Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 3

Featured Replies

Ами да.. забрадката няма да е твоя, защото  описания начин е незаконен престъпен агресивен акт, и последствията ще са за теб :)

В случая .. Путин провежда този престъпен хулигански акт , като за половината - Крим, вече си призна съвсем официално , и филм си направи  за това .

Това е евентуално за в бъдеще, ако на хунтата в Киев не вземе случайно да и дойде акъла дето липсва ....

Ти остави фантазиите си за "хунтата" че и бандеровската, ами вземете се разберете сами там що не я искат самите ДНР и ЛНР това виртуално недоразумение "новоросия" :)

http://www.gazeta.ru/politics/news/2015/05/20/n_7211685.shtml

• Отговори 2,1k
  • Прегледи 92,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти остави фантазиите си за "хунтата" че и бандеровската, ами вземете се разберете сами там що не я искат самите ДНР и ЛНР това виртуално недоразумение "новоросия" :)

http://www.gazeta.ru/politics/news/2015/05/20/n_7211685.shtml

Ми чети бе чукчо, не пиши само глупости изсмукани от пръстите ти в опити за манипулации, там си е казано защо засега проекта е "замразен "

"Деятельность структур «Новороссии» заморожена, поскольку она не вписывается в план мирного урегулирования, подписанный в присутствии стран «нормандской четверки», — заявил Олег Царев, председатель движения «Новороссия» "

За да дадат шанс на Минск 2, ей за това засега  са на пауза ... което не значи че проекта е отхвърлен или невъзможен, или че не искали сами   :D

П.С И само за твое сведение, точно Путин ги натиска да  спазват Минск 2 , а не хунтовската армийка, или фащските наменици биещи се срещу тях.... ако зависеше само от ДНР и ЛНР , досега да са осъществили горната карта , че и преизпълнили дори ...

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Аха.. значи ще чакаме Минск -9999 , където да впишат виртуалната ви "новоросия" един ден ?

:)

доообрееее :)

Какво пречи на даден проект да съществува по мирен начин, извън мински договорености ?

Замразен защото се налага спиране на огъня ?

Това ми звучи като ... да мине патакламата около спирането на огъня,  после пак с огън ще си вземем същото :)

А малко посериозно казано - дори за момент да приемем тези абсолютни фаназии , никой така ине ми отговори каква обосновка има това нещо за създаване на държава ??

Какви проблеми са имали хората там, защо само в малка част от окупираните райони на донецка и луганска области говорят за това ? при всяка смяна на украинското правителство ще се делят и цепят региони , според това "харесва ли им или не" поредните управници  ?   и т.н. и т.н..

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Миро, временното замразяване е заради спазването на споразуменията от Минск. ДНР и ЛНР са малка част от Новорусия.   Когато започнат да доуточняват границите на широката автономия - вероятно пак ще се скарат.    Много зависи кога ще бъдат други хора на власт в Украйна - защото нищо добро не очаквам при подобни на Турчинов, Яценюк и Порошенко.

Миро, временното замразяване е заради спазването на споразуменията от Минск. ДНР и ЛНР са малка част от Новорусия.   Когато започнат да доуточняват границите на широката автономия - вероятно пак ще се скарат.    Много зависи кога ще бъдат други хора на власт в Украйна - защото нищо добро не очаквам при подобни на Турчинов, Яценюк и Порошенко.

За ен-ти път се връщаме на въпроса - какво общо имат вътрешните проблеми, успехи , неуспехи, добро или лошо управление, социална политика, ниво на заетост и безработица, със.... военан сепаратизъм и тероризъм ???

Порошенко ще е на власт, докато народът го държи на власт.

По интересно е до кога ще бъде на власт сатрапът Путлер, и докога ще изпраща путлеристки касапи, да колят и бесят в Украйна ?

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

За ен-ти път се връщаме на въпроса - какво общо имат вътрешните проблеми, успехи , неуспехи, добро или лошо управление, социална политика, ниво на заетост и безработица, със.... военан сепаратизъм и тероризъм ???

