Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Не ми отговори на въпроса.Чакам.

Миро е на смяна , а не Реджеп.

Радвам се че лека полека и вие започнахте да наричате нещата с ИСТИНСКИТЕ им имена :)

Преди да говорим кое е по добре за нас, дали американски или руски бази , акцентирам да тоталната дезинформационна война която водят руските служби.

И че първо да си изясним кой кой е , да си изясним мащабите, и тогава да сравняваме.

Това тази дезинформация  е повече от очевиден факт, и дори стопфейк не е нужно да гледаш за да видиш детиснките руски фейкове в стил индийски сериал за домакини... а сравнението с Обонго , ФАЩ и др беззъби сравнения е на принципа който отдавна ви го казвам - търсите сламката а не виждате гредата...

или ... "под вола теле... "

А за другото също Благо ти е отговорил , което и аз щях да кажа.

За съжаление от Благо приемам поуки, но от такива като теб - никога! Ти си в този форум единствено и само да всяваш неприязън в хората. Я погледни в продължение на 4 години, докато си "мълчеше" наблюдаваха ли се такива глупости? Разтвори, прочети който и подфорум сам си избереш! Що за "човек" си ти?Радвай се на постиженията на американците. Никой не те е спрял. Но не се опитвай да даваш тон на никого в живота. Уважавай противника си, за да те уважава и той! Аз ти пожелавам и на теб приятна вечер. Нямаме с теб общи точки. Аз във форума се занимавам изрично с електроника, а че вземам понякога участие в тези теми, то е очевидно, защото не че съм комунист, но за разлика от теб "русофила" симпатизирам на Русия. Симпатизирам и на Америка, Симпатизирам и на Япония и Бангладеш, симпатизирам и на Турция, щото съм преди всичко човек, за разлика от теб!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Радвам се че лека полека и вие започнахте да наричате нещата с ИСТИНСКИТЕ им имена :)

Путин взриви няколко жилищни сгради в Донбас и войната започна!Нюланд явно никога няма да излъже.Това включва  пари от наркотици и трафика на хора към Русия!Кремъл просто скриха факта, че Русия нахлу с най-модерните танкове и свръхзвукови ракети.Русия излъга автономната република Крим, чрез референдум и хората имаха наистина голямо желание да се измъкнат от НАТО и  заетата от фашисти Украйна. зелените човечета, сочещи пушки в лицата на хората ги откараха строени в колона на референдум!преди референдума им дадоха да пият водка ,естествено, тост за здравето на Путин и за дълги години на власт,но Кримчани трябва да  намалят  тези масови количества долнокачествено спиртно питие и пропаганда и да се върнат в Украйна!

това обаче няма как да се скрие от ОССЕ монитори в Донбас!

rgh1432500317e.jpg

Путин взриви няколко жилищни сгради в Донбас и войната започна!

Спор няма. Затова казвам, че Путлер Владимир Владимирович е враг на православието.

Тук има две-три пробити консерви с риба (шаран :) ) , за които отварачка няма открита....няма открита ! :lol6:

А казват , че рибата се вмирисвала от към главата....Отровиха въздуха ....!

На боклука !  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Тук има две-три пробити консерви с риба (шаран :) ) , за които отварачка няма открита....няма открита ! :lol6:

А казват , че рибата се вмирисвала от към главата....Отровиха въздуха ....!

На боклука !  :)

Прав си. Така и не разбраха, че чисто логически, на американците не им трябва Крим, за да си правят там база. Нито им пречи руската база там, тъй като има руски бази, които са много по близо до САЩ.

Ако искаха да си направят база на Крим, сега като могат да си направят 10 бази в Украйна на границата с Русия, защо не си правят такива ? Изобщо не се замислят.

Причина за вероломната агресия на Путлер са опасенията му, от разлагане на рашистката дисциплина в Русия и разклащане на собствената му власт, вследствие на мирни контакти между жителите на Русия и Украйна, каквито биха били нормални и след Майдана, ако двете държави не бяха във война. За това и предизвика конфликта. За това и умират хора. Явно за рашиста Путлер, човешкия живот не струва пукната копейка. Сега му е лесно да насъсква руснаци срещу украинци и да препятства нормалното общуване.

