Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна - част 4

Featured Replies

Трябва да отворим нов раздел с име: "Заливът до полуострова  на удавените американски мечти"

Отваряй, ако очакваш да имаме нещо против името, сгрешил си :)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 94,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

:D ... Мдаам... викам да игнорираме трололипитата прохунтовско укропски, и да си пием бирата студена  ... а наздраве на всички пиещи, без съответните проукропи и русокоски , с тях не пия  :ph34r:  :clown:      :D  .... ( май ставам и аз шовинист  ) 

П.С    http://cassad.net/tv/videos/8764/

Не мога се меря с вашата армия...

Както каза "Тони" ли беше.., малцинство съм :) и май той призова по назад давайте да тролим или нещо такова ?

http://www.nytimes.com/2015/06/07/magazine/the-agency-russian.html?_r=0

Нормално мнение от толкова много спам и обиди е трудно да пробие...

Давайте да тролим?  :D Ах ти, човек, който не казва истината!  :clown:

"Свет мой, зеркальце скажи:

Я ль на свете всех сильнее,

всех богаче и смелее ?

Нет, - ответило стекло.

Тьi по прежнему хуйло !!!"

Волдемар Путлер - Изповед

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

всех богаче и смелее ?

Нет, - ответило стекло.

Волдемар Путлер

Дай да прочета цялото стихотворение,че ми стана много интересно.

Като дойдат братята на власт,не знам как ще те кръстим тебе,реджеб няма да е подходящо,измисли си друго име.

Порошенко - при военното нападение на терористите на Марьинка, един от пленените диверсанти е гражданин на РФ

разбира се, от ДНР не отричат, с уговорката че , да, има "доброволци" от РФ :)

http://tvrain.ru/news/poroshenko_zajavil_o_zaderzhanii_v_marinke_rossija-388659/

В мрежите вече се "хвърля боб" от украинците  къде ще е следващото нападение на орките

1) На Марьинку 2) На Новотроицкое 3) На Гранитное Направлением на Мариуполь.

всех богаче и смелее ?

Нет, - ответило стекло.

Волдемар Путлер - Изповед

Поредната ти простотия.

Украинците много добре знаят,че не могат да победят Русия в каквато и да е война.Има нещо друго в цялата ситуация,надявам се някой соросоид да го обясни с прости думи,как украйна аджеба ще победи Русия,на какво се надява,нещо обещано ли има отнякъде?   Абе има такива въпроси на които няма отговори,ама нали трябва да пишем,да ОБЩУВАМЕ,то е ясно,че цялата тая украинска криза е насочена срещу Русия от някои амбициозни държави,ама те гледат друг да извоюва победа за тях.Каквото и да си говорим или пишем тук,няма да променим нищо,жалко за жертвите в конфликта,жалко за вярващите на уж демокрацията.Русия просто не е съгласна с налагането на нов световен ред,поела е друг път,различен от американските и европейски "ценности" и на някой това не му харесва.Надявам се на Порошенко да му дойде акъла,да няма повече жертви,ама надали.Парите са по важни от човешките съдби.

Украинците много добре знаят,че не могат да победят Русия в каквато и да е война.Има нещо друго в цялата ситуация,надявам се някой соросоид да го обясни с прости думи,как украйна аджеба ще победи Русия,на какво се надява,нещо обещано ли има отнякъде?   Абе има такива въпроси на които няма отговори,ама нали трябва да пишем,да ОБЩУВАМЕ,то е ясно,че цялата тая украинска криза е насочена срещу Русия от някои амбициозни държави,ама те гледат друг да извоюва победа за тях.Каквото и да си говорим или пишем тук,няма да променим нищо,жалко за жертвите в конфликта,жалко за вярващите на уж демокрацията.Русия просто не е съгласна с налагането на нов световен ред,поела е друг път,различен от американските и европейски "ценности" и на някой това не му харесва.Надявам се на Порошенко да му дойде акъла,да няма повече жертви,ама надали.Парите са по важни от човешките съдби.

До какво води прекомерната употреба на путинска дезинформация.

Само да ти напомня дискретничко , че Украйна никога не е имала намерение да напада никого. Тя , както би направила всяка държава, си защитава териториалната цялостност, която и отнемат абсолютно нелогично , агресивно и незаконно, прескачайки всякакви нормални човешки методи и международни дипломатически начини, и използване на изцяло и единствено военни методи и операции на спец служби и диверсионни руски групи.

