Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос свързан с първата кола.

Featured Replies

Общо взето нищо вярно освен подчертаното в черно.

Така и не разбра, че това и това:

RS4_V8FSI.gif

power16v.jpg

е ПО-ДОБРЕ от това:

powertdi.jpg

Твоите коне никъде не работят, защото след 4000 оборота няма никой. Докато бензинката с турбо-то й виж графиката. Дори с атмосферна бензинка не можеш да се състезаваш.

От графиката е ясно къде ти свършва ускорението, а на бензинката продължава ли, продължаваа...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 81
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защото караш Рено. Гледах как на новите Рена крушката се сменя през 20 сантиметров отвор в калника и има капаче до гумата, което се вади. Само около няколко часа работа, докато смениш крушката.

И това, че на "новите Рена" (всъщност е така при 2 или 3 модела и изобщо не са нови) крушката се сменя така, какво общо има с разхода???

Редактирано от downtown1 (преглед на промените)

На бензина му харесвам това - даваш газ и моторът се развърта ли развърта. Чак до 6500.  И когато атмосферката я държиш на обороти, никакви дизели не вървят. Не случайно при дизел и бензин с еднаква мощност предимство при яко ускорение има бензиновия модел, макар дизела да доускорява по-бързо от ниски обороти или с други думи при изпреварване без смяна на предавка. Почти няма случай, при който дизел с еднаква мощност да ускорява по-бързо до 100 км/ч от бензинов аналог със същата мощност. Да не говорим, че по дефолт бензиновия мотор има и по-як саунд, а това е добре, ако някой иска да преглътне бавното ускорение. 

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Твоите коне никъде не работят, защото след 4000 оборота няма никой. Докато бензинката с турбо-то й виж графиката. Дори с атмосферна бензинка не можеш да се състезаваш.

От графиката е ясно къде ти свършва ускорението, а на бензинката продължава ли, продължаваа...

Какво общо има тука ускорението да те питам аз ? Ускорението ще ми свърши кога мощността ми няма да ми позволи да сложа по горна предавка.

Ти или не може да четеш графики или се правиш на луд ! Кое от двете ?

Да ти прави впечатление колко са по стръмни графиките на дизела ама гледай и разграфеното все пак.

Силата на дизела е между 2 и 3 000 оборота после макар и да качва коне е заради оборотите.

Тоя RS викам че не е много подходящ но ти ми четеш библията както дявола евангеллието.

Него може да го сравниш щом ти е толкова любопитно и избирателно с 3000 кубиковия V6  turbo мотор на BMW N57 381 кс и 740nm и пак заповядай да ми кажеш с атмосферка ли не мога да се състезавам !!! Че нещо ми се струва че ще прескоча с лекота и RS ама нейсе да не се отклоняване.

Щом ще четем така библията заповядай и да приключим спора щом не може да четеш графики.

16757172365_f90eb02009_o.png

Абе ако и аз почна да ръчкам предавките от 4500 до 5500 оборота, кога ще ме изпревариш с дизел, разполагащ със същата мощност? Нали говорим за еднаква мощност?Погледни кои да е технически данни на производителя и ще видиш, че бензиновите модели дават по-бързо ускорение от дизоловите, макар и с някоя десета. А това означава, че ако и бензина го караш в оборотния диапазион, ще къса дизела когато си поиска и където си поиска :P

Ей ти набързо една снимка от АБ, прясна прясна:

2015-03-08_225954.jpg

Абе ако и аз почна да ръчкам предавките от 4500 до 5500 оборота, кога ще ме изпревариш с дизел, разполагащ със същата мощност? Нали говорим за еднаква мощност?Погледни кои да е технически данни на производителя и ще видиш, че бензиновите модели дават по-бързо ускорение от дизоловите, макар и с някоя десета. А това означава, че ако и бензина го караш в оборотния диапазион, ще къса дизела когато си поиска и където си поиска :P

Ти и ти толкова вдяваш от темата ми се струва. С дизел със същата мощност ще те изпреваря винаги на 100%.може да бъдеш убеден.

Искаш да кажеш кога ще те изпреваря с по малка мощност но с по висок въртяш момент нали ? 

Или пак не съм те разбрал и тебе правилно.

