Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Не знам дали е поствано, но ето пример за неотдавнашни евроатлантически ценности. Нагледен пример как се разбиват държави. За медийното слугинство, за един пробит долар :(. Интересно е филмчето.

За съжаление ценностна система базирана на капитала(Всичко е позволено с цел материално облагодетелстване) води до това състояние в световен мащаб, в което се намираме.

Не е много по-темата, но онагледява как действат медиите. Имам предвит, всички медии и от двете страни.

Прекрасен филм, пълен с много истини. Много ми е чудно в епохата на интернет, скайп, фейсбук, вконтакте и куп други социални мрежи и програми за общуване, как си мислят, че ще ни забаламосат. Мен абсолютно нищо не може да ме убеди да вярвам на САЩ.

24 часовите новинарски канали са зомбита, зомби идея, която трябва да бъде забранена.

На мен ми остава надеждата, че все в един момент на Русия, Китай, Индия и Иран ще им писне в един момент и ще поставят САЩ и иСраел на  мястото им. Дано това време да дойде по - бързо.

На мен ми е много любопитно едно - защо през Втората световна англичаните и американците бомбардираха  Амстердам, пълен с цивилни? Там нямаше военен гарнизон, а и градът не е немски а холандски. За чий избиха невинни? :angry:

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Прекрасен филм, пълен с много истини. Много ми е чудно в епохата на интернет, скайп, фейсбук, вконтакте и куп други социални мрежи и програми за общуване, как си мислят, че ще ни забаламосат. Мен абсолютно нищо не може да ме убеди да вярвам на САЩ.

24 часовите новинарски канали са зомбита, зомби идея, която трябва да бъде забранена.

На мен ми остава надеждата, че все в един момент на Русия, Китай, Индия и Иран ще им писне в един момент и ще поставят САЩ и иСраел на  мястото им. Дано това време да дойде по - бързо.

На мен ми е много любопитно едно - защо през Втората световна англичаните и американците бомбардираха  Амстердам, пълен с цивилни? Там нямаше военен гарнизон, а и градът не е немски а холандски. За чий избиха невинни? :angry:

Ани! Като се събуди "миро20" ще ти отговори. Той е компетентен тук  за американската стратегия. При всички останали случаи, всичко написано от друг човек, ще е пълен фейк! Имай търпението да почакаш. Лека вечер от мен. :bday19:

На Миро простотиите му не ги чета, не си тровя нервите с западни агенти. Не могат да ме убедят в нищо.

Аз пък се радвам, че терористът Мозговой си получи заслуженото. Който вдига нож, от нож умира.

Това е един вид божия справедливост. Сега като е мъртъв, не може повече да убива. Което е хубаво.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Владко!

Във форума доносници няма а има бутон " докладвай", за който модераторите писаха много често и ни молеха да го ползваме. Може и аз да съм те докладвал, но повече ми се струва, че докладвах "миро20". И ако си забелязал, прави чест на "оставиме" ,че не се церемони с никого, а определя на минутата наказанието. Явно бутонът за който писах играе добра роля във форума за което не смятам, че някой трябва да се обижда.Аз дори се извиних след моето наказание, но..."след дъжд качулка" както казват хората. Виновен съм и не се оплаквам. Иначе, никой не ми е бил телеграма да посещавам форума и обиждам хората. Ако малко сме по-толерантни един към друг, защото лично моето виждане е , че не можем да променим нито ние, нито вашите американци положението в Украйна, ще е по-добре и за форумът като цяло и най- вече за самите нас, като ползватели. Тази вечер отново докладвах неприличен аватар, , нарушаващ правилата на форума, който срещнах в друг подфорум и екипа взе своевременни мерки и изтри аватара. Така е прието, такива са процедурите и със докладването не виждам смисъл, някой като мен примерно да се обижда. А за доносниците, ако искаш пусни тема. Тя ще е интересна за много от посещаващите форума. Но ми се струва, че твърде малко хора от посетителите могат да вземат отношение по този въпрос. Много от хората във форума не знаят даже истинското значение на думата доносник.

Защо го казваш на мен? Проследи кой започна дискусия по темата "доносници", кой и как се включи.

Изобщо не ми е проблем, че някой ме е докладвал, нито съм се обиждал. Все пак, това е просто един форум.