Путлер има интерес конфликта да продължава вечно и да продължават да се насъскват руснаци срещу украинци, за да не може да има нормално общуване между тях.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Не знам дали е поствано, но ето пример за неотдавнашни евроатлантически ценности. Нагледен пример как се разбиват държави. За медийното слугинство, за един пробит долар :(. Интересно е филмчето.

За съжаление ценностна система базирана на капитала(Всичко е позволено с цел материално облагодетелстване) води до това състояние в световен мащаб, в което се намираме.

Не е много по-темата, но онагледява как действат медиите. Имам предвит, всички медии и от двете страни.

.....чисто логически.....

"Чисто логически" - те , такова животно в живота нЕма ! :) 

Първата рибка - тра-ла-ла....! :lol6:  

Следващият , моля !  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

"Чисто логически" - те , такова животно в живота нЕма ! :) 

Има. Ако човек се постави в кожата на Путлер, който изобщо не цени човешкия живот, нещата се навързват чисто логически.

Предимството на зверовете е, че повечето хора не могат да разсъждават от зверски гледни точки. Разбира се няма нищо сложно. Аз мога.

Представям си, ако аз бях като Путлер какво бих направил, и те вариантите не са много.

Идеята на Путлер Владимир Владимирович да създаде перманентен конфликт на границата между Украйна и Русия, за сега го устройва, тъй като възпрепятства нормалния обмен на информация между хората. Няма непосредствена опасност от разпространение на свободомислието от Украйна към Русия, което е добре за него. Аз си мисля, че не може и да си мечтае за по добро за него развитие. 

Чисто логически, най вероятно е, че целта му е да остави конфликта да си тлее и омразата между руснаци и украинци да не намалява. А ако се случи някой като Мозговой, да рипа да атакува, му се случва случка.

И поредната доза плява от реджепчов ...

Путин не ценял човешкия живот... брех.. ... навързвало се логически -- смях в залата :D

Перманентен конфликт на границата с Окраината го устройвала напълно..... и един мормот завива шоколад

Свободомислието се базира само на НПО-та западни???  ..... поредна липса на мозъчни гънки и показ на гъбеста тъкан единствено...

Мозговой бил рипнал и затова Путин го поставил на място..... На това само ще кажа че Мозговой си беше военен командир имащ огромно уважение от всички, включително от правителството в Москва , и единствено на разни използвачи на ситуацията, западни платци и техните групировки бандеровски , и на хунтата им беше трън в очите..... Всичко останало като тези че Плотницки или че ГРУ на РФ го светнал са  пълни глупости  на разни малоумници....  Плотницки нямаше пръст дори в светването на Батмен така наречения , въпреки че разни псевдожурналя го спрягаха ...И че разни бедни душички като реджеповчета и сие, на малкия пръст на Мозговой , мир на праха му , не могат да стъпят.... Герой и човек от висша класа за разлика от мишките продаващи си г*за за жълти центове и облаги някакви ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Добре де, може и украинците да са му светили маслото. Така или иначе е богоугодно дело да се отърве земята от подобен главорез.

А Путлер определено има интерес от малък хронически конфликт на границата, за да си насъсква путлеристите срещу врага и да си вдига рейтинга, като се предпазва ефективно от свободолюбиви украински идеи.

Добре де, може и украинците да са му светили маслото. Така или иначе е богоугодно дело да се отърве земята от подобен главорез.

А Путлер определено има интерес от малък хронически конфликт на границата, за да си насъсква путлеристите срещу врага и да си вдига рейтинга, като се предпазва ефективно от свободолюбиви украински идеи.

Типично по евроатлантически.