до какво? :eek:

------------

онлайн камера от майдана,утре да не изпуснете гейпарада!

http://www.kievcam.info/live.php?cam=majdan-nezalezhnosti-1 :)

Редактирано от glen (преглед на промените)

Само да ти напомня дискретничко , че Украйна никога не е имала намерение да напада никого. Тя , както би направила всяка държава, си защитава териториалната цялостност, която и отнемат абсолютно нелогично , агресивно и незаконно, прескачайки всякакви нормални човешки методи и международни дипломатически начини, и използване на изцяло и единствено военни методи и операции на спец служби и диверсионни руски групи.

Сам не си вярваш на написаното,иначе много бързо реагира с отговор,изобщо не ми трябва никаква информация,за да знам че Русия е непобедима.Много са желали да видят Русия на колене,ама ....да не ти припомням историята.Украйна да му мисли за в бъдеще.Колкото по-скоро свалят Поршенко,толкова по-добре за тях(украинците).Като се поизчистят бандеровците,може да настъпят добри времена за Украйна,защото братска Русия ще им върне живота...

Доклад на ОССЕ

http://joinfo.ua/incidents/1096359_Missiya-OBSE-zhilih-kvartalov-Donetska-Gradi.html

От жилищни квартали , терористите обстрелват със всякакъв вид тежка артилерия украинските позиции и жилищни райони.

оригнала:

http://www.osce.org/ukraine-smm/162386

Сам не си вярваш на написаното,иначе много бързо реагира с отговор,изобщо не ми трябва никаква информация,за да знам че Русия е непобедима.Много са желали да видят Русия на колене,ама ....да не ти припомням историята.Украйна да му мисли за в бъдеще.Колкото по-скоро свалят Поршенко,толкова по-добре за тях(украинците).Като се поизчистят бандеровците,може да настъпят добри времена за Украйна,защото братска Русия ще им върне живота...

Не ви разбирам наистина.

Що се вкарвате във филми , които дори сами не си вЕрвате ?

Кой искал да види РФ на колене ??? Украйна си иска независимостта и територията, както ако беше България, аз поне щях да искам същото.

И никакви новорусии новоосмании и кърджалийски републики за мен няма да имат значение.

Нека е непобедима твоята РФ . никой не спори затова. Вервай си колкото искаш, аз уважавам твоите мечти .Но това оправдава ли руския терор и дестабилизация на Украйна ? - не.

"братска " русия освен да извива ръце друго не прави. Обикновенно с повечето си съседи така практикува.

Затова и е може би единствената държава в света с най много съседи които или я мразят или се страхуват от нея.

пп

Абе гледам някои тука вече укропите и аслани ги изкараха направо, и то на база фейкометната укро пропаганда... а не се запитват аджеба защо хунтата беше заревала руснаците да се намесели и спрели настъплението на ДНР-ци, и то в първите часове след месорубката която им се случи ;)

Ето малко анализи и материали събрани по различни канали ,от colonel cassad 

http://colonelcassad.livejournal.com/2220240.html

http://colonelcassad.livejournal.com/2219777.html

Както винаги, укропитеците велики, само за 5 жертви съобщават официално, както винаги, при тях минимум трябва да се умножава по 10, а в случая сигурно и по 40 :D и то минимално ..... 

Има си и видео с Захарченко, и с пленен укро солджер ...  Със сигурност укропите са изяли боя доста повече , не напразно Варяг казва че е било месорубка каквато не е виждал, в смисъл укропите са станали на салата, а не както на нашите реджепов и мирча от село Рупча им се иска да е било от страна на ДНР-ци  .. 

Добре че се е запазило и едно по ранно сурово видео на този пленен украински "боец"

Оказва се са го хванали когато е ходил за пиячка, и въобще не е участвал в никакви боеве.

https://www.facebook.com/anton.a.shvets/posts/982496228429587

Сравни сам "пресконференцията" където говори наредените му фантасмагории ,и самото видео

:)

Ето ви пример за красноречива путинска дезинформация и "партенки"

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Порошенко - при военното нападение на терористите на Марьинка, един от пленените диверсанти е гражданин на РФ

разбира се, от ДНР не отричат, с уговорката че , да, има "доброволци" от РФ :)

http://tvrain.ru/news/poroshenko_zajavil_o_zaderzhanii_v_marinke_rossija-388659/

В мрежите вече се "хвърля боб" от украинците  къде ще е следващото нападение на орките

Залагам за Мариупол. Ако ме питаш за резултата, рашките пак ще се юрнат като аслани и ще се върнат като ... Също както стана и при Марьинка.

