Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

И няма нужда :) не ме интересува въпросния модер, нито го тача, а факта че точно описва твоето поведение и "хейтърство" .Едно към едно.

По въпроса за името или прилагателното или прякора Путлер , нещата са абсолютно логични и закономерни.

Когато някой копира речите на Хитлер, прилага неговите методи , и т.н.. напълно е логично да се нарече Путлер.

По назад съм давал речите на Хитлер и Путин...  - едно към едно

Ей лъжльо, я сравни реч на Меркел, Оланд или Обама, с такива на Хитлер.  ;)  Да видим, дали няма да има по-голяма прилика. То бива платена простотия, ама твоето минава всякакви граници. 

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ей лъжльо, я сравни реч на Меркел, Оланд или Обама, с такива на Хитлер.  ;)  Да видим, дали няма да има по-голяма прилика. То бива платена простотия, ама твоето минава всякакви граници. 

То ако имаше такива аналогии, досега да сте ни проглушили ушите с тях.

Да припомним ли и "мирното волеизявлено превземане на Крим" ?

Една година никой не вЕрваше , докато точно година след това Путин си призна, и дори даде още повече шокиращи подробности за мащабите на военната незаконна анексия .

Не мога да ги разбера тия в Киев. Хем славят разни бандеровци - нацисти, хем сравняват Хитлер с Владимир Владимирович. Да не би това да означава, че всъщност му симпатизират? Така де, какви са тези неща? Разбирам ги горките, че и те не знаят какво са всъщност, но да се определят накрая. 

Между другото в речите си Путин е по скоро като Сталин. Йосиф Висарионович е говорел спокойно и е бил пълна противоположност на гласовитият фюрер. Миро20, почвай да говориш за Путин, СССР и ГУЛАГ! :D

Като оставим спекулациите ти , и лъжите за бандеровците... всъщност за Сталин си абсолютно прав.

По назад давах и сравнение на методите на Сталин , които Путин въдвори в реалност !

http://grachev62.narod.ru/stalin/t17/t17_197.htm

2) С Китаем будет возня. Кстати, мне кажется, что пора нам перейти на точку зрения организации повстанческого революционного движения в Маньчжурии. Отдельные отряды, посылаемые нами в Маньчжурию для выполнения отдельных эпизодического характера заданий, дело, конечно, хорошее, но это не то. Теперь надо пойти на большее. Нам нужно организовать две двухполковые бригады главным образом из китайцев, снабдить их всем необходимым (артиллерия, пулеметы и т. п.), поставить во главе бригад китайцев и пустить их в Маньчжурию, дав им задание: поднять восстание в маньчжурских войсках, присоединить к себе надежных солдат из этих войск (остальных распустить по домам, обезглавив предварительно командный состав), развернуться в дивизии, занять Харбин и, набравшись сил, объявить Чансуеляна низложенным, установить революционную власть (погромить помещиков, привлечь крестьян, создать Советы в городах и деревнях и т. п.). Это необходимо. Это мы можем и, по-моему, должны сделать. Никаким “международным правам” не противоречит это дело. Всем будет понятно, что мы против войны с Китаем, наши красноармейцы охраняют лишь наши границы и не имеют намерения перейти на китайскую территорию, а если внутри Маньчжурии имеется [c.323] восстание, то это вполне понятная штука в обстановке того режима, который установил Чансуелян. Подумай об этом. Дело важное.

Превод трябва ли ти ? :)

Аналогия с Украйна виждаш ли ? Замени Манджурия с Украйна и китайци с украинци...  и как тази операция не противоречи на никакви международни права.... и как  ние /Сталин/ сме против война с Украйн... Манджурия, а руските войски само охраняват границите и ако в Украйн..Манджурия има въстание, това е напълно логично впредвид режима на Чанс..Порошенко... :) :)

А за симбиозата на Сталин и Хитлер, заповядай

https://www.youtube.com/playlist?list=PL8E5DC8F66DFF2CB2

Но преди да коментираш с някоя закопаваща мен "велика чукча-мисъл"  , изгледай го.

Винаги си личи когато някой не се е запознал :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Путин няма кошмари - напоследък каквото каже ...  му се получава... Той съвсем не е като Потрошенко...