Ще ти го обясня по просто понеже не вдявате ни от графики ни от нищо. Имам 80 магарета които ми работят целогодишно без почивен ден а ти имаш 150 коня който ти работят само лятото. В края на годината кой ще е свършил повече работа и кой ще е изял по малко люцерна ?

Ти и ти толкова вдяваш от темата ми се струва. С дизел със същата мощност ще те изпреваря винаги на 100%.може да бъдеш убеден.

Искаш да кажеш кога ще те изпреваря с по малка мощност но с по висок въртяш момент нали ? 

Или пак не съм те разбрал и тебе правилно.

Ще ти го обясня по просто понеже не вдявате ни от графики ни от нищо. Имам 80 магарета които ми работят целогодишно без почивен ден а ти имаш 150 коня който ти работят само лятото. В края на годината кой ще е свършил повече работа и кой ще е изял по малко люцерна ?

Ей и ние сме професионални шофьори и монтьори ;) Вярно, средното ми е такова и бе в края на осемдесетте, но все още помня нещичко.  А доста преди това купувам всякакви автомобилни списания, интересувам се от техническите характеристики и на дизели и на бензини. В повечето случаи въпреки големия въртящ момент при ниски обороти, дизела изостава при чисто ускорение от място. Да не говорим, че тук големия въртящ момент може по-скоро да попречи при ускорение от място заради по-ниското сцепление, отколкото да помогне. А когато бензина достигне своя работен диапазон, дизела трудно може да устои. Аз ти дадох снимка от любимите ти Фолксваген. Списанието също е немско, подкрепящо Фолксваген. Германците са привърженици на дизела така, че не може да ги обвиняваш, че искат да натопят тоя вид задвижване. Явно нещо ги човърка, че Рудол Дизел е германец. 4 десети разлика при ускорение. 4 десети! И това с DSG. Виж, там може и седемте степени да оказват някакво влияние срещу шестте на дизела, но нали дизела има голям въртящ момент, какво го бърка една предавка? и за тия години през които чета характеристики и тестове в разни списания, много рядко съм срещал дизел да ускорява по-бързо от бензин. Единствено новите дизели на Мазда са по-добри от атмосферните им бензинови мотори, но там говорим и в двата случая за степен на сгъстяване 14:1. Тоест, там имаме съвсем различна технология - Sky Active.  Разбира се, тук голямо значение имат и предавателните числа на скоростната кутия и главното предаване. Така, че каквото реши производителя, това ще е. Ако реши, че късите предавателни числа са за предпочитане, може и да те огрее по-доброто ускорение. Но ако реши, че му трябва икономия, нищо чудно автомобилът ти да е само на име автомобил, а на практика камион като ускорение. А и дизелите по принцип са насочени повече към икономичността, отколкото към спорта. Затова и доста често предавателните числа са дълги в името на икономията. 

Това, че ти твърдиш че си добър шофьор и ще ни биеш всички, няма нищо общо с факта, че караш дизел. Нали така? Не бъркай двете неща. 

С дизел със същата мощност ще те изпреваря винаги на 100%.може да бъдеш убеден.

Ти май и ти не вдяваш. Ще ти дам само 3 примера - защо Бугати Вейрон, един от най-мощните и бързи масово произвеждани автомобили е бензинов? Защо във Формула1 двигателите са бензинови? Защо почти няма дизелов спортен автомобил?

Въртящият момент на бензина е по-малък, но по-равномерно разпределен. Там където въртящият момент на дизела свършва, т.е се налага да сменяш предавка, бензинът продължава да ускорява. Това е.

Дизелът е добър за камиони. Някъде, където се кара бавно, ама трябва да се дърпа повече товар. Това му е нишата.

