Сърбия" , друго е реални действия на официална Русия и т.н..

такива постъпки и от революционерите  няма. Както и сами казват - те не   са в "известност" /за подготовката на възстанията/

Спри със свободните съчинения и чети какво е написал Захари Стоянов - нали всичко написано от него го приемаш за доказан факт. Всъщност, едва ли има смисъл. От както започнахме спора показваш, че четеш само каквото ти изнася и го тълкуваш както ти изнася.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Замисли се над простичкия факт - ти търсиш сламката и неточности в цитатите, а не виждаш техния ОБЩ СМИСЪЛ.

Няма противоречие в трите, или не знам вече колко станаха акцента

- нито в казаното от президента  със написаното от Захари Стоянов,

- нито кой какво е мислил за Русия /която не е  била в известие/  и тяхната помощ с топове  ,и казаното от Захари Стоянов че всички патриоти / или проч. /  не са били с ОФИЦИАЛНА Русия.

- нито в думите на самия Левски, който никога не е апелирал нито е имало намек да търси руска имепрска помощ , а е работил за изцяло самостоятелна борба, защото не е вярвал на чужди приказки "отвън" .

Това е.

Всичко останало са твои  спекулации .

Само не знам, защо се хабите, да спортие с тая мърша? Тоя е платен и ще си повтаря лъжите. Не е по-различен, от оня мИнджев. :D

Министерства, историци и запознати с историята хора, казват че Левски никога не е казвал, тези думи. А тукашния мършляк, си знае своето.

Боже, до къде стигна тоя форум. :ph34r: Горе под надписа КАЛДАТА, трябва да се махне software hardware and game review. И да се напише - третополова пропаганда на miro20. То да му писне на човек. Тоя боклук miro20, е изгонен от всеки нормален форум. Да се замисли човек, тук кои модератори (двама са) го пазят? Нали така, драги ми А....? :ph34r:

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Левски е казал много повече от тези думи :)

За което се радвам че се говори, защото улисани в антибългарска и чуждопоклонническа пропаганда, някои съвсем забравиха нашите идоли и истинските българи.

Освен това, още по ясно лъснаха филтрите, или "очилата" чрез която призма някои четат българсктие творци и патриоти.

Именно тази призма е виновна за цялата дискусия - то не бе измислици , не бе лъжи и тълкования какво е сикал да напише еди кой си , и как написаното не било това което е.. :)

Пълна излагация.

Но колкото повече се въртите в словоблусдството си , толквоа по ясни стават думите на нашите възрожденци и патриоти .

НА което  искренно се радвам :)

А сега кажи нещо за Ботев!

Бих казал нещо свързано с днешната дата и с един също велик българин  :

http://m.faktor.bg/novini/balgariya/70771-rakovski-maki-chakat-vseki-balgarin-vlyazal-v-zheleznite-nokti-na-rusiya.html

Цитат

„Рускотоправителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!

Във видинската бедна област тия народоубийци са успели да придумат и измамят много челяди и във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава! Само да измамят простаго народа да се пресели.

Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали.

Послушайте, братя Българе, 

а особено вие от Видинска област!

Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част.

Българите са ги най-напред покръстили, дали са им писменост, Свещеното писание и първото образование.

Това е познато беки от целия свят и техните учени го признават. Но какво благодарение са отдали тия на българите за това благодеяние! Ето: Разорили и завладели Волжското им пространство и порусили досущ тамошните българи, като им наложили насила езика си.

До времето Великаго Симеона, Царя Български, южните страни на Русия, които днес назовават Малорусия, са били населени от българи, съставяли са част от Българското обширно царство, но и тия са паднали в руските мъчителски ръце и днес са досущ порусени. Освен историята, коя свидетелствува, техният език, песни и обичаи са още живи доказателства за това. Те още не приемат да се назовават и руси!

Руското царство от времето на княза им Светослава (969-976) е почнало да се усилва и да напада явно на българите. Той, Светослав, като го бяха наели със заплата Българете да дойде да им помогне против византийците и против царя им Петра, Симеонова сина, защото той, руският княз Светослав, щом влезе в България, почна да плени и да граби и поиска му се даже да я завладей, щото ония, които го бяха призовали на помощ, обърнаха се против него, изгониха го от България с помощта на Византийците и най-после Българите в Южна Русия, на Днепра река, избиха му всичкото войнство и него самого.