На територията на Украйна не е имало толкова много кръв, насилие, страдание и смърт от времето на освобождаването му от фашистите по време на Великата отечествена война.на фона на всичко това, англоционистите и украински журналисти продължават да рецитират едно и  също  новото правителство е напълно законно и не прилича на хунта!фашисткия характер на държавата , която беше създадена с активната помощ на Съединените щати след преврат в Киев.какво е фашизъм, какви са основните му характеристики? ако те не са хунта и фашизъм, тогава какви са те?

Там е проблема че няма абсолютно никакви характеристики на "фашистка" камо ли "хунта".

Зверства и война има на 2.8 % от територията на Украйна, само и единствено в една малка източна част, окупирана от руски спецназ и руски"доброволци".

Ани! Като се събуди "миро20" ще ти отговори. Той е компетентен тук  за американската стратегия. При всички останали случаи, всичко написано от друг човек, ще е пълен фейк! Имай търпението да почакаш. Лека вечер от мен. :bday19:

Не аз. те хората разобличават фейковете.

Покажете ме има ли по света с такова количество доказани фейкове и лъжи, каквито ежедневно се леят от руските медии, при това не от някакви жълти или неизвестни , а  от официалните държавни канали.

Така недолюбвания от вас http://www.stopfake.org показва доста от тях.

Сравнете сами и ми кажете къде има другаде по света толкова много доказани пропагандни лъжи  кат о руските ??

А откъде измислихте че съм фен на САЩ идея си нямам :) но измислици от вас много съм слушал :)

Прекрасен филм, пълен с много истини. Много ми е чудно в епохата на интернет, скайп, фейсбук, вконтакте и куп други социални мрежи и програми за общуване, как си мислят, че ще ни забаламосат. .................

Проблема е че ето - успяват. Ти си точно такъв пример за субективизъм и вярване на едностранна субективна пропаганда

пп

Относно мобилните путински крематории , използвани за унищожаване на руските трупове, освен че се споменаваше много отдавна за това, http://by24.org/2014/09/04/russian_army_near_rostov_gets_mobile_cremathorys/

вече влезе и в новините на СНН

http://edition.cnn.com/videos/world/2015/05/26/putin-ukraine-josh-rogin-nr-sot.cnn-ap

И още за руските войски , които ги "няма" там

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Проблема е че ето - успяват. Ти си точно такъв пример за субективизъм и вярване на едностранна субективна пропаганда

Нещо повече, Миро, видимо е как на повърхността изплува една агресия(в случая словесна), която едва ли е признак за истинност...

Стана ми интересно и покрай смъртта на Мозговой поизчетох доста материали на тема: вътрешната чистка в ДНР и ЛНР, нещо абсолютно присъщо на сепаратизма като терористично явление(правя аналогия с историята на нашата ВМРО)

Обама отчаяно се опитва да запази войните в Йемен, Сирия и Ирак и в целия регион, политиката на Обама в Близкия изток е на кръстопът,  нито един от големите проблеми, които биха могли да бъдат решени преди края на мандата си няма да бъдат решени. Ясно е, че президентът на САЩ иска да се концентрира върху Азия и намаляване на присъствието на САЩ в Близкия Изток!

Сделката за да се измъкнем:

В средата на всичко това, и след повече от две години отсъствие от Русия, Кери и антуражът му поиска незабавна спешна среща с Путин и Лавров!
Носят се слухове за това какво може да се случи след срещата в Кремъл . И все пак, фактът, че срещата се състоя изобщо може да бъде по-важно от постигане на някакви споразумения, тъй като тя ясно показва някаква форма на размразяване в една връзка, която е в процес.
Според слуховете от Русия е, че Кери поиска помощ на Путин в разрешаването на конфликтите  и затваряне на ядрената сделка с Иран, и руския президент се съгласи. танто за танто за Русия беше САЩ да понижи  напрежението в Украйна. връщането на Крим очевидно дори не е била повдигната, а посещението завърши с безпрецедентно предупреждение Кери до Киев да спазва споразумението за Минск 2 за примирие в източните провинции на Украйна.

----------------------------
на картата на сделката - Новия път на коприната от Китай до Русия се вижда че ще премине през България, Румъния и Украйна.

Аз пък се радвам, че терористът Мозговой си получи заслуженото. Който вдига нож, от нож умира.

Това е един вид божия справедливост. Сега като е мъртъв, не може повече да убива. Което е хубаво.