И няма нужда :) не ме интересува въпросния модер, нито го тача, а факта че точно описва твоето поведение и "хейтърство" .Едно към едно.

Айде нема нужда. Целта ти е да предизвикаш напрежение и ответна реакция от страна на модераторите.

Айде нема нужда. Целта ти е да предизвикаш напрежение и ответна реакция от страна на модераторите.

ъъъ.. всъщност сигнализирам за точно такова поведение...

То е повече от очевидно .

Ама  ти си май на принципа "кой ми ср... в гащите" ?

ъъъ.. всъщност сигнализирам за точно такова поведение...

То е повече от очевидно .

Ама  ти си май на принципа "кой ми ср... в гащите" ?

Миро, вземи се в ръце!  Сега до там ли ще падаш - кой на кого е срал в гащите...  Това е тема за Украйна...Само напомням - за да продължи събеседването...

Миро, вземи се в ръце!  Сега до там ли ще падаш - кой на кого е срал в гащите...  Това е тема за Украйна...Само напомням - за да продължи събеседването...

Питат ме - отговарям. :)

Що не правиш забележка на този който ме пита за глупостите ?

:)

акто и да е .. да се върнем ли на темата ? ти що не коментираш темата а се заяждаш с мен ?

Айде да ви повдигна анстроението с един ваш пропаганден клип

Започва с трогателната актриса дето реве - "Путин помагай ... Русия помагай " .. и продължава с патосно отразяване на анексията

Само че .. аз виждам нещо съвсем друго - масирана тотална инвазия...

Ако можете да се абстрахирате от пропагандния характер, кажете какво виждате ? Ама със собствените си очи !

- руски военни колони навсякъде, руски въртолети безброй, руски снайперисти "пазещи" народното волеизлияние" .. руски военни части превземащи и контролиращи ВСЯКО кътче на Крим , всяка сграда, всеки ъгъл, всеки площад.

Тотална масова руска окупация.

Включително и снайперисти и картечници около парламента, около "мирния митинг на грждани" които после разбира се са дали 99.9 %  вот на референдума...

Тъжна картинка..

"те" видиш ли .. са "дошли ТАМ, да се защитават".

Това е любимата ми руска пропагандна сентенция :)

Гьобелската пропаганда ряпа да яде.... Путин ги задмина висчките ...

Питат ме - отговарям. :)

Що не правиш забележка на този който ме пита за глупостите ?

:)

акто и да е .. да се върнем ли на темата ? ти що не коментираш темата а се заяждаш с мен ?

Айде да ви повдигна анстроението с един ваш пропаганден клип

Започва с трогателната актриса дето реве - "Путин помагай ... Русия помагай " .. и продължава с патосно отразяване на анексията

Само че .. аз виждам нещо съвсем друго - масирана тотална инвазия...

Ако можете да се абстрахирате от пропагандния характер, кажете какво виждате ? Ама със собствените си очи !

- руски военни колони навсякъде, руски въртолети безброй, руски снайперисти "пазещи" народното волеизлияние" .. руски военни части превземащи и контролиращи ВСЯКО кътче на Крим , всяка сграда, всеки ъгъл, всеки площад.

Тотална масова руска окупация.

Включително и снайперисти и картечници около парламента, около "мирния митинг на грждани" които после разбира се са дали 99.9 %  вот на референдума...

Тъжна картинка..

Излишно много се вживяваш...

Излишно много се вживяваш...

Истината боли нали :)

Трудно е знам , на всеки да признае че е воден за носа от една безскруполна фашистка путинска пропаганда

Путин лично анексира Крим!Крим е малък и до обяд всичко беше анексирано!това беше голям удар срешу англоционистите,или както се изразяват на запад-шамар в лицето на Обама!с тоя си ход,който никой не очакваше,Путин обезмисли действията на америка и нато!

jdv1432493404e.png

Благо е прав.

Русия и Украйна имат хиляди километри обща граница. Какво пречи на САЩ още сега да установят там свои бази, ако това, което твърдите вие е вярно ?