Доклад на ОССЕ

http://joinfo.ua/incidents/1096359_Missiya-OBSE-zhilih-kvartalov-Donetska-Gradi.html

От жилищни квартали , терористите обстрелват със всякакъв вид тежка артилерия украинските позиции и жилищни райони.

оригнала:

http://www.osce.org/ukraine-smm/162386

Не ви разбирам наистина.

Що се вкарвате във филми , които дори сами не си вЕрвате ?

Кой искал да види РФ на колене ??? Украйна си иска независимостта и територията, както ако беше България, аз поне щях да искам същото.

И никакви новорусии новоосмании и кърджалийски републики за мен няма да имат значение.

Нека е непобедима твоята РФ . никой не спори затова. Вервай си колкото искаш, аз уважавам твоите мечти .Но това оправдава ли руския терор и дестабилизация на Украйна ? - не.

"братска " русия освен да извива ръце друго не прави. Обикновенно с повечето си съседи така практикува.

Затова и е може би единствената държава в света с най много съседи които или я мразят или се страхуват от нея.

пп

Добре че се е запазило и едно по ранно сурово видео на този пленен украински "боец"

Оказва се са го хванали когато е ходил за пиячка, и въобще не е участвал в никакви боеве.

https://www.facebook.com/anton.a.shvets/posts/982496228429587

Сравни сам "пресконференцията" където говори наредените му фантасмагории ,и самото видео

:)

Ето ви пример за красноречива путинска дезинформация и "партенки"

Хахаха, и кое му е фейкомета бе драги мирча ... аз виждам как пленения се опитва да се оправдава, видите ли, ама той по време на боя бил отишъл до магазина за водка :D   а после на връщане го били пленили на края на боя вече , хахахах... Дори човека който говори с него му вика, айде бе, ти тези партенки на кого разправяш... ще се води бой, а той най спокойно ще ходиш до магазин за водка :D

Ако беше слушал какви ги говори, а не само копи пействаш укропропагандата на някой си от фейса, можеше и да видиш за какво става дума .... Алкохолик бил пленен хахахахахахахахахахах ....ама те дори ако ги нападнат имали инструкции само да докладват а да не встъпват в бой :D .....  Мдам, е така е, в първия момент всички се мъчат да се оправдават, ама аз не стрелях, аз не знам, аз съм просто насила мобилизиран ..... аз бях тиловак и тем подобни ....нищо не съм направил .... 

Така и нищо не разбра.

Казах ти - сравни това видео със последващата "пресконференция" какво са го "научили"  доброзорлем да "разказва" :)

Залагам за Мариупол. Ако ме питаш за резултата, рашките пак ще се юрнат като аслани и ще се върнат като ... Също както стана и при Марьинка.

Така е.. те и украинците се чудят в коментари , с какъв акъл са се юрнали да превземат Марьинка, и то на местност широко открита, и " в лоб" - директна атака срещу добре укрепени техни позиции.

Най вероятно заради елемента "изненада" , но .. както знаем ... нищо не се получи...  загубите са огромни , и далеч над обявените, то това  е ясно , но аз не злорадствам.. жал ми е за тези млади момчета, които ще се върнат при семействата си в цинкови кутии...

После не се чудете че самите терористи наричат тази своя атака "мясорубка"....

Ето пак по подробно за пленения украинец Рома , и как путинската пропаганда и официални канали развъртяха по сценарий от украсено по украсено "показанията" на този пленен войник :)

Както казват накрая - за съжаление, повечето руснаци ще видят само снесената и нагласена дезинформация от лайфнюз и др руски пропагандни медии...