Джепо ти еи егати бруталния трол баце. Ти говориш за божия справедливост. да ти припомням ли че в едни времена изгарането на хора на клада се е възприемало така?

Относно мобилните путински крематории , използвани за унищожаване на руските трупове, освен че се споменаваше много отдавна за това, http://by24.org/2014/09/04/russian_army_near_rostov_gets_mobile_cremathorys/

вече влезе и в новините на СНН

http://edition.cnn.com/videos/world/2015/05/26/putin-ukraine-josh-rogin-nr-sot.cnn-ap

И още за руските войски , които ги "няма" там

Изгарят труповете, за да не харчат пари да ги върнат на близките им. Гадни, мръсни, рашистки изроди !!!

А рашистът Путлер издал указ, че който разгласява за загуби на военнослужещи в мирно време, се наказва със 7 (седем) години затвор.

http://clubz.bg/20307-putin_gibelta_na_vojnici_v_mirno_vreme_e_dyrjavna_tajna

Е, питам аз и отговор не искам. Като как аджеба се постига загуба на военнослужещи в мирно време ? Как точно им мрат войниците на рашистите, когато матушка Русь не е във война с никого ?

Доста добър указ, бих казал аз. Трябва да се пресекат всякакви опити за медийно тролене и излишно нагнетяване на атмосферата с лъжливи информации за загуби на военнослужещи. Това се нарича държавник! 

Доходът на украинския президент Петро Порошенко от момента на встъпването му в длъжност се е увеличил няколко пъти, предава BBC.

Според телевизията, през 2013 година Порошенко е декларирал около 2 милиона долара годишен доход, като основната част от сумата е дошла от продажба на ценни книжа и корпоративни права. През 2014 година „картината кардинално се е променила“ и украинският президент е декларирал 17 милиона долара, по-голямата част от които са дивиденти и проценти от сделки.

Според наблюдателите, Порошенко може да е получил дивиденти като акционер в свои бизнес-структури за финансирането на избирателната си кампания. Освен това, заводите за сладкарски изделия „Roshen”, които са негова собственост, за една година са увеличили доходите си девет пъти.

Въпреки предизборното си обещание и украинската конституция, Порошенко не е продал бизнесите си, отбелязва BBC.

Президентът на Украйна Петро Порошенко подкрепи предложението на главната прокуратура за разрешаване на гражданите да притежават и носят огнестрелно оръжие. Това съобщи по-рано днес главният прокурор на Украйна Виктор Шокин, цитиран от ТАСС.

От своя страна директорът на украинския филиал на Института на страните на ОНД Денис Денисов смята, че плановете на украинските власти за легализиране на оръжието е опит поне по някакъв начин да се рационализира количеството на въоръжените хора в страната. Според Денисов, това ще доведе само към още по-голям ръст на престъпност в Украйна, който и без това е доста висок.

„И колкото повече ще се влошава икономическата ситуация в страната, толкова повече ще се увеличава престъпността, в това число и с използване на различни видове оръжия, с които в момента разполагат хиляди граждани на Украйна. Към това, оръжие имат и хора, завърнали се от военните действия в Източна Украйна”, поясни експертът.

„Процесът на разпространение на оръжие не се контролира от държавата и довежда до значително увеличаване на организираната престъпност”, каза в заключение той. 

:D

Руските гранични служби приеха допълнителни мерки за сигурност на руско-украинската граница, съобщи в интервю за РИА Новости заместник-директорът на Граничната служба на ФСБ на РФ генерал Владимир Кулишов.

„Бойните действия в югоизточната част на Украйна за силово потискане от страна на Киев на съпротивата на народното опълчение предизвикаха необходимостта от приемане на допълнителни мерки за усилване на охраната на руско-украинската държавна граница“, каза Кулишов.

Според него мерките се осъществяват в условията на големия бежански поток през държавната граница, нарастващата заплаха от проникване в руска територия  на членове на десните радикални и екстремистки организации в Украйна и незаконното пренасяне през границата на оръжие и боеприпаси.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Доста добър указ, бих казал аз. Трябва да се пресекат всякакви опити за медийно тролене и излишно нагнетяване на атмосферата с лъжливи информации за загуби на военнослужещи. Това се нарича държавник! 

Ама те близките на военнопленниците ги виждат по интернет в украински плен. А близките на убитите знаят, че децата им служат в редовната руска армия.