Сепаратизъм има когато има законна власт, когато в държавата е хаос, такова животно не съществува.... Ирак например, защо кюрдите получиха изведнтж автономия без да говори никой за сепаратизъм а?? Странно, достатъчно беше ФАЩ да вкарат страната в хаос и война,и ето ти автономия.... Ами в Сирия, ами в Ливан, ами в Йемен сега..... 

А терора го започнаха превратаджиите, дори го кръстиха АТО- на името на благодетелите си хамериканци ....Американска Терористична Организация

По интересно е до кога ще бъде на власт сатрапът Путлер, и докога ще изпраща путлеристки касапи, да колят и бесят в Украйна ?

Докато не промениш мисленето си. :D

Защо защитавате путлеристка Русия ?

Да не би да ви хареса анти - българската реч на Лавров по македонския въпрос ?

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Tвоята позиция каква е? Позиция на подчовек и лакей. :D Аз съвсем спокойно мога да кажа, че нещата в източна Украйна са с любезното съдействие на Владимир Владимирович Путин.

Колега, това за Владимир Владимирович го казвам и аз, още по-спокойно и без да се пъна да търся под вола-теле, защото подготовката му тече повече от три години(назад), та... няма защо да намесвам и Майдана, и свалянето на Янукович и онези американски милиарди дето са ви все в главите и устите. И понеже наистина съм спокойна - прочети малко странична литература(не само проруска) и може и да разбереш за колко години са давани тези долари, но това отдавна сме го говорили тук).

Няма да пречи, защото ЕС няма да приеме разпадащата се Украйна в "семейството". Освен това човекът вече си създаде буфер с ЕС и повярвай, в Новорусия никой няма да успее да направи "майдан". 

Хм... затова ли вчера подписаха(ЕС и Украйна) споразумение за 1.8 милиарда евро?

Нещо на мен не ми се връзват твоите твърдения и фактите, но тука цялата клика така си ги говорите...

Първо правосеките- бандеровци  подходиха с тероризъм - после само Миро се чуди защо и как е възникнал руски сепаратизъм... Сега вече е късно и доста неща са  предопределени и  ясни - след известно време Украйна ще е в други граници и там ще са около 30 000 000. Ясновидци пишат - нещата щели да се нормализират едва след 4-5 години.    Без Новорусия.

Да не би да ви хареса анти - българската реч на Лавров по македонския въпрос ?

Как, колега? Ама той изобщо не бил го казал... :D  за нашите мили колеги няма факти, има това, което им напишат(или им кажат)...

Боже, пази България от такива българи!

Колега, това за Владимир Владимирович го казвам и аз, още по-спокойно и без да се пъна да търся под вола-теле, защото подготовката му тече повече от три години(назад), та... няма защо да намесвам и Майдана, и свалянето на Янукович и онези американски милиарди дето са ви все в главите и устите. И понеже наистина съм спокойна - прочети малко странична литература(не само проруска) и може и да разбереш за колко години са давани тези долари, но това отдавна сме го говорили тук).

Хм... затова ли вчера подписаха(ЕС и Украйна) споразумение за 1.8 милиарда евро?

Нещо на мен не ми се връзват твоите твърдения и фактите, но тука цялата клика така си ги говорите...

Леле Нел, за цели 1,8 милиарда ли? Много за отвързали кесията.  :D

Как, колега? Ама той изобщо не бил го казал... :D  за нашите мили колеги няма факти, има това, което им напишат(или им кажат)...

Боже, пази България от такива българи!

Нел, на нас /щом ни делиш на нас и вас/, никой не ни пише нищо.  ;)  Ние мислим и четем. Виж, за един друг пишеш тук, това не важи. Онзи платения, нали го знаеш? За него няма факти, така е Има само лъжи, спуснати му от НПО-то, от което получава стотинките.

Леле Нел, за цели 1,8 милиарда ли? Много за отвързали кесията.  :D

Нел, на нас /щом ни делиш на нас и вас/, никой не ни пише нищо.  ;)  Ние мислим и четем. Виж, за един друг пишеш тук, това не важи. Онзи платения, нали го знаеш? За него няма факти, така е Има само лъжи, спуснати му от НПО-то, от което получава стотинките.