Ти ми отговори ---какво търси америка в украйна?Ако ти е трудно да отговориш на тоя въпрос,не отговаряй,но не отговаряй на въпроса с въпрос.

Истината боли нали :)

Трудно е знам , на всеки да признае че е воден за носа от една безскруполна фашистка путинска пропаганда

То и на тебе ти е много по-трудно отколкото на нас, но щеш, не щеш, ще се ...примириш при това свършено положение. Нищо не можеш да промениш, колкото и да ти се иска.Аз не съм като теб "русофил" но не ги плюя. Не съм и америкофил, но и тях не плюя, защото не зависи от мен или теб, а от такива, като Путин и Обама! Я се успокой. Нали имате вече база в България? Путин да не би да Ви е съобщил, че ще почва настъпление и към България? Щото ако ще почва, хората от "базата" първи ще хванат самолета. По това ще се ориентирате.Ние по-добре да помислим за нашата си страна, а не да ставаме поклонници ту  на Източна, ту на Западна Европа.

Путин лично анексира Крим!Крим е малък и до обяд всичко беше анексирано!това беше голям удар срешу англоционистите,или както се изразяват на запад-шамар в лицето на Обама!с тоя си ход,който никой не очакваше,Путин обезмисли действията на америка и нато!

jdv1432493404e.png

От моя гледна точка, това беше удар на Владимир Владимирович срещу братска православна Украйна. Все пак Крим не е нито в САЩ, нито в Англия, ако не ме лъже паметта. 

http://foreignpolicy.com/2009/09/17/no-missile-defense-in-eastern-europe/

Тук пък казват, че отстъпката направена от НАТО да не се строят радарни станции в Чехия и Полша, а да се използват радари с надводно базиране в Черно море, харесало на Руснаците.

Някой споменаваше картата. Действително, коя траектория на ракетите би покривал кораб от системата Аегис? Освен от Иран към Европа :)

То и на тебе ти е много по-трудно отколкото на нас, но щеш, не щеш, ще се ...примириш при това свършено положение. Нищо не можеш да промениш, колкото и да ти се иска.Аз не съм като теб "русофил" но не ги плюя. Не съм и америкофил, но и тях не плюя, защото не зависи от мен или теб, а от такива, като Путин и Обама! Я се успокой. Нали имате вече база в България? Путин да не би да Ви е съобщил, че ще почва настъпление и към България? Щото ако ще почва, хората от "базата" първи ще хванат самолета. По това ще се ориентирате.Ние по-добре да помислим за нашата си страна, а не да ставаме поклонници ту на Източна, ту на Западна Европа.

Ориентацията на нашата страна е единствената възможна и според мен, правилна. Трябва да се стремим да сме част от Европейските ценности, независимо от напъните към противното.

За съжаление, твърде сме обременени и много податливи на внушения, което и ще сложи край на държавата ни, най-вероятно в моя живот още.

Ти ми отговори ---какво търси америка в украйна?

А какво търсят главорезите на Владимир Владимирович в Украйна ?

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Не мога да ги разбера тия в Киев. Хем славят разни бандеровци - нацисти, хем сравняват Хитлер с Владимир Владимирович. Да не би това да означава, че всъщност му симпатизират? Така де, какви са тези неща? Разбирам ги горките, че и те не знаят какво са всъщност, но да се определят накрая. 

Между другото в речите си Путин е по скоро като Сталин. Йосиф Висарионович е говорел спокойно и е бил пълна противоположност на гласовитият фюрер. Миро20, почвай да говориш за Путин, СССР и ГУЛАГ! :D

Може и още как .По време на войната украински танкист от червената армия , стрелят по него .След това като маха курката и вижда знака на бандеровците.В Украйна по време на войната е имало много издевателства.Бандеровци облечени като червеноармейци застрелват хиляди евреи.Но , една статия на Калин Първанов от сп.Тема е хубаво да се прочете.http://solidbul.eu/?p=2366Нека ,някой да прочетат .А, не да се държат като Сашето и Ванката.И както е казал журналиста ,няма невинни държави има невинни жертви.

Редактирано от родина (преглед на промените)

И както е казал журналиста ,няма невинни държави има невинни жертви.