Значи излиза, че ако близките тръгнат да търсят правата си, или почнат да изискват от фашиста Путлер да направи постъпки пред достойния президент на Украйна Порошенко за връщане на пленниците, то тогава тези хора попадат под ударите на путлеристкия указ.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Значи излиза, че нещо си измисляш и много "ако" оцапва работата.

Идеален е Путин, ще направи от Русия за нула време ебаси кочината, в която едни изолирани от целия свят тролове (защото по зомби ящика ще се тръби, че целият свят са фашисти (?!) и искат да ги унищожат), които ще срещу пари за семки ще вадят от земята природни блага, за да обогатяват Руската олигархия, която ще продава тези блага на Запада срещу привилегията да бъде член на Западното общество (защото точно това е, за което се борят руските олигарси).

Мда, гении са онези от САЩ. Пак в техните платна ще духа вятърът. На някой форумни членове ще им отнеме време да го осъзнаят, а може и никога да не им се случи, ама на кой му пука - живота си продължава, знаещите и можещите се оправят, останалите - коментират.

Aз като гледам, вятърът задуха в руските и китайските платна, което мен ме радва изключително много. Колапсът на "световния полицай" е нещо, за което отдавна мечтая. 

Значи излиза, че нещо си измисляш и много "ако" оцапва работата.

Така е. Путлер много яко оцапа работата. Остава някой да пусне вентилатора

Идеален е Путин, ще направи от Русия за нула време ебаси кочината, в която едни изолирани от целия свят тролове (защото по зомби ящика ще се тръби, че целият свят са фашисти (?!) и искат да ги унищожат), които ще срещу пари за семки ще вадят от земята природни блага, за да обогатяват Руската олигархия, която ще продава тези блага на Запада срещу привилегията да бъде член на Западното общество (защото точно това е, за което се борят руските олигарси).

Мда, гении са онези от САЩ. Пак в техните платна ще духа вятърът. На някой форумни членове ще им отнеме време да го осъзнаят, а може и никога да не им се случи, ама на кой му пука - живота си продължава, знаещите и можещите се оправят, останалите - коментират.

Абе Влади!

Да те попитам нещо. Знаещи и можещи само във вашите редици ли се намират? Кога се изучихте бре момче? До вчера играехте в пепела на улицата! Е, ти като икономист, добра професия си си избрал. Ама ако до сега не си спечелил, бам бадева си трошил парите на баща си! Не ни мислете нас.Ние сме лесни.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Около седем хиляди души се събраха на площад „Ленин“ в центъра на Донецк на протест срещу нарушенията от страна на Киев на Минските споразумения и обстрела на градовете в ДНР, съобщи Донецката информационна агенция.

„Митингът се провежда в деня на траур, обявен в ДНР в памет на жертвите от обстрела на украинската армия, – се казва в обръщението. – Хората се събират пред малката сцена, издигната пред паметника на Ленин. Много от тях държат в ръцете си знамената на ДНР със завързани на тях черни траурни лентички“.

Както съобщи в сряда, 27 май, представителят на министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин, „в резултат от мощния обстрел на украинската армия загинаха петима мирни жители: една жена, трима мъже и момиче на 11 години“. Освен това, по неговите думи, девет мирни жители са ранени, сред които три жени и три деца.

„Изразявайки скръбта си от гибелта на гражданите, загинали в резултат на варварския обстрел на въоръжените сили на Украйна по населените места в Донецката народна република, постановявам 28 май 2015 г. да бъде обявен за ден на траур“, се казва в указа на лидера на ДНР Александър Захарченко.

В Донецк пристигна кумирът на бившия Съветски Съюз – певецът Йосиф Кобзон, който е роден в Донбас. Кобзон започна концерта си с минута мълчание в памет на жертвите на обстрела в Горловка.

„Ние трябва да живеем и да ги помним“, обърна се певецът към събралите се в залата на Донецката опера. „Децата ни страдат от негодниците, от тези американски марионетки. Ние трябва да отмъстим за пролятата невинна кръв“, добави Кобзон.

Залата на Донецката опера и балет, предвидена за хиляда места, бе пълна със зрители. Болшинството от гостите на концерта бяха жители на ДНР, дошли специално, за да се насладят на песните на един от любимите певци на Донбас.