От время же того Светослава до время Великаго Петра Българите никакви приятелски сношения не са имали с Русите. Великий Петър Първи е почнал да мисли как да разпространи влиянието си в България и той е начнал да интригува против Влахо-Богданските князе, кои бяха до него време Българи, а именно против Кантимира, Молдавского княза. Той, злочестивий княз, измамен от руската злоба и лъжлива политика, биде принуден да остави Молдавското княжество и да побегне в Русия, отдето намалко остана да го предадат неприятелите му на турците!

От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, 

най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество

От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци, или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда! (...)

Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това. Тя всякога е само своята политика гледала, а собствено за завладетелните си планове е имала грижи, как по-добре да ги приложи в действие.

На това тя, освен лукавщини, безбожно е употребявала за оръдие и православната вяра и ползвала се от по-набожните и простодушните Българи, които в тях времена са гледали на нея като на един спасител! Тя най-много е противодействувала, в последните дни, и на нашия свещен за духовенството въпрос и употребила е всички лукави средства да унищожи това народно искане, та да останат Българите пак под гръцко-фенерското духовно робство; защото тя знай, че ако българите добият независимото си свещенство, то не ще й веке допусти да мами и разорява българский беден народ, както е досега струвала и днес струва.”

А кой е най успешният и последователен ученик на Раковски , можете да видите в уикипедията .

Точно така - Васил Левски.

След като негово височество тролът заяви, че сме вадели костите на възрожденците... през следващите дни не спря да си играе на шикалки с тях. Хора, с тоя мухъл диалог не става. Ще повтаря едно и също до втръсване, ще изкривява чужди думи, ще приписва неща, които никой никога не е казал, ще лъже, ще маже, ще твърди нещо за някого и после ще му отговаря като на казани думи... и нито веднъж няма да каже "не съм прав". Така е от години.

Завиждам ви за търпението, честно... Или шефовете му са се докарали дотам, че да няма кого да назначат, за да наемат тоя посредствен отпадък без никакви специални познания, или въпросният отпадък е тежко психично болен. И в двата случая диалог е невъзможен.

Замисли се над простичкия факт - ти търсиш сламката и неточности в цитатите, а не виждаш техния ОБЩ СМИСЪЛ.

Няма противоречие в трите, или не знам вече колко станаха акцента

- нито в казаното от президента  със написаното от Захари Стоянов,

- нито кой какво е мислил за Русия /която не е  била в известие/  и тяхната помощ с топове  ,и казаното от Захари Стоянов че всички патриоти / или проч. /  не са били с ОФИЦИАЛНА Русия.

- нито в думите на самия Левски, който никога не е апелирал нито е имало намек да търси руска имепрска помощ , а е работил за изцяло самостоятелна борба, защото не е вярвал на чужди приказки "отвън" .

Това е.

Всичко останало са твои  спекулации .

Няма неточности в цитатите - казано е точно и ясно. Даже и имена са ти изброени, че по едно време за теб думата "всички" означаваше само "част от тях". Та така. Сега помощта с топовете ли ще натякваш.

...щом се разбунтуваме, ще ни се притекат на помощ

Ама колко избирателно четеш и как само тълкуваш. Вземи пак си опресни знанията за значенията на думи, които цитираш и използваш, че твоето вече на нищо не прилича.

Нали знаеш - каквото сам си направиш и цяло село не може да ти направи. Някой хора поне имат смелостта и достойнството да си признават когато грешат, а ти, дори и като лъжеш казваш истината.

Отивам у лево - нали ти казах защо.

преди 36 минути, Wankata написа:

След като негово височество тролът заяви, че сме вадели костите на възрожденците... през следващите дни не спря да си играе на шикалки с тях. Хора, с тоя мухъл диалог не става. Ще повтаря едно и също до втръсване, ще изкривява чужди думи, ще приписва неща, които никой никога не е казал, ще лъже, ще маже, ще твърди нещо за някого и после ще му отговаря като на казани думи... и нито веднъж няма да каже "не съм прав". Така е от години.

Завиждам ви за търпението, честно... Или шефовете му са се докарали дотам, че да няма кого да назначат, за да наемат тоя посредствен отпадък без никакви специални познания, или въпросният отпадък е тежко психично болен. И в двата случая диалог е невъзможен.

аз говоря с цитати и история, вие с лъжи и спекулации.

преди 33 минути, A.com написа:

Ама колко избирателно четеш и как само тълкуваш. Вземи пак си опресни знанията за значенията на думи, които цитираш и използваш, че твоето вече на нищо не прилича.