Никой не е казал, че убитите руски войници и терористи са виновни. Държавата Русия е виновна. И нейния президент господин Владимир Владимирович.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

http://foreignpolicy.com/2009/09/17/no-missile-defense-in-eastern-europe/

Тук пък казват, че отстъпката направена от НАТО да не се строят радарни станции в Чехия и Полша, а да се използват радари с надводно базиране в Черно море, харесало на Руснаците.

Някой споменаваше картата. Действително, коя траектория на ракетите би покривал кораб от системата Аегис? Освен от Иран към Европа :)

Ориентацията на нашата страна е единствената възможна и според мен, правилна. Трябва да се стремим да сме част от Европейските ценности, независимо от напъните към противното.

За съжаление, твърде сме обременени и много податливи на внушения, което и ще сложи край на държавата ни, най-вероятно в моя живот още.

Владко!

Постът ми е насочен към Миро, а не към теб, но твоите мнения и отношение ги уважавам. Казвал съм го нееднократно. За съжаление има неща, които са неприемливи както към едната, така и към другата страна. Най- лошото е, че явно няма да сме ние хората, които могат и трябва да изгладят тези отношения било то вътре в страната, било извън нея. А сега, като наблюдаваме и четем нашите коментари, единственото, което можем да постигнем се вижда че е това, което е най-опасно - нетърпимостта и омразата, един към друг. Защо? Нима сме по-глупави от Руснаците или Американците?Еволюцията в човешкия живот, колкото и бавно да върви, върви винаги и само напред. Няма такъв индивид на Земята, който да си мисли, че ще се храним всички от един котел с манджа и ще спим кой с която си иска жена. Това е минало. А да се надяваме да се върне, не е възможно. Единствено в живота може да почне евентуално отначало поради глупостта, която може да накара човечеството да ползва ядрената бомба.За сега, такава опасност, аз не виждам нито от едните, нито от другите. "Великите" диктатори отдавна ги няма на този свят. На всички, приятна вечер пожелавам, момчета и момичета!

Никой не е казал, че убитите руски войници и терористи са виновни. Държавата Русия е виновна. И нейния президент господин Владимир Владимирович.

Реджеп!

Единственият който е виновен за сегашното положение се явява само Никита Сергеевич Хрусчов! Ако можеш, съди го, но и той е украинец!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

А държавата Украйна е невинна.То ,няма държава вече .Както и държава България няма , но това е друга тема.И ако , не беше Путин отдавна американците щяха да ловят елени с чукчите.И нямаше да си говорим .Не бъдете наивни и мислете.

От моя гледна точка, това беше удар на Владимир Владимирович срещу братска православна Украйна. Все пак Крим не е нито в САЩ, нито в Англия, ако не ме лъже паметта. 

нали твърдяхте,че не са братски,че руснаците били от някакви други племена,даже имаше форумни генетици и гинеколози,които доказаха че нямат нищо общо!имаше яростни спорове! :)

https://www.kaldata.com/forums/topic/241082-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B2-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-3/page-37

Hехех, най смешно ми става тука, когато бай ти ганя селски почен да реве, ама мола ви се демек, не дейте обижда световен ла**ар като Обонго,  видите ли не било уважително :D .. а в същото време продължава да нарича Путин - Путлер и да го сравнява с Хитлер .... странно изискване , явно сорсоидите така ги учат, те изискват, но от тях не може да се изисква..

Други пък едни, продължават да си фантазират за анексиран Крим, за пълчища руски главорези, за незнам какво си още :D .. а и да, за хрисимите бандеровци които се борели за свобода.... да бе да, още малко и бандер Чегеваровци ще изкара тези фашаги тъпи докарали страната си до развала .. айде да речем този е ясен , все пак  е с комплекси от 500 години, и все за това намеква 

А трети особи, ламета дори по собствената си специалност, убдително се мъчат да ни вкарат в главите, ама недейте така, то ПРО в Авропата е срещу Ирански, и зимбабвийски ракети .... :D  :ph34r:    така де, понеже така е казал чичко Обонго, или неговите предшественици от ФАЩ... вервайте им демек, те са демоХратични и само добро правят ...