Ей и ние сме професионални шофьори и монтьори ;) Вярно, средното ми е такова и бе в края на осемдесетте, но все още помня нещичко.  А доста преди това купувам всякакви автомобилни списания, интересувам се от техническите характеристики и на дизели и на бензини. В повечето случаи въпреки големия въртящ момент при ниски обороти, дизела изостава при чисто ускорение от място. Да не говорим, че тук големия въртящ момент може по-скоро да попречи при ускорение от място заради по-ниското сцепление, отколкото да помогне. А когато бензина достигне своя работен диапазон, дизела трудно може да устои. Аз ти дадох снимка от любимите ти Фолксваген. Списанието също е немско, подкрепящо Фолксваген. Германците са привърженици на дизела така, че не може да ги обвиняваш, че искат да натопят тоя вид задвижване. Явно нещо ги човърка, че Рудол Дизел е германец. 4 десети разлика при ускорение. 4 десети! И това с DSG. Виж, там може и седемте степени да оказват някакво влияние срещу шестте на дизела, но нали дизела има голям въртящ момент, какво го бърка една предавка? и за тия години през които чета характеристики и тестове в разни списания, много рядко съм срещал дизел да ускорява по-бързо от бензин. Единствено новите дизели на Мазда са по-добри от атмосферните им бензинови мотори, но там говорим и в двата случая за степен на сгъстяване 14:1. Тоест, там имаме съвсем различна технология - Sky Active.  Разбира се, тук голямо значение имат и предавателните числа на скоростната кутия и главното предаване. Така, че каквото реши производителя, това ще е. Ако реши, че късите предавателни числа са за предпочитане, може и да те огрее по-доброто ускорение. Но ако реши, че му трябва икономия, нищо чудно автомобилът ти да е само на име автомобил, а на практика камион като ускорение. А и дизелите по принцип са насочени повече към икономичността, отколкото към спорта. Затова и доста често предавателните числа са дълги в името на икономията. 

Това, че ти твърдиш че си добър шофьор и ще ни биеш всички, няма нищо общо с факта, че караш дизел. Нали така? Не бъркай двете неща. 

Наистина не мога да споря с вас. Изгубих се в спора. За какво спорим ? Кое е по иконмично в левчета, кое има по голямо кпд на мотора ли, кое ускорява по бързо или кое може след като ускори да поддържа само последна предавка навсякъде ???

Знаеш че карам дизел и бензин и ще бъда безпристрастен а пък ти ако искаш ми вярвай.

Забрави ги тези класации. Дай ми го това TSI 150кс и ела да ми спориш че харчело на 100км 6.5 ха ха как ли не. Ми нали карам TSI 180 кс и не мога да го сваля под 12 или моето нещо е сбъркано ???

Изкарвам ги двете коли извън града и ги гоня на макс ти си прави изводите на един и същи път със стотици километри

BMW 3000D хDrive 245 кс 2,3 тона (4/4 зацепени постоянно) максимална скорост 230 км разход на тая скорост 12-12.5 на 100км

Сеат 1.8 турбо 180 кс 1.3 тона само предно предаване да не го пропуснеш като факт максимална скорост 230км разход 12.5-13 на 100км бенз

Какво има да сравняваме повече. Ускоренията са им почти еднакви като сеата осезаемо кляка след 160км а бмвто има едно постоянно ускорение до 220км

BMW 3000D хDrive 245 кс 2,3 тона (4/4 зацепени постоянно) максимална скорост 230 км разход на тая скорост 12-12.5 на 100км

Сеат 1.8 турбо 180 кс 1.3 тона само предно предаване да не го пропуснеш като факт максимална скорост 230км разход 12.5-13 на 100км бенз

Какво има да сравняваме повече. Ускоренията са им почти еднакви като сеата осезаемо кляка след 160км а бмвто има едно постоянно ускорение до 220км

Сравняваш 3000см3 и 1800см3 ? Много меродавно сравнение, да...

Ти май и ти не вдяваш. Ще ти дам само 3 примера - защо Бугати Вейрон, един от най-мощните и бързи масово произвеждани автомобили е бензинов? Защо във Формула1 двигателите са бензинови? Защо почти няма дизелов спортен автомобил?

Въртящият момент на бензина е по-малък, но по-равномерно разпределен. Там където въртящият момент на дизела свършва, т.е се налага да сменяш предавка, бензинът продължава да ускорява. Това е.

Дизелът е добър за камиони. Някъде, където се кара бавно, ама трябва да се дърпа повече товар. Това му е нишата.

Пак едно бисерчи си пуснал и не се учудвам.

Сега по примерите ти.

Първи пример. Нямам отговор, политика на фирмата най вероятно, естествено за спортни гонки бензина е за предпочитане заради оборотите и звука от гърнето.

Втори пример. Има си правила в F1 и задължения да е бензинов 1.5 турбо V6

Трети пример. Ти май не следиш DTM къде дизеловите аудита разказаха играта на бензинките.