нали твърдяхте,че не са братски,че руснаците били от някакви други племена,даже имаше форумни генетици и гинеколози,които доказаха че нямат нищо общо!имаше яростни спорове! :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3/page-37

За да се разбере ,кой  какъв е достатъчнода  попитате един езиковед .Не историк . защото може и да изопачи факти.Но ,езика не може да се промени.Езика говори кой от къде е и какъв.Езика се състои от лексика която може да се променя във времето.И граматика , която не можеш промени.Тя е сртруктурата на езика.За това се състои от три части.Морфология синтаксис и фонетика.Това е истинската същност на даден език и съответно ни показва кои сме  и то без да може да се правят каквито и да е фалшификации, защото е невъзможно речта, която употребяваме всеки момент да бъде фалшифицирана.Така че .кой какъв бил е достатъчно да се прочете малко повече.Реджеп да си направи селфи с Обама.Достатъчно е да се проучат езиците и ще видите в кой език има православие .Всичко друго е спекулация.Путин бил фашист.А , другите дето всекки ден те тровят с храната , унищожават природата .Пробутват лекарства менте.Фабриката за опиум.Всекидневно ви набиват в главите глупости и ви отнемат свободата.Те ,не са ли фашисти.А ,защо не ривахти за Кипър .

Редактирано от родина (преглед на промените)

Путин взриви няколко жилищни сгради в Донбас и войната започна!Нюланд явно никога няма да излъже.Това включва  пари от наркотици и трафика на хора към Русия!Кремъл просто скриха факта, че Русия нахлу с най-модерните танкове и свръхзвукови ракети.Русия излъга автономната република Крим, чрез референдум и хората имаха наистина голямо желание да се измъкнат от НАТО и  заетата от фашисти Украйна. зелените човечета, сочещи пушки в лицата на хората ги откараха строени в колона на референдум!преди референдума им дадоха да пият водка ,естествено, тост за здравето на Путин и за дълги години на власт,но Кримчани трябва да  намалят  тези масови количества долнокачествено спиртно питие и пропаганда и да се върнат в Украйна!

това обаче няма как да се скрие от ОССЕ монитори в Донбас!

Аз ще добавя, и с невидима армия. Свръх модерна камуфлажна система. Невидимото наметало на Хари Потър, ряпа да яде. :D  За Крим, направо изселиха, местното население, и лично Путин е гласувал на референдума, от името на всички. :D 

Нюлад, не раздаваше сладки на Мейдана, и не пуснаха неин запис, как определя кой да влезе в правителството. Това е било руска манипулация.  :D

и лично Путин е гласувал на референдума, от името на всички.

Ами то е все едно, че е така. Щом хората са гласували под дулата на автоматите, каква е разликата ?

За съжаление ценностна система базирана на капитала(Всичко е позволено с цел материално облагодетелстване) води до това състояние в световен мащаб, в което се намираме.

.

Би ли споделил примери за други ценностни системи, с примери за прилагането им.

По принцип няма други ценностни системи. 

В демократичния модел, всичко е за благото на хората, знаем кои са хората

В путлеристкия модел, всичко е за благото на човека,  знаем кой е човека

Реджеп, направи си една тема за Путин и една за черния и се изселвай на там. Тая е за Украйна. Само тролиш. Знам, че това е призванието ти, но на някои хора им е интересно друго.

Последните изказвания на украинските власти по адрес на Русия са проява на шизофрения, счита председателят на комитета на Държавната дума на Русия по международните въпроси Алексей Пушков, предаде РИА Новости.

„Киев не възнамерява да ни връща дълговете, представя Русия като световно зло и агресор, и моли да запазим отстъпката за газа. Това не е политика – това  е шизофрения“, написа Пушков в личния си Twitter.

Припомняме, че по-рано украинският премиер Арсений Яценюк заяви, че кабинетът на министрите прекратява военно техническото си сътрудничество с Русия, наричайки я държава-агресор, „представляваща заплаха за украинската страна и териториалната й цялост“.

По-късно руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че Украйна е поискала от Русия да продължи срока на отстъпката от цената на газа.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Защо да давам примери? И защо трябва да има такива? В миналото не е имало много неща които сега ги има.

Защо да давам примери? И защо трябва да има такива? В миналото не е имало много неща които сега ги има.

Това е малко двусмислено. Какво имаш предвид ?

Яценюк призова американските компании да купуват по-активно украински предприятия
На тезгаха за продан най-напред са изкарани енергийни и нефтопреработвателни предприятия

Киев, Украйна

Яценюк омайва мениджъри на американски компании

Украинският премиер Арсений Яценюк призовал американските компании по-активно да участват в приватизацията на Украйна, особено в енергийния сектор. Съобщението е на правителствената пресслужба днес. Това е станало сред срещата на Яценюк с американския сенатор Ричард Дърбин.Яценюк и Дърбин обсъдили текущото състояние на извършваните реформи в Украйна, в частност подготовката на масовата приватизация, стабилизиране на държавните финанси и икономическото възстановяване.