Не знам за вас, но  аз лично понякога се чувствам като в цирк, с присъствие на клоуни, кой от кой по смешен и кой от кой с по  глупави номера ( изцепки )  ....   

То ясно че геополитиката не е лесно нещо, ама такова идолизиране на фащските намерения, и оправдаване на всичките им подмолни интриги докарали света до състояние на безкрайни  конфликти невиждани отдавна , и в същото време обвиняващи все другите е пфф..  ненормално лицемерие и наглост...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Не ми отговори на въпроса.Чакам.

От костенурка вълна като вземеш, тогава ще получиш и свестен отговор на свой въпрос от тези заслепени особи :D

Путин лично анексира Крим!Крим е малък и до обяд всичко беше анексирано!това беше голям удар срешу англоционистите,или както се изразяват на запад-шамар в лицето на Обама!с тоя си ход,който никой не очакваше,Путин .....................

Радвам се че лека полека и вие започнахте да наричате нещата с ИСТИНСКИТЕ им имена :)

То и на тебе ти е много по-трудно отколкото на нас, но щеш, не щеш, ще се ...примириш при това свършено положение. Нищо не можеш да промениш, колкото и да ти се иска.Аз не съм като теб "русофил" но не ги плюя. Не съм и америкофил, но и тях не плюя, защото не зависи от мен или теб, а от такива, като Путин и Обама! Я се успокой. Нали имате вече база в България? Путин да не би да Ви е съобщил, че ще почва настъпление и към България? Щото ако ще почва, хората от "базата" първи ще хванат самолета. По това ще се ориентирате.Ние по-добре да помислим за нашата си страна, а не да ставаме поклонници ту  на Източна, ту на Западна Европа.

Преди да говорим кое е по добре за нас, дали американски или руски бази , акцентирам да тоталната дезинформационна война която водят руските служби.

И че първо да си изясним кой кой е , да си изясним мащабите, и тогава да сравняваме.

Това тази дезинформация  е повече от очевиден факт, и дори стопфейк не е нужно да гледаш за да видиш детиснките руски фейкове в стил индийски сериал за домакини... а сравнението с Обонго , ФАЩ и др беззъби сравнения е на принципа който отдавна ви го казвам - търсите сламката а не виждате гредата...

или ... "под вола теле... "

А за другото също Благо ти е отговорил , което и аз щях да кажа.

Най фрапиращото е че и вие не разграничавате нещата - кое оспорвате по точно , като давате "опровержения" с някакви изсмукани субективни исторически данни ?

- Че Украйна не трябва да съществува ли ?

А това че на този фон , има една камара нови държави , които в сравнение с Украйна трябва да се саморазпуснат на момента :)

Другото противоречие - плюейки Украйна заради икономическата и политическа криза , орпавдание ли е за сепаратизма ???

Какво общо има едното с другото ?

Никоя държава не си реже теротории само защото следващото правителство не им харесва.

Ми то ние в момента сме по зле и от Украйна, които приеха поне закон за лустрация, което ние така и нямаме. Е и ?

За фашистите бандеровци .. всичко бе на принципа... - ние отидохме да се защитаваме

ВТФ ?!?!?

"Те" /бандеровците./ щяха да ни изколят .. и подобни...

Това"ЩЕ" как може да се приеме насериозно ???

А факта че есента 2014 г. в Украйна се проведоха избори, на които "фашистите бандеровци" взеха 1.7 % ???

Коя хунта прави избори , при това ги губи толкова катастрофален резултат ?

И как така само на 2.8 % от територията на Украйна /окуприана от руски спецназ/ само там се борят с фашистите ?

Не ви ли светва една лампичка че с пропагандата нещо куца  тука ?

- Къде по света има подобенм пример когато РФ се отказва официално от своите граждани ?

и т.н. и т.н.. питал съм ви много въпроси , никой не е отговорил смислено до момента.

А защо го повтарям ?

Защото когато си оправите базиса на който съпвате, тогава може и да се води смислена дискусия.

До момента както казах, все едно споря за космос с хора които са приели за аксиома че земята е плоска... Просто няма как да стане....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.