Сравняваш 3000см3 и 1800см3 ? Много меродавно сравнение, да...

Погледни разхода и килограмите и пак се включвай и че едното върти два моста и разпределителна кутия и 19 цолови гуми 255/55

срещу 205/50

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Бах................ 1,8 ми на Рено и 1,8 ми на WAG  И 1,6 ми на Опел са всепризнати за едни от най-сполучливите ДВГ  и едни от най-здравите .Кво общо има една крушка със разхода на гориво :)?

П.П. На моята Лагуна крушките може да ги смени и 13 годишната ми дъщеря .А тва за 11/100 газ при 200 км/ч може да го разправяш пред блока докат люпите семки 

П.П. На моята Лагуна крушките може да ги смени и 13 годишната ми дъщеря .А тва за 11/100 газ при 200 км/ч може да го разправяш пред блока докат люпите семки

Тва за 5/100 дизел при 200км/ч пак ще ги разправящ пред блока, докато люпите семките. Аз шофирам със средна скорост от 90-120км/ч извънградско. Повече няма за къде. Нищо, че двигателят може да ги направи и 220.

Пак едно бисерчи си пуснал и не се учудвам.

Сравняваш графиките, след това хващаш за ушенце времето от 0-100км/ч на съизмерими автомобили, т.е нов турбо-дизел с турбо-бензин, стар турбо-дизел от 90-те с пълна инжекция атмосферен бензин, стар дизел без турбина с моноинжекцион бензин. В почти всички случаи бензин със същите или по-малко кубици, със същата мощност дава по-ниско време 0/100. Ходи в Аутодата и не ме занимавай повече.

Ти ми посочи де съм казал за 5/100 дизел и та черпя уиски:)

П.П аз карам две чисто нови дачии логан дизели и под 7 нафта в града не падат .

Аман от спамери

П.П аз карам две чисто нови дачии логан дизели и под 7 нафта в града не падат .

7 нафта? Моята я дават 10.5 градско по каталог, 6/7 извънградско. Комбиниран разход ми е изчислен 10.5 - разделям километри на газта в бутилката. Къде е икономията на дизела? Какво като гори 5 извънградско, като моята гори 6. Само дето с газта намалявам цената, а дизела си е все над 2лв.

Те и на Дачията по каталог и дават 5,5 у градо ама реалността е съвсем друга 7/100 .

Абе ти да не караш полско фиатче ,че разхода ти 6/100 газ извън града ?

Бензин бееее На бензин разхода е 6/7 извънградско. Газ комбинирано 10.5. На бензин само градско по каталог 10. Ама аз не карам само градско, а и доста извънградско.

Е*@хти спора стана - бензин, дизел, разход, вървеж, крушки на мигачи, цолове на гуми... :lol6:

Изобщо някой знае ли за какво спорите? Или просто си ги мерите и се опитвате да покажете колко големи разбирачи сте? 

Сравняваш графиките, след това хващаш за ушенце времето от 0-100км/ч на съизмерими автомобили, т.е нов турбо-дизел с турбо-бензин, стар турбо-дизел от 90-те с пълна инжекция атмосферен бензин, стар дизел без турбина с моноинжекцион бензин. В почти всички случаи бензин със същите или по-малко кубици, със същата мощност дава по-ниско време 0/100. Ходи в Аутодата и не ме занимавай повече.

Виж сега. Зададе ми въпрос преди няколко поста за който виждам че отговора му не ти е много ясен. Добре е да си изясниш какво са Nm и какво е моюност кс или Kw

Естествено е че са взаимно свързани и едното е функция от другото и оборотите на мотора. Прави ли ти впечатление че дори и когато пада въртящия момент графиката на мощността продължава да расте заради оборотите и при дизел и при бензин?

Там където въртящият момент на дизела свършва, т.е се налага да сменяш предавка, бензинът продължава да ускорява. Това е.

Това е обсолютен бисер. Скорост и при бензин и при дизел се превключва кога ти свърши мощността а не въртящия момент.

Никъде до сега не съм спорил с теб че дизела е по ефективен на старт и ще бие бензина на старт макар че някои от новите дизели може да свършат и тази работа но в най общия случай бензина е по ефективен на старт понеже получава пикова мощност заради оборотите. Но тая пикова мощност ти я имаш да речем до 4 предавка след нея оборотите ти попадат в лошата за теб крива на Nm. понеже вече не качаваш така лесно обороти и стоиш в оборотен прозорец де нямаш ни мощност ни нютони.