Оцените вонючую "красоту" работы ЛайнЮз.
Служил в Марьинке Рома Мащенко с Полтавщины. Числился в разведвзводе, на самом деле охранял штаб. Во время дыровского артобстрела, когда по словам сепара "они засыпали всю Марьинку", Рома, не зная, что начнется наступление орков, пошел в магазин за водкой.
Когда шел уже пьяный с автоматом назад, увидел двоих. "Це оказались не наши военни", которые бухого Рому положили мордой в землю, накидали за шиворот и "забрали в плен".

В "плену" Рома, опасаясь люлей, на камеру честно рассказал, что у ВСУ в Марьинке автоматы, минометы, БРМ, БТР, танки заезжали, народу человек 300. На вопрос о действиях ВСУ при штурме, Рома как на духу ответил, что "наблюдать и не вступать в провокацию", если пошли штурмом, действовать только по приказу комбата, в случае штурма докладывать по рации и действовать по обстановке. В бою не участвовал, о потерях ВСУ ничего не знает. Такая, короче, неинтересная искушенному зрителю фигня приключилась с Ромой.
https://www.youtube.com/watch?v=zLDPcuG97Lc
Но вот Рома попадает в умелые лапки профессионалов. Сразу же с колес выставлены камеры, написан сценарий, талантливые режиссеры провели репетиции, и пьяная деревенская драма Ромы превращается в эпическое наступление украинской армии в составе бригады, 5 батальонов и войск наемников "нерусской национальности", которое было отбито героями ДыНыРы с огромными человеческими потерями ВСУ. Особенно Рома отмечает чудовищную информационную блокаду, от которой он страдал в Украине, искренне раскаивается в обстрелах мирного населения.
https://www.youtube.com/watch?v=FO_3H9UgllY
Я понимаю, 99% российских зрителей увидит только репортаж своего ТВ и к вящему удовлетворению получит подтверждение уже созданной в сознании картинки. Но хотят ли они узнать правду, разобраться в том, что же действительно происходит в Украине? Думаю нет. Они привыкли есть гавно от ЛайнЮз, им нравится это гавно, они хотят этого гавна и они гордятся этим гавном. Вряд ли какой-то пьяница Рома своей поучительной историей сможет из говноедов сделать нормальных людей. А что остается нам? Надеяться на Бога. Он нам всё еще помогает. Вот и сейчас вместо командиров жестоко наказал за пьянство на передовой нерадивого солдата.

През последните няколко години могъществото на САЩ намаля на фона на все по-големите военни авантюри на Вашингтон в Близкия Изток, Балканския полуостров и Афганистан, пише испанското издание La Vanguardia. Към тези конфликти може да се добави и кризата в Украйна, която беше създадена с помощта на НАТО, както и нарастващото напрежение в Южнокитайско море, заради новите военни бази на САЩ в Сингапур, Филипините, Австралия и Виетнам.

Резултат от тези дейности е рязкото увеличаване на възможността от нова тотална война – с нови и стари развиващи се страни и най-вече с Русия и Китай. С други думи, двуполюсния свят рухна след края на студената война, а последвалият опит за създаване на единствен полюс на силата се провали. Призивите към плурализъм и консенсус в международните отношения се възприемат като нещо неразбираемо и опасно, което трябва да се унищожи със силови методи, пише още La Vanguardia. 

Ето няколко прости отговора.

Редактирано от Тøни (преглед на промените)

Ето няколко прости отговора.

:) просто банално.

http://www.faktor.bg/novini/svjat/47155-nyu-york-tayms-putin-e-obseben-ot-paranoyata-za-amerikanskoto-vliyanie.html

Путин е обсебен от параноята за американското влияние. Той вижда навсякъде дългата ръка на САЩ, която действа срещу Русия и страните от бившата й империя. Така че действията на американското министерство на правосъдието срещу ФИФА напълно пасват на руската геостратегическа теория. 

Освен това, разбира се, Путин се тревожи за руското домакинство на световното първенство по футбол в Русия през 2018 г., и то с основание. Да се каже, че това събитие ще носи отгласи от Берлинската олимпиада през 1936 г., би било преувеличено, но не съвсем.

Не е изненада, че много руски генерали и висши длъжностни лица дрънкат с ядрени оръжия, заплашвайки дори да затрият военноморския флот на бедна малка Дания. Те и не скриват, че са готови да защищават анексията на Крим (където Русия също така нагло разпространи юрисдикцията си) с всички оръжия в техния арсенал. Езикът на силата е онзи, който Путин разбира най-добре. Той знае колко неудобно се чувства Европа с тази лексика.