Аз ли избирателно чета ???  я пак :):)

Да бе друг, а точно ти който вади думички, спекулира с тях, а не гледа целия цитат и смисъл на казаното, и който на база тези спекулации изкарва възрожденците лъжци :)

Айде моля, недей :)

пп

Та... на тази паметна дата от рождението му , да довърша мисълта за Раковски и Левски

Цитат

Постепенно Левски взима идеята на Раковски за „привременното правитество“ и я доразвива, но той отбелязва, че това „привременно правителство“ трябва да стъпи върху едни тайни комитети, които да работят вътре в страната и закълнат хората — а не да се чака помощ отвън. В това е голямото осъзнаване, до което достига Левски, като продължител, на делото на Георги Раковски. В последните си мигове 1867 година Раковски има оживена кореспонденция с Левски по този въпрос. той се радва, че ученикът му е достигнал до същите изводи до които е достигна и самият той „и дори го е задминал“ и иска да го подпомогне, но вече е изтощен от непрестанното киснене по затворите и тичане в опити за бунт и църковни борби. Умората взема своя връх и той се разболява тежко (скоро след това умира). Г. С. Раковски обаче може да е спокоен — делото на живота му е продължено от неговия достоен наследник.

Раковски е спокоен че делото на живота му е продължено от достоен наследник - Левски.

Но Левски едва ли може да бъде спокоен, особенно като гледам политическата помия , оплюване на техните идеи и антибългарщина която се вихри в днешно време.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, miro20 написа:

Аз ли избирателно чета ???  я пак :):)

Ама колко избирателно четеш и как само тълкуваш.

Ако искаш пак ще ти го напиша.

От теб научих, че като прочета думата "всички" то това означава "част от всичките", ама не и "всички".

От теб научих, че думата "прочее" не означава това, което означава, а това, което на теб ти се иска.

От теб също така научих, че хора, които винаги са били против официална Русия, никога не са апелирали към нея за каквото и да било, най-спокойно седят и обсъждат как тази омразна Русия ще им изпрати топове, как ще им се притече на помощ като вдигнат въстанието. Ама те никога не са искали нищо от Русия. Даже Левски е трябвало да им говори да не разчитат на чужда помощ. Защо ли им ги е говорил тези неща, след като те от никого(особено Русия) нищо не са искали.

Вече ти написах - ясен си.

А кой плюе по възрожденците Реджеп Иведик ясно ти показа. Видя ли го? Не ми отговаряй.

преди 9 часа, Wankata написа:

Себе си описваш

преди 8 часа, A.com написа:

Ама колко избирателно четеш и как само тълкуваш.

Ако искаш пак ще ти го напиша.

От теб научих, че като прочета думата "всички" то това означава "част от всичките", ама не и "всички".

От теб научих, че думата "прочее" не означава това, което означава, а това, което на теб ти се иска.

От теб също така научих, че хора, които винаги са били против официална Русия, никога не са апелирали към нея за каквото и да било, най-спокойно седят и обсъждат как тази омразна Русия ще им изпрати топове, как ще им се притече на помощ като вдигнат въстанието. Ама те никога не са искали нищо от Русия. Даже Левски е трябвало да им говори да не разчитат на чужда помощ. Защо ли им ги е говорил тези неща, след като те от никого(особено Русия) нищо не са искали.

Вече ти написах - ясен си.

А кой плюе по възрожденците Реджеп Иведик ясно ти показа. Видя ли го? Не ми отговаряй.

Знам че моето мнение за теб е "бягане от темата" :) въпреки че всичко ясно съм казал и отговорил , така че щом не те устройва моя отговор , - заповядай - напиши нова история, нови анализи на нашите възрожденци какво и как са искали и правели .Можеш да издадеш нов учебник

И да го кръстиш " лъжите на възрожденците в условия на другарско съжителство в османската империя"

Аз ясно показах как вадиш думички, как търсиш сламката, а не виждаш гредата.

т.е. смисъла и сентенцията  на всичките тези писани неща от творците.

Освен творците, чието мнение бих се съгласил че донякъде е емоционално и субективно - и на Захари Стоянов, и на Вазов , който след като вижда руския ботуш , знаем какво стихотоврение е написал, та. освен тези неща има  и официални исторически безпристрастни документи.

За външната политика на имперска Русия, как се е отнасяла  към нас преди и след руско-турската война , какви договори са имали с нас, как никъде не са ни вписвали с думата "България" , какви грами и какви договорки са првели големите срещу нас, кой е бил категорично против Съединението  и т.н. и т.н...

Хайде когато търсиш сламката с цел абсолютно дребнаво оплюване на нашата история, истинска история,  тълкувания за "лъжи"  и улисани в ПРЕХОДНО политическо плюене по президент и  възрожденци, замислете се над тази цялостна картинка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.