Докато при дизела положението е да "речем почти" същото но след поставянето на крайната предавка оборотите му попадат в кривата на нютоните къде е най ефективен. И набрал веднъж скорост няма спирка.

Трудно е да те убедя в нещо де не ти е много ясно.

Разгледай добре графиката де ти пуснах на bmw на съвремения дизел. И гледай какви стабилни нютони и какви най вече като стойности държи между 2 и 3 хил оборота. Като сложиш 8-ма и оборотомера ти попадне в 3 хил оборота ония RS де ми го сложи с 420-те коня ще гледа само стовете на бмвто де е с 40 коня по слабо.

Скорост и при бензин и при дизел се превключва кога ти свърши мощността а не въртящия момент.

Ако видиш графиката, ще видиш че мощността на дизелака ти ПАДА след определени обороти, заради резкият спад на въртящ момент. На бензина графиката е във възход, понеже едновременно въртящият момент се задържа що-годе стабилен, а оборотите растат стремглаво. Как ще шофирам е отделен въпрос. Ако ускоря на 4-та предавка до 6000 оборота, то на 5-та ще съм някъде около пика на въртящ момент.

Скорост при дизела ще превключиш като ти свърши въртящият момент, защото тогава ще ти свърши и мощността. На бензина високи обороти - висока мощност.

Ако видиш графиката, ще видиш че мощността на дизелака ти ПАДА след определени обороти, заради резкият спад на въртящ момент. На бензина графиката е във възход, понеже едновременно въртящият момент се задържа що-годе стабилен, а оборотите растат стремглаво. Как ще шофирам е отделен въпрос. Ако ускоря на 4-та предавка до 6000 оборота, то на 5-та ще съм някъде около пика на въртящ момент.

Скорост при дизела ще превключиш като ти свърши въртящият момент, защото тогава ще ти свърши и мощността. На бензина високи обороти - висока мощност.

Защо ми пишеш пак неща де не са ти ясни ? Скорост на моето превключвам след 4 хил об.м. а понякога на спорт и след 4 500 оборота а е най ефективно между 2 и 3 ?

Обясни ми моля къде ми свършват нютоните пак и кога трябва да превключа. Тоест то само си ги превключва аз само отбелязвам.

Ето ти още една графика на същия 3 литров V6 дизел но с едно турбо - тооест на моята кола е същия този мотор.

Прави ли ти впечатление каква стабилна графика има на нютоните ?

16761381432_7d1678cd8e_o.gif

Естествено пълната му мощност е в 4 000 оборота което е абсурд да я достигне на 8-ма ама къта около 3 600 и не ги изпуска и за миг. Такива да мине на 7 на баир да си ги нямаме.

Защо ми пишеш пак неща де не са ти ясни ?

Аз съм ти обяснил, ти не възприемаш. Няма да се занимавам да ти показвам, че бялото е бяло, а не е черно.

Къде има въртящ момент в по-голям работен диапазон, а? Май турбо бензина направо размазва турбо-дизела.

Очевидно си избрал сакат кон и възможно по-маломощен двигател. А се пишеш състезател. По-скоро робовладелец на горките жители на банановата република. Сигурно докато те гладуват, ти за тяхна сметка, като бананов бос си купуваш БМВ-та.

Дизел:

Max output (kW/hp/rpm) 190 (258)/4000

Max torque (Nm/rpm) 560/1500-3000

torque-curve-730d-190-kW-en.jpg.resource

Бензин

Max output (kW/hp/rpm) 235 (320)/5800-6000

Max torque (Nm/rpm) 450/1300-4500

torque-curve-BMW-Typpruefkurve-N55B30-23

Аз съм ти обяснил, ти не възприемаш. Няма да се занимавам да ти показвам, че бялото е бяло, а не е черно.

Къде има въртящ момент в по-голям работен диапазон, а? Май турбо бензина направо размазва турбо-дизела.

Очевидно си избрал сакат кон и възможно по-маломощен двигател. А се пишеш състезател. По-скоро робовладелец на горките жители на банановата република. Сигурно докато те гладуват, ти за тяхна сметка, като бананов бос си купуваш БМВ-та.