Всъщност няма други изненади. Путин се обърна срещу Запада, виждайки в опозицията си срещу него същността на своето управление, вместо в интеграцията като път към напредъка на Русия. Той избра да се посвети на подкупването на хора, като ги компрометира или заплашва.

Може би нещата започнаха от уличните протести в Москва в края на 2011 г. А може би от западното коварство в Либия в началото на същата година. Може би е усетил някакъв момент на американска слабост. Може би наистина чашата преля от изгонването чрез масово въстание на яко корумпирания Янукович в Украйна. А може би наяве излезе вътрешната същност на офицера от КГБ, копнежът по загубената империя. 

В края на краищата причините остават на втори план зад реалността. А тя е, че Путин избра да разпали руския национализъм, насаждайки мита, че Западът обкръжава най-голямата страна в света. След няколко дни лидерите на страните от Г-7 ще се съберат без него. Руският президент вече нехае за правилата на този клуб. Контролираният антагонизъм го устройва повече.

Изминаха 15 месеца от анексията на Крим. Някои неща станаха ясни. Като цяло, те са обезпокоителни. На първо място колко слаба наистина бе американската реакция към заграбването от Москва на част от украинската територия и към разпалването от Русия на малка война в Източна Украйна, в която загинаха вече над 6000 души. САЩ дори не са страна по Минските споразумения - дълбоко порочна договорка да се "развърже" конфликтът, която прилича повече на средство той да бъде замразен.

Да, имаше изблици на възмущение от страна на Вашингтон. Да, държавният секретар Джон Кери отиде в Сочи миналия месец за разговори с Путин. Но фактът е, че в крайна сметка руската агресия бе посрещната с такава степен на американско неучастие, каквато би била немислима дори преди десетилетие. Последвалите след Минск преговори създават прецедент да се събират на една маса украински и руски представители наред с двама от отцепническите райони в Източна Украйна. Един срещу трима не е обещаваща формула за напредък.

..........

и т.н..

Тази статия все едно аз съм я писал...

Просто реалност. 

Колапсът на Украйна след преврата от февруари 2014 година стана нарицателeн пример за ограбване.

Случайните жертви в тази вакханалия станаха хората на наемния труд. Много работници просто не получават заплатите си, а това, което въобще се плаща, най-често е престъпно малко. Собствениците прибират колкото може повече пари по банковите си сметки и ги крият като катерички – най-добре в чужбина, или поне в чужда валута.

Забавянията на заплатите стават все по-големи, защото клептократите и бизнесмените бягат от потъващия кораб, тъй като Украйна наближава уверено към дефолта по своя дълг от над 10 млрд. евро към Лондонския клуб. Новината от Радата от края на май, че тя е пренасочила едни 8 млрд. евро от плащанията по дълга по посока на разходи за военни операции срещу източния регион, който притежава експортен потенциал, беше последната капка, която преля чашата на търпението на чуждестранните кредитори, а дори и на МВФ. Именно заемите помагаха да се поддържа достатъчно дълго време курса на украинската гривня, за да могат банкерите, бизнесмените и всеки, който може, да си приберат всички пари, които успеят, както и да ги превърнат в евро или в долари, преди да се случи неизбежният срив през юни или юли.

В подобна предбанкрутна ситуация изпразването на „хамбара” означава, че просто не се плаща нито на работниците, нито пък се плащат задълженията към някой друг. Обемът на забавените заплати достигна 2 млрд. гривни, като това касае над половин милион работници. Това принуди Федерацията на профсъюзите на Украйна да организира демонстрация срещу Министерския съвет в сряда, 27 май. Подобни демонстрации са насрочени и за следващите две среди – 3 юни и 10 юни. Според вицепрезидента на Федерацията Серхий Кондратюк, „минималната работна заплата, която се плаща в момента в  размер на 1218 гривни, е само 60 % от нивото, заложено в украинските закони, като това се потвърждава и от изчисленията на Министерството на социалната политика… Минималната работна заплата в момента трябва да надхвърля 3500 гривни месечно, но правителството отказва да влезе в диалог със социалните партньори, за да промени този стандарт.”