Изобщо не съм съгласна с теб, Духче, за платения, колкото и да се опитвате да повтаряте тази лъжа.

Виждам, че Миро ползва добри източници на информация, разсъждава по подобен на моя начин.

Толкова ли е трудно да приемете, че ние виждаме нещата и от друга посока?(да, за съжаление сме "ние" и "вие"-напълно нормално е, не мислиш ли, това не означава, че сме врагове)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Изобщо не съм съгласна с теб, Духче, за платения, колкото и да се опитвате да повтаряте тази лъжа.

Виждам, че Миро ползва добри източници на информация, разсъждава по подобен на моя начин.

Толкова ли е трудно да приемете, че ние виждаме нещата и от друга посока?

Толкова ли?

Добри източници на информация? Стопфейк?  :D    :ph34r:  На мен, не ми е трудно да приема друга гледна точка, и нямам проблеми с това. Проблем имам, с лъжците Нел. А тук, един лъже като за световно. И платено. 

Кои "вие" виждате нещата в друга посока?  :D  Има един, дето казват, че е на заплата някъде и един друг, дето му приглася, а всяка негова втора дума е "Путлер". Абсолютни тролове.

Не чета проруска литература.  За мен нещата са пределно ясни. Украйна се разби заради болните амбиции на САЩ, срещнали мощен Руски отпор. 

Сепаратизъм има когато има законна власт, когато в държавата е хаос, такова животно не съществува.... Ирак например, защо кюрдите получиха изведнтж автономия без да говори никой за сепаратизъм а?? Странно, достатъчно беше ФАЩ да вкарат страната в хаос и война,и ето ти автономия.... Ами в Сирия, ами в Ливан, ами в Йемен сега..... 

А терора го започнаха превратаджиите, дори го кръстиха АТО- на името на благодетелите си хамериканци ....Американска Терористична Организация

Пример за това как на черното се ика бяло :)

Ехооо за ен-ти път ви призовавам сами да си припомните хронологията.

АТО е СЛЕДСТВИЕ на сепаратизма и терора ,подпомаган от "вежливите зелени човечета" за които никой не отрича че са руски спецназ, дори Путин си го призна в прв текст за Крим, а оня популярен спеаратист Игор Стрелков-Гиркин , настоящ или бовш служител на ГРУ, дори се похвали че е участвал и в Крим и в Донбас...

Първо правосеките- бандеровци  подходиха с тероризъм - после само Миро се чуди защо и как е възникнал руски сепаратизъм... Сега вече е късно и доста неща са  предопределени и  ясни - след известно време Украйна ще е в други граници и там ще са около 30 000 000. Ясновидци пишат - нещата щели да се нормализират едва след 4-5 години.    Без Новорусия.

Изречението ти започва с познатата путинска дезинформация... нататък е безсмислено да се чете... :)

Пример за това как на черното се ика бяло :)

Ехооо за ен-ти път ви призовавам сами да си припомните хронологията.

АТО е СЛЕДСТВИЕ на сепаратизма и терора ,подпомаган от "вежливите зелени човечета" за които никой не отрича че са руски спецназ, дори Путин си го призна в прв текст за Крим, а оня популярен спеаратист Игор Стрелков-Гиркин , настоящ или бовш служител на ГРУ, дори се похвали че е участвал и в Крим и в Донбас...

За хиляден път, ти казвам че не е така. Много преди да започне АТО, хората протестираха мирно. И искаха, да бъдат чути. Но бандеровците, изпратиха Десен сектор и бандеровските батальони, да 'въведат ред'. След като полицейските служители, преминаха на страната на хората. Тъй че, спри с лъжите.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Толкова ли е трудно да приемете, че ние виждаме нещата и от друга посока?(да, за съжаление сме "ние" и "вие"-напълно нормално е, не мислиш ли, това не означава, че сме врагове)

Те се ядосват повече защото няма какво да отговорят на очевидните факти ихронология.