Дизел:

Max output (kW/hp/rpm) 190 (258)/4000

Max torque (Nm/rpm) 560/1500-3000

Бензин

Max output (kW/hp/rpm) 235 (320)/5800-6000

Max torque (Nm/rpm) 450/1300-4500

Конските сили са за такива заблудени като теб? Такива бензинови 3.0 или 3.5 BMW-та в реални условия направо ги прескачам та чак ми се доспива някой път докато ги чакам.

Между другото точно тоя мотор де го даде за пример са го барнали много добре но да не забравяме че това е бмв но предната графика де ти я пуснах и де ще размаже и RS-a също е на N57мотор 3000 кс дизел  ама малко по добре барнат нали ? Ама там млъкна и почна пак избирателно.

Но защо не им дадеш и разходите в литри ?

Ти понеже си заблудено момче (първо пишеш и после мислиш) и трябва повече да ти се обяснява ще ти го кажа и дано да ме разбереш. В Република Доминикана къде се намирам нито една европейска марка изключая BMW не предлага дизелови агрегати на колите си за тази точка на света поради изключително лошото качество на нафтата. Капиш. Мерцедес предлагаха до 2009 и спряха понеже не им е изгодно да ремонтират гаранционни двигатели. BMW предлага единствено тоя мотор който е 245кс по същите причини. Ти да не си мислиш че на мен не ми се караше дизелов голф или сеат ама няма бате нищо дизелово при VAG и за това сега се кефя на консерва сеат де тежи 1300кг и ми харчи по 12-13/100км бенз.

Та мотора де е 381кс 3000d не се предлага дори и в щатите а е само за Европа и по тази причина дори и с поръчка няма как да ми го доставят.

Отделно съм обърнал всички автокъщи на територията на САЩ за да си го вкарам от там но го няма. Кажи ми как да си го купя и до 2 месеца ще ти го покажа паркирано в гаража ми ? От Европа забрави да го поръчам че ще ми излезе по изгодно да си взема X6 M с бензина и за една година.

Може да погледнеш как се държи това бмв лимузина спрямо Х5 3.0D на скорост след 150км и да ми покажеш колко повече ускорявало и до къде ! Аз лично не успях да се убедя в твърдението ти. Понеже аз като му се залепих на д-то със 150км и не можа за миг да се откъсне. Да не говорим че се опитах да го изпреваря с малко по висока моя скорост но ми заставаше пред мен в лентата. Накрая се шмугна със около 140км между автобуса и една такава трошка като твоята и ми се откъсна докато си направя маневрата да изпреваря със 120км в тая теснотия автобуса, имай на предвид че карам на всякъде с една ръка а с другата държа телефона на видео   (там не е скоросна лента да не си помислиш, ами е аварийна лява), но си знаеше че ако продължим да се гоним е въпрос на време да стане за резил с бензинката и реши да се направи на културен шофьори да избегне резила. Друга му беше първоначалната реакция кога видя "ниска дизелова топка" в огледалото но му избих много бъро мераците за добро представяне. Направи и съпоставка че едното е лимузина все пак и е по лека срещу SUV 2.3т. 4/4 със жалките 245кс и не за подценяване 540Nm.

http://www.youtube.com/watch?v=rPXT_7mawq0

...и трябва повече да ти се обяснява ще ти го кажа и дано да ме разбереш

НЕ ми пука какви неистини говориш. Графиката казва всичко. Не ме интересуват хвалбите ти. Не ме вълнуват и жалките опити за правене на рали по пътищата и застрашаване на живота на хората. И с телефон не би трябвало да караш, аз със старата трошка карам с Bluetooth хендсфри.

Има си графика, казва въртящият момент от къде до къде е. Като падне въртящият момент рязко - забрави да продължаваш да ускоряваш. Точка по въпроса.

НЕ ми пука какви неистини говориш. Графиката казва всичко. Не ме интересуват хвалбите ти. Не ме вълнуват и жалките опити за правене на рали по пътищата и застрашаване на живота на хората. И с телефон не би трябвало да караш, аз със старата трошка карам с Bluetooth хендсфри.

Има си графика, казва въртящият момент от къде до къде е. Като падне въртящият момент рязко - забрави да продължаваш да ускоряваш. Точка по въпроса.

С радио точка ми е трудно честно да ти кажа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.