Украинският Министерски съвет утвърди списък на притежаваните от държавата обекти, които принадлежат на приватизиране тази година. В него фигурира държавният концерн „Укрторф”, „Центренерго”, редица ТЕЦ и областни и областни енергийни компании. На приватизиране подлежат и няколко нефтопреработвателни завода.

Арсений Яценюк по-рано помоли инвеститорите да влагат пари в украинската икономика, особено в газопреносната система, защото държавата е останала без пари.

http://www.blitz.bg/news/article/338671

Яценюк един ден ще го линчуват.

Чудесно! Утре украинците ще осъмнат тотално колонизирани. Болезнено и познато, но това е положението на малките и слаби държави.

""Яценюк един ден ще го линчуват.""

Няма да е един ден Мойре! Много по-вероятно е, да е скоро. Като им замръзнат дупетата зимата. Нали помниш как "линчуваха"  любимеца на румънския народ, Николае Чаушеско и милата му женичка. Дано съм лош пророк. Аз не искам хората да се избиват заради шепа ненормални политици!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

От написаното от теб се разбира, че за съжаление от капитализма като система произтичат разни беди. Но ако няма алтернатива (до момента), трудно можем да го критикуваме, нали?

Какви са очакванията за система - заместител на капитализма? Според мен, той е в разцвет и отлично се справя с основната цел - максимизиране на общата ефективност на човечеството.

Забележките към слабостите човешки - към Създателя :)

Чудесно! Утре украинците ще осъмнат тотално колонизирани. Болезнено и познато, но това е положението на малките и слаби държави.

О, ужас! В историята има ли велика държава, която в някой период от развитието си да не е била "колонизирана"? Нали трябва да се научат как се правят нещата от по-развитите. Как да стане?

Или ще са като нас - всезнаещи?

""Яценюк един ден ще го линчуват.""

Няма да е един ден Мойре! Много по-вероятно е, да е скоро. Като им замръзнат дупетата зимата. Нали помниш как "линчуваха"  любимеца на румънския народ, Николае Чаушеско и милата му женичка. Дано съм лош пророк. Аз не искам хората да се избиват заради шепа ненормални политици!

Чудесен пример, който и аз съм споменавал

Само че в ролята на покойния Чаушеско , сложи Янукович, който все пак успешно избяга, пардон, Путин го изведе /по самопризнания/

Как тогава никой не му хрумна блестящата идея която Путин сега реализира, да обяви ръмънска фашистка хунта, и да отцепва региони, несъгласни с тоталната промяна на Румъния.

Благо много добре го каза по горе - каква е алтернативата на демокрацията и така омразен от вас капитализъм ? Ще връщате соца ли ?? Ще връщате насилствено бизнеса на загуба с РФ , само "за принципа" ??

Ми той никой не е пречил на този бизнес и до сега... :) Проблема е не с кого , а дали е зигодно.

Пример газта - и сега плащаме една от най скъпата в ЕС , и крещящия пример с ЮП - руснаците искаха да ударят два заека - лесно заобикаляне на Украйна /друга причина за ЮП НЯМА/   плюс  частен монопол над тръбата и проекта при което България да е безгласна буква / с неизпълними нереални смешни за икономистите предполагаеми дивиденти/  и добре че ЕС се грижи за националните ни интереси , та спря това безумие.

И демокрацията да напомня, не е система, а е път.

Едни осират сами този път, други , по добри народи с по добър манталитет и традиции , са използвали именно позитивите, развили са системата, постигайки нещо което първите комунисти биха нарекли сбъдната мечта за комунизъм - знаете сами за кои държави говоря че са го постигнали.

Докато ние, поради наследения социалистически криворазбран манталитет... трудно се приспособяваме .... мисленето и манталитета може би след още 2,3 поколения ще се "изчисти" от раковото образование "развит социализъм"

А "колонизирането" , "колониалното робство" и др...  е доста характерна изтъркана фраза и лайтмотив на една чистак руска партия.Знаете коя :)

Мен ме е гнус да ги коментирам.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.