Колкото и да питам едни и същи простички въпроси - отговор няма на тях.

А http://www.stopfake.org , между другото , не е точно източник на информация - той е разобличаващ дезинформацията, обикновенно путинска.

Разликата между хората е че .. някои тук чакат как ще отразят руските дезинформационни медии дадено събитие, и тогава да си направят "изводи" :)

Аз се понаучих друго обратното на горното - от многото "тълкования" да вадя фактите...

За хиляден път, ти казвам че не е така. Много преди да започне АТО, хората протестираха мирно. И искаха, да бъдат чути. Но бандеровците, изпратиха Десен сектор и бандеровските батальони, да 'въведат ред'. След като полицейските служители, преминаха на страната на хората. Тъй че, спри с лъжите.

Да, имаше протести, имаше демоснтрации, които не само според мен бяха донре подготвени от руските служби.

Нима има наивни които си мислят че руската диверсия е само военна ??

КАкто и да е... имаше демонстрации, имаше протести, обикновенно със червени знамена, сталинистки портрети и т.н.. руската пропаганда добре използва тези настроения.. но АТО започна СЛЕД като свалиха украинската местна власт в определени райони, знаем кои.

Превзеха кметства, областни администрации "горсъвети" както им викат, превзеха милиция и обявиха някаква измислена НЕЗАВИСИМОСТ .

Това вече само да ви припомня отново не са мирни протести срещу властта. - това вече е чист сепаратизъм .

Няма държава, която да не реагира по този начин .

Украинците не бяха подготвени за този сценарий , пак казвам руските служби си вършат добре работата /справка - Крим и тоталната военна изненада/  , и АТО отначало беше доста непланирана и хаотична.

В други държави такова нещо нямаше да го има , и колкото и недемократично да звучи, всичко това щеше да приключи за броени дни с тотално смазване на тези сепаратисти.

Нещо да бъркам до момента ?

Да, имаше протести, имаше демоснтрации, които не само според мен бяха донре подготвени от руските служби.

Нима има наивни които си мислят че руската диверсия е само военна ??

КАкто и да е... имаше демонстрации, имаше протести, обикновенно със червени знамена, сталинистки портрети и т.н.. руската пропаганда добре използва тези настроения.. но АТО започна СЛЕД като свалиха украинската местна власт в определени райони, знаем кои.

Превзеха кметства, областни администрации "горсъвети" както им викат, превзеха милиция и обявиха някаква измислена НЕЗАВИСИМОСТ .

Това вече само да ви припомня отново не са мирни протести срещу властта. - това вече е чист сепаратизъм .

Няма държава, която да не реагира по този начин .

Украинците не бяха подготвени за този сценарий , пак казвам руските служби си вършат добре работата /справка - Крим и тоталната военна изненада/  , и АТО отначало беше доста непланирана и хаотична.

В други държави такова нещо нямаше да го има , и колкото и недемократично да звучи, всичко това щеше да приключи за броени дни с тотално смазване на тези сепаратисти.

Нещо да бъркам до момента ?

Айде пак лъжи. А какво правеха, бандеровците в Киев? Носеха цветя ли?  ;)  Значи, за теб това което стана на Мейдана е свободен избор на хората, а протестите на жителите от източна Украйна, са руска намеса?  :ph34r:  В източна Украйна, хората не убиваха, не палеха други хора. Протестираха, така както протестират навсякъде. Схващащ ли разликата? Само че, твоите бандеровци, отидоха да ги убиват. И направиха АТО, което си е геноцид. Още опровержения на лъжите си, искаш ли? 

Аз нито една лъжа не съм казал до момента. ОСтаналото си е на вашата съвест. :)

Сами се замислете, как само на 2.8 % от окупираната територия на Украйна се борят с бандеровска фашистка хунта.. и не се борят в Киев, а само там - в малка част от донецка и луганска области, ккъдето са подпомагани и ръководени  от руските служби и военни :)

КАк само "там" са  просветелени от великата "истина" че  Украйна се управлява от бандеровска фашистка хунта ?