Днес над 100 камиона с руска хуманитарна помощ потеглиха от Донския спасителен център. Колоната ще достави в Донбас над 1000 тона хуманитарна помощ – зърнени храни, олио, макарони и други хранителни продукти, а също така и строителни материали и лекарства.

Всички автомобили преминаха проверка на двата гранични пункта „Донецк“ и „Матвеев Курган“, като митническите процедури бяха проведени в установения от закона ред.

В огледа на автомобилите участваха украински митничари и граничари, присъстваха и наблюдатели от мисията на ОССЕ. Тази колона е 28-та поред от август миналата година до днес. За цялото това време в Донбас бяха доставени над 35 хил. тона хуманитарна помощ.

Миналият път над 100 камиона доставиха в Донецка и Луганска области над хиляда тона хуманитарна помощ: хранителни продукти като месо, рибни консерви, млечни продукти, брашно, както и предмети от първа необходимост.

Абе Влади!

Да те попитам нещо. Знаещи и можещи само във вашите редици ли се намират? Кога се изучихте бре момче? До вчера играехте в пепела на улицата! Е, ти като икономист, добра професия си си избрал. Ама ако до сега не си спечелил, бам бадева си трошил парите на баща си! Не ни мислете нас.Ние сме лесни.

Че то ако досега не сме се изучили, за кога :)

Нали знаеш - не слушай старило, а слушай патило.

Доволен съм, в буквален смисъл не съм трошил на никой парите, в преносен - също.

Така е. Путлер много яко оцапа работата. Остава някой да пусне вентилатора

Путин така оцапа нещата,направо ги наака!!! сега се налага САЩ   лично, да се намесят на финансовия пазар и да започнат масово да изкупуват рубли! Защото скъпият долар не може да продаде, не само петрол, а и стоки !в крайна сметка играта на Путин, много напомня играта на  Рейгън, спрямо СССР и Горбачов, само че в момента има смяна на местата, друг раздава картите!сега в момента Украйна и лично сина на американският вицепрезидент Джо Байдън, само по заема към Русия дължат 30 милиарда долара!Путин е винаги една крачка пред САЩ,предвиди капана и сега вътре се оказа Обама,който закачаше сиренцето!евтиният петрол и газ, наистина са пречка за икономиката на Русия, но поевтиняването на рублата се получава обратния ефект, който Европа от много години се старае да постигне! :)  :)  :)

престанете вече да се джавкате, не виждате ли какво става - свръх капитала не иска да се препъва в разните му там държавни правила. иска да смачка всякаква държавност. а русия, сащ , англия, франция, германия, се чудят как да запазят държавите си и народите си. на капитала му трябват специалистите и работниците, а пенсионерите, инвалидите , и политиците на боклука. а още по-добре в скотобойната за храна на работниците, вижте как съсипват селскостопанската продукция и лансират фабричната храна

Путин така оцапа нещата,направо ги наака!!! 

За това му викат Путлер. Оградил се е с гавазите на чеченеца и избива православни християни !!!

демокрация по неонацистки!
     Порошенко заплашва да  обяви военно положение в Украйна в рамките на часове!военно положение, за да бъде прието, парламентът трябва да одобри съответното решение на украинския президент.  Порошенко каза, че ще подпише указ за незабавно въвеждане на военно положение, трябва да има офанзива на армията на Киев в източната част на страната!
Най-новото издание  включва редица нови функции.
Една от тях е за извънсъдебно задържане и принудително изселване на граждани на една "чужда страна, която заплашва или се задължава агресия към Украйна." Това може да бъде всеки руски, тъй като Русия се счита за "агресор състояние" на официална ниво. Киев смята, че да бъде в подкрепа на антиправителствените бойци в източната част на Украйна, която Москва категорично отрича.
Отделно от принудително преместване на чужденци, военно положение позволява на властите да конфискуват частна собственост, да вземат пълен контрол на всички средства и без забрани всякакви политически партии и организации, които се считат за заплаха. Тя също така ще бъде в състояние да се забранят и всички митинги и масови събирания!

http://www.zerohedge.com/news/2015-05-28/poroshenko-threatens-declare-martial-law-ukraine-within-hours-demonstrate-readiness-

коментар-
Порошенко  прави това, за да се издигне новия паметник на него в Киев:

klz1432840149w.jpg

Редактирано от glen (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.