Сценарият, който е под заплаха

Изпразването на банковите сметки на украинските бизнесмени ще ги остави като едни празни черупки. С разпада на икономиката на Украйна, единствените купувачи със сериозни пари са европейци и американци. И така, разпродажбите на чужденци са единственият начин за мениджърите и собствениците да получат някакви удовлетворителни приходи – и то в чужда валута, в безопасни офшорни сметки, извън обсега на някакви бъдещи национални санкции. Приватизацията и бягството на капитал вървят ръка за ръка.

Явно ще трябва да се спасяват поединично и измамените работници. Новите купувачи ще реорганизират закупените активи, ще обявят старите фирми във фалит и по този начин ще анулират старите забавени заплати, както и всички други стари задължения. Преструктурираните компании ще твърдят, че банкрутът е заличил абсолютно всичко, което бившите частни фирми (а и държавните предприятия) са дължали на работниците. Това много прилича на подхода, който корпоративните рейдъри прилагат в САЩ – да отписват задълженията си към пенсионните фондове, както и всякакви други дългове. Те ще твърдят, че по този начин са „спасили” украинската икономика и „са я направили конкурентноспособна”.

Операция „Хищник”

Превратът на Пиночет в Чили беше като генерална репетиция за всичко, което сега се случва в Украйна. В Чили подкрепяната от САЩ военна хунта елиминира всички работнически лидери, журналисти, потенциални политически лидери, както и университетски професори (тя закри всички икономически факултети в Чили, освен Католическия университет, в който се проповядваха „свободните пазари”, изобретени от Чикагската школа). Все пак, няма как да бъде наложен един „свободен пазар” от чикагски тип, бе това да се направи по тоталитарен начин.

Американските стратези обичат да кръщават подобни заговори с имената на хищни птици: като например операция „Феникс” във Виетнам и операция „Кондор” в Латинска Америка, които набелязваха за елиминиране всякакви „левичари” – интелектуалци и други. Подобна операция върви и срещу руско-говорящото население на Украйна. Аз не знам каква е кодовата дума за тази операция, затова нека да я наречем Операция „Хищник”.

Проблемът за работнически лидери е не само как да осигурят получаването на неплатените заплати, но и как да осигурят бъдещия живот на работниците със заплата, която да е достатъчна. Ако работниците не протестират, на тях просто никога няма да им бъде платено. Именно поради това, те организират един все по-нарастващ нео-Майдан, и то състоящ се най-вече от хора на наемния труд – сега вече снайперистите на Десния Сектор няма как да обвиняват демонстрантите, че са проруски настроени. Профсъюзите потърсиха подкрепа, както от Международната организация на труда към ООН, така и от брюкселската Международна конфедерация на профсъюзите.

Най-ефективната тактика за справяне с корупцията, която допуска неплащането на заплати и пенсии е да се преразгледа чуждестранната помощ за настоящия режим, и то най-вече от страна на МВФ и Европейския съюз. Тези две организации биха могли, използвайки като повод проблемите на работниците, да поискат реформите в Украйна да включват и уговорки, така че всяка разпродажба на украинска земя, суровини, публични инфраструктура и други публични активи на чуждестранни купувачи, да може да бъде отменяна от бъдещите по-малко корумпирани правителства.

Аргумент за нарушаването на правата на хората на наемния труд е и фактът, че МВФ наруши дори и собствения си устав, давайки заеми за военни цели. Още щом получи последния заем, Порошенко обяви, че започва война срещу Изтока. А това прави този заем на МВФ да прилича твърде много на онова, което в юридическата теория се нарича „Омразен заем”: това са заеми, които се дават на една хунта за завземане на властта с цел ограбване на държавната хазна, както и за плячкосване на всякакви други публични активи, като на бъдещите правителства се оставя да плащат всичко, което е било откраднато.

Борбата на работниците за достойни заплати не е само за покриване на щети от минали събития, но и за налагане на един план за защита срещу третирането на икономиката на Украйна по онзи неолиберален начин, който се прилага например в Гърция или Латвия. Американските стратези обмислят дали да опростят онези 3 млрд. долара, които Украйна дължи на Русия, наричайки ги „Омразен дълг”, или пък да ги класифицират като „чуждестранна помощ”, следователно да не подлежат на връщане. Изключителна ирония е, че именно Институтът „Питърсън”, Джордж Сорос, както и други герои от Студената война, осигуряват на бъдещите украински правителства цял репертоар от юридически аргументи, за да възстановяват своята икономика като недължаща външен дълг – като по този начин правителството да може да изплати всички забавени заплати и пенсии. 