Останалите руснаци в другите области що не се "борят" ??

Защо самите украинци не се борят срещу фашизма ??

- Ами просто защото няма такъв :) има само тотална мащабна руска дезинформационна война.

Да, има вече и други протести - т.нар. "финансов майдан" , и т.н.

Чудесно - похвално . Коя хунта , че и фашистка би позволила такива неща ? - никоя.

Това са признаци на демократичен нормален път, където хората свободно говорят и поставят проблемите и за корупция, и за икономика и т.н. и т.н..

Украйна ще си решава проблемите още много дълго време, ще се сменят и правителства сигурно ...

Но това повтарям , няма абсолютно нищо общо с оправдание на СЕПАРАТИЗЪМ и терор.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Какво значи "измислена независимост"? 

Означава, че ДНР и ЛНР са нелигитмни, колега. Че и референдумите там пак под дулото на автоматите са минали. Означава, че за по-малко от една година някои членове от "правителствата" бяха арестувани(и то от руснаците).

Когато искам нещо да разбера, чета "Новая газета"(руски, опозиционен вестник е). Досега десетки пъти установих, че информацията в официалната и в опозиционна им преса(руските) изключително се различават и няма нито един път прочетеното в "Новая" да не се е оказало вярно, а официозите да са метнали поредната лъжа.

Сами се замислете, как само на 2.8 % от окупираната територия на Украйна се борят с бандеровска фашистка хунта.. и не се борят в Киев, а само там - в малка част от донецка и луганска области, ккъдето са подпомагани и ръководени  от руските служби и военни :)

Да, така е, Миро, не си излъгал за нищо.

И за мен е напълно неразбираемо как може да се защитава с такъв патос една наистина "терористична" акция... Опитвам се обаче, може и да ги разбера някога...

Вие сте с неадекватна и с незадълбочена преценка! Наивни и повърхностни сте.  Миро преповтаря като папагал украинската пропаганда и друго ...дори не му се чете...Как да отговаряш непрекъснато на украинските обосновки - та те се са лишени от перспектива.     Точно те създадоха кризата и затова сега задължително са им все виновни Русия и Путин. Защото не желаят да признаят вина в себе си!    Жал ми е за потърпевшите славяни.   При всички развития за Украйна и Русия е задължително добросъседското  сътрудничество.    Без същото Украйна няма да съществува като държава. Тя е като Македония - изкуствено са създадени от СССР и Коминтерна.   Миро например е парадоксален - наясно е с много истини и пак се изявява непредсказуемо!   Всичко обаче е до време...

КАк само "там" са  просветелени от великата "истина" че  Украйна се управлява от бандеровска фашистка хунта ?

Останалите руснаци в другите области що не се "борят" ??

Защо самите украинци не се борят срещу фашизма ??

- Ами просто защото няма такъв :) има само тотална мащабна руска дезинформационна война.

Да, има вече и други протести - т.нар. "финансов майдан" , и т.н.

Чудесно - похвално . Коя хунта , че и фашистка би позволила такива неща ? - никоя.

Това са признаци на демократичен нормален път, където хората свободно говорят и поставят проблемите и за корупция, и за икономика и т.н. и т.н..

Украйна ще си решава проблемите още много дълго време, ще се сменят и правителства сигурно ...

Но това повтарям , няма абсолютно нищо общо с оправдание на СЕПАРАТИЗЪМ и терор.

Сериозно, нито една?  ;)  Викаш, само на 2,8%  от територията на Украйна? И викаш, нито една лъжа, не си написал?  :ph34r:  Чудно, Одеса, Мариопул, и всички останали градове в източна Украйна, протестираха срещу бандеровците. Но за жалост, все още са под властта на престъпниците от Десен сектор. Ако ръководството на ДНР и ЛНР, не бяха допуснали грешки в началото, а се бяха обединили по-рано, сега цяла Новорусия щеше да е факт. Но и за това има време, ако бандеровците започнат войната пак, ще стане реалност. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.