Алтернативата за международните кредитори е да сложат на първо място интересите на чуждестранните облигационери, на МВФ и на Европейския съюз, а чак на второ място – суверенното право на Украйна да предотврати своя саморазпад. 

*Майкъл Хъдсън е председател на Института за изследване на дългосрочни икономически тенденции и финансов анализатор на Уолстрийт, професор по икономика в Университета на Мисури, Канзас Сити. Той е икономически съветник на правителствата по света, включително Исландия, Латвия и Китай по въпросите на финансите и данъчното законодателство.Текстът е публикуван тук, преводът е направен за Дир.бг.

Превратът на Пиночет в Чили беше като генерална репетиция за всичко, което сега се случва в Украйна. В Чили подкрепяната от САЩ военна хунта елиминира всички работнически лидери, журналисти, потенциални политически лидери, както и университетски професори (тя закри всички икономически факултети в Чили, освен Католическия университет, в който се проповядваха „свободните пазари”, изобретени от Чикагската школа). Все пак, няма как да бъде наложен един „свободен пазар” от чикагски тип, бе това да се направи по тоталитарен начин.

Американските стратези обичат да кръщават подобни заговори с имената на хищни птици: като например операция „Феникс” във Виетнам и операция „Кондор” в Латинска Америка, които набелязваха за елиминиране всякакви „левичари” – интелектуалци и други. Подобна операция върви и срещу руско-говорящото население на Украйна. Аз не знам каква е кодовата дума за тази операция, затова нека да я наречем Операция „Хищник”.

Уау.. какви сравнения, какви думи... :) дори няма да ги коментирам.. не обичам да цитирам пропагандни вицове... просто цитирам ги за спомен само :)

Остава да чакаме кога "украинската хунта" ще избие всичко интелектуалец и т.н.. :) Отивам за пуканки :)

Ние всички знаем, че го правят, така че яж каквото искаш.  Ма като свършват аргументите и няма какво да кажеш иии ... ;( 

А ето един виц. 

Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че в близко бъдеще ще представи стратегията за връщането на Крим в рамките на Украйна.

"Мога да кажа, че стратегията днес ще бъде завършена като цялостен документ в Съвета за национална сигурност и отбрана и тя ще бъде представена в близко бъдеще... Крим остава наш основен приоритет", подчертал Порошенко, отговаряйки на въпрос за това, кога ще бъде представена стратегията за връщането и освобождаването на Крим от руска окупация. 

Въпреки това Порошенко се съгласил, че е необходимо да се повиши нивото на координация на украинските власти по въпроса с връщането на Крим. 

"Но това не е само координация на действията на украинските власти. Аз още веднъж подчертавам, че това е позицията на международната солидарност около Крим", отбеляза украинският президент, цитиран от УНИАН и "Фокус". 
Той напомни за решението на Общото събрание на Организацията на обединените нации за осъждане на анексията на Крим от страна на Русия. 

Порошенко смята, че връщането на Крим е изключително сложна задача, но отбелязва, че Украйна ще направи всичко възможно, за да възстанови своя контрол над полуострова. Украинският президент даде пресконференция, след изказването му пред украинския парламент. 

В изказването си пред журналистите държавният глава направи своеобразен отчет за първата си година като президент. Той посочи, че трябва да бъде потърсена отговорност за нарушаването на Минските споразумения. 

Порошенко още веднъж подчерта безпрецедентно големия брой руски войски по границата с Украйна и в окупираните територии в Донбас.

Също така изключи и възможността за провеждане на референдум за отделянето на Донбас, но допуска за възможно провеждането на референдум за вида на местното самоуправление. 

Думите на Порошенко не знам защо ти звучат като виц, надявам се да нямаме реципрочен пример тук , когато да се смееш на нашия президент когато казва че ще си върнем Кърджали в български граници...

А сравнението на Пиночет с украинската "хунта" си е виц, откъдето и да го погленеш. :)

Повече от година има, и нещо куцат нещата с тази "украинска бандеровска хунта".. нещо ни на бандеровска мяза, ни на хунта... :) защо ли ? може би защото никога не е била такава ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.